salliara Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 οκ! thanks! αν και εχω την εντυπωση οτι τα εκανα μαπα.. θα δειξει
Toufas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Ετσι πρεπει! Την επομενη φορα θα ξερεις τι λαθος εκανες και δεν θα το κανεις. Αν το καταλαβουν αυτο μερικοι θα σταματησουν να φοβουνται την μαγειρικη.
salliara Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Λογω συγκατοικησης με αλλα ατομα, το καθε φαγητο το μαγειρευε οποιος το εκανε καλυτερα. Κι ετσι δεν εμαθα ποτέ να φτιάχνω μερικα απο τα πιο βασικά! Θα σε συμβουλευομαι συχνα απο δω κ περα Επισης εχω ερωτηση και για μια σαλατα που θελω να τελειοποιησω! θα επανέρθω.
Toufas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Ξεχασα να πω!!! Την πρασιναδα οταν την βγαλεις απο το κρυο νερο, καλο θα ηταν να την πιεσεις καπως να βγει το νερο απο μεσα. Η γευση στο τελος θα ειναι πιο δυνατη. Ακομα θυμαμαι που επρεπε να ετοιμασω 100 κιλα σπανακι, ζεματησμα, παγωμα, στηψιμο, μεριδες...
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 ποσο αχρηστος και ανιδεος νιωθω οταν διαβαζω τετοια θρεντς.Μπραβο Τουφινο για το νημα,εγω ξερω αυγο να βραζω κ νερο.
insomniaK Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Btw insomniak, το μπεικο καλυτερα να μπαινει σε κρυα κατσαρολα, βγαζει ετσι καλυτερα το λιπος του. Τα φρεσκα μυρωδικα επισης στο τελος, γιατι ετσι εχουν πιο πολυ φρεσκαδα. Ναι, δεν έχουμε προθερμάνει την κατσαρόλα. Ούτε τη βάζουμε στοφουλ. Αυτό με τα μυρωδικά το ξέρω, αλλα δε μου κάθεται καλά το να βρασω πορτοκάλι με άνιθο, σε κάθε περίπτωση για αυτό έβαλα άνιθο στο τέλος στο μαρούλι... Η παραλλαγή της συνταγής παραπάνω είναι,κοτόπουλο με γλυκόξινη: 1. Μαριναρετε το κρέας σας σε πορτοκαλαδα απο πορτοκάλια και μαστουρδα, ξεχάστε το για κανά 2-3ωρο. 2. Ακολουθήστε τα προηγούμενα βήματα μέχρι που βάζετε πορτοκάλι. Τώρα βάζετε το ζουμί της μαρινάρας και 1/3 του, στιμμένο λεμόνι και το αφήνετε να βράσει. Φτιάχτε ρύζι με κουκουνάρι και σερβιρετε. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ του θεού, ΜΗ βάλετε κρέμα γάλακτος στο κρέας. Τούφα, υπάρχει κάπου κάποιος οδηγός για ποιες γεύσεις συνδυάζονται ευκολότερα; Πχ το θυμάρ παει στη συνταγή; Ή άνιθο με πορτοκάλι τα βάζουμε μαζί; Ή ακόμα ακόμα, μορταδέλα με μερέντα; :·ρ Εντιτ: στην παραλλαγή βάζετε κι αλλα λαχανικά, όπως πιπεριές χοντροκομμένες σε διάφορα χρώματα. Γενικά, οι οδηγίες που δίνω είναι επίτηδεσ γενικές, βάλτε ότι σας αρέσει.
Toufas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μια καλη αρχη ειναι το http://www.foodpairing.be/ Για να το εξηγησω χοντρικα, βαζουν το καθε πραγμα σε αυτο το μηχανημα και μετα οταν βγει η αναλυση φαινονται οι κοινες "νοτες" στις τροφες. Πχ αχλαδι με ροκφορ, προσουτο με πεπονι, φραουλα με ελιες. http://www.foodpairing.com/en/the-science-behind/ εδω μια πιο σωστη εξηγηση. ps: το πορτοκαλι με ανηθο παει μια χαρα, ειναι και γνωστη σαλτσα για σολομο.
kebinB Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Τουφα καμια αρωστημενη συνταγη για σκουμπρι εχουμε;;;;
Toufas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 φιλεταρεις το σκουμπρί και βάζεις αλάτι πιπέρι σε ένα τηγάνι βάζεις λίγο ελαιόλαδο, δάφνη σπασμένη και μερικές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες όταν αρχίζει να ζεσταίνει το λάδι σε μέτρια φωτιά βάζεις το ψάρι με την πέτσα προς τα κάτω. Το πιέζεις με το χέρι ώστε να μην σηκωθεί, και το ψάρι θα αρχίζει να αλλάζει χρώμα. Όταν είναι εντελώς όλο άσπρο, το γυρνάς από την άλλη για λίγα δευτερόλεπτα και το βγάζεις. Βάζεις λίγο λεμόνι από πάνω, και "τρος" με ντοματοσαλάτα/βραστές πατάτες/ψωμί και βούτυρο Από τις πιο απλές συνταγές, και από τα πιο αγαπημένα μου ψαρια
Toufas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Ε απλο ειπα να δωσω! θελει εξοπλισμο το καπνισμα, αν και γαμαει, ειδικα το σκουμπρι που ειναι πλουσιο σε ελαια, το κανει τελειο. Και κανεις και γαμω τις μακαροναδες μετα
salliara Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Τελικά όντως μάπα τα χόρτα. Μα ποσο λαθος μπορεί να έκανα πια στο βράσιμο? Παίζει να ειναι μαπα η ποιοτητα? ή εγω εκανα κατι?
salliara Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 αρκετη ωρα (20'+) και παλι ψιλοσκληρα ειναι. η γευση ομως ειναι καραπικρή και στυφη και χαλια.
Toufas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 κοιτα, να ειναι λιγο τραγανα το θες. Πικρα ειναι ετσι και αλλιως τα βλητα! Λαδι και λεμονι? Εγω στην θεση σου θα τσιγαριζα κρεμμυδι ελαφρα, θα εβαζα πατατες και νερο και στο τελος τα βλητα, και θα τα αλεθα ολα μαζι. Και γαματη σουπα, και θρεπτικο
Προτεινόμενες αναρτήσεις