Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
μιας και είναι εύκαιρο το topic.... θέλω να φτιάξω για το βράδυ σουφλέ ζυμαρικών, και θέλω να βάλω και μανιτάρια μέσα. Έχω μανιτάρια σε κονσέρβα. Να τα ρίξω όπως είναι μέσα, ή θα ήταν καλλίτερο να τα τσιγαρίσω πρώτα ;;;

pasta gratin λες, οχι σουφλε. και ναι τσιγαρισε τα, οτι τσιγαριζετε εχει πιο πολυ γευση.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ευχαριστώ για την απάντηση :)

εγώ ήξερα οτι αυτό με τα μακαρόνια - ζαμπόν - μανιτάρια - κρέμα γαλακτος - τυρί, σε ταψί στον φούρνο είναι το σουφλέ. άσχετο;

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

λοιπόν, πιτούλα. Πειραματίζομαι πάνω στις πιτούλες τελευταία, και αυτή βγήκα γαμάτη, αν και ολίγον brutal γευστικά.

 

υλικά:

- 1 πακέτο φύλλο αρμένικο, το αγοράζω από την λαϊκή από έναν μπαρμπούλη, είναι σπιτικό και χειροποίητο κλπ κλπ, πολύ καλό. Δεν έχω φωτό, μοιάζει οπτικά με λεπτή κρέπα αλλά μόνο με αλεύρι, και είναι και ελαφρώς ψημένο, οπότε θέλει λίγη ώρα στον φούρνο μας

- κιμάς, εγώ έβαλα 750 γρ για ένα μικρό ταψί πίτα (την θέλω πλούσια την πίτα μου). Μοσχαρίσιος, η αρχική ιδέα ήταν να έχει και λίγο αρνάκι μέσα, αλλά ο προδότης ο κρεοπώλης μου δεν είχε αρνί, οπότε έβαλε μέσα λίγο γουρουνάκι. Μια φορά είχα κάνει γεμιστά με κιμά μοσχάρι/αρνί, και ΣΠΕΙΡΑΝΕ.

- 4-5 φετούλες παστουρμα

- τυρί κέρυγκολντ (θεώρησα ότι θα ταίριαζε με την όλη γεύση).

 

ψιλοκόβουμε ένα κρεμυδάκι, το σωτάρουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε τον κιμά από πάνω μέχρι να ασπρίσει και να γίνει μπιλίτσες.

Βγάζουμε ζωμό μόσχου από την κατάψυξη, ζεσταίνουμε, διαλύουμε μέσα μια γενναία κουταλιά πελτέ ντομάτα, και το ρίχνουμε όλο μαζί στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και ένα μικρό κανελόξυλο (μην ξεχάσουμε να το βγάλουμε στο τέλος). Αφήνουμε να βράσει ο κιμάς, να σωθούν τα υγρά, σχεδόν να στεγνώσει. Προς το τέλος προσθέτουμε τον παστουρμά, τον οποίο έχουμε ψιλοκόψει. 'Οταν κατεβάσουμε το τηγάνι τρίβουμε από πάνω το κέρυγκολντ (ας πούμε κάπου 150-200 γρ).

 

 

Κόβουμε το αρμένικο φύλο στα μέτρα του ταψιού μας (εμένα μου βγήκαν 6 κομμάτια). Λαδώνουμε το ταψάκι, στρώνουμε 2 φύλλα (λαδώνουμε το καθένα), στρώνουμε την μισή γέμιση, άλλα δύο φύλλα (λαδώνουμε πάντα), η άλλη μισή γέμιση, τα δύο τελευταία φύλλα. Κόβουμε σε μαγάλα κομάτια και την βάζουμε στον φούρνο κάνα μισάωρο, 180 βαθμούς. Έτοιμοι.

 

Συνοδεύεται άριστα από δροσερά μπυρόνια οποιασδήποτε φίρμας. Εκτός από αμστελ και χάινεκεν.

 

 

Ακούω.

Δημοσ.

πέτα και ένα ταψί από το παραπάνω και δίνουμε τα χέρια ($#%%$ τη δίαιτα μου μέσα)

 

ανοίξαν τα τέμπη; να ξεκινήσω σιγά σιγά; :D:D δυο ρούχα να πάρω, και τον άτλαντα :P

Δημοσ.

το αρμενικο πως ειναι? εχει σχεση με το κλασικο το λεπτο αυτο που κανουν το γαλακτομπουρεκο πχ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το αρμένικο είναι κάπως έτσι

yufka.jpg

 

καμία σχέση με το φύλλο του γαλακτομπουρεκου, ή το κλασσικό φύλλο κρούστας για πίτες. Σαν την αράβικη πίτα, ή σαν κάτι άλλα που φκιάνουν οι πόντιες, αλλά δεν θυμάμαι πώς τα λένε. Θέλει λίγο ψήσιμο γιατί είναι ψημένο, και γίνεται πιό μαλακό (προς το ψωμί αίσθηση).

 

πέτα και ένα ταψί από το παραπάνω και δίνουμε τα χέρια ($#%%$ τη δίαιτα μου μέσα)

 

ανοίξαν τα τέμπη; να ξεκινήσω σιγά σιγά; :D:D δυο ρούχα να πάρω, και τον άτλαντα :P

 

έναν εκμεταλλευτή δείτε. Για να του χαρίσω το μαγαζί, θέλει να του κάνω και μια πίτα. Καλά που δεν θέλει και πίπα.

Το έχω ξαναπεί, αυτό το παιδί θα φτάσει πολύ ψηλά.

Επεξ/σία από leftermann
Δημοσ.
Σ' αυτούς που γράφουν συνταγές με υποκοριστικά αξίζει μαρτύριο της σταγόνας μέχρι θανάτου ε.

 

Όντως, φετούλες παστουρμά;

 

Οδηγώ Χάρλεϋ καλύπτοντας τα απαραίτητα με δερμάτινα για να γκαβλώνει ο Μήτσος...

Δημοσ.

ακριβώς αυτό. Όπως ακριβώς το έχει στην φωτογραφία.

 

Σιγά μην οδηγούσα χάρλεϋ.

 

Ο παστουρμούλης ταιριάζει επίσης υπεροχούλικα και με το τσιπουράκι μου. Χτυπάω 3-4 φετουλιτσούλες κάθε φορούλα που το στρώνω.

 

Κακεντρεχείς αναιδεστατούληδες.

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Stage1.jpg

stage2b.jpg

stage2a.jpg

 

Τώρα βγαίνουν οι πατάτες.

 

Τούφα, σ'αγαπώ, δοκίμασα απ' το ψαχνό και είναι standalone λουκούμι, φαντάζομαι η πέτσα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...