Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν έχει καθαριότητα σήμερα, και είπες να την δεις με την μαγειρική; :-D

 

Για σκάρα τι λες; Μηδέν σάλτσες και λάδια.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια ωραία και με με λίγες θερμίδες συνταγή που δοκίμασα τον τελευταίο καιρό:

 

 

 

Κοτόπουλο με ανανά

 

Υλικά

 

600 γρ στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια

αλάτι πιπέρι

2 κσ ελαιόλαδο

1/2 κσ τζιντζερ σκόνη

1/2 κσ κάρυ

250 γρ ανανά κονσέρβας σε κύβους

2 κσ σάλτσα σόγιας

1 κσ κορν φλάουρ

250ml κρύο νερό

1/2-1 κσ μαύρη ζάχαρη

4 κσ από τον χυμό του ανανά (ή και παραπάνω...βασικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλο τον χυμό που περισσεύει από την κονσέρβα)

 

Εκτέλεση

 

Ρίχνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.

 

Μέσα σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το τζίντζερ,το κάρυ τον ανανά και την σάλτσα σόγιας. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι και το αναμιγνύουμε με το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη.

 

Σε ένα άλλο μπόλ αναμιγνύουμε το χυμό ανανά με 1 κσ κορν φλάουρ μέχρι να να γίνει το μείγμα ομοιογενές και το προσθέτουμε στο κοτόπουλο.

 

Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο λίγο ακόμη για να "δέσει" λίγο ακόμη το μίγμα.

 

 

 

Αν αναμίξουμε έπειτα το όλο μίγμα με ρύζι γίνεται τέλειο :P

Δημοσ.
δεν έχει καθαριότητα σήμερα, και είπες να την δεις με την μαγειρική; :-D

 

Για σκάρα τι λες; Μηδέν σάλτσες και λάδια.

 

εχει καθαριοτητα τωρα σε λιγο ξεκιναω. το ξερω οτι στην σχαρα ειναι το καλυτερο απλα ειναι βαρετο αμα τρως μονο αυτο :P τις προαλλες πεταξα στο ταξι μερικα κομματακια κρεας με αρκετο σκορδο (μπαχαρικο ετοιμο) και λιγο λαδολεμονο και ηταν ωραια. αλλα θελω καμια αλλη ιδεα ετσι με γευση. τπτ με πιπεριες γινεται;

 

ρε μαν! με ανανα βρηκες κι εσυ; καλυτερα να πεθανω παρα να φαω ανανα:fear:

Δημοσ.

Τι να σας πω τότε. Βράστε σκέτο ρύζι σε νερό :P

 

Εγώ είμαι σε αντίθετη φάση αυτή την στιγμή. Προσπαθώ να βάλω κιλά.

 

 

Πάντως και ο ανανάς δεν είναι και ιδιαίτερα παχυντικός. Προσωπικά πιο πολύ κοιτάω την διατροφική αξία στα τρόφιμα (βιταμίνες-πρωτείνες-λίγα λιπαρά) και όχι απλά τις θερμίδες που δεν λένε και τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΚΕΙΚ Σούπερ φουσκωτό

 

Υλικά

1 Φαριναπ

1 πακέτο βούτυρο τύπου Βιτάμ

2 ποτήρια ζάχαρη

4 αυγά

1 ποτήρι γάλα

1 κουταλάκι μπέικιν

1 βανίλια

Ξύσμα πορτοκαλιού

Τρούφα σοκολάτα

Λίγο κονιακ

Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη

Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα

Κατόπιν το γάλα με το ξύσμα το κονιάκ και τη βανίλια

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ώστε να ενσωματώνεται στο μείγμα καθώς χτυπιέται

Στο τέλος ρίχνουμε την τρούφα και το χτυπάμε λίγο ακόμα

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 ακριβώς (στο πάνω-κάτω, ΟΧΙ στον ΑΕΡΑ προσοχή) και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα στρογγυλή (από καουτσούκ προτιμότερο)

Ψήνουμε για 1ωρα και 25 λεπτά ακριβώς στους 170 βαθμούς (η σχάρα στην πρώτη θέση από κάτω) χωρίς να ανοίγουμε το φούρνο ούτε να βάζουμε μαχαίρια μέσα

(Μάνο αν δούμε ότι έχει αρπάξει από πάνω μπορούμε στη 1 ώρα περίπου να βάλουμε με προσοχή ένα αλουμινόχαρτο από πάνω)

 

Το πόσο φουσκωτό γίνεται φαίνεται στη φώτο όπου έχω ρίξει από πάνω και λιωμένη σοκολάτα

post-1431-12906308687_thumb.jpg

Επεξ/σία από adi32
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Muffins μαρμελάδας

 

Συστατικά (για 10-12 muffins)

 

200 γρ απλό αλεύρι (γενικής χρήσης)

50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κσ μπεικιν παουντερ

3-4 βανίλιες σκόνη

60 γρ. ζάχαρη

175 ml γάλα

1 αυγό

100 γρ. βούτυρο

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

130 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι (ή οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα θέλουμε).

