Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το good eats ειναι 30% συνταγες και 70% τεχνικη στο πως να κανεις τα πραγματα, για αυτο πιστευω οτι ειναι χρησιμο.

 

 

Βασικά από λίγα videos που είδα είναι 70% χαβαλές, 20% τεχνική και 10% συνταγές :P

Δημοσ.

Λοιπον μια συνταγη που γινεται τωρα:

 

Αυτο ειναι ενα κομματι απο την μια μερια του αρνιου. Στε δεξια ειναι το κεφαλι, και αριστερα η ουρα στο ζωο. Αυτο το παϊδακι ηταν απο αυτο που ειχε κοψει προηγουμενος ο χασαπης, και αυτο που πουλιεται στην ελλαδα 90%. Μεγαλο λαθος, αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση. Επισης, το αρνι αν εχει τραφει σωστα, δεν μυριζει. Αν θελετε μπορω να εξηγησω ακριβως γιατι μυριζει.

 

img0475wp.jpg

Τα αρνι εχει 13 παϊδια, τα 8 απο το κεφαλι ειναι τα καλυτερα, γιατι ειναι 1 μυς μονο,

img0478mv.jpg

και οχι 2 οπως ειναι η αριστερη μερια απο αυτο που εχω.

Αρα επρεπε να κανω καποιο συμβιβασμο μιας και το κοκκαλο αλλαζει μεγεθος. Ο εξτρα μυς ειναι το φιλετο (ακριβως διπλα απο το δαχτυλο μου)

 

img0477ri.jpg

img0479f.jpg

 

Αρχιζοντας παντα διπλα απο το κοκκαλο, με ενα μικρο κοφτερο μαχερι κανουμε ελαφριες κινησεις, πολυ "ρηχες" κοπες, και αφηνουμε το μαχαιρι να κανει την δουλεια. Δεν θελει δυναμη. Σιγα σιγα θα εχουμε κατι σαν αυτο:

img0480ew.jpg

Και μετα σαν αυτο:

img0481jc.jpg

Πηρα το φιλετο απο πανω απο το κοκκαλο (μιας και ειναι απο την εσωτερικη μερια) και μετα κοβουμε κομματια οπου χρειαζεται ωστε να ειναι ομοιομορφο το κομματι που εχουμε. Επισης εκανα χαρακιες απο την μερια της πετσας ωστε να μπορει να βγει το λιπος.

Εκανα μια απλη σαλτσα στο μιξερ με δενδρολίβανο, θυμαρι, σκορδο, λεμονι, ελαχιστη μουσταρδα και λαδι. Το στραγγυξα, και οτι ηταν ψιλοκομενο απο τα μυρωδικα το εβαλα μεσα, και μετα εβαλα λιγο απο το υγρο να μαριναριστει καπως.

 

img0482vd.jpg

img0483vw.jpg

 

Αφου το εκοψα στην μεση επειδη ειμαι forever alone και αυτο θα γινει 2 γευματα, εβαλα στο ενα μειγμα harissa και το αλλο το αφησα ετσι οπως ηταν.

Τα εδεσα, τα τυλιξα με μεμβρανη σφιχτα και τα εβαλα στο ψυγειο.

img0484yq.jpg

Τα κοκκαλα μπηκανε στον φουρνο στους 200 για λιγοτερη ωρα απο οτι θα επρεπε, μαζι με ενα καροτο και ενα stick απο celery.

img0485qt.jpg

 

Και μετα μπηκανε σε κρυο νερο ωστε να γινουν η βαση για την σαλτσα.

img0486c.jpg

 

 

Η συνεχεια πιο μετα.

Δημοσ.

Tα υπολοιπα βηματα θα μπουνε συντομα!

Δεν εβγαλα καλη φωτο στο τελος, για αυτο και η φωτο με οτι αφησα για αυριο. Ναι ξερω, 0 παρουσιαση, και ειναι το μοναδικο προβλημα που εχω με τοσο μικρη κουζινα

img0500nv.jpg

img0502bt.jpg

Δημοσ.

Σοταρα shallots με θυμαρι σε ελαχιστο λαδι.

img0487jn.jpg

Εβαλα λιγη μαυροδαφνη και λιγο sauvignon blanc

img0489c.jpg

και αφου εξατμιστηκε εβαλα τον ζωμο και τον εβρασα δυνατα ωστε να γινει η σαλτσα. Οταν μειωνουμε υγρα, παντα βαζουμε αλατι-πιπερι στο τελος γιατι θα συμπυκνωθει η γευση.

img0491kg.jpg

img0492px.jpg

 

Το αρνι στο τηγανι

img0495qp.jpg

img0496y.jpg

Και αφου τελειωσε στον φουρνο να ψηθει και μεσα ηταν ετοιμο.

img0499d.jpg

 

 

Για τον πουρε θα εχουμε αλλη παρουσιαση!

Δημοσ.

Μολις ειχα κατι γαματα νεα, η ιδιοκτητρια μιας φαρμας με μανγκαλιτσα γουρουνια μου ειπε οτι την δευτερα θα μου στειλει την παραγγελια μου!

Η ρατσα ειναι αυτη:

mangalitsapigs.jpg

 

Φημιζεται οτι χτυπαει στα ισα (και ξεπερναει για πολλους) το μαυρο γουρουνι τις ιβιρικης και μιας και το iberico ειναι ακριβο γουστο θελω να βρω μια πιο φτηνη λυση.

Επισης, μιας και η ρατσα εχει πολυ λιπος εξωτερικα, ισως κανω και τα πρωτα βηματα μου στην διατηρηση κρεατος, αναλογως τι θα μου στειλει.

 

Ενα πολυ καλο αρθρο

http://www.huffingtonpost.com/liza-de-guia/mangalitsa-mania-the-kobe_b_782763.html

Δημοσ.

 

Μολις ειχα κατι γαματα νεα, η ιδιοκτητρια μιας φαρμας με μανγκαλιτσα γουρουνια μου ειπε οτι την δευτερα θα μου στειλει την παραγγελια μου!

Η ρατσα ειναι αυτη:

mangalitsapigs.jpg

 

Φημιζεται οτι χτυπαει στα ισα (και ξεπερναει για πολλους) το μαυρο γουρουνι τις ιβιρικης και μιας και το iberico ειναι ακριβο γουστο θελω να βρω μια πιο φτηνη λυση.

Επισης, μιας και η ρατσα εχει πολυ λιπος εξωτερικα, ισως κανω και τα πρωτα βηματα μου στην διατηρηση κρεατος, αναλογως τι θα μου στειλει.

 

Ενα πολυ καλο αρθρο

http://www.huffingtonpost.com/liza-de-guia/mangalitsa-mania-the-kobe_b_782763.html

 

γινε λιγο πιο συγκεκριμενος για το τι ακριβως ειναι η παραγγελια σου. :ρ

Δημοσ.

2kg belly (πανσετα)

1kg loin (μπριζολες? lol)

300gr black pudding (λουκανικο φτιαγμενο απο το αιμα του ζωου μπαχαρικα και λιπος, γαματος μεζες, εδω το πως φτιαχνεται)

1 σαλαμι, τσαμπα γιατι θελει να της πω την γνωμη μου μιας και ειναι η πρωτη της προσπαθεια.

Δημοσ.

Έχει κανείς συνταγή για ζύμη πίτσας της προκοπής;

Όσες εχω δοκιμασει βγαίνουν πολύ αφράτες και δεν λένε μία.

 

Ψάχνω κάτι σε χωριάτικο στυλ.

 

Πριν πολλά χρόνια υπήρχε μία πιτσαρία στην Πάτρα στην 3ων Ναυάρχων που έκανε τέτοια ζύμη.

 

Έκτοτε ότι και να εχω φτιάξει/φάει δε με συγκινούν.

 

Σημ. Θέλω η ζύμη να είναι λεπτή και όχι ψωμί.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...