leftermann Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Γιο(γιο μάστερ) σε κάθε τόπο κάνουν την μαγειρίτσα αλλιώς. Όπως την βρίσκει ο καθείς, ή αλλιώς περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Έχω ακούσει συνταγές για μαγειρίτσα με σάλτσα ντομάτας (από Τρικαλινή φίλη). Εγώ παραθέτω την δικιά μου: (θα το έκανα έτσι κι αλλιώς Μ.Σάββατο με φωτό, αλλά έχε χάρη βρε μπαγάσα, αν σου την δώσω τελευταία στιγμή πότε θα προλάβεις να την μαγειρέψεις το λοιπόν, θέμε μια συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια (εναλλακτικά, πολύ εναλλακτικά δηλαδή, αν δεν θες με τίποτα τα αμνοερίφια, μπορείς να βάλεις κοτίσια, κάνα κιλό συκώτια, όχι στομάχια ε). Μπορείς να συμπεριλάβεις και τα εντερα αν θες και είσαι πιό άντρας. Πάντως τα εντερα δεν δίνουν και καμιά γεύση, είναι πιό πολύ για το γούστο. Θέμε επίσης 2 ματσάκια κρεμυδάκι φρέσκο, κι 1-2 ματσάκια άνιθο, ή και καθόλου άνιθο, ανάλογα τα γούστα. Εγώ βάζω 2. σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό, και μόλις βράσει πετάμε μέσα την συκωταριά να ζεματιστεί. Την αφήνουμε λίγο, να αλλάξει χρώμα και να αφρίσει, και την βγάζουμε. Το νερό το πετάμε. Αν θέλουμε και έντερα, πρέπει να τα καθαρίσουμε. Στο κοκορέτσι δεν τα καθαρίζουμε πολύ, γιατί ως γνωστόν με λίγο σκατό είναι πιό νόστιμο, αλλά στην σούπα θέμε καλό καθάρισμα. Για πιό εύκολα, τα σκίζουμε με ένα ψαλίδι (να ανοίξουν κατά μήκος), τα βάζουμε σε ένα σκεύος με ζεστό νερό και μπόλικο ξύδι, και τα αφήνουμε λίγη ώρα. Μετά τα σβουρίζουμε και τα αλλάζουμε 3-4 νερά να καθαρίσουν καλά. Τέλος τα ζεματάμε με τον παραπάνω τρόπο. Ψιλοκόβουμε την ζεματισμένη συκωταριά και τα ζεματισμένα έντερα. Τα συκώτια όχι πολύ ψιλά, σαν να τα βάζαμε σε γέμιση με ρύζι ασπούμε, αλλά πιό μεγάλα. Τα έντερα ασπούμε 4-5 εκατοστά. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο. Αν θέμε, μπορούμε να βάλουμε και λίγο δυόσμο. Εγώ δεν βάζω. Κατά τις 9 η ώρα, γε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λάδι, και ρίχνουμε να σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα σωθικά. στην συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε ακόμα λίγο. Τέλος προσθέτουμε τον άνιθο και νερό κατά βούληση, ανάλογα πόσο σούπα θέμε την σούπα μας. Πρέπει να είναι αρκετά σούπα, οπότε μπόλικο νερό. Εδώ αν θέμε τσοντάρουμε και λίγο δυόσμο, και λίγο ρύζι (πολύ λίγο). Εγώ δεν βάζω τίποτα από τα δύο. Αλάτι, πιπέρι, και αφήνουμε να βράσει. Δεν θέλει και πολύ, ασπούμε 45 λεπτά, κάπου εκεί, δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά το τσεκάρεις επί τόπου. Με το αλάτι λίγο προσοχή, μπορείς να βάλεις σχετικά λίγο στην αρχή, και προς το τέλος να δοκιμάζεις και να προσθέτεις. Αν είσαι λίγο των εθίμων, μην ξεχάσεις κατά τις 11.55 να είσαι στην εκκλησία, με την λαμπάδα και το αβγουλάκι σου. Μόλις τον αναστήσουν, ασπάζεσαι, τσουγκράς το αβγό κι μπούλο για το σπίτι. Βάζεις την μαγειρίτσα λίγο να ζεσταθεί, και κάνεις αβγολέμονο. Μην γράφω τώρα πώς γίνεται το αβγολέμονο ε; Καλή τύχη και καλή ανάστα.
freedubus Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Γαμάτο! Μπράβο! Ποτέ δε κατάλαβα γιατί τη μαγειρίτσα την τρώνε μόνο το πάσχα. Εγώ την τσακίζω όλο το χρόνο στα ξενυχτάδικα, είναι ο,τι πρέπει (μετά τον πατσά βέβαια) για άφτερ ξύδια φάση.
klainmaingr Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Γιο(γιο μάστερ) σε κάθε τόπο κάνουν την μαγειρίτσα αλλιώς. Όπως την βρίσκει ο καθείς, ή αλλιώς περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Έχω ακούσει συνταγές για μαγειρίτσα με σάλτσα ντομάτας (από Τρικαλινή φίλη). Εγώ παραθέτω την δικιά μου: (θα το έκανα έτσι κι αλλιώς Μ.Σάββατο με φωτό, αλλά έχε χάρη βρε μπαγάσα, αν σου την δώσω τελευταία στιγμή πότε θα προλάβεις να την μαγειρέψεις το λοιπόν, θέμε μια συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια (εναλλακτικά, πολύ εναλλακτικά δηλαδή, αν δεν θες με τίποτα τα αμνοερίφια, μπορείς να βάλεις κοτίσια, κάνα κιλό συκώτια, όχι στομάχια ε). Μπορείς να συμπεριλάβεις και τα εντερα αν θες και είσαι πιό άντρας. Πάντως τα εντερα δεν δίνουν και καμιά γεύση, είναι πιό πολύ για το γούστο. Θέμε επίσης 2 ματσάκια κρεμυδάκι φρέσκο, κι 1-2 ματσάκια άνιθο, ή και καθόλου άνιθο, ανάλογα τα γούστα. Εγώ βάζω 2. σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό, και μόλις βράσει πετάμε μέσα την συκωταριά να ζεματιστεί. Την αφήνουμε λίγο, να αλλάξει χρώμα και να αφρίσει, και την βγάζουμε. Το νερό το πετάμε. Αν θέλουμε και έντερα, πρέπει να τα καθαρίσουμε. Στο κοκορέτσι δεν τα καθαρίζουμε πολύ, γιατί ως γνωστόν με λίγο σκατό είναι πιό νόστιμο, αλλά στην σούπα θέμε καλό καθάρισμα. Για πιό εύκολα, τα σκίζουμε με ένα ψαλίδι (να ανοίξουν κατά μήκος), τα βάζουμε σε ένα σκεύος με ζεστό νερό και μπόλικο ξύδι, και τα αφήνουμε λίγη ώρα. Μετά τα σβουρίζουμε και τα αλλάζουμε 3-4 νερά να καθαρίσουν καλά. Τέλος τα ζεματάμε με τον παραπάνω τρόπο. Ψιλοκόβουμε την ζεματισμένη συκωταριά και τα ζεματισμένα έντερα. Τα συκώτια όχι πολύ ψιλά, σαν να τα βάζαμε σε γέμιση με ρύζι ασπούμε, αλλά πιό μεγάλα. Τα έντερα ασπούμε 4-5 εκατοστά. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο. Αν θέμε, μπορούμε να βάλουμε και λίγο δυόσμο. Εγώ δεν βάζω. Κατά τις 9 η ώρα, γε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λάδι, και ρίχνουμε να σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα σωθικά. στην συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε ακόμα λίγο. Τέλος προσθέτουμε τον άνιθο και νερό κατά βούληση, ανάλογα πόσο σούπα θέμε την σούπα μας. Πρέπει να είναι αρκετά σούπα, οπότε μπόλικο νερό. Εδώ αν θέμε τσοντάρουμε και λίγο δυόσμο, και λίγο ρύζι (πολύ λίγο). Εγώ δεν βάζω τίποτα από τα δύο. Αλάτι, πιπέρι, και αφήνουμε να βράσει. Δεν θέλει και πολύ, ασπούμε 45 λεπτά, κάπου εκεί, δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά το τσεκάρεις επί τόπου. Με το αλάτι λίγο προσοχή, μπορείς να βάλεις σχετικά λίγο στην αρχή, και προς το τέλος να δοκιμάζεις και να προσθέτεις. Αν είσαι λίγο των εθίμων, μην ξεχάσεις κατά τις 11.55 να είσαι στην εκκλησία, με την λαμπάδα και το αβγουλάκι σου. Μόλις τον αναστήσουν, ασπάζεσαι, τσουγκράς το αβγό κι μπούλο για το σπίτι. Βάζεις την μαγειρίτσα λίγο να ζεσταθεί, και κάνεις αβγολέμονο. Μην γράφω τώρα πώς γίνεται το αβγολέμονο ε; Καλή τύχη και καλή ανάστα. Είσαι ένας μικρός θεούλης. Σε φάση σε περιφέρω σήμερα το βράδυ αμα λάχει γύρω απο το τετράγωνο. Εκτύπωσα μια ράντομ συνταγή απο το νέτ αλλα ήδη το χαρτί πετάχτηκε, εκτυπώθηκες εσύ, και θα παλέψω την μαγειρίτσα αλα λέφτερ. Σε περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης κτλ καμία ευθύνης δε φέρεις. Απλά θα έχουμε κάνει κάτι λάθος ή το σκατουλάκι θα επεσε λίγο παραπάνω. Ευχαριστώ ευχαριστώ και καλή ανάστα αντίστοιχα Πι.ες: πΆΡΕ Τη ΜπΎΡΑ.
Chrisxxx Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Aν δεν βάλες 10κιλα ανιθο στην μαγειριτσα πάντως δεν λεει.. κατα τα άλλα 3 πιατάκια αυριο θα φυγουν στο χαλαρό!
gf030 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Η συνταγη του @leftermann πρεπει να 'ναι απο Μακεδονια μερια, ετσι μου αρεσει κι εμενα. Μπολικο ανιθο και φρεσκο κρεμμυδακι, οχι οπως εδω στα νοτια που βαζουν μαραθο και μαρουλι, μπλιαχ. Καλη ανασταση.
leftermann Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 γιαπ, από Μακεδονία είναι. Η μάναμ είναι απαδά, από ένα χωριουδάκι δίπλα στην Σαλλλονίκη. Κλάιν, τώρα που τέλειωσε η περιφορά μου, μερικά τιπς για το αυγολέ: το φαγητό βράζει. Κλείνεις το μάτι (της κουζίνας) και παίρνεις την κατσαρόλα στο διπλανό (μάτι). Αφήνεις 2-3 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Έχεις βγάλει από νωρίς δύο (2) αβγά να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Βάζεις χώρια τους κρόκους, χώρια τα άσπρα. Χτυπάς καλά τα άσπρα, μετά χτυπάς τους κρόκους και προσθέτεις τα άσπρα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτεις το λεμόνι, και μετά με μια κουτάλα ενας βοηθός προσθέτει λίγο λίγο ζουμί από την κατσαρόλα (εσύ συνεχίζεις να χτυπάς ελαφρά). Το μπόλ πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, να χωρέσει αρκετό ζουμί από την κατσαρόλα. Τέλος ρίχνεις το αυγολέ, ανακατεύεις, και ξαναβάζεις την κατσαρόλα πάνω στο ζεστό μάτι και του δίνεις μια ψιλή ακόμα, να μην αρχίσει να βράζει όμως πάλι. Κλείσε το μάτι (της κουζίνας), κατέβασε το φαγητό, και πΆΡΕ ΤΗ ΜπΎΡΑ.
Toufas Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 Δημοσ. 3 Απριλίου 2010 [ame]http://www.youtube.com/watch?v=JiQAC2c-DJM[/ame] μια ωραια συνταγη που βρηκα
klainmaingr Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 γιαπ, από Μακεδονία είναι. Η μάναμ είναι απαδά, από ένα χωριουδάκι δίπλα στην Σαλλλονίκη. Κλάιν, τώρα που τέλειωσε η περιφορά μου, μερικά τιπς για το αυγολέ: το φαγητό βράζει. Κλείνεις το μάτι (της κουζίνας) και παίρνεις την κατσαρόλα στο διπλανό (μάτι). Αφήνεις 2-3 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Έχεις βγάλει από νωρίς δύο (2) αβγά να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Βάζεις χώρια τους κρόκους, χώρια τα άσπρα. Χτυπάς καλά τα άσπρα, μετά χτυπάς τους κρόκους και προσθέτεις τα άσπρα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτεις το λεμόνι, και μετά με μια κουτάλα ενας βοηθός προσθέτει λίγο λίγο ζουμί από την κατσαρόλα (εσύ συνεχίζεις να χτυπάς ελαφρά). Το μπόλ πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, να χωρέσει αρκετό ζουμί από την κατσαρόλα. Τέλος ρίχνεις το αυγολέ, ανακατεύεις, και ξαναβάζεις την κατσαρόλα πάνω στο ζεστό μάτι και του δίνεις μια ψιλή ακόμα, να μην αρχίσει να βράζει όμως πάλι. Κλείσε το μάτι (της κουζίνας), κατέβασε το φαγητό, και πΆΡΕ ΤΗ ΜπΎΡΑ. Λοιπόν για αρχή ευχαριστώ πάρα πολύ, παρόλο που αυτό το μήνυμα για το αυγολέμονο δεν το είδα ποτέ μιας και στα λαγκάδια που είμανε ίντερνε δεν.... Ομολογουμένως για πρώτη φορά ήτανε πάρα πολύ καλή. Σε φάση απο τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει. Το μόνο φέιλ ήταν οτι τα κρέατα μάλλον ήθελαν μια ψηλή ακόμα στο βράσιμο τους. Τρωγότανε δηλαδή αλλα κάπου καταλάβαινες οτι τρώς σούσι κρέας σε μερικά κομματάκια. Γενικά αφού δεν μας πήγε κοκομπλόκο και αφού ήταν κοινά αποδεκτό οτι τρωγότανε εγώ θεωρώ οτι ήταν πετυχημένη προσπάθεια =) Σε μία πιθανή επόμενη φορά θα εκθειάζω ουάνς εγκέν το όνομα αυτού (λέφτερ). Γενικά πάντως είναι πολύ κακό για το τίποτα. Το καθάρισμα δλδ, γιατί όλη η υπόλοιπη διαδικασία αποδείχτηκε απρόσμενα απλή και εύκολη. Μπριζολίτσες και τέτοια στα κάρβουνα> όλ.
Toufas Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 κατεβαστε το anthony.bourdain.no.reservations.s07e11 λεει μεσα παρα πολλα πραγματα για τεχνικες μαγειρεματος, απο το πως να κοψετε ενα κρεμμυδι μεχρι Beef bourguignon
leftermann Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 ρε, η μαγειρίτσα δεν είναι φαγητό, είναι ιδεολογία. Άκου "πολύ κακό για το τίποτα". Βλάσφημε. Εδώ μιλάμε για σωθικόσουπα και εσένα σε απασχολεί το καθάρισμα;
angmar Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Το λοιπόν. Ντεμέκ Γεμιστό Κοτόπουλο aka Βομβα Χοληστερίνης. Παίρνουμε ΜΠΟΥΤΙΑ κοτοπουλου και τα ξεκοκκαλιζουμε (για αποριες, google) Ρίχνουμε στο μπλέντερ χωριατικα λουκανικα (μικρα) -υπολογίζουμε ένα λουκάνικο για κάθε ζευγάρι μπουτια (no pun intended) αν θελουμε ελαφρια και απολαυστικη γεμιση. Μαζί με τα λουκανικα ριχνουμε μαϊντανο (με το ματι ισα ισα να εχει λιγη καλλιεργια το κρεατικο) και θυμαρακι (κρατηστε λιγο, θα χρειαστουν για το εμφραγμα). Μολις γινει κεμας, ριχνετε φυστικια Αιγινης και ανακατευετε. Γεμιζουμε το κοτοπουλο και απλωνουμε σε αλουμινοχαρτο το οποιο εχουμε λαδωσει και αλατοπιπερωσει, μπεϊκον. Τοποθετουμε επανω στον λορδο Μπεϊκον το ρολο και τυλιγουμε το ρολο σφιχτα σφιχτα σφιχτα. Το βουλωνουμε απο ολες τις μπαντες και το βυθιζουμε σε κατσαρολα με νερο στους 93,8 βαθμους ακριβως περιπου, για 25 μινουτς (αφηστε το και 40 βασικα δενε θεμα). Το βαζουμε στο ψυγειο να δροσιστει για 30 μινουτς. Το βγαζουμε απο το ψυγειο. Οσο το ποιημα βρισκεται στο ψυγειο κανουμε και καμια τηγανια πατατες. Οι γυναικες κανουν σαλατα. Ξετυλιγουμε και το πεταμε σε ενα τηγανι αφου το σταυρωσουμε και το σωταρουμε μεχρι να ξεροψηθει ο λορδος Μπεϊκον. Αφαιρουμε την ποιηση απο το τηγανι, οι φλωροι μπορουν να ριξουν φλωροξυδο και φλωροκρασο για να σβησουν το τηγανι και να κανουν μια ωραιοτατη σαλτσα. Οι ΑΝΤΡΕ κατ'ευθειαν σε φλιτζανι και ασπρο πατο ή με καλαμάκι απο το τηγανι. Νιωστε τις αρτηριες να φραζουν, πμ για υπογλωσσια.
leftermann Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Για κάτσε να δω. Αναπνέει, αναπνέει. Πες μου, πες μου σεφ. Σε έχασα λίγο. Τυλίγεις το αλουμινόχαρτο και το βράζεις ως έχει; Και μετά ψυγείο, και μετά το σκορπάς στο τηγάνι; Αν είναι έτσι, ανοιγόκλεισε τα μάτια σου 1 φορά. Αν όχι, ανοιγόκλεισε 2 φορές. Κρατήσου, δε παραμέντικς αρ ον δέιρ γουέη...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Για κάτσε να δω. Αναπνέει, αναπνέει. Πες μου, πες μου σεφ. Σε έχασα λίγο. Τυλίγεις το αλουμινόχαρτο και το βράζεις ως έχει; Και μετά ψυγείο, και μετά το σκορπάς στο τηγάνι; Αν είναι έτσι, ανοιγόκλεισε τα μάτια σου 1 φορά. Αν όχι, ανοιγόκλεισε 2 φορές. Κρατήσου, δε παραμέντικς αρ ον δέιρ γουέη... Δεν τον προσεχείς τον σεφ! Αφού ζεματιστει μέσα στο αλουμινοχαρτο και μετά παγώσει στο ψυγείο, όλο το πακέτο θα σφίξει και θα γίνει σαν μικρό ρόλο. Οπότε μετά στο τηγάνι το τσιγαριζεις όπως είναι και δεν διαλύεται. Sent from my iPhone using Insomnia.app
leftermann Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 ναι, απλά στην τελευταία φωτό μου φαίνεται πολύ χύμα το τελικό αποτέλεσμα. Ο σεφ είναι στην ανάνηψη, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, σύντομα θα μπορέσει να μας μιλήσει.
angmar Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Αγαπητέ Λεφθέρη, το αποτέλεσμα είναι λίγο χύμα, γιατί αγόρασα κοντές λωρίδες bacon και δε τύλιξαν καλά το κοτόπουλο (εδώ που τα λέμε το παραγέμισα λίγο, ε λουκάνικα χωριάτικα είναι, δε το παραγεμίζεις; ) Κατά συνέπεια έβαλα περισσότερο bacon (καλό είναι αυτό βέβαια) και δεν έσφιξε όπως έπρεπε. Οπότε είχαμε μια κατολίσθηση μέσα στο τηγάνι. Βέβαια νομίζω ότι είναι πιο ευπαρουσίαστο έτσι όπως έγινε τελικά... Με τα τεμάχια μπέηκου να χαιδεύουν απαλά τα μπούτια τα λουκανικωμένα. Σφηνάκια τουμποφλό και όλα τζέτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις