Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.
70% κακάο

90 βαθμοί

15 γραμμάρια

12 λεπτά

 

Και ο άλλος λευκές κουβερτούρες.

 

Όπως ξέρεις ο Παρλιάρος είναι κολλημένος με τα υλικά και γενικώς τα ...νούμερα! Βασικά κράτα στο περίπου τις αναλογίες και πάλι καλό θα βγεί!

 

Μπορείς και όταν τα βάλεις στα φορμάκια να βυθίσεις (:shock:) στο κέντρο τους ένα μικρό κομματάκι λευκής σοκολάτας.

B)

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

  • Super Moderators
Δημοσ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!! :mad:

 

Το λεει και ο Παρλιαρος :-)

 

Είτε λευκή είτε μαύρη δεν μπορώ να φάω καμία εδω και 3 μήνες! Γαμ* τη γαστροοισοφαγική μου παλινδρόμιση γαμ*... :mad:

Δημοσ.

μιλάτε στον τύπο που αγοράζει λευκή κραντς ρε. Γιατί αν βάλεις μαύρη κουβερτούρα τι θα γίνει, πόσο να αλλάξει η συνταγή;

  • Super Moderators
Δημοσ.
μιλάτε στον τύπο που αγοράζει λευκή κραντς ρε. Γιατί αν βάλεις μαύρη κουβερτούρα τι θα γίνει, πόσο να αλλάξει η συνταγή;

 

Βασικά ο,τι σοκολάτα και να βάλεις μια χαρά θα γίνει (δεν ξέρω για τη λευκή όμως...)!

 

Απλά το σουφλέ σοκολάτας δεν πρέπει να είναι πολύ γλυκό γι'αυτό βάζεις σχετικά έντονες σοκολάτες και πικρές! Αν το κάνεις με γάλακτος θα ...λιγώσεις!

B)

Δημοσ.
μιλάτε στον τύπο που αγοράζει λευκή κραντς ρε. Γιατί αν βάλεις μαύρη κουβερτούρα τι θα γίνει, πόσο να αλλάξει η συνταγή;

 

η κουβερτουρα νομιζω ειναι εξ ορισμου μαυρη....

 

 

λευκη σοκολατα και τριχες. βουτυρο ειναι αυτο. κατι τετοιες μαλακιες χαλανε την πιατσα, οι ντεκαφεινε καφες και οι μπυρες χωρις αλκοολ.:mad:

Δημοσ.

Α για αυτό μου την έλεγες που εχθές είχα βουτήξει τον ουρανίσκο μου στα μπυρόνια;;;

 

 

Ο παρλιάρος ποιος είναι;

Δημοσ.

ναι, πίνω χωρίς αλκοόλ, μόνο για το ρέψιμο και το κατούρημα. Καλή φάση. Αλλά δεν έχει ποικιλία ρε γαμώτο.

 

Ο Παρλιάρος είναι σεφ ζαχαροπλάστης που σου ανεβάζει το ζάχαρο στα κόκκινα μόνο βλέποντας την εκπομπή του.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Μετά τα αλμυρά είπα να επεκταθώ και στα γλυκά (με θεαματικά αποτελέσματα προφανώς!).

 

Τιραμισού

 

Υλικά:

 

- 2 πακέτα σαβαγιάρ (να το γράφουν ε όχι απλά να ...μοιάζουν).

- 1/2 κιλό τυρί Μασκαρπόνε (συνήθως 2 κεσεδάκια. Όχι φιλαδέλφια και άλλες μλκιες!)

- 4 αυγά

- 200γρ ζάχαρη

- 300γρ γάλα

- 2 κουταλιές νες καφέ

- 70-80γρ κρασί Marsala (μην τρομάζετε υπάρχει στα super markets - περίπου 5ευρώ κάνει)

- 40γρ λικέρ Αμαρέτο

- κακάο

 

Εκτέλεσις:

 

1.Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα μεταλλικό σκεύος το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (να μην ακουμπάει στο νερό ο πάτος του σκεύους). Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να κάψει αρκετά αλλά μην το παρακάνουμε γιατί στο τέλος θα ψηθούν τα αυγά και θα έχουμε ...ομελέτα με ζάχαρη! Αυτό το κάνουμε για να παστεριωθούν τα αυγά και να μην έχουμε παρατράγουδα με σαλμονέλα κλπ.

 

Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

 

2. Αφού κρυώσει το μείγμα κρόκων-ζάχαρης, ρίχουμε μέσα όλο το τυρί και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ανακατευτούν όλα καλά.

 

3. Χτυπάμε στο μίξερ με μανία τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια την προσθέτουμε λίγη-λίγη στο υπόλοιπο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με την κουτάλα (ΔΕΝ το χτυπάμε στο μίξερ ΠΟΤΕ) μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

 

4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τον καφέ και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μετά το βγάζουμε απο τη φωτιά και το βάζουμε σε ότι σκέυος μας βολεύει ώστε να χωράει μέσα ένα ολόκληρο σαβαγιάρ. Ρίχνουμε μετά μέσα και το κρασί με το λικέρ και ανακατεύουμε.

 

Αυτά ήταν τα βασικά, τώρα ξεκινάμε τη δημιουργία:

 

Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι με μέγεθος πλευράς περίπου όσο 2 σαβαγιάρ ξαπλωμένα οριζόντια δίπλα-δίπλα. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μέσα στο μείγμα του καφέ για 2-3 δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε στο ταψί μέχρι να καλυφθεί όλο. Κανονικά τα βουτάμε μόνο από τη μία πλευρά αλλά εμένα μου αρέσουν να είναι εντελώς παπαριασμένα οπότε τα βουτούσα ολόκληρα μέχρι να τα νιώσω πως μαλάκωσαν. Δεν το παρακάνουμε γιατί μετά θα τα μαζεύουμε ...με το κουτάλι!

 

Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω την κρέμα σε πάχος περίπου 2-3 εκατοστών κρατώντας λίγη για το τέλος.

 

Μετά απλώνουμε άλλη μία στρώση με βουτηγμένα σαβαγιάρ και στο τέλος απλά τα καλύπτουμε μια μια μικρή στρώση από την υπόλοιπη κρέμα (ίσα ίσα να καλυφθούν τα μπισκότα αυτή τη φορά).

 

Και αυτό ήταν, έτοιμο! Χρειάζεται να μπει στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το φάμε για να σφίξει. Από πάνω κοσκινίζουμε κακάο και καλό είναι να το κάνουμε σε κάθε κομμάτι μόλις είναι έτοιμο για σερβίρισμα, γιατί αν το βάλετε στην αρχή πριν μπει στο ψυγείο θα "ποτίσει" το κακάο από την υγρασία (όπως φαίνεται και από τη δική μου φωτό).

 

Sorry για το άθλιο αποτέλεσμα του ταψιού με το γλυκό, αλλά αποφάσισα να βάλω τη συνταγή αφού ...κατασπάραξα το μισό... :rolleyes:

B)

 

 

Το γλυκό αντέχει στο ψυγείο περίπου 3 ημέρες!

post-2059-129063084041_thumb.jpg

post-2059-129063084044_thumb.jpg

post-2059-129063084047_thumb.jpg

Δημοσ.

Καμιά καλή συνταγή για πέστο βασιλικού έχει κανείς?

Έχω δοκιμάσει 3 μέχρι τώρα αλλά δεν μου βγαίνει ούτε και στο ελάχιστο η γεύση της έτοιμης barilla. Μη φανταστείτε ότι είχαν σπουδαίες διαφορές μεταξύ τους. Μια σάλτσα είναι άλλωστε.

Είναι λογικό να μην έχει ίδια γεύση άλλωστε με τη barilla. Περίμενα λοιπόν ότι θα ήταν καλύτερη αφού είναι φρέσκια και από χεράκια μου. Συνήθως τα καταφέρνω πάρα πολύ καλά όταν μαγειρεύω αλλά μετά το πέστο έχασα την αυτοπεποίθηση μου.

Λόγο λοιπόν των παραπάνω πήγα σε 2-3 από τα "καλύτερα" εστιατόρια ζυμαρικών της Θεσ/νίκης και έφαγα πέστο. Σε όλα η σάλτσα ήταν σαν αυτή της barilla και οι σερβιτόροι μου είπαν πως την φτιάχνουν στο κατάστημα. Περιττό να πω πως όταν ρώτησα την συνταγή αρνήθηκαν να μου την πουν.

Η συνταγές ήταν μούφα? Εγώ της εκτέλεσα μούφα? Τα μαγαζιά μούφα?

  • Super Moderators
Δημοσ.
Καμιά καλή συνταγή για πέστο βασιλικού έχει κανείς?

Έχω δοκιμάσει 3 μέχρι τώρα αλλά δεν μου βγαίνει ούτε και στο ελάχιστο η γεύση της έτοιμης barilla. Μη φανταστείτε ότι είχαν σπουδαίες διαφορές μεταξύ τους. Μια σάλτσα είναι άλλωστε.

Είναι λογικό να μην έχει ίδια γεύση άλλωστε με τη barilla. Περίμενα λοιπόν ότι θα ήταν καλύτερη αφού είναι φρέσκια και από χεράκια μου. Συνήθως τα καταφέρνω πάρα πολύ καλά όταν μαγειρεύω αλλά μετά το πέστο έχασα την αυτοπεποίθηση μου.

Λόγο λοιπόν των παραπάνω πήγα σε 2-3 από τα "καλύτερα" εστιατόρια ζυμαρικών της Θεσ/νίκης και έφαγα πέστο. Σε όλα η σάλτσα ήταν σαν αυτή της barilla και οι σερβιτόροι μου είπαν πως την φτιάχνουν στο κατάστημα. Περιττό να πω πως όταν ρώτησα την συνταγή αρνήθηκαν να μου την πουν.

Η συνταγές ήταν μούφα? Εγώ της εκτέλεσα μούφα? Τα μαγαζιά μούφα?

 

Μπόλικος φρέσκος βασιλικός (2 φλυτζάνια τσαγιού φύλλα), ελαιόλαδο, λίγο σκόρδο, πιπέρι, τυρί πεκορίνο και ελαφρώς καβουρδισμένο κουκουνάρι. Οι ποσότητες προσαρμόζονται αναλόγως τα γούστα σου!

B)

 

Και ναι, είναι καλύτερο από το barilla! :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...