Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ετσι πρεπει!

Την επομενη φορα θα ξερεις τι λαθος εκανες και δεν θα το κανεις. Αν το καταλαβουν αυτο μερικοι θα σταματησουν να φοβουνται την μαγειρικη.

Δημοσ.

Λογω συγκατοικησης με αλλα ατομα, το καθε φαγητο το μαγειρευε οποιος το εκανε καλυτερα. Κι ετσι δεν εμαθα ποτέ να φτιάχνω μερικα απο τα πιο βασικά!

Θα σε συμβουλευομαι συχνα απο δω κ περα :rolleyes:

 

Επισης εχω ερωτηση και για μια σαλατα που θελω να τελειοποιησω! θα επανέρθω.

Δημοσ.

Ξεχασα να πω!!!

Την πρασιναδα οταν την βγαλεις απο το κρυο νερο, καλο θα ηταν να την πιεσεις καπως να βγει το νερο απο μεσα. Η γευση στο τελος θα ειναι πιο δυνατη. Ακομα θυμαμαι που επρεπε να ετοιμασω 100 κιλα σπανακι, ζεματησμα, παγωμα, στηψιμο, μεριδες...

Δημοσ.

Btw insomniak, το μπεικο καλυτερα να μπαινει σε κρυα κατσαρολα, βγαζει ετσι καλυτερα το λιπος του. Τα φρεσκα μυρωδικα επισης στο τελος, γιατι ετσι εχουν πιο πολυ φρεσκαδα.

 

Ναι, δεν έχουμε προθερμάνει την κατσαρόλα. Ούτε τη βάζουμε στοφουλ.

 

Αυτό με τα μυρωδικά το ξέρω, αλλα δε μου κάθεται καλά το να βρασω πορτοκάλι με άνιθο, σε κάθε περίπτωση για αυτό έβαλα άνιθο στο τέλος στο μαρούλι...

 

Η παραλλαγή της συνταγής παραπάνω είναι,κοτόπουλο με γλυκόξινη:

1. Μαριναρετε το κρέας σας σε πορτοκαλαδα απο πορτοκάλια και μαστουρδα, ξεχάστε το για κανά 2-3ωρο.

2. Ακολουθήστε τα προηγούμενα βήματα μέχρι που βάζετε πορτοκάλι.

Τώρα βάζετε το ζουμί της μαρινάρας και 1/3 του, στιμμένο λεμόνι και το αφήνετε να βράσει.

 

Φτιάχτε ρύζι με κουκουνάρι και σερβιρετε.

 

ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ του θεού, ΜΗ βάλετε κρέμα γάλακτος στο κρέας.

 

Τούφα, υπάρχει κάπου κάποιος οδηγός για ποιες γεύσεις συνδυάζονται ευκολότερα; Πχ το θυμάρ παει στη συνταγή; Ή άνιθο με πορτοκάλι τα βάζουμε μαζί; Ή ακόμα ακόμα, μορταδέλα με μερέντα; :·ρ

 

Εντιτ: στην παραλλαγή βάζετε κι αλλα λαχανικά, όπως πιπεριές χοντροκομμένες σε διάφορα χρώματα.

 

Γενικά, οι οδηγίες που δίνω είναι επίτηδεσ γενικές, βάλτε ότι σας αρέσει.

Δημοσ.

Μια καλη αρχη ειναι το http://www.foodpairing.be/

 

Για να το εξηγησω χοντρικα, βαζουν το καθε πραγμα σε αυτο το μηχανημα και μετα οταν βγει η αναλυση φαινονται οι κοινες "νοτες" στις τροφες. Πχ αχλαδι με ροκφορ, προσουτο με πεπονι, φραουλα με ελιες.

 

http://www.foodpairing.com/en/the-science-behind/ εδω μια πιο σωστη εξηγηση.

 

 

 

ps: το πορτοκαλι με ανηθο παει μια χαρα, ειναι και γνωστη σαλτσα για σολομο.

Δημοσ.

φιλεταρεις το σκουμπρί και βάζεις αλάτι πιπέρι

σε ένα τηγάνι βάζεις λίγο ελαιόλαδο, δάφνη σπασμένη και μερικές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες

όταν αρχίζει να ζεσταίνει το λάδι σε μέτρια φωτιά βάζεις το ψάρι με την πέτσα προς τα κάτω.

Το πιέζεις με το χέρι ώστε να μην σηκωθεί, και το ψάρι θα αρχίζει να αλλάζει χρώμα. Όταν είναι εντελώς όλο άσπρο, το γυρνάς από την άλλη για λίγα δευτερόλεπτα και το βγάζεις.

Βάζεις λίγο λεμόνι από πάνω, και "τρος" με ντοματοσαλάτα/βραστές πατάτες/ψωμί και βούτυρο

 

 

Από τις πιο απλές συνταγές, και από τα πιο αγαπημένα μου ψαρια

Δημοσ.

Ε απλο ειπα να δωσω! θελει εξοπλισμο το καπνισμα, αν και γαμαει, ειδικα το σκουμπρι που ειναι πλουσιο σε ελαια, το κανει τελειο.

Και κανεις και γαμω τις μακαροναδες μετα

Δημοσ.

Τελικά όντως μάπα τα χόρτα.

Μα ποσο λαθος μπορεί να έκανα πια στο βράσιμο?

Παίζει να ειναι μαπα η ποιοτητα? ή εγω εκανα κατι?

Δημοσ.

αρκετη ωρα (20'+) και παλι ψιλοσκληρα ειναι. η γευση ομως ειναι καραπικρή και στυφη και χαλια.

Δημοσ.

κοιτα, να ειναι λιγο τραγανα το θες.

Πικρα ειναι ετσι και αλλιως τα βλητα! Λαδι και λεμονι?

 

Εγω στην θεση σου θα τσιγαριζα κρεμμυδι ελαφρα, θα εβαζα πατατες και νερο και στο τελος τα βλητα, και θα τα αλεθα ολα μαζι. Και γαματη σουπα, και θρεπτικο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...