Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οτι γινονται 1 συμπαγες μειγμα.

Δεν ξερω πως να το πω αλλιως.

Δες την μαγιονεζα σου πχ.

Δημοσ.

Λοιπόν λεω να κάνω στραπατσάδα. Any tips?

 

Αν εχεις, καντην με φρεσκιες τοματες και οχι με ετοιμο πολτο.

Ελαχιστη ζαχαρη (στην μυτη απο ενα κουταλακι του γλυκου)

Ριγανη οπωσδηποτε οταν βαλεις το αλατι και το πιπερι (βεβαια γουστα ειναι αυτα)

Ελαχιστο γαλα στο μιγμα με τα αυγα (ενα σφηνακι περιπου)

Αν θες να βαλεις φετα καντην τριμματα πρωτα και βαλ΄την μετα τα αυγα, ισα ισα να ζεσταθει

Αν θες να βαλεις πιπερια σκορδο και κρεμμυδι τσιγαρισε τα καλα πρωτα και μετα ριξε τις τοματες.

Αν την θες "στεγνη" θελει υπομονη μεχρι να φυγουν τα υγρα απο τις τοματες πριν βαλεις τα αυγα.

 

Δοκιμασε την με φρυγανισμενο ψωμι.

 

Οχι οτι σου εδωσα και καμια φοβερη συμβουλη αλλα εγω αυτα κανω οταν την φτιαχνω. ^_^

Δημοσ.

Nαι περιπου ετσι την κανω,

αλλά ζάχαρη ε? χμ, δεν εχω βάλει ποτέ!

θα το δοκιμάσω! thanks ;)

 

εδιτ. στο τσιγαρισμα των κρεμμυδιών ή στο μίγμα των αυγών την βάζω?

Δημοσ.

Nαι περιπου ετσι την κανω,

αλλά ζάχαρη ε? χμ, δεν εχω βάλει ποτέ!

θα το δοκιμάσω! thanks ;)

 

ζούλεψα! :P

είναι από τα αγαπημένα μου! πάω να φτιάξω και γω :P

Δημοσ.

Nαι περιπου ετσι την κανω,

αλλά ζάχαρη ε? χμ, δεν εχω βάλει ποτέ!

θα το δοκιμάσω! thanks ;)

 

εδιτ. στο τσιγαρισμα των κρεμμυδιών ή στο μίγμα των αυγών την βάζω?

 

Στην τοματα. Ελαχιστη ομως.

 

 

Μολις εφτιαξα και εγω. Μου ειχε δωσει ενας φιλος κατι ωραιες τοματες απο το χωριο του και ζηλεψα!

Δημοσ.

1 κροκο αυγου

1/2 tsp αλατι

1/2 tsp σκονη μουσταρδα (ή 1 απλη μουσταρδα)

λιγη ζαχαρη

χυμο απο μισο λεμονι

1 Tbsp λευκο ξυδι

1 κουπα φυτικο λαδι (σογιελαιο, ηλιελαιο)

 

Δεν βαζουμε ΜΟΝΟ ελαιολαδο, με το χτυπημα θα πικρισει. Αν θελουμε βαζουμε 3/4 και 1/4 ελαιολαδο

 

Βαζουμε σε ενα μπολ και ανακατευουμε τον κροκο με ολα τα ξυρα υλικα, ανακατευουμε το ξυδι με το λεμονι σε αλλο σκευος και βαζουμε το μισο μεσα στον κροκο

Χτυπαμε συνεχεια και βαζουμε το λαδι σταγονα σταγονα. Ειναι πιο καλο αν εχουμε καποιο μπουκαλι που μπορουμε να ελεγχουμε την ροη αλλιως, καποιο αλλο ατομο κραταει το μπουκαλι και εχει την ροη στην αρχη σταγονα σταγονα και μετα σαν βρυση που τρεχει ελαχιστα. Οταν το μειγμα ασπρισει καπως και αρχιζει να πηζει, το λαδι μπορει να μπει πιο πολυ καθε φορα. Οταν εχουμε βαλει το μισο λαδι, βαζουμε και το υπολοιπο ξυδι/λεμονι. Συνεχιζουμε με το υπολοιπο λαδι. Αν μας κοψει (το μειγμα κορεστει και το λαδι καθεται απο πανω) βαζουμε εναν αλλο κροκο σε καθαρο μπολ, και βαζουμε σιγα σιγα το σπασμενο μειγμα μεσα καθως ανακατευουμε. Στο τελος δοκιμαζουμε για αλατι πιπερι (λευκο κατα προτιμηση), κραταμε το μειγμα εξω απο το ψυγειο για 2 ωρες, και στο τελος το βαζουμε στο ψυγειο και κραταει μια βδομαδα.

 

 

 

Η φιλοσοφια ειναι οτι θελουμε emulsion (δεν ξερω πως να το πω ελληνικα) να κανουμε το νερο με το λαδι να γινουν 1. Το λιπος του κροκου και η μουσταρδα εχουν λεκιθινη (η μουσταρδα δεν ειναι αναγκαια, μπαινει για γευση)

 

Μπορουμε να κανουμε μαγιονεζα με σκορδο, με κροκο, με σκονη καρι, με βασιλικο, με ξισμα λεμονιου. Γενικα μπορει να παρει παρα πολλες μορφες. H light μαγιονεζα του εμποριου δεν ειναι καν μαγιονεζα, μιας και ειναι πιο πολυ νερο, χρωμα, και διαφορα gums για να ξεγελασουν αυτον που την τρωει.

 

κι ο πατερας μου ετσι το κανει, την χτυπαει ομως στο μιξερ γτ ειναι πιο ευκολο και ριχνει το λαδι βασανιστικα αργα. δεν βαζει ομως καθολου ελαιολαδο. παντως η αληθινη μαγιονεζα ειναι τρομερα λιπαρη, αυτες του εμποριου ειναι σχεδον light μπροστα στο real thing.

Δημοσ.

Οκ βαρεθικα το Fast food πειτε μου πως να φτιαξω μακαρονια με κυμα ξερω οτι βαζεις τα μακαρονια στην κατσαρολα τον κυμα τι τον κανεις πειτε αναλυτικα

  • Super Moderators
Δημοσ.

Οι 2 παραλλαγές είναι... 3

 

 

Η αυθεντική:

 

Pancetta : ναι το μπέικο μας κάνει, αλλα θέλει κανονικό μπέικο όχι αυτό τύπου δανίας. Νομίζω είδα σε super market pancetta, θέλουμε να είναι ξηρό και να μην είναι full στο νερό σαν το μπέικο τύπου δανίας (όπως είναι και το ελληνικό). Το κόβουμε σε κοινούς

Extra bonus points αν βρούμε guanciale. Είναι το μπέικον τον θεών, φτιαγμένο από το μάγουλο του πιο θεσπέσιου ζώου στον πλανήτη και οχι απο την κοιλια.

 

1 αβγό για κάθε άτομο + 1 κρόκος χτυπημένα

παρμεζάνα με πεκορινο/παρμεζάνα/πεκορινο: θέλουμε φρεσκοτριμμένα αυτά τα τυριά. Το ποια θα βάλουμε και το ποσο είναι στο γούστο του καθενός. Προσωπικά την κάνω με οποιο από τα 2 έχω στο ψυγείο.

 

νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια, το οποιο έχει άπλετο αλάτι ήδη και το άμυλο από τα μακαρόνια για να δέσει η σάλτσα.

 

Τηγανίζουμε το μπέικο και ριχνουμε οτι εχει το τηγανι στα βρασμενα μακαρονια.

Τώρα έχουμε 2 επιλογές. Αν το έχουμε σίγουρο, ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά μέσα. Θα βράσουν άμεσος. Δεν θέλουμε 1000 κομμάτια αβγό μέσα, θέλουμε μια παχύρρευστη κρέμα σαν αυτή του γαλακτομπούρεκου. Αν δεν το έχουμε, υπάρχει το κόλπο να χτυπήσουμε τα αβγά πάνω από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια ώστε να ζεσταθεί το μπολ=>ζεσταθεί το αβγό σταδιακά.

 

βάζουμε και το τυρί μέσα, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Άμα είναι πολύ ξέρω το μίγμα, βάζουμε λίγο ακόμα από το νερό ώστε να έχει πιο "σαλτσοδες" υφή. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

 

παραλλαγή μισό original: με τα αβγά ανακατεύουμε και κρέμα γάλακτος και δένουμε την σάλτσα στο τηγάνι που κάναμε το μπέικον και μετά ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.

 

 

Παραλλαγή εντελώς fake: καθόλου αβγά και απλά μακαρόνια, κρέμα γάλακτος μπέικον και τυρί.

 

Η κανονική carbonara δεν έχει ούτε κρεμμύδι, ούτε μανιτάρια.

 

Εγω παίρνω μπεικον απο αγριογούρουνο που είναι χοντρές οι φέτες και κόβεται σε κυβακια (έχει στο ΑΒ). Επίσης χτυπάω τους κροκους με λευκό κρασί και μακαρονοζουμο και το ρίχνω σιγά σιγά στα μακαρόνια και η κρέμα γίνεται super (προφανώς χωρίς κρέμα γάλακτος). Απο τυριά βάζω παρμεζανα και κεφαλοτυρι (3/1). Και στο τέλος φρέσκος ψιλοκομμενος μαιντανος απο πάνω.

 

:)

Δημοσ.

Φίλτατε Toufas, για το channel αυτό τί λές;

http://www.youtube.com/user/yellowsaffron

Πρωτη φορα την βλεπω.

Το good eats ειναι 30% συνταγες και 70% τεχνικη στο πως να κανεις τα πραγματα, για αυτο πιστευω οτι ειναι χρησιμο.

 

Εγω παίρνω μπεικον απο αγριογούρουνο που είναι χοντρές οι φέτες και κόβεται σε κυβακια (έχει στο ΑΒ). Επίσης χτυπάω τους κροκους με λευκό κρασί και μακαρονοζουμο και το ρίχνω σιγά σιγά στα μακαρόνια και η κρέμα γίνεται super (προφανώς χωρίς κρέμα γάλακτος). Απο τυριά βάζω παρμεζανα και κεφαλοτυρι (3/1). Και στο τέλος φρέσκος ψιλοκομμενος μαιντανος απο πάνω.

 

:)

Το λευκο κρασι μην το πεις σε κανεναν ιταλο, θα σε αφορισει! :P

Απο το αγριογουρουνο ειναι οκ, θελει ομως λιγο πιο παχυ μιας και στην ουσια το λαδι απο το μπεικον δινει γευση στα μακαρονια.

Δημοσ.

Οκ βαρεθικα το Fast food πειτε μου πως να φτιαξω μακαρονια με κυμα ξερω οτι βαζεις τα μακαρονια στην κατσαρολα τον κυμα τι τον κανεις πειτε αναλυτικα

 

 

http://img408.imageshack.us/img408/9277/bolognaise1.jpg

http://img211.imageshack.us/img211/9386/bolognaise2.jpg

 

αυτη ειναι η δικη μου βερσιον αν σ αρεσει θα σου γραψω πως το κανω σε λιγο γιατι τωρα παω να φαω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...