Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βασιλικος κολιανδρος μαιντανος αποξυραμενος δεν εχει καμια σχεση με το φρεσκο ομως

sellers στο carrefour ισως εχει.

το ξερω, αλλα αμα βαριεται τοσο πολυ, κατι ειναι κι αυτο.

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά... δεν ζούμε όλοι στην Αγγλία δίπλα στον J. Oliver για να βρούμε τα υλικά αυτά τόσο εύκολα.

Πάντως εδώ στην Θεσσαλονίκη, όταν είναι η εποχή τους βγάζουν αρκετά γλαστράκια με βασιλικό-ρίγανη κλπ σε διάφορα καταστήματα με γεωργικά είδη.

Δημοσ.

ο μασούτης πάντως που πάω έχει βασσιλικό,δεντρολίβανο, κολλιανδρο φρέσκο. οχι γλαστράκια.

μια χαρά φάση.

Δημοσ.

Παιδιά... δεν ζούμε όλοι στην Αγγλία δίπλα στον J. Oliver για να βρούμε τα υλικά αυτά τόσο εύκολα.

Πάντως εδώ στην Θεσσαλονίκη, όταν είναι η εποχή τους βγάζουν αρκετά γλαστράκια με βασιλικό-ρίγανη κλπ σε διάφορα καταστήματα με γεωργικά είδη.

Μιλας για την αγγλια, δεν φυτρωνει τιποτα πανω της... Κατω απο την γη τα παντα.

Δημοσ.

Οτι εχει κρυο συνεχεια, πραγμα που δεν συμπαθουν τα πιο πολλα φυτα. Οτι φυτρωνει κατω απο την γη ομως γαμαει (πατατε γογγυλια κλπ)

Δημοσ.

Οτι εχει κρυο συνεχεια, πραγμα που δεν συμπαθουν τα πιο πολλα φυτα. Οτι φυτρωνει κατω απο την γη ομως γαμαει (πατατε γογγυλια κρεμμυδιαααακλπ)

και παρτο σαν να το λεει γυφτος μεσα απο το ντατσουν.

Δημοσ.

Ποτέ δε γούσταρα γλυκά πολύ. Αυτό που γούσταρα από αυτά, όταν έτρωγα, ήταν το lemon pie, αλλά για να βρεις κάποιο καλό, είναι πολύ δύσκολο.

Ένας φίλος πρόσφατα έκανε ένα lemon pie από μια συνταγή του Ramsey.

Τώρα βρήκα από τον Heston αυτά και γουστάρω. Όταν πάω σπίτι σε κανένα μήνα θα το δοκιμάσω:

http://www.youtube.com/watch?v=mOTkHLvNBUY

http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/heston-blumenthal/lemon-tart-recipe

Δημοσ.

ναυτικος και συ?

Όχι, για την ώρα δουλεύω στο Βόλο που με έχει στείλει η εταιρεία μου. Σε ένα μήνα θα είμαι πίσω.

Δημοσ.

Λοιπόν, είδα σε ένα βιντεάκι πως έψηνε ένας τα μπιφτέκια με το ίδιο σκεύος που έχω. Έβαζε λιγάκι λάδι και στο τηγάνι ενώ εγώ απλά έβαζα στα μπιφτέκια μερικές σταγόνες. Το δοκίμασα και δοκίμασα να τα γυρίζω συνέχεια όπως είδα σε ένα βιντεάκι του χέστον με τις μπριτζόλες.

Το αποτέλεσμα δεν ξέρω αν ήταν καλό, φωτό δεν έβγαλα γιατι πεινούσα πολύ, αλλα ήταν ωραίο χρώμα απέξω χωρίς να καεί και μέσα ήταν πάρα πολύ ζουμερό, αφού μόλις το έκοβα έβγαζε αρκετά ζουμιά. Δεν ήταν ροζ μέσα είχε ψηθεί... Μήπως έπρεπε να τα αφήσω λίγο ακόμα να ψηθούν ή έτσι πρέπει να είναι. Μου φάνηκαν πιο νόστιμα πάντως.

Δημοσ.

Ετσι ειναι. Το καλοψημενο κρεας δεν σημαινει απαραιτητα στεγνο (λιγοτερο ζουμερο απο το medium αλλα οχι παπουτσι)

Την επομενη φορα βαλτα να "ξεκουραστουν" μεσα σε αλουμινοχαρτο για κανα 5λεπτο. Τα υγρα θα πανε παλι στην θεση τους και θα ειναι ακομα πιο ζουμερο χωρις να τρεχουν στο πιατο.

Εγω ετοιμασα κατι ορτυκια για το σ/κ σημερα. Ηρθαν και τα σεσκουλα, ηρθαν και οι γλαστρες με τον μαιντανο και το θυμαρι. Η παρηγορια του αρρωστου...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...