Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.
Πείτε καμιά ΓΑΜΑΤΗ συνταγή για σουφλέ σοκολάτας. Έχω βρει πολλές, αλλά θέλω μια δοκιμασμένη από κάποιον εδώ. Να μην έχει φαρίνες και τέτοια ανύπαρκτα στη Δανία πράγματα.

 

Η κλασική του Παρλιάρου που σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο!

 

Σουφλέ Σοκολάτας

 

Υλικά

100 gr κουβερτούρα guanaja 70% κακάο, ‘Valrhona’, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

100 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2 κρόκοι αυγών

1 ασπράδι αυγού

15 gr ζάχαρη άχνη

15 gr ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 90ο C, τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα, και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με την άχνη και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το ασπράδι με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε 4-5 μικρές φόρμες του σουφλέ, τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 12 λεπτά.

Μπορούμε να κρατήσουμε το σουφλέ άψητο στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα και να το ψήσουμε αφού προηγουμένως το ξεπαγώσουμε στη συντήρηση του ψυγείου.

 

 

Εγω βάζω και λίγο ρούμι :P

 

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Η κλασική του Παρλιάρου που σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο!

 

Σουφλέ Σοκολάτας

 

Υλικά

100 gr κουβερτούρα guanaja 70% κακάο, ‘Valrhona’, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

100 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2 κρόκοι αυγών

1 ασπράδι αυγού

15 gr ζάχαρη άχνη

15 gr ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 90ο C, τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα, και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με την άχνη και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το ασπράδι με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε 4-5 μικρές φόρμες του σουφλέ, τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 12 λεπτά.

Μπορούμε να κρατήσουμε το σουφλέ άψητο στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα και να το ψήσουμε αφού προηγουμένως το ξεπαγώσουμε στη συντήρηση του ψυγείου.

 

 

Εγω βάζω και λίγο ρούμι :P

 

70% κακάο

90 βαθμοί

15 γραμμάρια

12 λεπτά

 

Και ο άλλος λευκές κουβερτούρες.

  • Super Moderators
Δημοσ.
70% κακάο

90 βαθμοί

15 γραμμάρια

12 λεπτά

 

Και ο άλλος λευκές κουβερτούρες.

 

Όπως ξέρεις ο Παρλιάρος είναι κολλημένος με τα υλικά και γενικώς τα ...νούμερα! Βασικά κράτα στο περίπου τις αναλογίες και πάλι καλό θα βγεί!

 

Μπορείς και όταν τα βάλεις στα φορμάκια να βυθίσεις (:shock:) στο κέντρο τους ένα μικρό κομματάκι λευκής σοκολάτας.

B)

  • Super Moderators
Δημοσ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!! :mad:

 

Το λεει και ο Παρλιαρος :-)

 

Είτε λευκή είτε μαύρη δεν μπορώ να φάω καμία εδω και 3 μήνες! Γαμ* τη γαστροοισοφαγική μου παλινδρόμιση γαμ*... :mad:

Δημοσ.

μιλάτε στον τύπο που αγοράζει λευκή κραντς ρε. Γιατί αν βάλεις μαύρη κουβερτούρα τι θα γίνει, πόσο να αλλάξει η συνταγή;

  • Super Moderators
Δημοσ.
μιλάτε στον τύπο που αγοράζει λευκή κραντς ρε. Γιατί αν βάλεις μαύρη κουβερτούρα τι θα γίνει, πόσο να αλλάξει η συνταγή;

 

Βασικά ο,τι σοκολάτα και να βάλεις μια χαρά θα γίνει (δεν ξέρω για τη λευκή όμως...)!

 

Απλά το σουφλέ σοκολάτας δεν πρέπει να είναι πολύ γλυκό γι'αυτό βάζεις σχετικά έντονες σοκολάτες και πικρές! Αν το κάνεις με γάλακτος θα ...λιγώσεις!

B)

Δημοσ.
μιλάτε στον τύπο που αγοράζει λευκή κραντς ρε. Γιατί αν βάλεις μαύρη κουβερτούρα τι θα γίνει, πόσο να αλλάξει η συνταγή;

 

η κουβερτουρα νομιζω ειναι εξ ορισμου μαυρη....

 

 

λευκη σοκολατα και τριχες. βουτυρο ειναι αυτο. κατι τετοιες μαλακιες χαλανε την πιατσα, οι ντεκαφεινε καφες και οι μπυρες χωρις αλκοολ.:mad:

Δημοσ.

Α για αυτό μου την έλεγες που εχθές είχα βουτήξει τον ουρανίσκο μου στα μπυρόνια;;;

 

 

Ο παρλιάρος ποιος είναι;

Δημοσ.

ναι, πίνω χωρίς αλκοόλ, μόνο για το ρέψιμο και το κατούρημα. Καλή φάση. Αλλά δεν έχει ποικιλία ρε γαμώτο.

 

Ο Παρλιάρος είναι σεφ ζαχαροπλάστης που σου ανεβάζει το ζάχαρο στα κόκκινα μόνο βλέποντας την εκπομπή του.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...