..MementoMori.. Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Το ειδα, και ο Toufas ειναι εγγυηση, αλλα επειδη σε αυτες τις σελιδες αναφερθηκε η λεξη διαιτα, λεω να αγνοησω για την ωρα τις υποπτες αυτες συνταγες. Θα ηθελα κατι που θα αλλαξει ριζικα την γευση. Κατι που θα μου πουν "Τι κανεις ρε μαλακα στο κρεας μας?". Η CocaCola και η μαυρη ζαχαρη φαινονται αρκετα ριζοσπαστικες για την δικια μου παλετα, αλλα δεν ξερω τα αποτελεσματα τους. Εμενα προσωπικα δεν με πειραζει γιατι ειναι η καλυτερη μου να δοκιμαζω καινουριες γευσεις ακομα και αν μεινω νηστικος σαν αποτελεσμα (εχει συμβει αρκετες φορες). Επειδη ομως θα ψησω και για αλλους 5-6, θελω κατι περιεργο αλλα δοκιμασμενο.
The_Judas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Υπάρχουν άπειρες ιδέες για μαρινάρισμα. Το ζήτημα είναι να επιλέξεις τα μπαχαρικά που σου αρέσουν και έχεις δοκιμάσει. Κάποιες καλές ιδέες που βρήκα μέσω γκοογκλη --> 5. Aναμείξτε ελαιόλαδο με κόκκινο κρασί και πάπρικα και αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για ένα βράδυ. 6. Mπορείτε επίσης να μαρινάρετε τα κρεατικά για ένα βράδυ, με ελαιόλαδο, κομμένα κρεμμύδια, λεμόνι και δενδρολίβανο. 7. Για πιο πικάντικη γεύση στα κρεατικά σας, δοκιμάστε να τα αφήσετε για 2-3 ώρες μέσα σε μείγμα από βότκα, ξίδι, ταμπάσκο και τζίντζερ. 8. Aν θέλετε να ψήσετε χοιρινό, αφήστε το για 2-3 ώρες μέσα σε μπίρα. 9. Tο χοιρινό, επειδή του ταιριάζει και η γλυκόξινη γεύση, μπορείτε να το βάλετε για ένα βράδυ σε μαρινάτα με ελαιόλαδο, χυμό πορτοκαλιού και φασκόμηλο. Αν βάλεις κοτόπουλο στο γκριλ δοκίμασε σίγουρα την συνταγή που έδωσε ο τούφας με γιαούρτι-λεμόνι κλπ.
YiN Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Λοιπόν μόλις αυτοσχεδίασα με καλαμάρια: Quantum Squids: Βράζουμε άγριο ρύζι (όχι αυτό που είναι όλο μαύρο, υπάρχει ανάμεικτο παρμποϊλ με άγριο) ίσα-ίσα να μαλακώσει λίγο. Το βάζουμε σε μια σουπιέρα, ψιλοκόβουμε κρεμμυδάκι ξερό, πετάμε βασιλικό και σχοινόπρασο (αυτό μην το παραλείψετε κάνει μεγάλη διαφορά στη γεύση). Παίρνουμε μερικά καλαμάρια, μεγέθους της αρεσκείας σας, εμένα ήταν σχετικά μικρά αλλά να μπορούν να γίνουν γεμιστά. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα πετάμε μέσα στο ρύζι. Προσθέτουμε φέτα και ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμάρια με αυτό το θείο πράγμα και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα στην άκρη. Φροντίζουμε το ρύζι να είναι μπόλικο έτσι ώστε να περισσεύει και να πετάξουμε στο πυρέξ τα γεμιστά καλαμάρια μαζί με πολύ από το μείγμα και να γίνει λίγο σαν ριζότο. Επίσης εγώ τις δόσεις τις έκανα με το μάτι, η φέτα να κάνει αισθητή την παρουσία της μέσα στο όλο πράμα, το ίδιο και τα κρεμμύδια, και από βασιλικό και σχοινόπρασο, μην το λυπηθείτε ρίξτε άφθονο. Πριν βάλετε το πυρέξ στο φούρνο βάζετε ελαιόλαδο (ναι, κι άλλο) και λίγο νεράκι. ΛΙΓΟ. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος αφαιρείτε λίγα ζουμιά για να μην κολυμπάει το φαϊ σας. Το κβαντικό καλαμάρι είναι έτοιμο μόλις πάρει ωραίο χρωματάκι, φουσκώσει και έρθει και γίνει σαν ζέπελιν. Κάτι που δεν είχα εγω σήμερα, αλλά σίγουρα θα ταιριάζει καλά (μην πω γαμάτα δλδ) είναι το κουκουνάρι. Όταν θα τρίβετε τις κοιλούμπες σας με ευχαρίστηση παρακαλώ στείλτε ευχαριστήρια πμ. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2010 από YiN
Lucifer Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Εγώ, ο κρεατοφάγος που το έφαγα, το συνιστώ ανεπιφύλαχχχτα.
evabb Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Λοιπόν μόλις αυτοσχεδίασα με καλαμάρια:Quantum Squids: γτ κβαντικο; τρωγεται και δεν τρωγεται;
Lucifer Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Γιατί μπορεί να το χέσω, μπορεί και να το κρατήσω για πάντα από αγάπη.
evabb Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Γιατί μπορεί να το χέσω, μπορεί και να το κρατήσω για πάντα από αγάπη. κβαντικα το ξερεις οτι δεν στεκει :p
evabb Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μην καταστρέφετε τη συνταγή μου. ελα πλακα κανω, απλα βρηκα την ευκαιρια να πεταξω μια γατα του σροντινγκερ
YiN Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 btw, ο τιτλος της συνταγής βγαίνει από το νικ μου. Βλ. φορμσπρινγκ.
Toufas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 γιναρα μου, το κολπο grosso με το καλαμαρι οταν το γεμιζεις ειναι να το γυρισεις μεσα εξω. Απλα πιεζεις την ουρα προς την τρυπα και το γυρνας μεσα εξω. δεν θελει ουτε οδοντογλυφιδα ετσι
evabb Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 τωρα που ειπες οδοντογλυφιδα θυμηθηκα κατι δαμασκηνα τυλιγμενα με μπεικον που ειχα φαει και ειχαν οδοντογλυφιδα να κραταει το μπεικο λολ
freedubus Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Όλος ο υπόλοιπος πλανήτης τρώει κοτομπέικον, η έβα η δυσκοίλια τρώει δαμασκομπέικον.
YiN Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Τούφα θα το έχω υπ'όψιν, κατατά η συνταγή πώς σου φαίνεται; (κανόνισε τι θα πεις ε)
adi32 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Ζεστη σοκολατα Επειδη με τις σκονες σοκολατας ποτε δεν πετυχα κατι καλο εκανα το εξης Βαζουμε 4-5 κομματακια απο τη σοκολατα που μας αρεσει σε μια μεγαλη φλυτζανα και ριχνουμε καυτο νερο να λιωσει Ριχνουμε 2 κουταλιες ζαχαρουχο γαλα και προσθετουμε το υπολοιπο καυτο νερο και σιροπι σοκολατας ή αλλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις