evabb Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Έγραψα: "αλλά αν δε ζεις στο Ελλάδα που γενικά έχουμε θέμα, πάρτο.". Άρα συμφωνώ πως είναι ακριβό για κάποιον που ζει με τον κατώτερο μισθό στην Ελλάδα (αλλά και με τον κατώτερο μισθό στην Αμερική να ζει, πάλι ακριβό είναι). Συμφωνώ πως είναι γενικά ακριβό σαν συσκευή, αλλά οι μεγάλες τιμές συγκριτικά με τον φούρνο δικαιολογούνται αν σκεφτείς πως οι φούρνοι παράγονται ανά δεκάδες χιλιάδες ενώ τα sous vide ανά εκατοντάδες. Οι μικρές παραγωγές έχουν πάντα μεγαλύτερα κόστη. Εγώ αν είχα δίλημμα φούρνο ή sous vide, χωρίς δεύτερη σκέψη θα επέλεγα sous vide. Πριν πεταχτεί κανένας έξυπνος, μπορείς να αγοράσεις μόνο τα μάτια γκαζιού με 25 ευρώ. το sous vide δεν ψηνει κεικ!
billkost Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 το sous vide δεν ψηνει κεικ! Ναι, γιαυτό μίλησα για μένα, εγώ δε ψήνω κείκ και γενικά δεν είμαι φαν των γλυκών. Θα έχω ένα θέμα με τα σφολιατοειδή αλλά το θυσιάζω για τις μαγικές στιγμές του sous vide. Είπαμε, στο δίλημμα επιλέγεις το λιγότερο χειρότερο. Εκτός αν είστε της άποψης του Φίοντορ που είχε γράψει πως "από τα δυο κακά, ο άνθρωπος θα επιλέξει το χειρότερο".
evabb Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ναι, γιαυτό μίλησα για μένα, εγώ δε ψήνω κείκ και γενικά δεν είμαι φαν των γλυκών. Θα έχω ένα θέμα με τα σφολιατοειδή αλλά το θυσιάζω για τις μαγικές στιγμές του sous vide. Είπαμε, στο δίλημμα επιλέγεις το λιγότερο χειρότερο. Εκτός αν είστε της άποψης του Φίοντορ που είχε γράψει πως "από τα δυο κακά, ο άνθρωπος θα επιλέξει το χειρότερο". θελω να ταξω την ζωη μου στο baking μπισκοτα, κεικ, brownies, πιτες, κρουασαν... :wub:
traganeus Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 To χουμε γ@μήσει και έχει ψοφήσει 10 φορές με αυτό το sous vide ρε παιδιά....
billkost Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 To χουμε γ@μήσει και έχει ψοφήσει 10 φορές με αυτό το sous vide ρε παιδιά.... Έλα ρε συ, κοίτα, είναι μέθοδος μαγειρικής. Είναι σαν να λέμε τηγάνισμα, βράσιμο, ψήσιμο. Που είναι το πρόβλημα με αυτά; Πουθενά, άρα γιατί είναι πρόβλημα το sous vide;
traganeus Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δεν είπα οτι δεν είναι μέθοδος μαγειρικής. Οτι το έχουμε ξεσκίσει έχω πει και απο την στιγμή που σε ολόκληρο το forum μόνο ο Toufas έχει τέτοιο μηχάνημα το μόνο που γίνεται είναι μια τρύπα καθώς κανένας άλλος δεν μπορεί να μαγειρέψει. Πήραμε αρκετές πληροφορίες και όπως ο φίλος που έγραψε πιο πριν, αν μας δοθεί η ευκαιρία ποτέ θα δοκιμάσουμε φαγητό μαγειρεμένο σε sous vide. Ας επιστρέψουμε σε κανα φαγητάκι κανονικό που θα μπορούν να το κάνουν περισσότεροι.
billkost Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δεν είπα οτι δεν είναι μέθοδος μαγειρικής. Οτι το έχουμε ξεσκίσει έχω πει και απο την στιγμή που σε ολόκληρο το forum μόνο ο Toufas έχει τέτοιο μηχάνημα το μόνο που γίνεται είναι μια τρύπα καθώς κανένας άλλος δεν μπορεί να μαγειρέψει. Πήραμε αρκετές πληροφορίες και όπως ο φίλος που έγραψε πιο πριν, αν μας δοθεί η ευκαιρία ποτέ θα δοκιμάσουμε φαγητό μαγειρεμένο σε sous vide. Ας επιστρέψουμε σε κανα φαγητάκι κανονικό που θα μπορούν να το κάνουν περισσότεροι. Γιατί το λες αυτό; Όταν ήθελες να κάνεις τις τηγανιτές πατάτες, σπεύσαμε να βοηθήσουμε και ο Τούφας και εγώ. Το να μιλάμε για sous vide δε κλέβει χώρο από άλλα πράγματα. Λοιπόν, είχα μια σκέψη τώρα. Το είχα σκεφτεί και παλιότερα αλλά τώρα αναβίωσε. Μέχρι πριν λίγο καιρό, ήθελα να φτιάξω ένα sous vide μόνος μου. Εγκατέλειψα την ιδέα επειδή δε μπορώ να βρω μερικά πράγματα. Αν φτιάξω ένα sous vide με κόστος κάπου στα 120-150 ευρώ, ψήνεται κανένας από εδώ να το αγοράσει; Φυσικά η τιμή θα είναι χαμηλή αλλά θέλω να μου κάνετε διαφήμιση. Και επειδή θα είναι custom made, θα μπορώ να το εμπλουτίζω συχνά, δηλαδή σκέφτομαι να κάνω κάτι που δε το έχουν άλλες commercial συσκευές που έχω δει, αλλά αυτά είναι άλλη ιστορία. Λοιπόν; Ψήνεστε; Ή μάλλον, sous vidιάζεστε;
traganeus Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δεν σε κατηγόρησα οτι δεν ασχολείστε με τίποτε άλλο εκτός τους sous vide και με βοηθήσατε 10 φορές όχι μόνο μία. Απλά λέω οτι απο τα πχ 50 άτομα που το διαβάζουν το thread τα 5 ενδιαφέρονται για το sous vide και 1 έχει... Δεν λέω ενημερώθηκα και εγώ και έμαθα και 2 πράματα παραπάνω, απλά πιστεύω οτι έχει παραγίνει....
billkost Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δεν σε κατηγόρησα οτι δεν ασχολείστε με τίποτε άλλο εκτός τους sous vide και με βοηθήσατε 10 φορές όχι μόνο μία. Απλά λέω οτι απο τα πχ 50 άτομα που το διαβάζουν το thread τα 5 ενδιαφέρονται για το sous vide και 1 έχει... Δεν λέω ενημερώθηκα και εγώ και έμαθα και 2 πράματα παραπάνω, απλά πιστεύω οτι έχει παραγίνει.... Άρα πού είναι το κακό με το να μαθαίνουν αυτοί που ενδιαφέρονται για το sous vide; Όπως συνήθως συμβαίνει, αυτοί που δεν ενδιαφέρονται, δε χρειάζεται να το διαβάζουν. Ο καθένας μπορεί να ασχολείται με αυτά που τον ενδιαφέρουν. Λοιπόν, ψήνεται κανένας να αγοράσει κανένα φτηνό sous vide;;;;; Άντε να βγάλουμε και κανένα φράγκο στους χαλεπούς αυτούς καιρούς. Αν θέλετε, θα το σχεδιάσουμε και παρέα, θα μου θέτετε προδιαγραφές.
evabb Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Έλα ρε συ, κοίτα, είναι μέθοδος μαγειρικής. Είναι σαν να λέμε τηγάνισμα, βράσιμο, ψήσιμο. Που είναι το πρόβλημα με αυτά; Πουθενά, άρα γιατί είναι πρόβλημα το sous vide; ε οσο να ναι καποιοι αδενες ζωτικης σημασιας εχουν αρχισει να μας πρηζονται. το πολυ το κυριε ελεισον το βαριεται κι ο παπας.
billkost Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 ε οσο να ναι καποιοι αδενες ζωτικης σημασιας εχουν αρχισει να μας πρηζονται. το πολυ το κυριε ελεισον το βαριεται κι ο παπας. Πωπωωωωω, καλά δε ξαναμιλάω για sous vide.
evabb Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Πωπωωωωω, καλά δε ξαναμιλάω για sous vide. :cry: :cry: επιτελους! κλαιω απο συγκινηση
billkost Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται να φτιάξω και να το πουλήσω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις