Chrisxxx Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Αυτη που κανω εγω: 3/5 της κουπας νερο 1 μαγια αλευρι όσο πάρει, αρκεί όταν τελειώσεις στο ζύμωμα να μην κολλάει καθολου στα χέρια ζαχαρη, αλατι από 1/2 και 3/4 κ. του γλυκου. Ανακατευεις πρώτα μαγια, ζάχαρη, αλατι και το νερό που θα ειναι ζεστό αλλά όχι καυτο και μετα ζημώνεις. Αφηνεις 30' και μετα το ξαναζημώνεις 1' το ζυμάρι για να το απλώσεις.
agamoi-thytai Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Εχω την εντύπωση πως αυτή είναι η κλασσική. Αυτή βρίσκω παντού. Δυστυχώς φουσκώνει πολύ και είναι σαν ψωμί.
Chrisxxx Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Το είχα ψαξει και εγω πριν 2 χρονια αρκετα και δεν ειχα βρει αλλες που να με καλυπταν, το ίδιο πρόβλημα είχα και γω. Τώρα αν δεν θελεις να φουσκώνει και να γίνεται σαν ψωμί δοκίμασε να βαλεις λιγότερο νερο, αν το ζυμάρι δεν κολλάει θα μπορέσεις να το απλώσεις πολύ ανετα στο ταψι. Εχω την εντύπωση ότι ο τροπος ψησίματος παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από τη ζυμη.
Toufas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-1316918/Jamie-Olivers-30-minute-meals-Cheats-pizza-delish-salads-squashed-cherries-vanilla-mascarpone-cream.html εδω μια συνταγη για αυτους που βιαζονται. και εδω μια ευκολη αλλα θελει να την κανεις απο την προηγουμενη μερα αλλα νομιζω ειναι αυτο που θες. Και εγω θελω την ζυμη οσο πιο λεπτη γινεται. http://www.youtube.com/watch?v=MjuiazBz5Eo αν θες συνταγη με προζυμι που θα σου δωσει ακομα πιο καλη γευση μου λες.
kuzko21 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 εχει ο σεφ να προτεινει καποια συνταγη για αματριτσιανα; ψιλοπικαντικη μακαροναδα, τη δοκιμασα σε ''ιταλικο'' μακαροναδικο , και ομολογουμενως ηταν πολυ καλη. btw , φοβερο τοπικ!
insomniaK Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Για τη ζύμη, βάλτε πιο λίγη μαγιά, χοντρό/ψιλό αλεύρι (1/3) και ζυμώστε την το προηγούμενο βράδυ και ξαναζυμώστε την πριν το ψήψιμο. edit: Κάτι τέτοιο έκανε η γιαγιά μου edit2: Μάλλον το βίντεο του τούφα, τα λέει καλύτερα.
Toufas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Εννοείται πως θέλω και με προζύμι. Μια συνταγη για προζυμι θα βρεις εδω με εικονες και την νοοτροπια που θελει: http://www.breadcetera.com/?p=58 Γενικα ειναι θαυμασιο πραγμα, δεν θα προτεινα να αγοραζες ετοιμο απο τον φουρνο, και θα επεμενα να παρεις καλο αλευρι μιας και εχει διαφορα στην γευση. Για την ζυμη θες 200 γραμμαρια απο το προζυμι 295 γραμμαρια νερο 50 γραμμαρια ελαιολαδο 475 γραμμαρια με αρκετη γλουτενη (αλευρι για ψωμι το λενε αν δεν κανω λαθος) 12 γραμμαρια αλατι Κανεις ακριβως το ιδιο στο να τα ανακατεψεις οπως στo video πιο πανω μεσα στην λεκανη, αλλα με το χερι αντι για σπατουλα. Το αφηνεις 20 λεπτα να κατσει. Μετα λαδωνεις λιγο τα χερια σου και τον παγκο και βαζεις την ζυμη πανω κανεις αυτο το ζυμωμα χωρις το κοπανιμα γιατι λογικα θα εχεις μια πιο υγρη ζυμη. Το βαζεις σε λαδωμενο μπολ με λαδωμενη μεμβρανη για 2 ωρες παλι, και μετα για 8 ωρες στο ψυγειο μεχρι και για 4 μερες. Οταν θες να κανεις την βαση σου, το βγαζεις μια ωρα πριν απο το ψυγειο. Στο ψησιμο αν σου αρεσει πολυ η pizza θα προτεινα να αγοραζες καποια πετρα σαν αυτες που εχουν για το τζακι, να την ειχες μεσα στον φουρνο σου συνεχεια και να εψηνες πανω σε αυτη, θα εχεις και γαμω τις κρουστες. Εχω και πιο ψαγμενη συνταγη αν θες εχει ο σεφ να προτεινει καποια συνταγη για αματριτσιανα; ψιλοπικαντικη μακαροναδα, τη δοκιμασα σε ''ιταλικο'' μακαροναδικο , και ομολογουμενως ηταν πολυ καλη. btw , φοβερο τοπικ! Κυβοι απο μπεικον + πασσατα (σαλτσα ντοματας χωρις λαδι κλπ, απλα πολτος ντοματας μαγειρεμενος ωστε να μειωθει σε ογκο)+ μπουκοβο (καυτερη πιπερια) + αλατι πιπερι + λαδι αν το μπεικο δεν ειναι σοβαρο (χωρις λιπος κλπ) Γενικα να ξερετε, στην μαγειρικη ισχυει το shit in, shit out. Η ποιοτητα των υλικων παιζει μεγαλο ρολο. Και μια ωραια ιδεα για τις καλοκαιρινες μερες: http://www.youtube.com/watch?v=fFmhrLReF4c
