Sellers Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Αν έχω ένα μέτριο γλαστράκι με βασιλικό για να έχω φρεσκα φύλλα, αν ας πούμε τα χρησιμοποιήσω όλα σε μια μέρα, μετά απο πόσο καιρό θα εχει καινούργια? Αν υποθέσουμε ότι το ποτίζω όσο συχνά χρειάζεται και ότι το έχω σε μέρος με ζέστη. (π.χ πάνω στο καλοριφέρ ή κάπου που να το βαράει ο ήλιος). Επίσης, σκέφτομαι να πάρω γλαστράκια με κόλιανδρο, δάφνη και άλλα τέτοια ωραία. Απλά σκέφτομαι, μην κάνει έναν μήνα να βγάλει φύλλα τα χρησιμοποιήσω μια μέρα και μετά πάλι τον επόμενο μήνα. Επίσης, εκτός απο την λύση με τα γλαστράκια, δεν παίζει τίποτα άλλο; Να βρω δηλαδή έτοιμα φρεσκα φυλλα απο βασιλικό για παράδειγμα σε σουπερ μαρκετ. Μαλακίες λεω?
Chrisxxx Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Aν το έχεις πανω στο καλοριφερ πιθανότατα δεν θα φέρει φύλλα ποτε. Καλη η ζεστη αλλα θα σου ξεραθουν αν τα έχεις κοντα σε τοσο θερμα σώματα (γι' αυτό κρατα και εσυ μια αποσταση καλού κακου!).
Sellers Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Καλα ναι εντάξει, θα το δω το θεμα του που θα μπει. Απλά η ποσότητα με ενδιαφέρει. Πήρα στην αδερφή μου το ''30λεπτα γεύματα'' του Ολιβερ και είναι τιγκα στο βασιλικο και το κολιανδρο μεσα.
traganeus Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 ΑΑΑΑααααα μιας και το θυμήθηκα. Μέσα στην εβδομάδα θα φτιάξω φτερούγες παναρισμένες. Την προηγούμενη φορά έφαγα με έναν φίλο 1,3 κιλό αλλα έλειπε μια καλή σος. Για πείτε καμια πρόταση τι να φτιάξω αλλα να είναι εύκολο και να μην θέλω μια περιουσία στα υλικά.
Toufas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 ΑΑΑΑααααα μιας και το θυμήθηκα. Μέσα στην εβδομάδα θα φτιάξω φτερούγες παναρισμένες. Την προηγούμενη φορά έφαγα με έναν φίλο 1,3 κιλό αλλα έλειπε μια καλή σος. Για πείτε καμια πρόταση τι να φτιάξω αλλα να είναι εύκολο και να μην θέλω μια περιουσία στα υλικά. ισα μερη ταμπασκο και βουτυρο και λιγο μυλοξιδο. Αν ειναι καυτερο, πιο λιγο ταμπασκο.
Chrisxxx Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Καλα ναι εντάξει, θα το δω το θεμα του που θα μπει. Απλά η ποσότητα με ενδιαφέρει. Πήρα στην αδερφή μου το ''30λεπτα γεύματα'' του Ολιβερ και είναι τιγκα στο βασιλικο και το κολιανδρο μεσα. Βγαινουν σχετικά γρήγορα, αν ξέρεις να τα κόβεις ακόμα καλύτερα και ενα φυτό σε καλύπτει ανετα εκτός και αν βαζεις μισο βασιλικό τη μέρα στο φαι ή τρως σαλτσα πέστο καθε μερα. Επίσης διαλεξε το πιο κρυο και φωτεινό μερος του σπιτιου για να τα βάλεις αν και στη Θεσσ λογικά και εξω να τα βγάλεις αυτη την εποχη θα αντέξουν.
evabb Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Αν έχω ένα μέτριο γλαστράκι με βασιλικό για να έχω φρεσκα φύλλα, αν ας πούμε τα χρησιμοποιήσω όλα σε μια μέρα, μετά απο πόσο καιρό θα εχει καινούργια? Αν υποθέσουμε ότι το ποτίζω όσο συχνά χρειάζεται και ότι το έχω σε μέρος με ζέστη. (π.χ πάνω στο καλοριφέρ ή κάπου που να το βαράει ο ήλιος). Επίσης, σκέφτομαι να πάρω γλαστράκια με κόλιανδρο, δάφνη και άλλα τέτοια ωραία. Απλά σκέφτομαι, μην κάνει έναν μήνα να βγάλει φύλλα τα χρησιμοποιήσω μια μέρα και μετά πάλι τον επόμενο μήνα. Επίσης, εκτός απο την λύση με τα γλαστράκια, δεν παίζει τίποτα άλλο; Να βρω δηλαδή έτοιμα φρεσκα φυλλα απο βασιλικό για παράδειγμα σε σουπερ μαρκετ. Μαλακίες λεω? πουλανε μανα μου στο σουπερμαρκετ κομμενα φυλλα. εδω πουλανε και τα γλαστρακια.
Sellers Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Ωραία. Ελπίζω να πιάσει το όλο εγχείρημα. Εβα, δεν νομίζω να εχω δει σε μας τετοιο πραμα. Θα ψάξω όμως γιατι είμαι της ευκολίας.
leftermann Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 σε σουπερ δεν έχω δει ποτέ. Σε λαϊκή ναι, δυόσμο, βασιλικό, τα βασικά.
evabb Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 ε οπως λεει και ο λεφτερ στην τελικη η αποξηραμενο.
Toufas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 ε οπως λεει και ο λεφτερ στην τελικη η αποξηραμενο. βασιλικος κολιανδρος μαιντανος αποξυραμενος δεν εχει καμια σχεση με το φρεσκο ομως sellers στο carrefour ισως εχει.
leftermann Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 στην κατάψυξη δοκίμασε να βάλει κανείς; Φρέσκο βασιλικό, δυόσμο κλπ.
Toufas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 ναι, για σαλτσες ειναι οκ, για πεστο και πιτσες οχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις