insomniaK Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Θα απαντούσα, αλλά πάλι θα σβήστουν οι απαντήσεις μου. :·$
billkost Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Τσιγαρίδες θέλεις.Πολύ δύσκολο να βρεις στην Αθήνα.Υπάρχουν συνταγές για να τις φτιάξεις μόνος σου-χλωμό το βλέπω. Ααααααααααα, τσιγαρίδες θες; Έλα ρε, αυτό είναι piece of cake! Λοιπόν! Κατεβαίνεις βαρβάκειο, αν είσαι Ελλάδα, αλλιώς πας σε κάποιο μάρκετ, σίγουρα θα έχουν. Αγοράζεις μια ολόκληρη πλάτη χοιρινού. Παίρνεις την πλάτη, με ένα κοφτερό μαχαίρι βγάζεις όλο το λίπος, ας έχει και λίγο από τη σάρκα μαζί. Τη σάρκα που περισσεύει, την κάνεις σαν κομμάτια κρέατος, τηγάνι, φούρνο, ότι θες εσύ. Κόβεις το λίπος σε μικρά κυβάκια. Κατσαρόλα με νερό, λίπος μέσα, χαμηλή ως μέτρια φωτιά, 4-5 ώρες. Το σπίτι θα βρωμάει. Μόλις τα κυβάκια αρχίσουν να έρχονται στην επιφάνεια και έχουν ένα χρώμα χρυσό-κόκκινο, είναι έτοιμα. Παίρνεις ένα σουρωτήρι και το περνάς. Το υγρό είναι το λαρδί, το βάζεις στο ψυγείο και το λίπος θα αποχωριστεί από το νερό, το πάνω άσπρο πράγμα είναι το καθαρό λίπος και στη βάση θα μείνει το νερό. Αυτό που έμεινε είναι οι τσιγαρίδες. Με αλάτι είναι μέσα στην καύλα.
Freakster Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 εβαλα ενα ρολο κοτοπουλο στον καινουριο φούρνο.. το έβαλα στη ρύθμιση γκριλ αερόθερμο όπως παλιά (if you know what i mean ) αλλα μιση ωρα τωρα και δε βλέπω προκοπή.. να βαλω κανένα αλουμίνιο απο πανω;
evabb Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 εβαλα ενα ρολο κοτοπουλο στον καινουριο φούρνο.. το έβαλα στη ρύθμιση γκριλ αερόθερμο όπως παλιά (if you know what i mean ) αλλα μιση ωρα τωρα και δε βλέπω προκοπή.. να βαλω κανένα αλουμίνιο απο πανω; γιατι να βαλεις αλουμινιο; εχει αρπαξει απο πανω;
Freakster Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 δε φαινεται να εχει νιωσει καθολου απο θερμοκρασια και σκεφτομουν μηπως κυκλοφορησει καλυτερα η θερμανση με το αλουμινιο;
evabb Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 οχι, δεν παιζει κατι τετοιο. το αλουμινοχαρτο μποκαρει/αντικατοπτριζει την ακτινοβολια, το βαζεις αμα εχει αρπαξει απο πανω η αν δεν θες να παρει χρωμα.
evabb Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Pecorino romano τι τελειο βρωμερο πραμα ειναι αυτο! η παρμεζανα ειναι σχεδον αδιαφορη μπροστα του.
saya Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 http://allrecipes.com/recipe/chicken-marsala/detail.aspx Και μια που η αλλη συνταγη ηταν με κοτοπουλο. Ακομη μια.. http://allrecipes.com/recipe/mushroom-chicken-piccata/detail.aspx
The_Judas Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Εύκολη συνταγή (χωρίς τόνους υλικών) για Curry (αγάπη μεγάλη) που μπορούμε να βρούμε; υποθέτω coconut milk και garam masala ή curry powder θα βρω εύκολα Θεσσαλονίκη; (ελπίζω) αν και παίζει το εναλλακτικό πλάνο μακαρόνια κιμά στο φούρνο για ώρες αλλά το φουρνάκι μου έχει modes με αντιστάσεις και όχι αέρα υπάρχει πρόβλημα σε αυτό; θα αποφύγω και το σέλερι γιατί τη πρωηγούμενη φορά δεν μου έδωσε ωραία γεύση στον ουρανίσκο μου. τι κομμάτια να προτιμήσω και τι κρέας; μιας και όταν ζητάς κιμά βάζουν ότι νάνε οι μάγκες, τη προηγούμεη φορά είχα προσθέσει και αρνί και είχε γίνει ζόρικο Θεσσαλονίκη στο Καπάνι (αγορά είναι σε μια κάθετη της Αριστοτέλους) έχει σίγουρα garam masala ή και υλικά για να φτιάξεις μόνος σου αυτό το μείγμα. http://www.sintagespareas.gr/sintages/garam-masala.html Θα φτιάξω και εγώ με την πρώτη ευκαρία curry. http://www.route79.com/food/rogan-josh.htm
Lucifer Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Ααααααααααα, τσιγαρίδες θες; Έλα ρε, αυτό είναι piece of cake! Λοιπόν! Κατεβαίνεις βαρβάκειο, αν είσαι Ελλάδα, αλλιώς πας σε κάποιο μάρκετ, σίγουρα θα έχουν. Αγοράζεις μια ολόκληρη πλάτη χοιρινού. Παίρνεις την πλάτη, με ένα κοφτερό μαχαίρι βγάζεις όλο το λίπος, ας έχει και λίγο από τη σάρκα μαζί. Τη σάρκα που περισσεύει, την κάνεις σαν κομμάτια κρέατος, τηγάνι, φούρνο, ότι θες εσύ. Κόβεις το λίπος σε μικρά κυβάκια. Κατσαρόλα με νερό, λίπος μέσα, χαμηλή ως μέτρια φωτιά, 4-5 ώρες. Το σπίτι θα βρωμάει. Μόλις τα κυβάκια αρχίσουν να έρχονται στην επιφάνεια και έχουν ένα χρώμα χρυσό-κόκκινο, είναι έτοιμα. Παίρνεις ένα σουρωτήρι και το περνάς. Το υγρό είναι το λαρδί, το βάζεις στο ψυγείο και το λίπος θα αποχωριστεί από το νερό, το πάνω άσπρο πράγμα είναι το καθαρό λίπος και στη βάση θα μείνει το νερό. Αυτό που έμεινε είναι οι τσιγαρίδες. Με αλάτι είναι μέσα στην καύλα. Όχι. Θέλω να ναι καπνιστό, ευχαριστώ όμως.
μαφαλντα Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Όχι. Θέλω να ναι καπνιστό, ευχαριστώ όμως. Για δες εδώ. Σύγκλινο Προετοιμασία: Αφαιρούμε από το χοιρινό κρέας το λίπος και το υπόλοιπο το κόβουμε σε λουρίδες 3-5 εκ. Πασπαλίζουμε τις λουρίδες με φασκόμηλο, πιπέρι, κίμινο. Σε ένα ξύλινο πλέγμα τοποθετούμε στρώση – στρώση τις λουρίδες μας και τις αλατίζουμε καλά. Το πλέγμα το κρεμάμε πάνω από το τζάκι, σε ικανή απόσταση, ώστε να μην πάρει φωτιά. Ρίχνουμε στο τζάκι διάφορα μυρωδικά ( θυμάρι, φασκόμηλο, ρίγανη κλπ. ) και αφήνουμε το κρέας να καπνιστεί για μία ημέρα. Κατόπιν, το πλένουμε πολύ καλά ( με πράσινο σαπούνι ), το κόβουμε σε μπουκιές, το πασπαλίζουμε με πιπέρι, ρίγανη, κίμινο και το τσιγαρίζουμε στο λίπος που έχουμε κρατήσει. Διατηρούμε τις μπουκιές το κρέας μέσα στο λίπος του χοιρινού για όσο διάστημα θέλουμε. Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το ζεσταίνουμε στο τηγάνι με λίγο από το λίπος του. ( Τσιγαρίδες : το χοιρινό λίπος που κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το τηγανίζουμε και μέσα σε αυτό διατηρούμε τα σύγκλινα ).
Toufas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Luci, απο οτι καταλαβα θες την καπνιλα? Εχεις 3 τροπους: Παιρνεις υγρο καπνο που ειναι το πιο απλο. Εγω εχω 2 διαφορετικα τωρα στο ντουλαπι μου : http://www.ebay.co.uk/itm/Stubbs-Mesquite-Liquid-Smoke-1-x-148-ml-Bottle-/150672045336 και αυτο απο hickory (μια φορα με ειχανε ξεγελασει και δοκιμασα μια ολοκληρη κουταλια απο αυτο το υγρο!) 2ος τροπος, παιρνεις πριονιδια απο αρωματικο ξυλο (μηλια, κερασια κλπ) που δεν εχει γινει επιπλο (βαζουν χημικα εκει) και κανεις το δικο σου καπνιστήριο και βαζεις εκει μεσα οτι θες. Το φαγητο σου θα ειναι οπως ημουνα εγω οταν ειχαμε βρεθει τελευταια φορα που καπνιζες στην μαπα μου αληταρα 3ος τροπος, παλι πριονιδια και τα καπνιζεις μεσα στην κουζινα σου με κατι ειδικα σκευη ή με ενα smoke gun.
Lucifer Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Ρε παιδί μου, αυτό το λίπος στο σύγλινο, έχει γεύση καπνιστή. Όπως και το σύγλινο. Απ' ό,τι κατάλαβα, το λίπος παίρνει τη γεύση από το ψαχνό και όχι το ανάποδο. Εγώ θέλω λοιπόν λίπος, με καπνιστή γεύση.
Toufas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 http://www.wedlinydomowe.com/hams-other-meats/back-fat-smoked
evabb Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 εφτιαξα cranberry-orange bread Cranberry Orange Loaf Ingredients • 250 g all-purpose flour • 7 g baking powder • 2 g baking soda • 3 g salt • 6 g grated orange zest • 140 g fresh cranberries • 55 g pecans, coarsely chopped • 55 g margarine, softened (εβαλα βουτυρο) • 200 g white sugar • 1 egg • 180 ml orange juice Directions 1. Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease and flour a 9x5 inch loaf pan. Whisk together flour, baking powder, baking soda, and salt. Stir in orange zest, cranberries, and pecans. Set aside. 2. In a large bowl, cream together margarine, sugar, and egg until smooth. Stir in orange juice. Beat in flour mixture until just moistened. Pour into prepared pan. 3. Bake for 1 hour in the preheated oven, or until the bread springs back when lightly touched. Let stand 10 minutes, then turn out onto a wire rack to cool. Wrap in plastic when completely cool. προσοχη το ψησιμο γτ ειναι χοντρο, οταν το εβγαλα απο την φορμα απο κατω ηθελε ακομα ψησιμο οποτε το ξαναεβαλα στο φουρνο αναποδογυρισμενο χωρις την φορμα. (δεν μου διαλυοταν ενοειται απλα ηταν λιγο υγρο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις