bluesattack Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ωραιο θεμα. Ενδιαφερομαι και εγω για την σαλτσα μουσταρδας Μακάρι να γίνει wiki. Τούφα απορία: Επειδή μου αρέσει η σάλτσα μουστάρδας με τα κρέατα (κοτόπουλα κτλ) θέλω να μου πεις αν ξεχνάω κάποιο υλικό ή αν μπορώ να συμπληρώσω κι άλλα υλικά για να κάνω παραλλαγές. Έχω την εντύπωση όμως ότι η μουστάρδα τα καλύπτει όλα και δεν μπορούν να γίνουν παραλλαγές... Οπως και επισης για την ασπρη (πως την λενε ειπαμε ? ) σαλτσα που βαζουμε σε μακαρονια κλπ
Toufas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μακάρι να γίνει wiki. Τούφα απορία: Επειδή μου αρέσει η σάλτσα μουστάρδας με τα κρέατα (κοτόπουλα κτλ) θέλω να μου πεις αν ξεχνάω κάποιο υλικό ή αν μπορώ να συμπληρώσω κι άλλα υλικά για να κάνω παραλλαγές. Έχω την εντύπωση όμως ότι η μουστάρδα τα καλύπτει όλα και δεν μπορούν να γίνουν παραλλαγές... Λοιπόν χτυπάω ελαιόλαδο μουστάρδα και λευκό κρασί. Ίσως και λίγο λεμόνι. Ξεχνάω κάτι; Μετά αν δε δέσει μέσα στο τηγάνι με τα φιλετάκια, ρίχνω τριμμένο σκληρό τυρί. Κάποιοι βάζουν μέλι, αλλά δεν έχω δοκιμάσει. Go διόρθωσε. Αν κανεις κατι σε στιλ φιλετakia δοκιμασε αφου εχεις σβησει με κρασι να ανακατεψεις λιγη μουσταρδα με κρεμα γαλακτος και αφου παει στην πυκνοτητα που θες βαζεις ψιλοκομενο μαιντανο. Σε αυτο που κανεις ακριβως θα εκανα απλα την vinaigrette αφου ειχα βρασει λιγο το κρασι ωστε να παρει το αλκοολ, μεσα η μουσταρδα και μετα αργα το ελαιολαδο μεχρι να γινει ομοιογενες το μειγμα. Αν βαζεις τυρι, ποτε δεν θα το βαζεις αφου ειναι στην φωτια, εχει την ταση να γινεται σαν αμμος η υφη του στο στομα οταν βρασει. ρε τουφα θέλω φουλ "review" μαγειρικης step by step απο τη πάρτη σου να μας τρελάνεις. στο παλιό thread είχες αρκετά κομψοτεχνήματα; p.s που στο διαολο εχεις χαθει στο sc2 scene; Ειχα γραψει μερικα, sc2 δεν επεζα λογω δουλειας... 220 ωρες τον μηνα χτυπαγα κατα μεσο ορο. Ωραιο θεμα. Ενδιαφερομαι και εγω για την σαλτσα μουσταρδας Οπως και επισης για την ασπρη (πως την λενε ειπαμε ? ) σαλτσα που βαζουμε σε μακαρονια κλπ Καρμποναρα λες? Την κανονικη θες ή την faux με κρεμα γαλακτος? Physics παίρνεις μουστάρδα σε σκόνη και την φτιάχνεις εσύ; Έχεις να προτείνεις κάποια; Stout μουσταρδα: 275g σπορους μαυρης μουσταρδας (βαλε λευκους ή καφε αν δεν την θες τοσο καυτερη) 250ml guinness 225ml ξυδι απο κοκκινο κρασι 1 tsp four spice μειγμα (ισα μερη απο κανελα, μοσχοκαρυδο, γαριφαλο και μπαχαρι ολα σε σκονη, γνωστο και ως quatre epices) 3 tsp θαλασσινο αλατι 1 tsp φρεσκο πιπερι (tsp = κουταλακι του γλυκου, οχι το κουταλι που εχουμε στο συρταρι, εχει ειδικες μεζουρες) Ανακατευουμε και βαζουμε ολα τα υλικα σε ενα δοχειο για 48 ωρες. Αν θελουμε λιγοτερο καψιμο βαζουμε απλα τους σπορους σε νερο και το αλλαζουμε καθε 4-6 ωρες, και στο τελος τους βαζουμε με τα υπολοιπα υλικα. Τα βαζουμε σε ενα blender και το χτυπαμε. Κραταει μεχρι να πεθανουμε. Βασικα βαρυ μου φαινεται ο δυοσμος στο γιαουρτι σαν γευση.Δεν θα το δοκιμαζα. Δεν εχεις φαει ποτε κεφτεδακια με τζατζικι δηλαδη?
bluesattack Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Καρμποναρα λες? Την κανονικη θες ή την faux με κρεμα γαλακτος? Ας μαθουμε και για τις δυο .Πες αν θες μερικες οδηγιες
saya Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Φτιαχνουν εξω την ελληνικη καρμποναρα με κρεμα;Αληθεια;
Toufas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ας μαθουμε και για τις δυο .Πες αν θες μερικες οδηγιες Οι 2 παραλλαγές είναι... 3 Η αυθεντική: Pancetta : ναι το μπέικο μας κάνει, αλλα θέλει κανονικό μπέικο όχι αυτό τύπου δανίας. Νομίζω είδα σε super market pancetta, θέλουμε να είναι ξηρό και να μην είναι full στο νερό σαν το μπέικο τύπου δανίας (όπως είναι και το ελληνικό). Το κόβουμε σε κοινούς Extra bonus points αν βρούμε guanciale. Είναι το μπέικον τον θεών, φτιαγμένο από το μάγουλο του πιο θεσπέσιου ζώου στον πλανήτη και οχι απο την κοιλια. 1 αβγό για κάθε άτομο + 1 κρόκος χτυπημένα παρμεζάνα με πεκορινο/παρμεζάνα/πεκορινο: θέλουμε φρεσκοτριμμένα αυτά τα τυριά. Το ποια θα βάλουμε και το ποσο είναι στο γούστο του καθενός. Προσωπικά την κάνω με οποιο από τα 2 έχω στο ψυγείο. νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια, το οποιο έχει άπλετο αλάτι ήδη και το άμυλο από τα μακαρόνια για να δέσει η σάλτσα. Τηγανίζουμε το μπέικο και ριχνουμε οτι εχει το τηγανι στα βρασμενα μακαρονια. Τώρα έχουμε 2 επιλογές. Αν το έχουμε σίγουρο, ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά μέσα. Θα βράσουν άμεσος. Δεν θέλουμε 1000 κομμάτια αβγό μέσα, θέλουμε μια παχύρρευστη κρέμα σαν αυτή του γαλακτομπούρεκου. Αν δεν το έχουμε, υπάρχει το κόλπο να χτυπήσουμε τα αβγά πάνω από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια ώστε να ζεσταθεί το μπολ=>ζεσταθεί το αβγό σταδιακά. βάζουμε και το τυρί μέσα, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Άμα είναι πολύ ξέρω το μίγμα, βάζουμε λίγο ακόμα από το νερό ώστε να έχει πιο "σαλτσοδες" υφή. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. παραλλαγή μισό original: με τα αβγά ανακατεύουμε και κρέμα γάλακτος και δένουμε την σάλτσα στο τηγάνι που κάναμε το μπέικον και μετά ανακατεύουμε με τα μακαρόνια. Παραλλαγή εντελώς fake: καθόλου αβγά και απλά μακαρόνια, κρέμα γάλακτος μπέικον και τυρί. Η κανονική carbonara δεν έχει ούτε κρεμμύδι, ούτε μανιτάρια.
Tilemaxx Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Toύφα δώσε κανένα tip για σωστή Μπολονέζ, και όχι απλά "μακαρόνια με κιμά".
Toufas Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Toύφα δώσε κανένα tip για σωστή Μπολονέζ, και όχι απλά "μακαρόνια με κιμά". http://www.youtube.com/watch?v=pHnTSVqyaPI http://www.youtube.com/watch?v=VjGE4Ki44oM http://www.youtube.com/watch?v=wb40RhNPgSw Δες αυτο, αν σε ενδιαφερει να σου δωσω τις οδηγιες απο το βιβλιο του ή/και την πιο απλουστευμενη συνταγη. Την εχω κανει μια φορα (εχω σταματησει τα ζυμαρικα εκτος απο το περιστασιακο κριθαρακι 1 πακετο το χρονο) και ηταν ειλικρινα out of this world που λενε...
kebinB Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 πολυ ζορικος ο τυπας! συνδιασε αρκετς μεθοδους ωστε να το φτασει στο μεγιστο (για τα δικα του γουστα) αποτελεσμα.
tr3quart1sta Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 καμια καλη σαλατα? σε τετοιο στυλ: http://www.thecheesecakefactory.com/menu/Salads/clubhouse_salad
Tilemaxx Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δες αυτο, αν σε ενδιαφερει να σου δωσω τις οδηγιες απο το βιβλιο του ή/και την πιο απλουστευμενη συνταγη. Την εχω κανει μια φορα (εχω σταματησει τα ζυμαρικα εκτος απο το περιστασιακο κριθαρακι 1 πακετο το χρονο) και ηταν ειλικρινα out of this world που λενε... Με κάλυψαν τα παραπάνω, αλλά αν είναι δώσε και την συνταγή.
Toufas Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Λοιπον εχουμε και λεμε Ο κυριος του video ειναι ο πιο δημιουργικος chef στην αγγλια, και εχει μια εμμονη με το παλιο αγγλικο φαγητο οπως εδειξε απο το τελευταιο μαγαζι που ανοιξε (το 3ο αν δεν κανω λαθος). To Fat Duck, ειναι μεσα στα πιο καλα εστιατορια του πλανητη, και απο αυτα που εχω διαβασει εδω και 3-4 χρονια ειναι εμπειρια ζωης. Σε αυτες τις εκπομπες που ειχε κανει επαιρνε φαγητα που αρεσουνε στους αγγλους, και προσπαθουσε να τα κανει οσο πιο τελεια γινεται. Εδω η απλουστευμενη συνταγη: HESTON'S BOLOGNESE SAUCE Για 4 ατομα 50ml φυστικελαιο/σογιελαιο. 50g αναλατο βουτυρο (οχι μαργαρινη/βιταμ) 100g κρεμμυδι ψιλοκομμενο 2 σκελιδες σκορδο κομμενες με την τεχνικη που ειπα πιο πανω 1 αστεροειδη γλυκανισο 150g καροτο ψιλοκομμενο 4 "μπαστουνια" celery, ξεφλουδισμενα και ψιλοκομμενα 300g απο τον πιο καλο κιμα, δεν θελει απαχο, 80%καθαρο 20% λιπος αλατι πιπερι 150ml πληρες γαλα 1 μοσχοκαρυδο (ολοκληρο για ξυσιμο) 150ml λευκο ξυρο κρασι 375g ντοματακια κονσερβας με τους χυμους τους Βαζουμε τον φουρνο στους 110C. Σε μια κατσαρολα που μπορουμε να βαλουμε στον φουρνο με το καπακι της, βαζουμε το λαδι και το βουτυρο να ζεσταθουν. Βαζουμε το κρεμμυδι, το σκορδο και τον γλυκανισο Μαγειρευουμε στο χαμηλο για 30 λεπτα, βαζουμε τα καρροτα και συνεχιζουμε αλλα 20 λεπτα, και μετα βαζουμε το celery και συνεχιζουμε για λιγα ακομα λετα. Ριχνουμε τον κυμα και τον παταμε να γινει ενα με τα λαχανικα και να μην κανει "κομπους" Αλατοπιπερονομε το μειγμα και βαζουμε το γαλα, ξυνουμε λιγο μοσχοκαρυδο και μαγειρευομε για ~30 λεπτα, μεχρι το γαλα σχεδον να εξατμιστει. Βαζουμε το κρασι και τις ντοματες, ανακατευουμε και βαζουμε το καπακι περιπου καλα απο πανω, και το βαζουμε στον φουρνο για 6 ωρες τουλαχιστον. Αμα το μειγμα διχνει ξερο, βαζουμε λιγες κουταλιες νερο.
Physics_Rulez Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 παλιο αγγλικο φαγητο κατά το προϊστορική αμερικάνικη κουλτούρα;
Toufas Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Η αγγλικη κουζινα εχει πολυ μεγαλη ιστορια ρε συ. Ασχετα που ο κοσμος δεν εχει ιδεα και τωρα τρωει απ'εξω. Δες στο link για το εστιατοριο του, εχει την χρονολογια απο που ειναι καθε πιατο.
epp Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 στο τζατζικι εγω βαζω στραγγιστο και αντι για πιπερι βαζω ριγανη
Προτεινόμενες αναρτήσεις