The_Judas Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 θυμηθείτε στα μαφινς του Juda, να βουτυρώσετε τη φόρμα γιατί εγώ δεν το θυμήθηκα Το αστείο είναι ότι την τελευταία φορά που την έκανα την συνταγή το ξέχασα και εγώ αυτό. Στην φώτο έβαλα τα λιγότερο διαλυμένα μαφιν.
evabb Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Κανω τον κωπο να μεταφρασω μια ωραια συνταγη και να την βαλω εδω. αν και ειναι vegetarian, ειναι αρκετα βαρυ και συνοδευει καποιο κρεας η οτι θελετε Γκρατεν με μανιταρια για 4 ατομα 600γρ μανιταρια φρεσκα σε φετες 1 κρεμυδι καθαρισμενο και ψιλοκομενο 2 κουταλιες της σουπες ελαιολαδο 50 γρ βουτυρο 2 κουταλιες της σουπας αλευρι 300 ml ζωμο λαχανικων (κυβοι κνορ πχ) αλατι και πιπερι μοσχοκαρυδο θυμαρι 1 κουταλια της σουπας γαλετα προετοιμασια -ψηστε/τσιγαριστε ανακατευοντας τα μανιταρια και τα κρεμυδια σε ζεστο λαδι -λιωστε το βουτυρο προσθεστε το αλευρικαι μετα ριξτε το ζωμο λαχανικων -αφηστε το να φουσκωσει σε σιγανη φωτια ανακατευοντας χωρις διακοπη -ριξτε μεσα τα μανιταρια, αλατι και πιπερι οσο θελετε και το μοσχοκαρυδο και το θυμαρι -μεταφερετε το μιγμα σε ενα ταψι -πασπαλιστε με την γαλετα και ψηστε στους 180°C μεχρι να γινει χρυσο απο πανω. υγ βγαινει μικρη ποσοτητα στο τελος αλλα επειδη ειναι βαρυ δεν μπορεις να φας πολυ
minarokeftes Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 τις προαλλες πεταξα στο ταξι μερικα κομματακια κρεας με αρκετο σκορδο (μπαχαρικο ετοιμο) και λιγο λαδολεμονο και ηταν ωραια. Καλά και ο ταξιτζής δεν σε πήρε χαμπάρι βα αρχίσει τα βρισίδια?
evabb Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Καλά και ο ταξιτζής δεν σε πήρε χαμπάρι βα αρχίσει τα βρισίδια? στα διαλα ταψι ηθελα να γραψω
Toufas Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 όταν κάνουμε γλυκα με αλεύρι δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ το μίγμα μιας και αυτό θα ενεργοποίηση την γλουτένη και θα κάνει το μίγμα λάστιχο. επίσης, η ζάχαρη μπαίνει μαζί με τα υγρά για να διαμοιραστεί πιο καλά μιας και δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ το αλεύρι επίσης, η βανίλια δεν είναι η σκόνη στις άσπρες κάψουλες, αγοράστε κανονική βανίλια και θα ανακαλύψετε έναν καινούριο κόσμο γεύσης επίσης όπως και όταν φτιάχνουμε αβγά/ομελέτα και πρέπει να τα βγάζουμε από το τηγάνι όταν είναι ακόμα λίγο υγρά, έτσι και το cake θα είναι full ψημένο μέσα, όταν το βγάλουμε από τον φούρνο με την οδοντογλυφίδα να ειναι εντελως στεγνη και θα είναι πιο πολύ ψημένο επειδή το ψήσιμο δεν σταματάει την στιγμή που θα το βγάλουμε από τον φούρνο. Αρα, λιιιγο υγρασια στην οδοντογλυφιδα δεν ειναι κακο.
Sellers Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Ρε συ τούφα, το τυρί το τσέντα(ρ ή λ?) που καμιά φορά το φέρνουν πάνω σε πατάτες σε μορφή ρευστού, πως το λιώνεις? Απλά με την θερμοκρασία της πατάτας γίνεται έτσι ή το λιώνουν με κάποιο τρόπο? Αν το βάλω σε μπρίκι π.χ δεν θα κολλήσει?
Toufas Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Ρε συ τούφα, το τυρί το τσέντα(ρ ή λ?) που καμιά φορά το φέρνουν πάνω σε πατάτες σε μορφή ρευστού, πως το λιώνεις? Απλά με την θερμοκρασία της πατάτας γίνεται έτσι ή το λιώνουν με κάποιο τρόπο? Αν το βάλω σε μπρίκι π.χ δεν θα κολλήσει? λες εκεινο το χημικο πορτοκαλι πραγμα που ειναι και πανω στα nachos με την ΓΑΜΑΤΗ γευση? με το bain-marie το προσπάθησα πριν λίγες μέρες και δεν βγήκε μιας και το τυρί ξαναερχόταν πάλι σε στερεα μορφή με το που το έβγαζα πάνω από τον ατμό ενώ είχα βάλει και λίγο gala για να το βοηθήσει. Μια συνταγή για το σπίτι/ευρώπη (μιας και στην αμερική έχουν το velveeta που στο bain-marie γίνετε ακριβώς το ίδιο) ή το βαζεις καποιο καλο τυρι για λιωσιμο (κασερι/cheddar/fontina/edam/gouda/emental) και το βαζεις να λιωσει για κανα λεπτο κατω απο ζεστο grill μιας και ειπα για λιωμενο τυρι: [ame]http://www.youtube.com/watch?v=BlTCkNkfmRY[/ame]
freedubus Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Χέσε μας τούφα. Τα χόρτα νερόβραστα που θα φάω για βράδι είναι πιο νόστιμα. Είναι σου λέω.
freedubus Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Με κορνφλέιξ για βραδινό δεν αδυνατίζεις έβα. Το πρωί τα τρώνε.
evabb Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Με κορνφλέιξ για βραδινό δεν αδυνατίζεις έβα. Το πρωί τα τρώνε. δεν τρωω μια σκαφη. αλλωστε δεν την εφτιαξα εγω την διαιτα. η διαιτολογος την εφτιαξε
Toufas Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 [ame]http://www.youtube.com/watch?v=Z3Dqs8LrJDg[/ame] δεν χρειαζονται 4000 θερμιδες για να εχει καλη γευση
Sellers Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 λες εκεινο το χημικο πορτοκαλι πραγμα που ειναι και πανω στα nachos με την ΓΑΜΑΤΗ γευση?με το bain-marie το προσπάθησα πριν λίγες μέρες και δεν βγήκε μιας και το τυρί ξαναερχόταν πάλι σε στερεα μορφή με το που το έβγαζα πάνω από τον ατμό ενώ είχα βάλει και λίγο gala για να το βοηθήσει. Μια συνταγή για το σπίτι/ευρώπη (μιας και στην αμερική έχουν το velveeta που στο bain-marie γίνετε ακριβώς το ίδιο) ή το βαζεις καποιο καλο τυρι για λιωσιμο (κασερι/cheddar/fontina/edam/gouda/emental) και το βαζεις να λιωσει για κανα λεπτο κατω απο ζεστο grill μιας και ειπα για λιωμενο τυρι: http://www.youtube.com/watch?v=BlTCkNkfmRY Αυτό λέω... Αυτό δεν κάνει και καθόλου κακό στην καρδιά. Έτσι όπως το τρώς πάει αυτούσιο και κάθεται στην εξωτερική μπάκα, και όλα καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις