evabb Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Προχτές συνόδεψα 2 βλάχες φίλες σε δείπνο όπου φάγαμε αστακομακαρονάδα και γαριδομακαρονάδα. Και τα 2 τυριά τίγκαραν τις μακαρονάδες τους στο τριμμένο τυρί. Εγώ αρχικά κατόρθωσα να μην κάνω εμετό και έπειτα τις έκραξα λέγοντας οτι αυτό που κάνουν είναι αηδία και μαλακία. Μετά με έκραξαν και αυτές, υποστηρίζοντας οτι "αφού είναι μακαρονάδα, πάει τριμμένο τυρί. ούγκ". Εγώ επέμενα, μέχρι που πήραμε και μια γαρίδες σαγανάκι για επιδόρπιο κι εκεί κλονίστηκα λίγο γιατί αυτό είναι γαρίδες με τυρί και είναι ωραίο, οπότε. Πείτε μου την άποψή σας. Κατά πόσο συνάδει γευστικά και μαγειρικά το τριμμένο τυρί με την αστακογαριδομακαρονάδα; δεν ξερω για το σαγανακι γαριδας αλλα σιγουρα η αστακανομακαροναδα με τυρι δεν παει. και κυριως το επιχειρημα μακαρονια ειναι πρεπει να εχουν τυρι, αυτο κι αν δεν παει.
Toufas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Μια χαρα ειναι το τυρι με τα θαλασσινα. Απλα στο θεμα που ειπες εσυ, το τυρι ειναι για να ενισχυσει τις αλλες γευσεις λογω του umami που εχει, και οχι για να τρως μακαρονια με τυρι και αστακο. Οι φιλες σου ακουγοντε λιγο τουβλα, αλλα αμα κανονισεις κατασταση το παιρνω πισω. Δεν μπορω να καταλαβω τον μυθο που υπαρχει στην ελλαδα για το τυρι/αυγο/κρεας με ψαρι οτι παθαινεις δηλητηριαση.
livewire Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Αν η αστακο(γαριδο/καραβιδο/οστρακο)μακαρονάδα είναι όπως πρέπει, ούτε που θα σκεφτείς να ζητήσεις τυρί. Αν είναι της πλάκας, μπορεί και να τη "σώσει" λίγη παρμεζάνα. Το να σου φέρνουν όμως, μαζί με το ζυμαρικό, ως συνοδευτικό, τριμμένο τυρί, είναι είτε ομολογία ενοχής, είτε κατανόηση ότι το 97,777% των πελατών θα ζητήσουν τυρί, σε κάθε περίπτωση πάντως είναι δείγμα κακής αισθητικής, γιατί ρε αδερφέ, πλερώνεις 80€ ένα γαμημένο πιάτο με τον αφρό της θάλασσας για να το πλακώσεις στο κεφαλοτύρι να πούμε, λολ. Γαρίδα σαγανάκι γίνεται με φέτα. Άλλη φάση αυτή, μη συγχέουμε.
kebinB Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δεν μπορω να καταλαβω τον μυθο που υπαρχει στην ελλαδα για το τυρι/αυγο/κρεας με ψαρι οτι παθαινεις δηλητηριαση. προφανώς γιατι μπορεί να αργήσαν να μας ερθουν ψυγεία και η συντήρηση όλων αυτών δεν ηταν και η καλύτερη με αποτέλεσμα πολλές φορές να υπάρχουν δηλητιριάσεις και ουτοκαθεξης. καταλαβαίνεις απο τη μια γεννια θα περάσει στην αλλοι και αρκετοι να το πιστεύουν ακόμα χωρίς να το ψάξουν.
kuzko21 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δεν μπορω να καταλαβω τον μυθο που υπαρχει στην ελλαδα για το τυρι/αυγο/κρεας με ψαρι οτι παθαινεις δηλητηριαση. δεν παθαινεις δηλητηριαση. απλα λογω της συστασης τους μπορουν να σου δημιουργησουν προβλημα, εαν συνδιαστουν εαν εχεις καποια αλλεργια κλπ...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Super Moderators Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 δεν παθαινεις δηλητηριαση. απλα λογω της συστασης τους μπορουν να σου δημιουργησουν προβλημα, εαν συνδιαστουν εαν εχεις καποια αλλεργια κλπ... Μόνο αν έχεις αλλεργία (που προφανώς θα το ξέρεις) στο ψάρι ή στο αυγό! Ο συνδυασμός δεν έχει κανένα πρόβλημα (εκτός από τη βαρυστομαχιά αν τα σαβουριάσεις όλα μαζί )! Μη ξεχνάμε πως η αγαπημένη μαγιονέζα που πάει τρελά με το ψαράκι, έχει μέσα αυγό!
orotoi Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Εγώ πάντως μακαρόνια χωρίς τριμμένο τυράκι μου τη σπάει να τρώω. Το Unami στα ελληνικά πως μεταφράζεται?
Toufas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Εδω εισαι: http://www.tanea.gr/politismos/article/?aid=85358 To να βαλεις μισο κιλο τυρι σε κατι, δειχνει πως το φαγητο χανει απο αλλου στην γευση του! Και για το θεμα θαλασσινου μακαρονιου + τυρι: http://www.youtube.com/watch?v=9LT5iu8_9eA
insomniaK Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 1. Μπέικον, καλό, σε κύβους, το βάζουμε σε κατσαρόλα (καλή-αντικολλητικιά) και δυνατή φωτιά (όχι στο μέγιστο, αλλά ψηλά). 2. Βγάζουμε από τα μανιτάρια (σχετικά μικρά) την εξωτερική φλούδα, κόβουμε μέχρι το μαλακό το ποδάρι και ΔΕΝ τα τεμαχίζουμε. 3. Ψιλοβρασμένο (αυτό μπορεί και να μη χρειάζεται) κοτόπουλο σε κυβάκια. 4. Τα πετάμε όλα στην κατσαρόλα με το μπέικον μαζί με θυμάρ' (μπορεί και να μην πηγαίνει με τη συνέχεια, αλλά εγώ έβαλα). 5. Τα τσιγαρίζετε και εκεί που είστε απελπισμένοι χώστε μιαμιση γκλουκ σόγια σως, άλλο τόσο ζωμό από το κοτόπουλο, 2 τσίλια (κομμένα αν είστε γενναίοι) και χαμηλώστε πολύ. 6. Αρχίζει να βράζει και όλα βγάζουν υγρά, εσείς απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε (ΧΩΡΙΣ να καταστρέψετε τα μανιτάρια) για να μην κολλήσουν. 7. Βάλτε φρέσκο κρεμμύδι και άνιθο (για αυτό δε γουστάρω το θυμάρι), όταν αρχίσει να λιγοστεύει το νερό κι αφήστε το για μία βράση ακόμα. Η θερμοκρασία γύρω στη μέση της κλίμακας του ματιού. 8. Στύβουμε μία κούπα πορτοκάλι (προσπαθήστε να είναι και ψιλογλυκά), χωρίς τα κουκούτσια και όχι πολλά πολλά αιωρούμενα. 9. Βάζουμε το χυμό πορτοκάλι, ΔΕΝ το πνίγουμε - Δε χρειάζεται να το βάλετε όλο επειδή το στοίψατε, πιείτε το. Φρέσκια βιταμίνη ΣΕ είναι (Σαλονικιώτικο αυτό χοχοχο) 10. Αυξομειώνουμε τη φωτιά, για να αρχίσει να δένει η σάλτσα και βασικά να καραμελώσει η ζάχαρη από το πορτοκάλι, χωρίς να σωθεί το υγρό. ΜΗ ΣΑΣ πιάσει, διότι 1. θα βρωμάει καμμένη καραμέλα και 2. πραγματικά πάει για πέταμα. 11. Βρείτε μία συνταγή για σίζαρς ζάλαντ, ακολουθήστε την χωρίς να βάλετε κρέας ή σάλτσες, ΑΛΛΑ να ΒΑΛΕΤΕ φρέσκο κρεμμύδι, άνιθο, κουκουναρόσπορο και καπνιστό τυρί (Μετσόβονε μμμμμ), δηλαδή κόψτε μαρούλι :ρ. Σε μεγάλο μπολ. 12 = 10+11 στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. 13 Ανοίγετε ένα μπουκαλάκι πινογκριγκιο που το έχετε παγώσει και βγαίνετε στη βεράντα για να γουστάρετε το βραδινό σας. Αναλογίες και τέτοια δεν ξέρω, με το μάτι τα βάζω όλα (για αυτό όταν μαγειρεύω τρώνε ή ένας λόχος ή δύο σπουργίτια). Καλή όρεξη. ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ aka edit: αλάτι ΔΕ θα βάλετε καθόλου! Αντί για μαρούλι, μπορείτε να βάλετε μία παπαριά που μοιάζει με μαρούλι κατσαρό και έχει χρώμα από πράσινο μέχρι μπατζαρομωβ, δεν ξέρω πως λέγετε, αλλά στη γερμανία ήταν το φτηνότερο σαλατικό.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Super Moderators Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Αντί για μαρούλι, μπορείτε να βάλετε μία παπαριά που μοιάζει με μαρούλι κατσαρό και έχει χρώμα από πράσινο μέχρι μπατζαρομωβ, δεν ξέρω πως λέγετε, αλλά στη γερμανία ήταν το φτηνότερο σαλατικό. άισμπεργκ
Toufas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Btw insomniak, το μπεικο καλυτερα να μπαινει σε κρυα κατσαρολα, βγαζει ετσι καλυτερα το λιπος του. Τα φρεσκα μυρωδικα επισης στο τελος, γιατι ετσι εχουν πιο πολυ φρεσκαδα.
salliara Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Τουφα. βραζω βλήτα. Οταν τα βγαλω μου ειπαν να τα βουτηξω αμεσα σε κρυο νερο. Ισχυει αυτο? Επισης, τα βαζω ψυγειο αμεσα μετα?
Toufas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Σε κρυο νερο τα βουτας για να μην συνεχιστει το μαγειρεμα μιας και δεν σταματαει το μαγειρεμα οταν βγαλουμε κατι απο την φωτια. Μην τα βρασεις μιση ωρα, λιγα λεπτα να μαλακωσουν λιγο. Αλλιως μην φας βλητα Τα βαζεις στο ψυγειο χωρις κατι απο πανω, αν εχεις χωρο οσο πιο ανοιχτα γινεται ωστε να εχεις τον κρυο αερα να τα ακουμπαει οσο πιο πολυ γινεται. Οταν κρυωσουν τα βαζεις οπου θες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις