nontasg Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Πωπωπω.Το είχα ξεχάσει αυτό το topic.....Ορθώς το κάνατε sticky....Η συνταγή με τα σουβλάκια θα μπει σε εφαρμογή πολύ σύντομα.....Βρε τον Lucifer....Έχει και τέτοια ταλέντα.....Εύγε παιδί μου,εύγε. :-D
Harkon Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 τα σουβλάκια και το μπριζολομαρινάρισμα θα δοκιμαστεί την Κυριακή εντυπώσεις από Δευτέρα, αν ζώ χιιχιιχιχχι αλήθεια Lucifer, το μίγμα αν δεν το βρω το ίδιο, τί έχει ως συστατικά μήπως βρω κάτι παρεμφερές ή το "κατασκευάσω" from scratch?
Lucifer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δενδρολίβανο, σκόρδο, κέδρο, δάφνη, μέντα, πιπέρι μαύρο και βασιλικό. Εγώ μια φορά δεν θα το επιχειρούσα καθώς δεν ξέρω αναλογίες. Και καλά να σου βγει πιο καυτό, αν σου βγει σαν οδοντόκρεμα απ' τη μέντα? Αν δεν βρείς, ρίξε λίγο κάρρυ στις πατάτες.
Harkon Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 χαχχαχααχαχαχ σωστα, ίσως αν δε το βρω να κάνω πείραμα σε 1-2 σουβλάκια να δω αν πετύχω την οδοντόκρεμα.. κάρρυ θα ρίξω έτσι κι αλλιώς ιτ ρουλζ! ευχαριστώ μαν
nontasg Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Είδες τελικά πόσα μπορεί να ξέρει ένας διάβολος...... :mrgreen:
Harkon Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 χααχχααχαχαχ κόλαση θα γίνουν τα ψητα!!!
papabiris Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 λοιπον εγω θα σας γραψω για τις πατατες τηγανητες για τις οποιες σχεδον κανενας απο οσους ανθρωπους ξερω δεν εδωσε αρκετη σημασια και σπανια μα πολυ σπανια τις βρισκεις να ειναι τηγανισμενες με ωραιο τροπο. η συνταγη ειναι αυθεντικη της γιαγιας η οποια γιαγια εχει master, Phd, Msc κτλ στην ποντιακη και μακεδονικη κουζινα (θα εχω συνταγες στο κοντινο μελλον) διαλεγουμε πατατες κατα προτιμηση απο μεγαλο υψομετρο. οσο μεγαλυτερο ειναι τοσο το καλυτερο.δεν εχει τοση σημασια ο τοπος προελευσης αλλα το υψος που καλλιεργηθηκαν καθαριζουμε και κοβουμε σε οτι σχημα μας αρεσει στο τηγανι η την κατσαρολα(να εχουν οπωσδηποτε δικο τους καπακι) βαζουμε λιγο ελαιολαδο οχι πανω απο μισο δαχτυλακι μολις το λαδι ετοιμαστει(το καταλαβαινουμε οταν καιει δοκιμαζουμε αν θελουμε με την ακρη μιας πατατιτσας) ριχνουμε τις πατατες. καλο ειναι να μην ειναι πανω απο τρια δαχτυλα η ποσοτητα τους 1)τις τηγανιζουμε σε δυνατη φωτια αναλογα την εστια 5-10 λεπτα μεχρι ναρχισουν να παιρνουν χρωμα.ταυτοχρονα ανακατευουμε και προσθετουμε αλατι κατα βουληση 2)Μολις παρουν χρωμα κλεινουμε με το καπακι και κλεινουμε και το ματι τελειως και τις αφηνουμε ετσι για 10-12 λεπτα****. ενδιαμεσα ανακατευουμε μια φορα και αν θελουμε ριχνουμε λιγο ακομα αλατακι 3)Επειτα αναβουμε παλι την εστια δυνατα και τηγανιζουμε ανακατευοντας περιστασιακα 15 με 20 λεπτα ακομη αναλογα το ποσο ξεροψημενες τις θελει καποιος Ειναι πολυ ευκολο για καποιον που ξερει τα βασικα να το κανει εγω το πετυχα μονος μου με την πρωτη ****Ο λογος που κλεινουμε το καπακι ειναι γιατι ετσι μουλιαζει εκεινη τη στιγμη η πατατα και μαλακωνει με συνεπεια να κανει μετα τρομερη κρουστα και να γλυκαινει η γευση της αφανταστα ακομα και σε ποικιλια που δεν γλυκιζει ελπιζω να σας αρεσει.καλη απολαυση
nontasg Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Πρωτότυπη η συνταγή του papabiris.Καλά πάμε.......Βλέπω να το κάνουμε και βιβλίο στο τέλος με τίτλο "συνταγές από τον κάτω κόσμο που κολάζουν". :mrgreen:
papabiris Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν βγαίνουν λαδερές έτσι? γιαυτο γραφω λιγο λαδακι.οσο πιο λιγο τοσο λιγοτερο λαδερες. κιαμα δεν γουσταρεις ιχνος λαδιου βαζεις μερικα χαρτια κουζινας στην πιατελα και εισαι τζετ
nontasg Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 το υψόμετρο τί σχέση έχει; Μπορεί να έχει σχέση με το πόσο φρέσκια είναι η πατάτα....Λέω τώρα,δεν ξέρω....Άν είπα μαμακία,μη με πάρετε με τις ντομάτες ε......:oops:
mxpert Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 το υψόμετρο τί σχέση έχει; ...περισσότερο έχει να κάνει με το κλιμα, που συνδέεται όμως με το υψόμετρο ! το κλίμα διαφοροποιεί την περιεκτικότητα και την ποιότητα των σακχάρων των κονδύλων της πατάτας...
kattistt Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Ωιμε αναλυση.... για μια πατατα.... αν και εχει δικιο ο κος mxpert! Βρε παιδια... ετοιμοι για παντρεια εισαστε.... μην φτυνεστε....
papabiris Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 επισης στα προσεχως η συνταγη "σουτζουκακια σμυρνέικα" παραδοσιακα και βαρβατα οχι τα συνχρονα τα αγευστα (φτανει μονο να πεισω την sweet granny μου να μου πει τα συστατικα "κλειδια":-D ) ξερω ηδη να φτιαχνω αλλα χωρις τα μυστικα της granny βγαινουν λιγο καλυτερα απτα συνηθισμενα
Προτεινόμενες αναρτήσεις