billkost Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Την σαλτσα ντοματας λες? Γιατι δεν εκανες του εσκοφιερ? Με χοιρινο λιπος μεσα. http://culinaryarts.about.com/od/sauces/r/classictomato.htm Τι λες άνθρωπε; Αυτή την έχω κάνει 1000 φορές, απλά είπα πως δε γουστάρω της Μαρσέλλας. http://melissajsantos.com/wp-content/uploads/2011/11/DSC01318.jpg Δεν είναι δικιά μου φώτο, αλλά έτσι την φτιάχνω και εγώ την καρμπονάρα. Η μόνη διαφορά πως εγώ δε βάζω πλέον πιπέρι αλλά σκοπεύω να την ψάξω λίγο με τα πιπέρια για να δω αν μπορώ να την βελτιώσω. Δεν είναι σκέτη καύλα ο τρόπος που το κίτρινο αυγό έχει τυλίξει όλα τα μακαρόνια;
Pantelwolf Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Θέλω να φτιάξω αύριο φύλλα περέκ*, γιατί εδώ στην Αθήνα εκτός του οτι δεν τα βρίσκεις, στα βιολογικά είναι και πανάκριβα, και είναι μονο αλεύρι με νερό.. Μια συνταγή που βρήκα στο ιντερνετς λέει: 1 κιλό αλεύρι 600ml νερό 1 κγ αλάτι Είναι καλές οι αναλογίες ή θα βγει μάπα; Πόντιες και πόντιοι βοήθεια.. (βίτσια που αποκτά ο άνθρωπος άμα μπλέξει με πόντια και δη θεσσαλονικια)
athlios Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δε σοβαρευομαστε λεω γω. Φτιαξε καμια μπουγατσα καλυτερα.
billkost Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δε σοβαρευομαστε λεω γω. Φτιαξε καμια μπουγατσα καλυτερα. Μπουγάτσα με κρέμα; Με κιμά; Με φασολάκια; Με φακές; Με πατάτες γιαχνί;
Toufas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Θέλω να φτιάξω αύριο φύλλα περέκ*, γιατί εδώ στην Αθήνα εκτός του οτι δεν τα βρίσκεις, στα βιολογικά είναι και πανάκριβα, και είναι μονο αλεύρι με νερό.. Μια συνταγή που βρήκα στο ιντερνετς λέει: 1 κιλό αλεύρι 600ml νερό 1 κγ αλάτι Είναι καλές οι αναλογίες ή θα βγει μάπα; Πόντιες και πόντιοι βοήθεια.. (βίτσια που αποκτά ο άνθρωπος άμα μπλέξει με πόντια και δη θεσσαλονικια) για δες εδω http://www.kalofagas.ca/2010/06/11/perek-or-fillota-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%BA-%CE%AE-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%AC/ πρωτη φορα παντως ακουω για αυτα
Pantelwolf Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Τουφ τα πουλάνε έτοιμα σε τσουβάλια. Είναι πίτες ψημένες να καταλάβεις, με μέγεθος και σχήμα σαν XL πίτσα. Όταν είναι να τα φτιάχουν, τα σπάνε σε κομμάτια και τα βρέχουν με νερό για να μαλακώσουν λίγο και να πάρουν σχήμα, και φτιάχνουν είτε πίτες είτε σαν κρέπες φάση, βάζοντας τα βρεγμένα κομμάτια για βάση και από πάνω υλικά, ό,τι θες, και απο πάνω και άλλα κομμάτια. Θα κάνω δοκιμή το μεσημέρι και θα σας πω.
Toufas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Επειδη η αραβικη ειναι αυτο που θες αλλα ειναι 2πλο φυλλο σου εδειξα αυτο.
billkost Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Τούφα, θα πάρω σήμερα τριμμένο αυγοτάραχο, έχω βρει κάποιες συνταγές στο net αλλά αν έχεις κάτι special να προτείνεις να μου πεις. Σκέφτομαι αρχικά ριζότο με αυγοτάραχο, μετά μακαρόνια με αυγοτάραχο και μετά διάφορα ορεκτικά. Καμία ιδέα για το ριζότο; Με τι να το συνοδεύσω π.χ.; Επίσης, ένας φίλος πήρε κάτι μακαρόνια με τρούφα, αυτά σκέτα με λίγο τυρί; Ή καμιά άλλη περίεργη σαλτσούλα;
Toufas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δεν εχω ασχοληθει καθολου με αυγοταραχο, o keller παντως το ετριβε πανω απο μακαρονια, οπως και εφαγε στην σαρδηνια ο bourdain: Salty, fishy and hearty, bottarga pasta is one of Tony's favorites. To make the dish, salt-cured roe pouch is sliced and sautéed with garlic in homemade olive oil and tossed with spaghetti. Once plated, the pasta gets an extra sprinkling of grated bottarga. τα μακαρονια με τρουφα καντα με βουτυρο και τυρι απο πανω και δες, δεν θα περιμενα πολλα παντως γιατι η τρουφα δεν ξεραινετε καλα.
traganeus Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Τι λες άνθρωπε; Αυτή την έχω κάνει 1000 φορές, απλά είπα πως δε γουστάρω της Μαρσέλλας. http://melissajsantos.com/wp-content/uploads/2011/11/DSC01318.jpg Δεν είναι δικιά μου φώτο, αλλά έτσι την φτιάχνω και εγώ την καρμπονάρα. Η μόνη διαφορά πως εγώ δε βάζω πλέον πιπέρι αλλά σκοπεύω να την ψάξω λίγο με τα πιπέρια για να δω αν μπορώ να την βελτιώσω. Δεν είναι σκέτη καύλα ο τρόπος που το κίτρινο αυγό έχει τυλίξει όλα τα μακαρόνια; Ρε αυτά είναι μια πιρουνιά μακαρόνια τι να πρωτο φας απο αυτά? Εγώ βάζω μισό πακέτο μακαρόνια γιαυτό βγαίνει σκατά η καρμπονάρα κάθε φορά. Θα πρέπει να βάζω 3-4 αυγά να ούμε.....
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Ρε αυτά είναι μια πιρουνιά μακαρόνια τι να πρωτο φας απο αυτά? Εγώ βάζω μισό πακέτο μακαρόνια γιαυτό βγαίνει σκατά η καρμπονάρα κάθε φορά. Θα πρέπει να βάζω 3-4 αυγά να ούμε..... Μισο πακέτο αν ειναι να φάω μόνο εγω και τα 3/4 αν φάμε 2. Τα 10 μακαρόνια στην κατσαρόλα βραστε τα οι πιο gourmet, που μετα τις 12 θα αρχισετε να αδειάζετε το ψυγείο για συμπλήρωμα . Στα 3/4 του πακέτου συνήθως βαζω άνετα 3 κροκους ή και 4 αν τα αυγα ειναι σαν ...περιστεριου και όπως εχω πει δεν βαζω κρέμα γάλακτος αλλα χτυπάω τους κροκους με ίσες κουταλιες λευκού κρασιού και ζωμου απο την κατσαρόλα που βράζουν τα μακαρόνια.
traganeus Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Και εγώ για να φάω μισό πακέτο βάζω και οταν έχω κιμά βράζω 3/4 και τα τρώω σε σαλατιέρα ή και στην κατσαρόλα. βάζεις και νερό απο το βράσιμο όταν χτυπάς το αυγό??? όταν έχω το μπέικο στο τηγάνι και έχει γίνει πετάω 1-2 κουταλιές απο το νερό και ρίχνω τα μακαρόνια. Τα ανακατεύω λίγο και μετά πετάω το αυγό και τα ανακατεύω απαλά με την πηρούνα προσθέτοντας λίγο νερό ακόμα, μετά πετάω και μια χούφτα τυρί. Το κάνω και έχω χαμηλή φωτιά, αυτό χρειάζεται να πάρει βράση ή απλά να ζεσταθεί λίγο το αυγό? Την τελευταία φορά η σάλτσα μου βγήκε προς το λευκό και σε μερικά σημεία ήταν λες και είχε γίνει ομελέτα και την πέταξα τελικά. Τι μλκία είχα κάνει? το είχα βάλει σε δυνατή λεπτά για μερικά δευτερόλεπτα. Την επόμενη φορά αν έχω ακόμα υπομονή θα την κάνω όπως σε ένα βίντεο που είχε βάλει η ευα. Τα αυγά με το τυρί κοπάνιμα σε ένα μπολ μετά το μπέικο μέσα, και μετά τα μακαρόνια, ανακάτεμα και έτοιμο.
Toufas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Οχι ρε, ποτε το αυγο πανω στην φωτια, λογικο ειναι να σου γινει ομελετα Το νερο απο το μακαρονι ειναι για να δεσει η σαλτσα
The_Judas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Γιατί να βάλεις νερό; Το αβγό ψήνεται από την θερμότητα του βρασμένου μακαρονιού (με πολύ γρήγορο ανακάτεμα).
Toufas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μπορεις επισης να χτυπας τα αυγα πανω απο το νερο που βραζει ωστε να ανεβασεις την θερμοκρασια τους και να μην κοψουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις