Garnele Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Παίζει να έσταξε λίγο σαλάκι στο πληκτρολόγιο ε. Σήμερα μου έδωσε ο καθηγητής μου συνταγή για γκλουβαην, όταν ξεβαρεθώ θα κάνω τη μετάφραση και θα την ανεβάσω.
soturin Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 πες μας και χρόνους ψησίματος για το κρέα και το συγκεκριμένο είναι rare, medium τι? και αν το θες λίγο πιο καλά πόσο θα το άφηνες παραπάνω ε, φανταστικέ μάγειρα που σε μισώ καταπίνοντας τα κορνφλέικς μου?
Toufas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 δεν κραταω ποτε χρονους! αυτο ειναι medium προς medium rare. αν το κανα ξανα θα το εκανα λιγο πιο προς το medium. αν μου πεις απο κοντα θα σου δειξω το κολπο που δεν κρατας ποτε ωρα και σου βγαινει παντα οπως θες το κρεα
kebinB Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 το κόλπο με τη σχέση θερμοκρασία επιφάνεια κρέατος με χεριού δεν είναι;
kebinB Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 το χω προσπαθήσει αρκετές φορές αλλά μάλλον είμαι αναίσθητος, αλλά δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα προς το rear τη τρώω πάντα μουαχαχα
Toufas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 http://barbecuetricks.com/steak-done-an-ok-handy-method/ αυτο λες?
SGP Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Για χοντρά κομμάτια εγώ χρησιμοποιώ http://cgi.ebay.co.uk/Digital-Instant-Read-Thermometer-with-Probe-Catering_W0QQitemZ150388010821QQcmdZViewItemQQptZUK_Kitchen_Accessories?hash=item2303d2ef45 θερμομετράκι που διαβάζει άμεσα και δεν τρυπάει το κρέας πολύ (μη φύγουν τα ζουμιά). 60 κελσίου αν θες medium επίπεδα (εκεί που το τρώω εγώ δλδ), αν το κάνεις κάποιες φορές πάντως θα το καταλαβαίνεις και μόνος πότε είσαι έτοιμος. Τις λίγες φορές που κάνω (δεν τρώω πολύ κρέας γενικά) βάζω της φίλης μου 3-4 λεπτά παραπάνω από κάθε πλευρά και μου γκρινιάζει κι όλας... τες πα δεν ξέρουν οι Έλληνες να τρώνε κρέας. Αυτό που λέει ο φίλτατος τούφας για μαντεμένιο τηγάνι μετράει πολύ (όσο ή και περισσότερο από την ποιότητα του κρέατος). Πάτε όλοι να φτιάξετε κρέας σε αντικολλητικά τηγάνια: Πρώτον δεν ζεσταίνονται πολύ, δεύτερον όταν ζεσταθούν με το που βάλεις το κρέας χάνουν πολύ θερμοκρασία (α, το κρέας πάντα σε θερμοκρασία δωματίου έτσι?) και τρίτον δεν κολλάει τίποτα! Που πα ρε φίλε, δε κολλάει κάτω τπτ... και πως σκατά θα φτιάξω σαλτσίτσα για τις πατάτες? Εγώ παρήγγειλα ένα σετ μαντεμένια http://www.headcook.co.uk/lodge-logic-combo-cooker-9-3-4-dia.html και πλήρωσα κερατιάτικα μεταφορικά γιατί ζυγίζουν ένα τόνο αλλά απλά ΔΕΝ βρίσκεις στην Ελλάδα (έψαξα και σε μαγαζιά εστιατορίων στο κέντρο). Ένα τελευταίο είναι ότι υπάρχει ο μύθος ότι το αλάτισμα πριν το ψήσιμο θα αποξηράνει το κρέας (στην πραγματικότητα το ανελέητο ψήσιμο το κάνει αυτό). Αλατίστε καλά και αφήστε να κάτσει και ένα τέταρτο και θα δείτε πόσο πιο νόστιμο είναι
Toufas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 lodge= τουμπανα απλα. εγω εχω ενα απο nisbets.co.uk αλλα δεν νομιζω οτι στελνουν ελλαδα :/ με το θερμομετρο δεν τα παω καλα γιατι αν δεν ειναι χοντρη η μπριζολα δεν παιρνεις σωστη μετρηση... εχω ενα ηλεκτρονικο και το δουλευω μονο οταν κανω κατι σαν αυτο παντως στην ελλαδα καλο κρεας δεν εχω βρει... 0 marbling 0 maturing και δεν εχουν ιδεα οι κρεωπολες τι ρατσα ειναι το ζωο (για το τι ετρωγε δεν λεμε καν) και στα αρνια και στα χοιρινα τα ιδια και εκει.
soturin Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δίκιο. Λοιπόν. ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΥΛΙΧΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΗΚΟΝ (Για συντομία, Κοτομπέηκον της Λίλιθ) Υλικά: -Στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές -Λωρίδες μπέηκον -2 νεροπότηρα χυμό πορτοκάλι, εγώ έβαλα 1.5 και μισό χυμό εμπορίου γιατί μου τέλειωσαν τα πορτοκάλια. Αν βρείτε χωρίς ζάχαρη, το ίδιο κάνει. -Φλυτζανάκι ελληνικού καφέ με βερμούτ -Τυρί τριμμένο -Κρέμα γάλακτος (250 τζι είναι καλά, αλλά περί ορέξεως) -Πιλαφόρυζο. Το howto: -Ρίχνουμε το χυμό και το βερμούτ στη γκατσαρόλα και βράζουμε μέσα σε αυτό το κοτόπουλο για κανένα 50λεπτο, ή γενικά μέχρι να μαλακώσει ΠΟΛΥ. -Μόλις είναι έτοιμο και κρυώσει λίγο, τυλίγουμε πυκνές μπουκίτσες κοτόπουλου με τις λωρίδες μπέηκου. -Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και από πάνω το τριμμένο τυρί και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. -Στον υπόλοιπο χυμό/ζουμί που έμεινε, βράζουμε το ρύζι και αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί) προσθέτουμε και άλλο νερό. Νεξτ, Για πόσο κοτόπουλο μιλάμε ρε μαν; Στήθος ενός κοτόπουλου;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Για πόσο κοτόπουλο μιλάμε ρε μαν; Στήθος ενός κοτόπουλου; Καλά δεν φτιάχνεις και γλυκό για να παίζουν τόσο ρόλο οι ποσότητες και οι αναλογίες! Όσο κοτόπουλο χρειάζεσαι (ένα έτοιμο πακέτο mimikos φτάνει και περισσεύει για 2 άτομα)
Lucifer Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Επίσης το 1 κιλό κιλότο είναι για 4 άτομα πάνω κάτω, οι μπουκίτσες είναι ανάλογα τα γούστα προφανώς. Εγώ που είμαι και φαγανό παιδί, μέχρι 4 έφαγα. Μπορούσα και παραπάνω όμως! Αλλά είχα χορτάσει απ' τις 3!!! Ένα στήθος κοτόπουλο βγάζει 4 μπουκίτσες περίπου. μμμ ;
freedubus Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 1 στήθος κοτόπουλο=4 μπουκιές; Ανθρώπινες ή ροτβαιλερίσιες;
Lucifer Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Όχι μπουκιές μασήματος, εννοώ 4 κοτομπεηκονάκια. Δλδ 1 στήθος + 4 φέτες μπέηκο = 4 τυλιχτά κοτομπεηκονάκια των 2 ή 3 μασησομπουκιών έκαστο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις