Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Ελπίζω να μην πέσουν να με φάνε (χο χο χο) οι ειδήμονες, αλλά νομίζω ότι είναι κομμάτι από την περιοχή της λεκάνης, χωρίς κόκαλο.
Toufas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 http://www.waitrose.com/recipe/Mustard-Rubbed_Roast_Beef.aspx παντως ειχα παρει μια φορα rump μπριζολα 45 ημερων απο το ginger pig και ηταν απλα αψογη, ανετα στο top 5 που εχω φαει μεχρι τωρα απο μοσχαρι (εξαιρουνται κομματια για braising οπως μαγουλα και στηθη)
paschalia Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν, τις προάλλες έφτιαξα ένα φοβερό φαΐ, θα ετοιμάσω τη συνταγή και θα την ποστάρω μαζί με το σημερινό κιλότο με μέλι και κρασί. Ακόμα περιμένουμε την συνταγή του ''φοβερού φαγητού'',καθώς και την συνταγή για το κιλότο με μέλι και κρασί.
Lucifer Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δίκιο. Λοιπόν. ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΥΛΙΧΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΗΚΟΝ (Για συντομία, Κοτομπέηκον της Λίλιθ) Υλικά: -Στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές -Λωρίδες μπέηκον -2 νεροπότηρα χυμό πορτοκάλι, εγώ έβαλα 1.5 και μισό χυμό εμπορίου γιατί μου τέλειωσαν τα πορτοκάλια. Αν βρείτε χωρίς ζάχαρη, το ίδιο κάνει. -Φλυτζανάκι ελληνικού καφέ με βερμούτ -Τυρί τριμμένο -Κρέμα γάλακτος (250 τζι είναι καλά, αλλά περί ορέξεως) -Πιλαφόρυζο. Το howto: -Ρίχνουμε το χυμό και το βερμούτ στη γκατσαρόλα και βράζουμε μέσα σε αυτό το κοτόπουλο για κανένα 50λεπτο, ή γενικά μέχρι να μαλακώσει ΠΟΛΥ. -Μόλις είναι έτοιμο και κρυώσει λίγο, τυλίγουμε πυκνές μπουκίτσες κοτόπουλου με τις λωρίδες μπέηκου. -Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και από πάνω το τριμμένο τυρί και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. -Στον υπόλοιπο χυμό/ζουμί που έμεινε, βράζουμε το ρύζι και αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί) προσθέτουμε και άλλο νερό. Νεξτ, ΚΙΛΟΤΟ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ: -Κάνα κιλό κιλότο (πείτε το γρήγορα) -Κρεμμύδια, 2 τουλάχιστον, ψιλοκομμένα -Μισό λίτρο λευκό κρασί, ξηρό. Μη πάτε και βάλετε κάνα επιδόρπιου γλυκό. -Ένα φύλλο δάφνη (αν δεν έχετε φρέσκια, βάλτε 2, εγώ δεν είχα καθόλου και έβαλα θυμάρι και ταίριαξε πολύ με το μέλι) -2 με 3 κουταλιές σούπας γεμάτες μέλι (μπορείτε και παραπάνω, ανάλογα τα γούστα) -Ελαιόλαδο Μόλις τα μαζέψουμε: -Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές (λίγο μεγαλύτερες από τον κύκλο που κάνει ο δείκτης σας όταν ενώνεται με τον αντίχειρα και είστε 1.81) -Τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το οποίο πρέπει να έχει πρώτα κάψει καλά. Θέλουμε να είναι δυνατή η φωτιά για να κάνει κρούστα γύρω γύρω ώστε να μην χάσει τα ζουμιά του στη συνέχεια. (Μη βάλετε και φωτιά, απλώς μην ρίξετε λάδι και κρέας μαζί ξερωγώ). -Καπάκια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι. -Αλάτια, πιπέρια, ρίχνουμε το κρασί και τη δάφνη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. -Βράζουμε σε σιγανή φωτιά (5/9 στη δική μου κουζίνα) για -get this- 2 ώρες. -Μόλις περάσει το διωράκι και αφού κάνουμε επιδρομές και καλά για να δοκιμάσουμε, ρίχνουμε το μελάκι μας και περιμένουμε άλλο ένα τέταρτο-εικοσάλεπτο. Σερβίρουμε με όσπρια ή ζυμαρικά.
paschalia Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Ναι. Δεν μας είπες κάτι βασικό. Για πόσα άτομα/μερίδες είναι αυτές οι συνταγές ? (Υ.γ. για όλες τις νοικοκυρές που δεν είναι 1.81, πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το κομμάτι?)
Lucifer Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Τόσο: Επί τόσο: επί τόσο: Και επειδή μόλις βρήκα ένα χάρακα, 5χ5χ3.5 ΠΕΡΙΠΟΥ. Ή αλλιώς όσο η μεγαλύτερη μπουκιά που μπορείς να μασήσεις έστω και με τιτάνια προσπάθεια. Ή περίπου σαν πρησμένο μπαλάκι πινγκ πόνγκ Ή σαν ένα ΦΥΡΙΚΙ Ή ένα μικρό μανταρίνι Ή 3 μεγάλες ρώγες σταφύλι Ή σαν 1 παπάρι λούσιφερ μετά από χαζές ερωτήσεις. Επίσης το 1 κιλό κιλότο είναι για 4 άτομα πάνω κάτω, οι μπουκίτσες είναι ανάλογα τα γούστα προφανώς. Εγώ που είμαι και φαγανό παιδί, μέχρι 4 έφαγα. Μπορούσα και παραπάνω όμως! Αλλά είχα χορτάσει απ' τις 3!!! Ένα στήθος κοτόπουλο βγάζει 4 μπουκίτσες περίπου.
Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 η σχεση σωταρισματους/κρουστας/δεν χανει ζουμια εχει αποδειχθει οτι δεν υπαρχει απο τον harold mcgee αν ισχυε η well done μπριΤΖολα θα ηταν πιο ζουμερη απο την medium rare. απλα το κανουμε για γευση και μονο λογω maillard reaction το κολπο ειναι στο σωταρισμα να μην βαλουμε πολλα κρεατα μαζι γιατι το νερο που θα βγαινει θα αρχισει να βραζει αν ειναι μαζεμενα πολλα.επισης μιας και μιλαμε για braising/μαγειρεμα αργα και χαμηλα δεν γινεται να βγει στεγνο το κρεας και να θες. δηλαδη το πιο καλο ειναι λιγα λιγα τα κομματια κρεας και μετα τα κρεμμυδια μονα τους και μετα κουκου απο πανω το κρεας και βαζουμε τα κρασια μας. η συνταγη θα παει 100 κλικ πιο πανω με ζωμο κρεατος. αυτα απο τεχνικης αποψης
Lucifer Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Νομίζω πως εμείς οι 2 μαζί Τούφα φτιάχνουμε την τέλεια γυναίκα. Κατά τα άλλα, δεν είχα ιδέα για το σωτάρισμα θινγκ πως δεν ισχύει, ενδιαφέρον. Δεν έχω παραγγείλει και ποτέ welldone τίποτα, οπότε στο μυαλό μου το καλοψημένο δυστυχώς έχει δεθεί με την ελληνική ΨΗΣΤΑΡΙΑ. Και θα δοκιμάσω το κρεμμυδοθίνγκι.
Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 αν το θυμηθω θα βγαλω φωτος απο το tritip που πηρα και ειναι και usda prime θα γινει τρελλο γλεντι ---------- Post added at 20:56 ---------- coming soon: απο coulotte απο usda prime σε:
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Μάλιστα. Να κάθεσαι με ένα σάντουιτς ζαμπόν-τυρί και να βλέπεις αυτό. Αυτό λέγεται σαδισμός, κύριε. Να φύγετε, να πάτε αλλού.
Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 λοιπον.... αρχιζουμε με το κρεας μας το οποιο ειναι σιτεμενο 6 βδομαδες. το λιπος δεν μας νοιαζει οπως φενεται στην τελευταια φωτο δεν υπαρχει απλα. αν δεν ειχε λιπος θα ηταν σαν να εφτιαχνα σαγιοναρες με πουρε. στο βαθος διακρινουμε τον ζωμο απο κοτοπουλο και μπροστα ενα απο τα μαχαιρια που θα χρειαστω για να σκοτωσω τους συγκατοίκους που αφηνουν την κουζινα βρωμικη η πιο καλη επενδυση υπαρχει σε τηγανι για σοβαρο μαγειρεμα. 100% χυτοσίδηρος με κοστος περιπου τα 15 ευρω. οι θερμοκρασιες που κραταει ειναι απλα απιστευτες. αλατι και πιπερι στην μπριζολα και την αλείφουμε με λιγο λαδι. οχι λαδι στο τηγανι. το τηγανι εχει κατσει στο ματι για μιση ωρα στο τερμα. η μερια με το λιπος. προσοχη στο χρωμα που εχει πιασει και για maillard που λεγαμε πιο πριν εδω κανουμε τον πουρε απο τις πατατε. παταμε τις πατατε μεσα απο την σιτα ωστε να μην εχουμε γρομπαλακια. δεν εχο μυλο που αλεθει δυστυχώς αν εχετε πρωτα απο τον μυλο και μετα απο την σιτα (ricer & tamis). ΠΟΤΕ σε μιξερ/μπλεντερ χειρος εκτος αν σας αρεσει η κολλα. απο κατο εχει βουτυρο (οχι βιταμ οχι μαργαρινες οχι λαδι) με 3-4 κουταλιες γαλα εβαπορε. δεν βαζω γαλα συχνα. ο πουρες στα καλα εστιατορια ειναι ωραιος επειδη η αναλογια πατατας/βουτυρο ειναι 50-50 και βαζουν και κρεμα γαλακτος. βαζουμε φύλλα απο μαιντανο το ενα πανω στο αλλο. δεν βαζουμε κλωναρια ειναι πιο πικρα. τα τυλιγουμε σαν πουρο και κοβουμε με το μαχαιρι. αυτο λεγεται chiffonade και θα το τρωγα στην μαπα ετσι και τα κανα τοσο χοντρα στην δουλεια. το τηγανι με την μπριζολα εχει μπει στον φουρνο ωστε να ψηθει ομοιομορφα. ζεστενουμε αλλο τηγανι (circulon 24"cm french skillet για οποιον θελει κατι καλο και φτηνο αντηκολλητικο) στο βαθος ειναι ο πουρες πανω στο ακομα ζεστο ματι για να γινει λιγοτερο υγρος. ζωμος, λιγο shallot, σκορδο, μαιντανος και ξύσμα λεμονιου και λιγο βουτυρο στο τελος για να δεσει. ΠΡΟΣΟΧΗ: ο ζωμος που εχουμε φτιαξει δεν εχει καθολου αλατι μεσα. αυτο γιατι οταν κανουμε σαλτσες εξατμιζουμε το νερο για να συμπυκνωθεί η γευση. Αν ειχαμε αλατι στο τελος θα ηταν λυσσα. Αλατι ΜΟΝΟ οταν εχουμε φτασει την σαλτσα εκει που θελουμε. βγαζουμε το κρεας και το αφηνουμε να ξεκουραστει. οταν το κρεας ζεσταίνεται και οι μυς γινονται πιο μεγαλοι το νερο που εχει μεσα αλλαζει θεση. αν κοψουμε τωρα το κρεας θα γεμισουμε ζουμια που ειναι πιο καλο να τα φαμε και να μην φαμε ξεροκομματο. Με τον χρονο που εχουμε μπορουμε να καθαρίσουμε την κουζινα. Καποιος μου ειχε πει οτι το κρεας πρεπει να ξεκουραστει τον μισο χρονο μαγειρεματος. Σε σοβαρα εστιατορια το κρεας που τρωτε εχει κατσει τουλαχιστον 20 λεπτα. κομμενο κρεας σε χαλια φετες (οχι το ιδιο παχος ολες) plate it up again chef
Προτεινόμενες αναρτήσεις