kuzko21 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 δηλαδη θελει ολοκληρο κομματι μπεικο κομμενο σε κυβους και οχι φετες τη μια απανου στην αλλη κομμενες, γιατι θα χωριστουνε, ε; επισης , πεταμε το μπεικο μεσα στο κατσαρολι και αφου σοταριστει προσθετουμε τη ντοματα και τα υπολοιπα; μετρια η δυνατη φωτια;
Toufas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Το ιδανικο ειναι κυβακια. Αν το μαγαζι που ψωνιζεις εχει ολοκληρο κομματι και το κοβει φετες εκεινη την στιγμη ειναι το καλυτερο. Επισης αν εχεις κανα ψαγμενο μαγαζι και βρεις μπεικο απο το μαγουλο, εχεις jackpot. Δεν θα χαλασει ο κοσμος αν βαλεις αυτο απο τις φετες απλα θες το λιπος. Να ξερεις οτι οσο πιο πολυ ασπρο υγρο/νερο βγαζει το μπεικο στο ψησιμο τοσο χειροτερο ειναι. Στο μαγειρεμα ετσι οπως τα πες, σοταρεις μπεικο, βαζεις καυτερη πιπερια/μπουκοβο και στο τελος ντοματα + λιγη ζαχαρη αν σου ειναι ξυνες οι ντοματες. Για το ποσο δυνατη φωτια... οι αποψεις διιστανται. Η λογικη των παλιων ειναι η σαλτσα να βρασει ωρα ωστε να δεσει η γευση. Η πιο μοντερνες τεχνικες λενε για πολυ δυνατη φωτια, ανακατεμα συνεχεια να μην πιασει, και να κρατησει την φρεσκαδα της η σαλτσα. Νομιζω οτι εσυ ξερεις τι προτιμας, δεν υπαρχει σωστο και λαθος σε αυτο. Επισης θα ηταν καλο τα μακαρονια να τα βρασεις 1 λεπτο λιγοτερο, στραγγιζεις αφου εχεις κρατησει λιγο απο το νερο τους (μην τα ξεπλυνεις, μεγαλο λαθος), και τελειωνεις το βρασιμο τους μεσα στην σαλτσα. Αν δεις οτι στεγνωνουν, βαζεις λιγο απο το μακαρονονερο. Και σημαντικο ειναι το τυρι που θα βαλεις. Οχι gouda/edam/κιτρινα τυρια, απο ελληνικα θα προτεινα κασερι ξανθης ή καποιο καλο κεφαλοτυρι. Βαζεις και λιγα ml ωμο ελαιολαδο απο πανω, και ετοιμο.
kuzko21 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 αχααααμ, και κατι τελευταιο. το τυρι να το βαλω μεσα οταν τελειωνω τα μακαρονια μεσα στη σαλτσα η να το βαλω απλα απο πανω; δε θα δεσει καλυτερα η σαλτσα αν το βαλω την ωρα του μαγειρεματος; επισης , η παρμεζανα λες δεν θα ταιριαζει;
Toufas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Το τυρι μεσα θα το χασεις. Το μακαρονοζουμο ειναι για το δεσιμο επισης, ειναι τιγκα στο αμυλο και δενει την σαλτσα. Αν το γεμισεις με τυρι θα χασεις την γευση της σαλτσας. Αλλα δοκιμασε και τα 2, και τα 2 κανω αρα δεν μπορω να σου πω οχι Και η παρμεζανα ταιριαζει, ΑΛΛΑ, φρεσκοτριμμενη. Οχι αυτο που ειναι ετοιμο τριμμενο, και ειδικοτερα οχι αυτο που μοιαζει σαν παρμεζανα. Για ποιο φτηνα ιταλικα τυρια, δες για grana padano και για pecorino.
freedubus Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Προχτές συνόδεψα 2 βλάχες φίλες σε δείπνο όπου φάγαμε αστακομακαρονάδα και γαριδομακαρονάδα. Και τα 2 τυριά τίγκαραν τις μακαρονάδες τους στο τριμμένο τυρί. Εγώ αρχικά κατόρθωσα να μην κάνω εμετό και έπειτα τις έκραξα λέγοντας οτι αυτό που κάνουν είναι αηδία και μαλακία. Μετά με έκραξαν και αυτές, υποστηρίζοντας οτι "αφού είναι μακαρονάδα, πάει τριμμένο τυρί. ούγκ". Εγώ επέμενα, μέχρι που πήραμε και μια γαρίδες σαγανάκι για επιδόρπιο κι εκεί κλονίστηκα λίγο γιατί αυτό είναι γαρίδες με τυρί και είναι ωραίο, οπότε. Πείτε μου την άποψή σας. Κατά πόσο συνάδει γευστικά και μαγειρικά το τριμμένο τυρί με την αστακογαριδομακαρονάδα;
salliara Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Πείτε μου την άποψή σας. Κατά πόσο συνάδει γευστικά και μαγειρικά το τριμμένο τυρί με την αστακογαριδομακαρονάδα; προσωπικα το βρισκω μπλιαχ. χρημα μυριζομαι αγαπημενε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις