Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν το μοσχαρι δεν ειναι καλο εχει μια μεταλικη γευση που ειναι πολυ ασχημη. δηλαδη αν σφαξω τωρα μια αγελαδα και την φαμε το κρεας θα ειναι αθλιο. θελει να σιτεψει το κρεας σε σωστες συνθηκες.

το χοιρινο πρεπει να ειναι λιγο ροζ ωστε οταν παει στο πιατο να ειναι σωστο και να μην ξεραθουν τα παντα.

 

λουσι ειχα βαλει κατι φωτος απο μια wagyu μπριζολα που ειχα παρει απο εδω. παντως μια αλλη tritip που ειχα φαει απο aberdeen angus ηταν ανωτερη και πολυ πιο φτηνη. παντως το τι τρωει το ζωο εχει μεγαλο ρολο, αλλη γευση εχει αυτο που ετρωγε δημητριακα και αλλη εχει αυτο με το χορταρι. Δεν υπαρχει καλο/κακο απλα ειναι διαφορετικα.

 

---------- Post added at 22:57 ----------

 

παντως αν εχεις ορεξη να χαλασεις χρηματα εδω εισαι:

 

Restaurant Noma (2*)

Strandgade 93

DK-1401 Copenhagen K

Tel. +32 96 32 97

 

Restaurant Kong Hans Kælder (1*)

Vingaardsstræde 6

DK-1070 Copenhagen K

Tel. +33 11 68 68

 

Era Ora (1*)

Ovengaden neden Vandet 33 B

DK-1414 Copenhagen K

Tel. +32 54 06 93

 

Restaurant Ensemble (1*)

Tordenskjoldsgade 11

DK-1055 Copenhagen K

Tel. +33 11 33 52

 

Restaurant The Paul (1*)

Tivoli

Vesterbrogade 3

DK-1620 Copenhagen V

Tel. +33 75 07 77

 

Restaurant Formel B (1*)

Vesterbrogade 182

DK-1800 Frederiksberg C

Tel. +33 25 10 66

 

Søllerød Kro (1*)

Søllerødvej 35

DK-2840 Holte

Tel. +45 80 25 05

 

MR (1*)

Kultorvet 5

DK-1151 Copenhagen K

Tel. +33 91 09 49

 

Paustian v/Bo Bech (1*)

Kalkbrænderiløbskaj 2

DK-2100 Copenhagen Ø

Tel.+ 39 18 55 01

 

Restaurant Kiin Kiin (1*)

Guldbergsgade 21

DK-2200 Copenhagen N

Tel.+ 35 35 75 55

 

Restaurant Geranium (1*)

(The restaurant is currently closed)

Kronprinsessegade 13

DK-1306 Copenhagen K

Tel.+ 33 11 13 04

 

Restaurant Herman i Nimb (1*)

Bernstorffsgade 5

DK-1577 Copenhagen V

Tel.+ 88 70 00 00

 

Kokkeriet (1*)

Kronprinsessegade 64

DK-1306 Copenhagen K

Tel.+ 33 15 27 77

 

 

The following Copenhagen restaurants have achieved the Bib Gourmand (awarded to restaurants which serve excellent food at reasonable prices):

 

Le Sommelier

Bredgade 63-65

DK-1260 Copenhagen K

Tel.+ 33 11 45 15

 

Kanalen

Wilders Plads 2

DK-1403 Copenhagen K

Tel.+ 32 95 13 30

 

Oubæk

Store Kongensgade 52

DK-1264 Copenhagen K

Tel.+ 33 32 32 09

 

Famo

Saxogade 3

DK-1662 Copenhagen V

Tel.+33 23 22 50

 

L'Altro

Torvegade 62

DK-1400 Copenhagen K

Tel.+ 32 54 54 06

 

Frederiks Have

Smallegade 41

DK-2000 Frederiksberg

Tel.+ 38 88 33 35

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καθόσον έρχονται τα Χριστούγεννα, και η γέννηση του Χριστούλη θα γεμίσει γαλήνη και αγάπη τις καρδιές μας, και μπλα μπλα μπλα, πρέπει να προετοιμαστούμε για τα γεμάτα κατάνυξη τσιμπούσια που πλησιάζουν. Ως γνωστόν, τα χριστούγεννα είναι μια γιορτή που χαρακτηρίζεται από το πολύ φαγητό, το πολύ πιόμα, και τα πολλά ψώνια. Α, και την γέννηση του Χριστούλη.

 

μελομακάρονα (για καμιά 20αριά κομμάτια)

 

1. 500 γρ αλεύρι (το "μάνα" είναι πολύ καλό)

2. 1 νεροπότηρο σπορέλαιο

3. 1/2 ποτήρι μπύρα

4. χυμός από 1 πορτοκάλι

5. 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα

6. 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο σκόνη

7. 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

8. καρυδόψιχα θρυμματισμένη

 

(για το σιρόπι
:)

9. 3 ποτήρια νερό

10. 4 ποτήρια ζάχαρη

11. χυμός μισού λεμονιού

12. μια κουταλιά μέλι

 

σε μια μεγάλη γαβάθα ανακατεύουμε τα υλικά 1 ως 7. Ζυμώνουμε καλά. Παίρνουμε λίγη ζύμη (λιγότερη από όσο νομίζουμε, τα μελομακάρονα στον φούρνο θα μεγαλώσουν, μην γίνουν παντόφλες), πλάθουμε μια μπαλίτσα, την πλατσουκώνουμε να γίνει σαν ροδίτσα, ρίχνουμε από πάνω λίγο καρυδόψιχα, τυλίγουμε να κλείσει η καρυδόψιχα μέσα στην ζύμη, και δίνουμε σχήμα σαν μελομακάρονο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη (υπομονή ε. Εγώ στην πορεία βαριέμαι και τα κάνω μεγάλα να τελειώνουμε...). Αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει μια λαδόκολα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για κάνα μισάωρο, 180 βαθμούς, αντιστάσεις και αέρα. Είναι έτοιμα όταν ψιλοροδίσουν. Εν τω μεταξύ, πριν βγάλουμε τα μελομακάρονα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά 9 ως 12. Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει λίγο, δηλαδή να μην τρέχει εντελώς σαν νερό.

Βγάζουμε τα μελομακάρονα και τα στριμώχνουμε σε βαθουλό σκεύος για να τα σιροπιάσουμε. Ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι ζεστό και τα αφήνουμε να τραβήξουν. Όταν σιροπιαστούν καλά, τα βγάζουμε και τα αραδιάζουμε όμορφα σε μια ωραία μεγάλη πιατάρα.

 

 

 

Κουλουράκια βουτύρου

 

1. 360 γρ αγελαδινό βούτυρο κρύο (από το ψυγείο)

2. 180 γρ άχνη

3. 1 αυγό

4. 20 γρ λικέρ ή κονιάκ

5. 750 γρ αλεύρι

6. μαρμελάδα βερύκοκο

 

βάζουμε τα υλικά 1 ως 5 σε μεγάλη γαβάθα και ζυμώνουμε. Θέλει μπράτσα το ζύμωμα, γιατί το βούτυρο είναι κρύο και το αλεύρι πολύ, και υγρό δεν υπάρχει τίποτα, οπότε ο στόκος είναι πολύ λίγος για να περιγράψει αυτό που θα προκύψει. Ζυμώνουμε λοιπόν γερά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές σφιχτό πράγμα. Βάζουμε το πράγμα στο τραπέζι και το ρολάρουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν λουκάνικο. Έχω και φωτό εδώ, γιατί οι λέξεις δεν φτάνουν.

Βάζουμε το λουκάνικο σε μια επιφάνεια κοπής, και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ροδελίτσες πάχους 1 εκ. περίπου. Τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολα. Με τον αντίχειρά μας κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο κάθε ροδελίτσας, το οποίο γεμίζουμε με μια κουτσουλίτσα μαρμελάδα. Αν έχουμε μικρό παιδί και υπομονή, καθόμαστε και φτιάχνουμε διάφορα σχήματα αντί για ροδελίτσες: δεντράκια, μπαστουνάκια, αστεράκια, ρόδες, σαλιγκάρια, κλπ, έχει πολλή πλάκα. Ψήνουμε για κάνα μισάωρο, στον ίδιο φούρνο με πριν.

 

 

 

Κουραμπιέδες (κουραδιέδες) (για λίγους, καμιά 15αριά κομάτια)

 

1. 160 γρ αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2. 1/4 φλιτζάνι τσαγιού άχνη

3. 1 κρόκο

4. 1/2 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ

5. 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι

6. 160 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα ελαφρώς θρυμματισμένα

 

ανακατεύουμε τα υλικά με την σειρά που τα γράψαμε, και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, τις πλατσουκώνουμε λίγο να γίνουν σαν κουραμπιέδες, και τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολα. Ψήνουμε στον ίδιο φούρνο με πρίν για 25-30 λεπτά.

Σε μια γαβάθα βάζουμε μπόλικη άχνη. Βγάζουμε τους κουραμπιέδες και όπως είναι ζεστοί τους κάνουμε έναν έναν από μια βουτιά στην άχνη. Λίγο, μια τούμπα από δω μια τούμπα από εκεί και έξω. Αν τους αφήσουμε έτσι ζεστούς στην άχνη θα λασπώσουν. Τους βάζουμε ωραία ωραία σε ένα όμορφο πιάτο, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, και ρίχνουμε από πάνω μπόλικη άχνη με ένα σουρωτήρι (σαν αυτό που σουρώνουμε το τσάι).

 

 

Καλές γιορτές να έχουμε.

 

 

P1020172.jpg

 

 

 

P1020173.jpg

 

 

 

P1020175.jpg

 

 

 

P1020182.jpg

 

 

 

P1020177.jpg

 

Δημοσ.

Πήρα κάτι μανιτάρια φρέσκα να τηγανίσω κι αποκάτω έχουν ένα πράγμα σα λευκή μούχλα. Είναι καλά ή να φάνε σούτ (και σαματάς στο σουπερμάρκετ αύριο γιατί τα πλήρωσα 3,5 ευρώ) ;

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

παστιτσάκι:

 

για τον καφέ: τρεις κουταλιές nescaffe, μια κουταλιά ζάχαρη, νερό και τέσσερα παγάκια

 

για τη μπεσαμελ: 1 κουτάκι γάλα εβαπορε, δυο ποτήρια νερό, μια κουταλιά βούτυρο, 8 κουταλιές αλεύρι, λίγο μοσχοκάρυδο

 

για τον κιμά: κιμά

 

για τη γέμιση: κιμά 300 γραμμάρια (η και περισσότερο όσο κάνετε κέφι λέω γω) ένα κρεμμύδι, λίγο λάδι, σκόρδο, πιπεριά (ανάλογα τα φίλαθλα συναισθήματα κόκκινη ή πράσινη), δυο ντομάτες (αντε βρες ωραίες ντομάτες χειμωνιάτικο)

 

για τα μακαρόνια: εγώ προτίμησα ολικής άλεσης, πέννες για την ακρίβεια. μια χαρά βγήκε :D αλλά οποιοδήποτε μακαρόνι χοντρό, μακρί κοντό, δε παίζει ρόλο το μέγεθος (that;s what she saidddd). επίσης λίγο βούτυρο, τυρί κατά βούληση και τρία αυγά.

 

Χτυπάμε φραπέ και ανάβουμε τσιγάρο.

Αφήνουμε το νερό να βράσει με λίγο αλάτι, πετάμε τα μακαρόνια, τσουπ τα σουρώνουμε, ανακατεύουμε με το βούτυρο, ρίχνουμε το τυρί χοντροκομμένο μέσα και από πάνω ρίχνουμε τα χτυπημένα μας αυγά.

 

στο άλλο κατσαρολίδι, ρίχνουμε το λάδι, το τριμμένο combo κρεμμύδι-σκόρδο-πιπεριά, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά, το αφήνουμε να πάρει χρώμα, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες (χωρίς τη φλούδα ε), το αφήνουμε βράζει λίγο στο ζουμί του, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να σωθεί (μην αρπάξει, το νου σας)

 

στο κατσαρολάκι πασπαρτού ετοιμάζουμε τη μπεσαμελ, ριχνοντας το γαλα, το νερο, το βούτυρο και το αλευρι, ανακατεύουμε σα τρελοι ριχνουμε και το αυγο αφου βράσει λίγο και ενώ ανακατεύουμε σα τρελοί και επειδή αρπάζει εύκολα το $()%*%*- και πάλι το νου σας.

 

Σε βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια, απο πάνω τον κιμά, απλώνουμε καλά, όχι τσαπατσουλιές, , προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και καλύπτουμε με τη (*$&$*)$)-*$9 τη μπεσαμελ. Ψήνουμε στους 180-190 για κανα σαραντάλεπτο μέχρι να ροδίσει απο πάνω. Τελειώνουμε τον καφέ και περιμένουμε. Χτυπάμε και δευτερο κατα βουληση. Σερβιρουμε και τρώμε κατα βουληση.

 

αν δούλευε και το card reader ή έβρισκα το καλώδιο της φωτογραφικής θα έβαζα και φωτό. ή μπορεί και όχι.

Δημοσ.

μιας και είναι εύκαιρο το topic.... θέλω να φτιάξω για το βράδυ σουφλέ ζυμαρικών, και θέλω να βάλω και μανιτάρια μέσα. Έχω μανιτάρια σε κονσέρβα. Να τα ρίξω όπως είναι μέσα, ή θα ήταν καλλίτερο να τα τσιγαρίσω πρώτα ;;;

Δημοσ.

/wipes tears

το πριξτερ μου θύμησε τον punky

 

Λες για αυτό μου άρπαξε λίγο ε Τούφα; και έκανε και μερικά κομπάκια.

πρώτα το βούτυρο μετά το αλεύρι μετά γάλα, deal, στο επόμενο έτσι θα το φτιάξω, thx toufas :D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...