cthulhucarbide Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 http://img408.imageshack.us/img408/9277/bolognaise1.jpg Έχεις πρόβλημα χώρου, ε;
122 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Το good eats ειναι 30% συνταγες και 70% τεχνικη στο πως να κανεις τα πραγματα, για αυτο πιστευω οτι ειναι χρησιμο. Βασικά από λίγα videos που είδα είναι 70% χαβαλές, 20% τεχνική και 10% συνταγές
nickarmy Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 http://img408.imageshack.us/img408/9277/bolognaise1.jpg http://img211.imageshack.us/img211/9386/bolognaise2.jpg αυτη ειναι η δικη μου βερσιον αν σ αρεσει θα σου γραψω πως το κανω σε λιγο γιατι τωρα παω να φαω. κεραμικό ή πλαστικό ? πάντως ωραίο
Toufas Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Λοιπον μια συνταγη που γινεται τωρα: Αυτο ειναι ενα κομματι απο την μια μερια του αρνιου. Στε δεξια ειναι το κεφαλι, και αριστερα η ουρα στο ζωο. Αυτο το παϊδακι ηταν απο αυτο που ειχε κοψει προηγουμενος ο χασαπης, και αυτο που πουλιεται στην ελλαδα 90%. Μεγαλο λαθος, αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση. Επισης, το αρνι αν εχει τραφει σωστα, δεν μυριζει. Αν θελετε μπορω να εξηγησω ακριβως γιατι μυριζει. Τα αρνι εχει 13 παϊδια, τα 8 απο το κεφαλι ειναι τα καλυτερα, γιατι ειναι 1 μυς μονο, και οχι 2 οπως ειναι η αριστερη μερια απο αυτο που εχω. Αρα επρεπε να κανω καποιο συμβιβασμο μιας και το κοκκαλο αλλαζει μεγεθος. Ο εξτρα μυς ειναι το φιλετο (ακριβως διπλα απο το δαχτυλο μου) Αρχιζοντας παντα διπλα απο το κοκκαλο, με ενα μικρο κοφτερο μαχερι κανουμε ελαφριες κινησεις, πολυ "ρηχες" κοπες, και αφηνουμε το μαχαιρι να κανει την δουλεια. Δεν θελει δυναμη. Σιγα σιγα θα εχουμε κατι σαν αυτο: Και μετα σαν αυτο: Πηρα το φιλετο απο πανω απο το κοκκαλο (μιας και ειναι απο την εσωτερικη μερια) και μετα κοβουμε κομματια οπου χρειαζεται ωστε να ειναι ομοιομορφο το κομματι που εχουμε. Επισης εκανα χαρακιες απο την μερια της πετσας ωστε να μπορει να βγει το λιπος. Εκανα μια απλη σαλτσα στο μιξερ με δενδρολίβανο, θυμαρι, σκορδο, λεμονι, ελαχιστη μουσταρδα και λαδι. Το στραγγυξα, και οτι ηταν ψιλοκομενο απο τα μυρωδικα το εβαλα μεσα, και μετα εβαλα λιγο απο το υγρο να μαριναριστει καπως. Αφου το εκοψα στην μεση επειδη ειμαι forever alone και αυτο θα γινει 2 γευματα, εβαλα στο ενα μειγμα harissa και το αλλο το αφησα ετσι οπως ηταν. Τα εδεσα, τα τυλιξα με μεμβρανη σφιχτα και τα εβαλα στο ψυγειο. Τα κοκκαλα μπηκανε στον φουρνο στους 200 για λιγοτερη ωρα απο οτι θα επρεπε, μαζι με ενα καροτο και ενα stick απο celery. Και μετα μπηκανε σε κρυο νερο ωστε να γινουν η βαση για την σαλτσα. Η συνεχεια πιο μετα.
Toufas Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Tα υπολοιπα βηματα θα μπουνε συντομα! Δεν εβγαλα καλη φωτο στο τελος, για αυτο και η φωτο με οτι αφησα για αυριο. Ναι ξερω, 0 παρουσιαση, και ειναι το μοναδικο προβλημα που εχω με τοσο μικρη κουζινα
evabb Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Έχεις πρόβλημα χώρου, ε; μπραβο το βρηκες κεραμικό ή πλαστικό ? πάντως ωραίο κεραμικο.
Toufas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Σοταρα shallots με θυμαρι σε ελαχιστο λαδι. Εβαλα λιγη μαυροδαφνη και λιγο sauvignon blanc και αφου εξατμιστηκε εβαλα τον ζωμο και τον εβρασα δυνατα ωστε να γινει η σαλτσα. Οταν μειωνουμε υγρα, παντα βαζουμε αλατι-πιπερι στο τελος γιατι θα συμπυκνωθει η γευση. Το αρνι στο τηγανι Και αφου τελειωσε στον φουρνο να ψηθει και μεσα ηταν ετοιμο. Για τον πουρε θα εχουμε αλλη παρουσιαση!
Toufas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Μολις ειχα κατι γαματα νεα, η ιδιοκτητρια μιας φαρμας με μανγκαλιτσα γουρουνια μου ειπε οτι την δευτερα θα μου στειλει την παραγγελια μου! Η ρατσα ειναι αυτη: Φημιζεται οτι χτυπαει στα ισα (και ξεπερναει για πολλους) το μαυρο γουρουνι τις ιβιρικης και μιας και το iberico ειναι ακριβο γουστο θελω να βρω μια πιο φτηνη λυση. Επισης, μιας και η ρατσα εχει πολυ λιπος εξωτερικα, ισως κανω και τα πρωτα βηματα μου στην διατηρηση κρεατος, αναλογως τι θα μου στειλει. Ενα πολυ καλο αρθρο http://www.huffingtonpost.com/liza-de-guia/mangalitsa-mania-the-kobe_b_782763.html
prospolos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δείτε αυτό το site. Τρελάθηκα με τα γλαστράκια http://thepioneerwoman.com/cooking/2010/03/a-blast-from-the-past/
Toufas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Και σε video απο το foodwishes: http://www.youtube.com/watch?v=4gM_zgONIRo
athlios Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Μολις ειχα κατι γαματα νεα, η ιδιοκτητρια μιας φαρμας με μανγκαλιτσα γουρουνια μου ειπε οτι την δευτερα θα μου στειλει την παραγγελια μου! Η ρατσα ειναι αυτη: Φημιζεται οτι χτυπαει στα ισα (και ξεπερναει για πολλους) το μαυρο γουρουνι τις ιβιρικης και μιας και το iberico ειναι ακριβο γουστο θελω να βρω μια πιο φτηνη λυση. Επισης, μιας και η ρατσα εχει πολυ λιπος εξωτερικα, ισως κανω και τα πρωτα βηματα μου στην διατηρηση κρεατος, αναλογως τι θα μου στειλει. Ενα πολυ καλο αρθρο http://www.huffingtonpost.com/liza-de-guia/mangalitsa-mania-the-kobe_b_782763.html γινε λιγο πιο συγκεκριμενος για το τι ακριβως ειναι η παραγγελια σου. :ρ
Toufas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 2kg belly (πανσετα) 1kg loin (μπριζολες? lol) 300gr black pudding (λουκανικο φτιαγμενο απο το αιμα του ζωου μπαχαρικα και λιπος, γαματος μεζες, εδω το πως φτιαχνεται) 1 σαλαμι, τσαμπα γιατι θελει να της πω την γνωμη μου μιας και ειναι η πρωτη της προσπαθεια.
agamoi-thytai Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Έχει κανείς συνταγή για ζύμη πίτσας της προκοπής; Όσες εχω δοκιμασει βγαίνουν πολύ αφράτες και δεν λένε μία. Ψάχνω κάτι σε χωριάτικο στυλ. Πριν πολλά χρόνια υπήρχε μία πιτσαρία στην Πάτρα στην 3ων Ναυάρχων που έκανε τέτοια ζύμη. Έκτοτε ότι και να εχω φτιάξει/φάει δε με συγκινούν. Σημ. Θέλω η ζύμη να είναι λεπτή και όχι ψωμί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις