Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

180c ειναι πιο καλα παντως για τηγανισμα. Επισης τηγανιζε σε μικρες δοσεις, θα ειναι πιο ομοιομορφο το τηγανισμα σου.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

 

2. Δώσε λίνκ της φριτέζας, Αν αφήνεις το λάδι μέσα στη φριτέζα, θα συσσωρεύονται κομμάτια και πολύ μικρά κομμάτια και θα καίγεται το λάδι σου. Θα αρχίσει να μυρίζει και θα έχει πιο σκούρο χρώμα. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τηγανίσματος θα είναι για πέταμα. Δε θα δηλητηριαστείς αλλά θα βρωμάει το φαγητό σου. Ειδικά όμως αν το κάνεις με λίπος πάπιας, πρέπει να το κάνεις οπωσδήποτε επειδή αυτό έχει ακόμα πιο μικρή ανοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και θα χαλάσει γρηγορότερα.

 

 

αυτη πήρα

 

 

http://www.amazon.co.uk/Breville-VDF059-Stainless-Steel-Fryer/dp/B003X278L6/ref=dp_cp_ob_kh_title_0

Δημοσ.

Δες και αυτη παντως:

http://www.youtube.com/watch?v=lz8HlqYn98Q

 

οποιος σκεφτηκε το κολπο με το μελι ηξερε καλη βιολογια/βιοχημεια. B)

 

ΟΚ, ήλπιζα να μην είχες πάρει εκείνη τη μαλακία που τη πλασάρουν σαν φριτέζα ενώ μαγειρεύει με θερμό αέρα.

Λοιπόν, κάτσε να βρω το ποστ για να στο δώσω.

 

αχ πες τα! πες τα!

Δημοσ.

εχω μια απορια

η γλυκοπατατα πως μαγειρευεται και με τι φαγητα παει?

ειναι σαν τις κλασσικες πατατες στο μαγειρεμα? δηλαδη ειτε τηγανιτη ειτε στο φουρνο και παει κλασσικα με κρεατικα?

δεν εχω μαγειρεψει/φαει ποτε απλα τις βλεπω στο σουπερμαρκετ , κανεις καμια ιδεα?

Δημοσ.

ΟΚ, ήλπιζα να μην είχες πάρει εκείνη τη μαλακία που τη πλασάρουν σαν φριτέζα ενώ μαγειρεύει με θερμό αέρα.

Λοιπόν, κάτσε να βρω το ποστ για να στο δώσω.

 

 

 

hahahaha... αυτην ειχα http://www.amazon.co.uk/Tefal-ActiFry-FZ700215-Electric-Capacity/dp/B004I29APM/ref=sr_1_2?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1331497833&sr=1-2 παρει στην αρχη,απογοητευτηκα απο τη νοστιμια (αλλά μαγειρευειι υγειινα και οικονομικα), και πηρα αυτη που εγραψα πιο πανω...

 

Ειδα και το triple cook, νομιζω οτι εινια η ιδια διαδικασια που ακολουθειται και στις προτηγανισμενες πατατες εκτος απο το τελευταιο ψησιμο...

Δημοσ.

hahahaha... αυτην ειχα http://www.amazon.co.uk/Tefal-ActiFry-FZ700215-Electric-Capacity/dp/B004I29APM/ref=sr_1_2?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1331497833&sr=1-2 παρει στην αρχη,απογοητευτηκα απο τη νοστιμια (αλλά μαγειρευειι υγειινα και οικονομικα), και πηρα αυτη που εγραψα πιο πανω...

 

Ειδα και το triple cook, νομιζω οτι εινια η ιδια διαδικασια που ακολουθειται και στις προτηγανισμενες πατατες εκτος απο το τελευταιο ψησιμο...

Το tripled cooked potatoes του Heston είναι η ίδια σχεδόν διαδικασία που είχα περιγράψει πριν αρκετά ποστ.

Το ψάχνω να το βάλω.

 

Το βρήκα. Πήγαινε από εδώ και δες. Έχουμε βάλει και εγώ και ο Τουφας λίνκς. Δες τις οδηγίες που δίνω κάτω από το βίντεο που έβαλα. Μη ξεχάσεις το βράσιμο με το ξύδι.

Δημοσ.

hahahaha... αυτην ειχα http://www.amazon.co.uk/Tefal-ActiFry-FZ700215-Electric-Capacity/dp/B004I29APM/ref=sr_1_2?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1331497833&sr=1-2 παρει στην αρχη,απογοητευτηκα απο τη νοστιμια (αλλά μαγειρευειι υγειινα και οικονομικα), και πηρα αυτη που εγραψα πιο πανω...

ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΓΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΓΕΣ! χρουμφ!

Δημοσ.

hahahaha... αυτην ειχα http://www.amazon.co.uk/Tefal-ActiFry-FZ700215-Electric-Capacity/dp/B004I29APM/ref=sr_1_2?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1331497833&sr=1-2 παρει στην αρχη,απογοητευτηκα απο τη νοστιμια (αλλά μαγειρευειι υγειινα και οικονομικα), και πηρα αυτη που εγραψα πιο πανω...

 

Ειδα και το triple cook, νομιζω οτι εινια η ιδια διαδικασια που ακολουθειται και στις προτηγανισμενες πατατες εκτος απο το τελευταιο ψησιμο...

 

150 λιρες στα σκουπιδια :shock: φριτω πραγματικα. και μια απλη φτηνη κανει 30 ευρω

Δημοσ.

αστα να πανε παιδια...τουλαχιστον θα τη δωσω για να τρωει υγειινα η μικρη ανηψια....

 

 

thanks και για τις συμβουλες για την πατατα, θα δοκιμασω και θα σας πω!

 

Και τωρα που πηραν φωτια οι φριτεζες, θα ηθελα να ξερω πως να φτιαξω

 

 

 

1) Καλαμαρακια τηγανητα

 

 

 

2) Σαγανακι

 

 

 

Σας κουρασα, το ξερω!

Δημοσ.

To χαλουμι δεν αξιζει να παει για σαγανακι με τετοιο τροπο. Καλυτερα στην σχαρα ή στο τηγανι που εχουμε απλα βαλει λιγο λαδι.

Με αυτον τον τροπο που εβαλες τραγανιαρη κανεις την μοτσαρελα (οχι την φρεσκια ομως, θελει λιγο πιο ξερη) το κασερι και γενικα τυρια που λιωνουν ευκολα. To χαλουμι αντεχει σαν διαολος την ζεστη για αυτο ειναι γαματο στην σχαρα πχ.

Τωρα για τα καλαμαρακια, παιρνεις καλαμαρια (εγω τα εχω στο γαλα πιο πριν για να ειναι μαλακα), τα πετας στο αλευρι (ενα μειγμα κορνφλαουρ και αλευρι κανονικο θα προτεινα για αρχη) και τα τηγανιζεις σε πολη ζεστη θερμοκρασια για 2-3 λεπτα το πολυ. Done.

Πιο μετα οταν τα βαρεθεις, βαζεις λιγη παπρικα στο αλευρι, κανεις και μια σκορδατη μαγιονεζα και εισαι πασας.

 

Το σαγανακι κανονικα ειναι σε τηγανι, (σαγανακι ειναι το σκευος που το μαγειρευουν)

 

 

Τραγανεους το παιδι εβαζε 1μιση πακετο μακαρονια στην πιατελα που σου εδειξα, τα ετρωγε υπερβολικα γρηγορα! Δεν περημενε να κρυωσουν, και για να μην καει καθοταν μπροστα απο ανεμιστηρα... ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...