 

 

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.

 

Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπεικιν, την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος (ή μπολ).

 

Σε άλλο σκεύος χτυπάμε το αυγό και έπειτα αναμιγνύουμε με αυτό, το λειωμένο βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε με σύρμα.

 

Ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε (με σύρμα χειρός ή ηλ. μίξερ). Επειτα χύνουμε μέσα και την μαρμελάδα και αναμιγνύουμε το μίγμα μέχρι ωσότου γίνει ομοιογενές. ++

 

Παίρνουμε μια ειδική φόρμα για muffins (ή απλά φορμάκια μιας χρήσης) και λαδώνουμε τις βάσεις με λάδι ή βούτυρο.

 

Μοιράζουμε το μίγμα μέσα στην φόρμα. Το βάζουμε μέσα στον φούρνο και το ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 200ºC. +++

 

 

 

 

 

++ μπορούμε να θέλουμε να βάλουμε και κομμάτια σοκολάτας μέσα στο μίγμα.

 

+++ Για να δούμε αν είναι έτοιμα βάζουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα. Αν αυτή βγαίνει καθαρή σημαίνει ότι είναι έτοιμα.

Ποτέ δεν ανοίγουμε τον φούρνο στην αρχή του ψησίματος γιατί αυτό θα εμποδίσει το φούσκωμα του μίγματος!

 

 

p1000263mi.th.jpg

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

μου αρεσει που η ευα ζητησε συνταγες διαιτης κι απο κατω εσκασαν τα κεϊκ και τα μαφινς :Ρ

Δημοσ.
μου αρεσει που η ευα ζητησε συνταγες διαιτης κι απο κατω εσκασαν τα κεϊκ και τα μαφινς :Ρ

 

ελα ντε.:rolleyes:

Δημοσ.
μου αρεσει που η ευα ζητησε συνταγες διαιτης κι απο κατω εσκασαν τα κεϊκ και τα μαφινς :Ρ

 

Μας αρέσουν οι γυναίκες με πιασίματα :devil:

Δημοσ.

αντε θα κάνω εγώ την αρχή

νομίζω πως ειναι διαιτητικό

Πιλάφι αλά κριόλ (για 4 άτομα)

2 φλιτζάνια ρύζι

1/2 >> ελαιόλαδο

4 ντομάτες ξεφλουδισμένες

1/2 κιλό μανιτάρια

1/2 κρασί λευκό

1/2 πιπεριά πράσινη

1/2 πιπεριά κόκκινη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

Αλάτι,πιπέρι

 

Εκτέλεση

κόβεις τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες , τα σοτάρεις σε κατσαρόλα με μια κουταλιά λάδι μέχρι να ροδίσουν

και τα σβήνεις με το κρασί , μετά ρίχνεις τις πιπεριές ψιλοκομμένες και ανακατεύεις ύστερα προσθέτεις τις ντομάτες τριμμένες λίγο χλιαρό νερό το αλάτι το πιπέρι και το σιγοβράζεις .

Σοτάρεις σε κατσαρόλα το κρεμμύδι και το ρύζι με το υπόλοιπο λάδι,ρίχνεις το ζωμό ,το αλάτι και σιγοβράζεις το ρύζι ώσπου να πιει όλο το ζωμό

το αφείνεις για 2 λεπτά και το σερβίρεις σε πιατέλα μετά ΄βάζεις και τη σάλτσα επάνω και το πασπαλίζεις με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θυμηθείτε στα μαφινς του Juda, να βουτυρώσετε τη φόρμα γιατί εγώ δεν το θυμήθηκα :P

 

edit: προσθεσα στο μίγμα λίγη σκόνη πρωτείνης σοκολάτα και κακαο σε σκόνη

 

σα να παραφούσκωσαν..

Επεξ/σία από Freakster
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...