Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μετά τα αλμυρά είπα να επεκταθώ και στα γλυκά (με θεαματικά αποτελέσματα προφανώς!). Τιραμισού Υλικά: - 2 πακέτα σαβαγιάρ (να το γράφουν ε όχι απλά να ...μοιάζουν). - 1/2 κιλό τυρί Μασκαρπόνε (συνήθως 2 κεσεδάκια. Όχι φιλαδέλφια και άλλες μλκιες!) - 4 αυγά - 200γρ ζάχαρη - 300γρ γάλα - 2 κουταλιές νες καφέ - 70-80γρ κρασί Marsala (μην τρομάζετε υπάρχει στα super markets - περίπου 5ευρώ κάνει) - 40γρ λικέρ Αμαρέτο - κακάο Εκτέλεσις: 1.Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα μεταλλικό σκεύος το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (να μην ακουμπάει στο νερό ο πάτος του σκεύους). Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να κάψει αρκετά αλλά μην το παρακάνουμε γιατί στο τέλος θα ψηθούν τα αυγά και θα έχουμε ...ομελέτα με ζάχαρη! Αυτό το κάνουμε για να παστεριωθούν τα αυγά και να μην έχουμε παρατράγουδα με σαλμονέλα κλπ. Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. 2. Αφού κρυώσει το μείγμα κρόκων-ζάχαρης, ρίχουμε μέσα όλο το τυρί και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ανακατευτούν όλα καλά. 3. Χτυπάμε στο μίξερ με μανία τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια την προσθέτουμε λίγη-λίγη στο υπόλοιπο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με την κουτάλα (ΔΕΝ το χτυπάμε στο μίξερ ΠΟΤΕ) μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. 4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τον καφέ και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μετά το βγάζουμε απο τη φωτιά και το βάζουμε σε ότι σκέυος μας βολεύει ώστε να χωράει μέσα ένα ολόκληρο σαβαγιάρ. Ρίχνουμε μετά μέσα και το κρασί με το λικέρ και ανακατεύουμε. Αυτά ήταν τα βασικά, τώρα ξεκινάμε τη δημιουργία: Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι με μέγεθος πλευράς περίπου όσο 2 σαβαγιάρ ξαπλωμένα οριζόντια δίπλα-δίπλα. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μέσα στο μείγμα του καφέ για 2-3 δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε στο ταψί μέχρι να καλυφθεί όλο. Κανονικά τα βουτάμε μόνο από τη μία πλευρά αλλά εμένα μου αρέσουν να είναι εντελώς παπαριασμένα οπότε τα βουτούσα ολόκληρα μέχρι να τα νιώσω πως μαλάκωσαν. Δεν το παρακάνουμε γιατί μετά θα τα μαζεύουμε ...με το κουτάλι! Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω την κρέμα σε πάχος περίπου 2-3 εκατοστών κρατώντας λίγη για το τέλος. Μετά απλώνουμε άλλη μία στρώση με βουτηγμένα σαβαγιάρ και στο τέλος απλά τα καλύπτουμε μια μια μικρή στρώση από την υπόλοιπη κρέμα (ίσα ίσα να καλυφθούν τα μπισκότα αυτή τη φορά). Και αυτό ήταν, έτοιμο! Χρειάζεται να μπει στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το φάμε για να σφίξει. Από πάνω κοσκινίζουμε κακάο και καλό είναι να το κάνουμε σε κάθε κομμάτι μόλις είναι έτοιμο για σερβίρισμα, γιατί αν το βάλετε στην αρχή πριν μπει στο ψυγείο θα "ποτίσει" το κακάο από την υγρασία (όπως φαίνεται και από τη δική μου φωτό). Sorry για το άθλιο αποτέλεσμα του ταψιού με το γλυκό, αλλά αποφάσισα να βάλω τη συνταγή αφού ...κατασπάραξα το μισό... Το γλυκό αντέχει στο ψυγείο περίπου 3 ημέρες!
apd453 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Καμιά καλή συνταγή για πέστο βασιλικού έχει κανείς? Έχω δοκιμάσει 3 μέχρι τώρα αλλά δεν μου βγαίνει ούτε και στο ελάχιστο η γεύση της έτοιμης barilla. Μη φανταστείτε ότι είχαν σπουδαίες διαφορές μεταξύ τους. Μια σάλτσα είναι άλλωστε. Είναι λογικό να μην έχει ίδια γεύση άλλωστε με τη barilla. Περίμενα λοιπόν ότι θα ήταν καλύτερη αφού είναι φρέσκια και από χεράκια μου. Συνήθως τα καταφέρνω πάρα πολύ καλά όταν μαγειρεύω αλλά μετά το πέστο έχασα την αυτοπεποίθηση μου. Λόγο λοιπόν των παραπάνω πήγα σε 2-3 από τα "καλύτερα" εστιατόρια ζυμαρικών της Θεσ/νίκης και έφαγα πέστο. Σε όλα η σάλτσα ήταν σαν αυτή της barilla και οι σερβιτόροι μου είπαν πως την φτιάχνουν στο κατάστημα. Περιττό να πω πως όταν ρώτησα την συνταγή αρνήθηκαν να μου την πουν. Η συνταγές ήταν μούφα? Εγώ της εκτέλεσα μούφα? Τα μαγαζιά μούφα?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Καμιά καλή συνταγή για πέστο βασιλικού έχει κανείς?Έχω δοκιμάσει 3 μέχρι τώρα αλλά δεν μου βγαίνει ούτε και στο ελάχιστο η γεύση της έτοιμης barilla. Μη φανταστείτε ότι είχαν σπουδαίες διαφορές μεταξύ τους. Μια σάλτσα είναι άλλωστε. Είναι λογικό να μην έχει ίδια γεύση άλλωστε με τη barilla. Περίμενα λοιπόν ότι θα ήταν καλύτερη αφού είναι φρέσκια και από χεράκια μου. Συνήθως τα καταφέρνω πάρα πολύ καλά όταν μαγειρεύω αλλά μετά το πέστο έχασα την αυτοπεποίθηση μου. Λόγο λοιπόν των παραπάνω πήγα σε 2-3 από τα "καλύτερα" εστιατόρια ζυμαρικών της Θεσ/νίκης και έφαγα πέστο. Σε όλα η σάλτσα ήταν σαν αυτή της barilla και οι σερβιτόροι μου είπαν πως την φτιάχνουν στο κατάστημα. Περιττό να πω πως όταν ρώτησα την συνταγή αρνήθηκαν να μου την πουν. Η συνταγές ήταν μούφα? Εγώ της εκτέλεσα μούφα? Τα μαγαζιά μούφα? Μπόλικος φρέσκος βασιλικός (2 φλυτζάνια τσαγιού φύλλα), ελαιόλαδο, λίγο σκόρδο, πιπέρι, τυρί πεκορίνο και ελαφρώς καβουρδισμένο κουκουνάρι. Οι ποσότητες προσαρμόζονται αναλόγως τα γούστα σου! Και ναι, είναι καλύτερο από το barilla!
nickarmy Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) τόσο καιρό και δεν έχω ποστάρει εδώ να με λοιπόν επειδή έπεσε λίγο πίνα και έφτιαξα με ότι βρήκα Κρέπες Η συνταγή 1,5 φλιτζάνι αλεύρι 2 -//- γάλα 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο 2 αυγά 2 κουταλιές ζάχαρη αλάτι και 3-4 βανίλιες όλα στο μπόλ και ανακάτεμα, μετά το αφήνουμε για 1,5 ώρα να πήξη (δεν ειναι αναγκαίο αλλά είναι καλύτερα) μετά στο τηγάνι , μόλις ροδίσει η μια πλευρά αλλάζουμε (το βλέπεται και με το μάτι ανάλογα πόσο το θέλουμε και εμείς) (το τηγάνι να έχει ζεσταθεί πρώτα και να έχει λίγο βουτυράκι ) Το μπόλ μου έβγαλε γύρο στις 15 κρέπες Πάρτε και δύο φώτο (οι κρέπες έχουν σοκολάτα μπισκότο, μαρμελάδα βερίκοκο και φράουλα και 2 ζαμπόν τυρί (όχι λιωμένο) ) Επεξ/σία 1 Μαΐου 2010 από nickarmy
nickarmy Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 δεν είπα οτι είναι γλύκισμα για να με μισείς ( είναι τέλειες χεχε )
evabb Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 ελα τωρα μην σε βαλω να στειλεις καμια σοκολατα μπανανα με κουριερ
nickarmy Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 οι κρέπα μπορεί να χαλάσει περίμενε μέχρι την άλλη εβδομάδα για μπισκότα
Toufas Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) [ame]http://www.youtube.com/watch?v=uuWQ-ND7vpA[/ame] [ame]http://www.youtube.com/watch?v=lBIIC4bJ_9w[/ame] [ame]http://www.youtube.com/watch?v=2aQ05nMretg[/ame] [ame]http://www.youtube.com/watch?v=2BOA6JYQIfQ[/ame] [ame]http://www.youtube.com/watch?v=Dzmk6o_D8Vc[/ame] και απλα για να σαλιωσει το στομα: [ame]http://www.youtube.com/watch?v=gXRrsZfdTSQ[/ame] [ame]http://www.youtube.com/watch?v=1t-XVVhm-6o[/ame] [ame]http://www.youtube.com/watch?v=aNoKWea7izs[/ame] [ame]http://www.youtube.com/watch?v=L2YdQsGw1oM[/ame] [ame]http://www.youtube.com/watch?v=EhKQhXKeBu8&feature=related[/ame] [ame]http://www.youtube.com/watch?v=jR9JpX7oA9A[/ame] [ame]http://www.youtube.com/watch?v=dYtIObhKpEg&feature=related[/ame] [ame]http://www.youtube.com/watch?v=JrkOaEETasw&feature=related[/ame] [ame]http://www.youtube.com/watch?v=3X3KKBorxBc[/ame] [ame]http://www.youtube.com/watch?v=bf_bJJq7-xs&feature=related[/ame] Επεξ/σία 2 Μαΐου 2010 από Toufas
nickarmy Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Υλικά 3,5 φλιτζάνια αλεύρι 1 >> βούτυρο 1,5 >> ζάχαρη (άχνη) 6 αυγά 150γρ κουβερτούρα 2 κουταλάκια μπέικιν (όχι αναγκαία αν βάλετε κόκκινο αλεύρι) 3 βανίλιες Εκτέλεση (όπως την έκανα εγώ) λιώνουμε το βούτυρο το ρίχνουμε με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μετά ρίχνουμε τα αυγά με το αλεύρι εναλλάξ ( κανονικά για οποίον θέλει να χαλάσει χρόνο ξεχωρίζουμε το ασπράδι και το κτυπάμε σε μαρέγκα ...) και μετά βάζουμε την βανίλια και ανακατεύουμε, όποιος θέλει όπως εγώ βάζει και λίγο φρέσκο γάλα αν θέλει Ο φούρνος προθερμαίνεται για λίγο και αλείφουμε το μπολ με λίγο βούτυρο και αλεύρι Ψήσιμο για 40 λεπτά στους 180 (εγώ επειδή μου αρέσει το ξεροψημένο το άφησα για 45 και κάτι Φώτο
nickarmy Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 την κουβερτούρα επειδή ξέχασα τη σπάμε σε κομμάτια και μετά στο μπλέντερ για λίγο και τι ρίχνετε και αυτή εναλλάξ με τα άλλα ... ---------- Προσθήκη στις 23:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:25 ---------- Ωραίος Τραγανό είναι δηλαδή απο πάνω ? ναι (αχ οι δέκα χαρακτήρες )
kosmasgr Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Καλή φάση Με λίγο άχνη ζάχαρη απο πάνω θα είναι μια χαρά
Προτεινόμενες αναρτήσεις