YiN Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Με βία και βρισιές ρε. Ποιός έχει απαγάγει το χιούμορ σου; Έλα πες μου να πάω να τονε βρω.
Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Σημερα εκανα για μενα και για τις συγκατοικους μαγουλα. Pig's cheek with bacon pomme puree τα μαγουλα ηταν στον φουρνο χτες το πρωι για 5 ωρες στους 130 με κρεμμυδι μαιντανο ανηθο cider και ζωμο κοτοπουλο.Οταν κρυωσανε γινανε ενα μακρυ λουκανικο με φρεσκο μαιντανο, hot sauce, λιγα απο τα βρασμενα κρεμμυδια και ξυσμα λεμονιου μεσα σε μεμβρανη. 1 μερα μετα κοβουμε ροδελες/φετες και παναριστικε με [αλευρι, αμυλο καλαμποκιου] [αυγο με νερο] [panco και φρυγανια με ιταλικα μυρωδικα] τηγανίστηκε για να παρει χρωμα και να γινει τραγανο, και ο πουρες ειχε μεσα λιγο βουτυρο, λιγο γαλα και κομματια απο τραγανο μπεικο (2 φετες συνολικα) και μαιντανο. ο ζωμος ηταν απο εκει που βρασανε τα μαγουλα μαζι με λιγη demi glace που ειχα στο ψυγειο.
evabb Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 ωραιο φαινεται τουφα αλλα η μεριδα ειναι της πεινας.
Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Κανονικα ηταν με 3 η καθε μεριδα (παντα μονος αριθμος) απλα δοκιμασε απο εδω δοκιμασε απο εκει δεν ηθελα παραπανω. Ειδες που αμα το δεις σε γνωριμο σχημα οτι δεν θα σου φανει περιεργο? Οχι πως το μαγουλο εχει καμια περιεργη υφη, σαν ωμοπλατη μοιαζει χωρις το λιπος.
evabb Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 ε ετσι το δεχομαι αλλα δεν θα το ετρωγα ποτε απο κεφαλι πανω. γτ μονος αριθμος παντα;
Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 κανει πιο πολυ εντυπωση στο ματι λογω ασυμμετρίας
silverthunder Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 εμενα μου μοιαζει για ζομπι απλα λολ...
Toufas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Επειδη το ονομα "συνταγες της γιαγιας" δεν νομιζω οτι καλύπτει τα παντα, κανω νεο thread ωστε να μπορουμε να συζητησουμε οχι μονο για συνταγες αλλα και για διαφορα προιοντα/τεχνικες/αποριες σχετικα με την κουζινα. Οπως ειχανε πει και στο Ratatouille, ο καθενας μπορει να μαγειρεψει. Να προσθεσω εγω το αρκει να το θελει. Ολα ειναι ευκολα, απλα θελει στρατηγική στο πως πλησιαζεις το θεμα, απο το πως κοβουμε κατι, μεχρι και το πλυσιμο. Για οσους δεν το ξερουν, εργαζομαι σε κουζινα περιπου 4 χρονια συνολικα. Εχω περασει απο σχεδον ολα τα ειδη εστιατοριου, απο κατι απλοικο μεχρι και μαγαζια που πρεπει να εχουν ολα ακριβεια χιλιοστου πανω στο πιατο. Μονος μου εμαθα να μαγειρευω με την βοηθεια εκπομπων σαν το good eats που το θεωρω βιβλο για τον amateur μαγειρα και ειδικοτερα αυτον που ειναι και λιγο geek και του αρεσει να μαθαινει για τι κανουμε το καθε τι. Μετα απο αυτο το συντομο βιογραφικο... μια συνταγη: Το απολυτο τζατζικι: Υλικα: 1 Αγγουρι Γιαουρτι σακουλας (ή οπως ειναι παγκοσμιως γνωστο λογω της φαγε, greek yoghurt) Σκορδο Φρεσκος δυοσμος. Καλο ξυδι Καλο ελαιολαδο Αλατι Λευκο πιπερι (και μαυρο κανει, απλα δεν φενεται ομορφα στο πιατο) Καθαριζουμε το αγγουρι απο την φλουδα του Το κοβουμε στην μεση και με ενα κουταλι βγαζουμε τους σπορους(που ειναι εξτρα νερο). Το κοβουμε σε μηκος/μπαστουνακια που μπορουμε να χειριστουμε ανετα και μετα το κοβουμε σε ισα κυβακια μεγεθους ~1cm (αυτο λεγετε parmentier) Βαζουμε το αγγουρι σε ενα σουρωτηρι και ριχνουμε αλατι πανω του. Θελουμε να βγαλουμε αρκετο απο το νερο του, το αλατι σπαει τους κυτταρικους τοιχους. Αν εχουμε αυτο το λεπτο υφασμα που ειναι σαν γαζα βαζουμε πρωτα αυτο μεσα στο σουρωτηρι και μετα το αγγουρι. Αυτο θα μας βοηθησει στο να το στραγγιξουμε πιο ευκολα. Παιρνουμε το σκορδο και το κοπαναμε με το μηκος της λεπιδας του μαχαιριου παραλληλα με το ξυλο κοπης μας. Ριχνουμε λιγο αλατι και το χοντροκοβουμε. Θελουμε να γινει το σκορδο νιανια, αν εχουμε τριφτη ή το ειδικο εργαλειο για τις σκελιδες του σκορδου ακομα πιο ευκολα. Στην συνταγη θα βαλουμε οσο σκορδο αντεχει ο καθενας. Προσοχη, το σκορδο και το αλατι στο τζατζικι δεν το καταλαβαινεις οταν το φτιαχνεις αλλα την επομενη μερα. Σε ενα βαθυ μπολ που θα μπορει να χωρεσει ολα μας τα υλικα, βαζουμε 1 μερος ξυδι και το σκορδο μας λιγο αλατι και λιγο πιπερι. Το μερος ξυδι ειναι οτι θελετε, 3 κουταλιες 3 σφηνακια, 3 ml, απλα θεωρουμε κατι σαν μοναδα ογκου. Παιρνουμε 3-4 φυλλαρακια δυοσμο και τα βαζουμε το ενα πανω στο αλλο και τα τυλιγουμε σαν πουρο μετα με το μαχαιρι μας κοβουμε λεπτες καθετε λωριδες. Θελει πολυ κοφτερο μαχαιρι, γιατι αλλιως βγαινει χλωροφυλλη και θα βγαλει μια μικρη πικριλα. Αυτο το κοψιμο λωριδων λεγετε chiffonade. Βαζουμε και τον δυοσμο μεσα στο μπολ, και βαζουμε μια κουταλια απο το γιαουρτι. Χτυπαμε με συρμα και σιγα σιγα βαζουμε 3 μερη απο το λαδι. Οταν αρχισει να γινεται ενα ομοιογενες μειγμα σταματαμε. Δεν θελουμε να το χτυπησουμε πολυ γιατι το λαδι μπορει να πικρισει. Βαζουμε το υπολοιπο γιαουρτι μεσα και ανακατεβουμε καλα. Στραγγιζουμε το αγγουρι απο ολα τα νερα του και το βαζουμε μεσα στο τζατζικι. Δοκιμαζουμε για αλατι/πιπερι και το ποσο δυνατο ειναι. Την επομενη μερα θα ειναι πιο δυνατο στην γευση και στο αλατι. Αυτο το τζατζικι εχει το καλο οτι με το που μπαινει στο στομα το αισθανεσαι πολυ δυνατα, αλλα στο τελος ειναι σαν να εχει καθαρισει το στομα σου και απλα εχεις μια δροσια. Δεν εχω βρει ατομο που το εχω φτιαξει και μου ειπε οτι δεν του αρεσε.
μαφαλντα Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ωραίο θέμα. Δυόσμος;Ενδιαφέρον,συνήθως βάζουν άνηθο.
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μακάρι να γίνει wiki. Τούφα απορία: Επειδή μου αρέσει η σάλτσα μουστάρδας με τα κρέατα (κοτόπουλα κτλ) θέλω να μου πεις αν ξεχνάω κάποιο υλικό ή αν μπορώ να συμπληρώσω κι άλλα υλικά για να κάνω παραλλαγές. Έχω την εντύπωση όμως ότι η μουστάρδα τα καλύπτει όλα και δεν μπορούν να γίνουν παραλλαγές... Λοιπόν χτυπάω ελαιόλαδο μουστάρδα και λευκό κρασί. Ίσως και λίγο λεμόνι. Ξεχνάω κάτι; Μετά αν δε δέσει μέσα στο τηγάνι με τα φιλετάκια, ρίχνω τριμμένο σκληρό τυρί. Κάποιοι βάζουν μέλι, αλλά δεν έχω δοκιμάσει. Go διόρθωσε.
saya Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Βασικα βαρυ μου φαινεται ο δυοσμος στο γιαουρτι σαν γευση.Δεν θα το δοκιμαζα.
nicoc89 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Τούφας φορ δε γουίν! ;) Αυτη την συνταγή χρησιμοποιει η μανα μου χρόνια τώρα και ειναι το μόνο τζατζίκι που μου αρεσει , τα αγοραστά(τα ετοιμα) δεν τα ακουμπάω..! +1
chill Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Physics παίρνεις μουστάρδα σε σκόνη και την φτιάχνεις εσύ; Έχεις να προτείνεις κάποια;
kebinB Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 ρε τουφα θέλω φουλ "review" μαγειρικης step by step απο τη πάρτη σου να μας τρελάνεις. στο παλιό thread είχες αρκετά κομψοτεχνήματα; p.s που στο διαολο εχεις χαθει στο sc2 scene;
Προτεινόμενες αναρτήσεις