nontasg Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Τελικά μου φαίνεται ότι οι γάβροι είναι καλοφαγάδες.....Κοίτα να δεις που θα αρχίσω να τους συμπαθώ κιόλας.... :mrgreen:
nontasg Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Χμμμ.....Τα γλυκά νομίζω φτάνουν....Κάτι για μαμ καλύτερα.....
milki Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Κοτόπουλο του κηπουρού Υλικά 1 κοτόπουλο μέτριο σε κομμάτια 1 φλιτζάνι λάδι ελιάς 1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα 1 φλιτζάνι καρότο σε ροδέλες 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελήθρες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 λεμόνια Αλάτι Πιπέρι Κορίανδος Μοσχοκάρυδο Μπαχάρι (σε σκόνη) Ρίγανη Ετοιμασία Σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε πολύ καλά το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (εκτός από τη ρίγανη). Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο πάνω από το κοτόπουλο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για πέντε λεπτά, μέχρι να βγουν τα υγρά των λαχανικών. Σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 40 λεπτά. Οταν ετοιμαστεί, απομακρύνουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Συνοδεύεται με άσπρο ρύζι.
nontasg Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 milki,το πρασινάκι μου άρεσε ιδιαίτερα....Είχα βαρεθεί συνέχεια αυτό το κατακόκκινο..... :mrgreen:
Steven Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Βρίσκω προσωπικά το συγκεκριμένο τόπικ πολύ ενδιαφέρον...αλλά έχει αρχίσει ήδη να γίνεται δύσκολο να κάνεις τα ζιγκ ζαγκ σου και να απογύγεις τα άσχετα post τα οποία δεν συμβάλλουν στο ελάχιστο στην γαστριμαργική μας ανάπτυξη.... Και επειδή δεν έχω όρεξη στη συνέχεια να scrollάρω από σχόλια του τύπου ''Μπράβο!!!'' ή ''θα με παχύνετε'' ή ''το πρασινάκι μου άρεσε ιδιαίτερα....Είχα βαρεθεί συνέχεια αυτό το κατακόκκινο'' προτείνω να μαζευτούν όλες οι συνταγές στο πρώτο πόστ...ή τέλος πάντων να μαζευτούν με κάποιο τρόπο όλες μαζί να γραφτούν με τον ίδιο ομοιόμορφο τρόπο και ίσως που και που να ανεβαίνει και ένα ανανεωμένο downloadable αρχειάκι κάπου.... Επίσης IMHO καλό θα ήταν να μην δίνουμε link αλλά να γράφουμε κανονικά τη συνταγή...
nontasg Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Έχεις δίκιο steven...Ίσως μερικά post μου ήταν ανούσια...:oops: :oops: :oops: Ζητάω από τον αγαπητό μου moderator που αρέσκεται στο να σβήνει post μου να σβήσει και αυτά τα σχόλιά μου,αλλά να αφήσει τις συνταγές έτσι??? Ξέρει ποιος είναι....Και ας σβήσει και το παρόν post....Ευχαριστώ.
Steven Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Πέρα από τα άσχετα πόστ, που πράγματι είναι πολλά...δεν είναι δυνατον να μην γίνονται σχόλια περί των συνταγών που δίνονται...οπότε σε λίγο καιρό οι συνταγές θα εκτείνονται σε πολλές σελίδες... Ξανασκέψου λοιπόν την πρόταση που έκανα πιο πάνω...
nontasg Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Πέρα από τα άσχετα πόστ, που πράγματι είναι πολλά...δεν είναι δυνατον να μην γίνονται σχόλια περί των συνταγών που δίνονται...οπότε σε λίγο καιρό οι συνταγές θα εκτείνονται σε πολλές σελίδες... Ξανασκέψου λοιπόν την πρόταση που έκανα πιο πάνω... Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα,τα μεγάλα κεφάλια αποφασίζουν,ας κάνουν λοιπόν αυτοί κουμάντο....:neutral: :neutral:
milki Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Καλά το λέει ο Steven! Και συνταγές σας δίνω όσες θέλετε!
Lucifer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικό σουβλάκι ή αλλιώς Sjandjuitsch Schuvlakjee στα βουλγάρικα. Παραθέτω τα υλικά, τα σύνεργα και τα μπαχάρια. Ντομάτες, κρεμμύδια, σουβλάκια, πίτες, μουστάρδα, ketchup και μια πατάτα. Ψηστιέρα. Άγια εφεύρεση. Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και αυτό το μίγμα για ψητά. Όχι απαραίτητο, αλλά γαμάει. Επίσης αν γουστάρετε βάζετε και curry στις πατάτες. Καθαρίζουμε, κόβουμε και αρχίζουμε να τηγανίζουμε τις πατάτες, ενώ ζεσταίνουμε τη σχάρα. Λαδώνουμε ελαφρά τις πίτες ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ με ένα πινέλο και τις αφήνουμε κάνα 5λεπτο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σε αυτό το 5λεπτο, μπαχαρεύουμε τα σουβλάκια. Αλάτι πρώτα, πιπέρι κατόπιν, η ρίγανη τελευταία. Τα τοποθετούμε στην ψηστιέρα. Προσέχουμε να γυρνάμε συχνά τις πίτες, θέλουμε απλά να τις ζεστάνουμε μέχρι να απορροφηθεί το λάδι, όχι να τις ψήσουμε -είναι ήδη ψημένες. Αφού γυρίσουμε για κάνα δίλεπτο την κάθε πίτα πάνω στην ψηστιέρα, τις βγάζουμε και αφήνουμε μόνο τα σουβλάκια. Όσο αυτά ψήνονται ετοιμάζουμε τις πίτες ακολούθως: Μέχρι να το κάνουμε αυτό τα σουβλάκια μας πρέπει να έχουν αρχίσει να καφετίζουν. Μπορούμε να ελέγξουμε τον βαθμό ψησίματος από τα χωρίσματα μεταξύ των κομματιών που είναι στο καλαμάκι. Με τα απομεινάρια των λαχανικών, μπορούμε να φτιάξουμε κάτι για να απορροφά τα σάλια μας μέχρι να ετοιμαστούν τα μωρά μας. Όταν η σάρκα ψηθεί στον επιθυμητό βαθμό, τα τακτοποιούμε! Τα τυλίγουμε προσέχοντας τις ραγάδες στις πίτες -αν τα τυλίξουμε κάθετα θα μας σπάσουν- και τους γνωρίζουμε βιβλικά τη μάνα. Αυτά για σήμερα.
MariaTs. Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Luci αν δεν ήμουν παντρεμένη θα σου έκανα εδώ και τώρα πρόταση γάμου!!!
Forensick Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 ε, οχι και χωρις τζατζικι...με κετσαπ μουσταρδα ειναι για οταν θες να φας κατι ελαφρυ. Luci με απογοητευσες...
cmelegos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 πραγματικά οι συνταγές είναι πολύ ωραίες. Για μπριτζόλες επειδή άκουσα πολλά μαριναρίσματα παραθέτω 1! 2 κουταλιές μουστάρδα 1 κουταλιά μπαλσάμικο μισό ποτήρι μπύρα λάδι πολτοποιημένο σκόρδο αλάτι πιπέρι (1 κουταλιά πελτέ προεραιτικά) 2+ ώρες στο ψυγείο Μιλάμε για φοβερές μπριτζόλες
Lucifer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Ώρα να γίνει στίκι. Forensick θα συμφωνήσω απόλυτα, αλλά δεν είχα σκόρδο για να φτιάξω ένα τζατζικάκι επιτόπιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις