Toufas Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 μιας και είναι εύκαιρο το topic.... θέλω να φτιάξω για το βράδυ σουφλέ ζυμαρικών, και θέλω να βάλω και μανιτάρια μέσα. Έχω μανιτάρια σε κονσέρβα. Να τα ρίξω όπως είναι μέσα, ή θα ήταν καλλίτερο να τα τσιγαρίσω πρώτα ;;; pasta gratin λες, οχι σουφλε. και ναι τσιγαρισε τα, οτι τσιγαριζετε εχει πιο πολυ γευση.
VitamineQ Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 ευχαριστώ για την απάντηση εγώ ήξερα οτι αυτό με τα μακαρόνια - ζαμπόν - μανιτάρια - κρέμα γαλακτος - τυρί, σε ταψί στον φούρνο είναι το σουφλέ. άσχετο;
Toufas Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 [ame]http://www.youtube.com/watch?v=wD3-ttc39uA[/ame] ---------- Post added at 17:26 ---------- Previous post was at 17:25 ---------- (ασχετο αλλα εχει φαση που πριν λιγο ειχα βαλει την bechamel και τωρα εχω μια χρηση της)
leftermann Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 λοιπόν, πιτούλα. Πειραματίζομαι πάνω στις πιτούλες τελευταία, και αυτή βγήκα γαμάτη, αν και ολίγον brutal γευστικά. υλικά: - 1 πακέτο φύλλο αρμένικο, το αγοράζω από την λαϊκή από έναν μπαρμπούλη, είναι σπιτικό και χειροποίητο κλπ κλπ, πολύ καλό. Δεν έχω φωτό, μοιάζει οπτικά με λεπτή κρέπα αλλά μόνο με αλεύρι, και είναι και ελαφρώς ψημένο, οπότε θέλει λίγη ώρα στον φούρνο μας - κιμάς, εγώ έβαλα 750 γρ για ένα μικρό ταψί πίτα (την θέλω πλούσια την πίτα μου). Μοσχαρίσιος, η αρχική ιδέα ήταν να έχει και λίγο αρνάκι μέσα, αλλά ο προδότης ο κρεοπώλης μου δεν είχε αρνί, οπότε έβαλε μέσα λίγο γουρουνάκι. Μια φορά είχα κάνει γεμιστά με κιμά μοσχάρι/αρνί, και ΣΠΕΙΡΑΝΕ. - 4-5 φετούλες παστουρμα - τυρί κέρυγκολντ (θεώρησα ότι θα ταίριαζε με την όλη γεύση). ψιλοκόβουμε ένα κρεμυδάκι, το σωτάρουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε τον κιμά από πάνω μέχρι να ασπρίσει και να γίνει μπιλίτσες. Βγάζουμε ζωμό μόσχου από την κατάψυξη, ζεσταίνουμε, διαλύουμε μέσα μια γενναία κουταλιά πελτέ ντομάτα, και το ρίχνουμε όλο μαζί στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και ένα μικρό κανελόξυλο (μην ξεχάσουμε να το βγάλουμε στο τέλος). Αφήνουμε να βράσει ο κιμάς, να σωθούν τα υγρά, σχεδόν να στεγνώσει. Προς το τέλος προσθέτουμε τον παστουρμά, τον οποίο έχουμε ψιλοκόψει. 'Οταν κατεβάσουμε το τηγάνι τρίβουμε από πάνω το κέρυγκολντ (ας πούμε κάπου 150-200 γρ). Κόβουμε το αρμένικο φύλο στα μέτρα του ταψιού μας (εμένα μου βγήκαν 6 κομμάτια). Λαδώνουμε το ταψάκι, στρώνουμε 2 φύλλα (λαδώνουμε το καθένα), στρώνουμε την μισή γέμιση, άλλα δύο φύλλα (λαδώνουμε πάντα), η άλλη μισή γέμιση, τα δύο τελευταία φύλλα. Κόβουμε σε μαγάλα κομάτια και την βάζουμε στον φούρνο κάνα μισάωρο, 180 βαθμούς. Έτοιμοι. Συνοδεύεται άριστα από δροσερά μπυρόνια οποιασδήποτε φίρμας. Εκτός από αμστελ και χάινεκεν. Ακούω.
leftermann Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 που σαι συ αααα; Ψάχνω κάποιον να του χαρίσω το μαγαζί για κάνα μήνα...
Freakster Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 πέτα και ένα ταψί από το παραπάνω και δίνουμε τα χέρια ($#%%$ τη δίαιτα μου μέσα) ανοίξαν τα τέμπη; να ξεκινήσω σιγά σιγά; :D δυο ρούχα να πάρω, και τον άτλαντα
Toufas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 το αρμενικο πως ειναι? εχει σχεση με το κλασικο το λεπτο αυτο που κανουν το γαλακτομπουρεκο πχ?
freedubus Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Σ' αυτούς που γράφουν συνταγές με υποκοριστικά αξίζει μαρτύριο της σταγόνας μέχρι θανάτου ε.
leftermann Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) το αρμένικο είναι κάπως έτσι καμία σχέση με το φύλλο του γαλακτομπουρεκου, ή το κλασσικό φύλλο κρούστας για πίτες. Σαν την αράβικη πίτα, ή σαν κάτι άλλα που φκιάνουν οι πόντιες, αλλά δεν θυμάμαι πώς τα λένε. Θέλει λίγο ψήσιμο γιατί είναι ψημένο, και γίνεται πιό μαλακό (προς το ψωμί αίσθηση). πέτα και ένα ταψί από το παραπάνω και δίνουμε τα χέρια ($#%%$ τη δίαιτα μου μέσα) ανοίξαν τα τέμπη; να ξεκινήσω σιγά σιγά; :D δυο ρούχα να πάρω, και τον άτλαντα έναν εκμεταλλευτή δείτε. Για να του χαρίσω το μαγαζί, θέλει να του κάνω και μια πίτα. Καλά που δεν θέλει και πίπα. Το έχω ξαναπεί, αυτό το παιδί θα φτάσει πολύ ψηλά. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2010 από leftermann
insomniaK Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Σ' αυτούς που γράφουν συνταγές με υποκοριστικά αξίζει μαρτύριο της σταγόνας μέχρι θανάτου ε. Όντως, φετούλες παστουρμά; Οδηγώ Χάρλεϋ καλύπτοντας τα απαραίτητα με δερμάτινα για να γκαβλώνει ο Μήτσος...
Toufas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Lavash οκ το εχουμε και εδω
leftermann Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 ακριβώς αυτό. Όπως ακριβώς το έχει στην φωτογραφία. Σιγά μην οδηγούσα χάρλεϋ. Ο παστουρμούλης ταιριάζει επίσης υπεροχούλικα και με το τσιπουράκι μου. Χτυπάω 3-4 φετουλιτσούλες κάθε φορούλα που το στρώνω. Κακεντρεχείς αναιδεστατούληδες.
Lucifer Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Τώρα βγαίνουν οι πατάτες. Τούφα, σ'αγαπώ, δοκίμασα απ' το ψαχνό και είναι standalone λουκούμι, φαντάζομαι η πέτσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις