saya Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 η απλα ξερουμε να κοβουμε και κανα κρεμμυδι και ειπαμε να ψαξουμε και κατι πιο δυσκολο. Το να βαλεις το φαι να ψηθει 10 ωρες δεν ειναι κατι δυσκολο. Δυσκολο ειναι μην ξεχαστεις και βγεις απο το σπιτι,,
Toufas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Σαγια πως ζεις με τον εαυτο σου αν σε νευριαζουν οι ασχετοι που το παιζουν ειδικοι?
saya Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Σαγια πως ζεις με τον εαυτο σου αν σε νευριαζουν οι ασχετοι που το παιζουν ειδικοι? Εγω δεν το επαιξα ποτε τεραστιος μαγειρας ρε συ τουφα. Απλα μου αρεσει να διαβαζω σαιτ μαγειρικης. Αν και μιλουσα γενικα. Για κανεναν ειδικα..
Toufas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 εγω το ειπα επειδη εχεις πει μερικα πραγματα εδω μεσα, σε διορθωνουν, και εσυ συνεχιζεις να λες τα δικα σου.
saya Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 εγω το ειπα επειδη εχεις πει μερικα πραγματα εδω μεσα, σε διορθωνουν, και εσυ συνεχιζεις να λες τα δικα σου. Α, αυτο; Εχω εγραφη σε σαιτ μαγειρικης, απο αυτα που καθε μερα σου στελνουν την συνταγη της ημερας. Ε τον τελευταιο μηνα μου ερχονται συνταγες που ειναι για αργο ψησιμο. Για αυτο το ηξερα οτι εχει πολλες τετοιες συνταγες και προφανως ειναι μοδα. Αλλα ρε παιδι μου αβολο..
Toufas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Καθολου μοδα και καθολου αβολο. Σκεψου τωρα μια συνταγη που θελει 10 ωρες... Να βαλεις το φαγητο στον φουρνο ενα βραδυ πριν ? Υπαρχει λογος που λενε τα sites για αργο ψησιμο, αλλα στην μαλακια του μεταφραστη της ξενης συνταγης, δεν σου εβαλε το τι κομματι κρεας θα βαλεις. Αλλο το φιλετο, αλλο το στηθος, αλλο η ωμοπλατη, αλλο ο λαιμος, αλλο η "μπριζολα".
saya Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Καθολου μοδα και καθολου αβολο. Σκεψου τωρα μια συνταγη που θελει 10 ωρες... Να βαλεις το φαγητο στον φουρνο ενα βραδυ πριν ? Υπαρχει λογος που λενε τα sites για αργο ψησιμο, αλλα στην μαλακια του μεταφραστη της ξενης συνταγης, δεν σου εβαλε το τι κομματι κρεας θα βαλεις. Αλλο το φιλετο, αλλο το στηθος, αλλο η ωμοπλατη, αλλο ο λαιμος, αλλο η "μπριζολα". Μου λεει ρε συ τι κομματι να βαλω απλα δεν θελω να την κανω αρα τι με νοιαζει; Ε για να μκου ερχονται ολο τετοιες νυνταγες καναν μηνα τωρα αρα ειναι καποια μοδα, ταση που υπαρχει..οκ τι να πω αν σου αρεσει τοσο;
IOSTEFO Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Από σούπες πως πάτε βρε παίδες εγώ τώρα και με το κρύο του δίνω να καταλάβει πριν το κύριο γεύμα με τις χορτόσουπες. http://www.google.nl/search?q=groentesoep&hl=nl&client=firefox-a&hs=SiI&rls=org.mozilla:nl:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=jeg3T8qxE4TT-gal8KyAAg&ved=0CGkQsAQ&biw=1024&bih=687
athlios Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Aν υπαρχει καμια καλη συνταγη για γκουλας, ειναι ευπροσδεκτη...
billkost Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό το μήνα είχα βάλει στην άκρη 400 ευρώ για να αγοράσω το sous vide. Όμως άλλες γήινες ανάγκες, σαρκικής φύσεως υπερίσχυσαν χωρίς καθόλου βία, επί της αδύναμης θέλησής μου και τα λεφτά έγιναν καπνός. Μερικά από αυτά πήγαν στη σπονδή. Τα δυσάρεστα είναι πως ίσως ο καλύτερος chef της Ελλάδας, ο Arnaud Bignon φεύγει, μας αφήνει για το Λονδίνο (The Greenhouse) και αφήνει ορφανή μια πόλη που σήμερα ξανά ημι καταστράφηκε από τους κάφρους. Αυτό είναι, φεύγουν οι καλοί και μένουν οι προβληματικοί. Με τους φίλους μου ζητήσαμε να τον δούμε, πολύ ευχάριστος και σεμνός άνθρωπος. Αν πάω στο Λονδίνο, θα πάω και θα ζητήσω πάλι να τον δω. Είναι, τουλάχιστο για εμένα, από τους ανθρώπους που συμπάθησα άμεσα, με ένα μόνο χαμόγελο, πριν τη χειραψία. Η σπονδή θα φέρει τον τριάστερο (michelin) Michel del Burgo. Ήταν στο ατελιέ του Robuchon αλλά επειδή ο Robuchon επιμελείται το μενού, δε ξέρω αν τα τρία αστέρια οφείλονται αποκλειστικά σε αυτόν και όχι στον Robuchon. Αντίο Arnaud, καλώς ήρθες Michel, εύχομαι τα καλύτερα και στους δυο. Παρεμπιπτόντως, η σούπα από Jerusalem artichoke ήταν όνειρο, απίθανο, από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχω φάει ποτέ στη ζωή μου. Εκείνη τη στιγμή είχα θολώσει και δε σκεφτόμουν, αλλά νομίζω, μετά από εξέταση μνήμης, πως είχε και foie gras μέσα. Εγώ δεν μαγείρεψα τίποτα χθες, αλλά ένα ευχαριστώ στον Τούφα και όλους όσους σπαμάρανε το sous vide στο thread, γιατί από περιέργεια παρήγγειλα ένα τέτοιο πιάτο χθες (pork με black pudding) και 'γλειφα τα δάχτυλα μου. Ε να, έτσι μένουν στην αφάνεια οι άξιοι άνθρωποι. Εγώ κύριε ήμουν ο πρώτος που ανέφερε εδώ μέσα το sous vide, αξίζω μια μικρή αναγνώριση λοιπόν. Άχ άτιμη ζωή.
Praetorianos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ε να, έτσι μένουν στην αφάνεια οι άξιοι άνθρωποι. Εγώ κύριε ήμουν ο πρώτος που ανέφερε εδώ μέσα το sous vide, αξίζω μια μικρή αναγνώριση λοιπόν. Να 'σαι καλά κι εσύ λοιπόν και να τα λέτε αυτά τα ωραία να τα τρώμε κι εμείς που και που. Γιατί για να τα μαγειρέψουμε..
billkost Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Να 'σαι καλά κι εσύ λοιπόν και να τα λέτε αυτά τα ωραία να τα τρώμε κι εμείς που και που. Γιατί για να τα μαγειρέψουμε.. Καλά δεν είναι τόσο τραγικό να αγοράσεις ένα sous vide μηχάνημα. Δηλαδή θα έλεγα, διορθώνοντας με, πως δεν είναι καθόλου τραγικό. Ίσα ίσα, είναι εξαιρετική επιλογή και θα σου δώσει στιγμές γεύσεις που μέχρι τώρα δεν είχες. Τα λεφτά είναι φυσικά σημασίας, αλλά αν δε ζεις στο Ελλάδα που γενικά έχουμε θέμα, πάρτο.
The_Judas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Το sous vide κοστίζει όσο ένας μηνιαίος μισθός στην Ελλάδα. Αλλά και πάλι ακριβό είναι αν αναλογιστεί ότι με τα ίδια χρήματα αγοράζει κάποιος ένα κανονικό φούρνο (ακριβή μάρκα μάλιστα).
billkost Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Το sous vide κοστίζει όσο ένας μηνιαίος μισθός στην Ελλάδα. Αλλά και πάλι ακριβό είναι αν αναλογιστεί ότι με τα ίδια χρήματα αγοράζει κάποιος ένα κανονικό φούρνο (ακριβή μάρκα μάλιστα). Έγραψα: "αλλά αν δε ζεις στο Ελλάδα που γενικά έχουμε θέμα, πάρτο.". Άρα συμφωνώ πως είναι ακριβό για κάποιον που ζει με τον κατώτερο μισθό στην Ελλάδα (αλλά και με τον κατώτερο μισθό στην Αμερική να ζει, πάλι ακριβό είναι). Συμφωνώ πως είναι γενικά ακριβό σαν συσκευή, αλλά οι μεγάλες τιμές συγκριτικά με τον φούρνο δικαιολογούνται αν σκεφτείς πως οι φούρνοι παράγονται ανά δεκάδες χιλιάδες ενώ τα sous vide ανά εκατοντάδες. Οι μικρές παραγωγές έχουν πάντα μεγαλύτερα κόστη. Εγώ αν είχα δίλημμα φούρνο ή sous vide, χωρίς δεύτερη σκέψη θα επέλεγα sous vide. Πριν πεταχτεί κανένας έξυπνος, μπορείς να αγοράσεις μόνο τα μάτια γκαζιού με 25 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις