evabb Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 οχι, εβαπορε γαλα τυρι και corn flour. ο heston το εκανε ετσι επειδη δεν του αρεσει το αλευρι η κλασσικη σως με τσενταρ για νατσος πως γινεται;
Toufas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 calcium citrate αν θυμαμαι και καποια καραγενανη
evabb Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 calcium citrate αν θυμαμαι και καποια καραγενανη δεν υπαρχει τροπος να φτιαξω σπιτι κατι αναλογο χωρις χημικα βοηθηματα; δεν με ενδιαφερει να ειναι ιδια με του σινεμα. να βουτιεται το νατσο μεσα κι ολα τα αλλα ειναι λεπτομεριες.
Toufas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 σου ειπα ρε συ, εβαπορε και τυρι ανακατεμενο με cornflour http://www.seriouseats.com/recipes/2010/09/cheese-sauce-for-cheese-fries-and-nachos.html
evabb Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 σου ειπα ρε συ, εβαπορε και τυρι ανακατεμενο με cornflour http://www.seriouseats.com/recipes/2010/09/cheese-sauce-for-cheese-fries-and-nachos.html την ιδια ακριβως συνταγη κοιταγα μολις τωρα
billkost Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 1. traganeus, Η καρμπονάρα σου βγήκε πικρή για δυο πιθανούς λόγους: 1α. Το ασπράδι του αυγού πικρίζει πολλές φορές όταν δεν είναι φρέσκο. Μπορείς αν θες να μη βάλεις το ασπράδι του αυγού, αλλά επειδή είναι δύσκολο να καταφέρεις να την κάνεις σωστά με αυτό τον τρόπο, καλύτερα να αποκτήσεις εμπειρία με το ασπράδι και μετά χωρίς το ασπράδι (phd στην εφαρμοσμένη καρμποναρική). 1β. Το πιπέρι πικρίζει πολλές φορές. Μάλλον έβαλες αρκετό. Εγώ δε βάζω πλέον πιπέρι στην καρμπονάρα. 2. Τώρα, τα τυριά είναι καθαρά προσωπική ιστορία, το pecorino είναι αλμυρό και η παρμεζάνα υπέροχη αν έχεις την μύτη να την αντέξεις. Πολλοί βάζουν και τα δυο τυριά, εγώ προτιμώ μόνο πεκορίνο, αλλά λίγο. Για όνομα του Flying Spaghetti Monster, μη βάλεις πεκορίνο Αμφιλοχίας, πάρε Ιταλικό. 3. Toufa, Με τον αέρα με μπέρδεψες, για πιο λόγο είναι θεμιτό να έχουμε μπουρμπουλήθρες μέσα στο κουτί; 4. evabb, Το link του Kenji (νομίζω εγώ το είχα δώσει όταν πρωτομπήκα στο site) που κοιτάτε για το τυρί, ενώ δουλεύει, δεν είναι ωραίο, μυρίζει δυστυχώς τυρίλα, θα καταλάβετε τι εννοώ όταν το φτιάξετε. Δείτε την άλλη συνταγή που είναι καλύτερη, αλλά και πάλι όχι τέλεια και βάζει ζελατίνη, εδώ μπορείτε να βάλετε ακόμα και σκληρά aged τυριά: http://aht.seriouseats.com/archives/2011/09/the-burger-lab-how-to-make-super-melty-cheese-slices-like-american.html. Εγώ τώρα που πήρα το duck fat (3,5 kg οεοεοε) θα φτιάξω την μαγιονέζα από ζωικό λίπος, ο τύπος τα σπάει γενικά: http://www.seriouseats.com/2009/10/the-food-lab-meatonnaise-mayonnaises-mayos-bacon-lamb-duck-beef-fats-science.html Το πρώτο πράγμα θα είναι η μαγιονέζα, μετά οι τηγανιτές πατάτες, μετά σκέφτομαι πατάτες στο φούρνο όπως έκανε ο Heston αλλά με duck fat, μετά σκέφτομαι πόδι πάπιας confit, μετά όμως δεν έχω ιδέες, ρίξτε.
traganeus Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Θα δοκιμάσω και πεκορίνο, αλλα θα σε στεναχωρήσω θα πάρω αμφιλοχίας γιατί προτιμώ οτιδήποτε ελληνικό....
billkost Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Θα δοκιμάσω και πεκορίνο, αλλα θα σε στεναχωρήσω θα πάρω αμφιλοχίας γιατί προτιμώ οτιδήποτε ελληνικό.... Τι κάνεις όρθιος τέτοια ώρα ρε συ; Λοιπόν, κοίτα, έχεις λάθος στο συλλογισμό σου. Προτιμάς κάτι επειδή πρώτα είναι καλό και μετά για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Δηλαδή αν το Ελληνικό πεκορίνο ήταν ισάξιο με το Ιταλικό, τότε ΟΚ, όλα καλά. Αν όμως το Ελληνικό είναι χάλια (που είναι), τότε γιατί να το κάνεις; Ο κυρίως στόχος σου είναι η γεύση έτσι δεν είναι; Γιατί να τη θυσιάσεις; Πάω ύπνο, τα λέμε αύριο.
traganeus Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Διάβαζα κολοπιθανοθεωρητικά μοντέλα... Θα πω στο σούπερ που πάω να μου κόψουν λίγο ελληνικό και λίγο ιταλικό να δοκιμάσω. Αν δεν καταλάβω διαφορά θα πάρω το ελληνικό (που πιστεύω δεν θα καταλάβω γιατί δεν έχω "μάθει" να ξεχωρίζω γευστικά κάτι παρεμφερές όπως τα τυριά. Τώρα αν καταλάβω την διαφορά και είναι πιο ωραίο το ιταλικό θα το πάρω. Είπαμε να προτιμούμε δικά μας προϊόντα αλλα όχι και έτσι!
evabb Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 4. evabb, Το link του Kenji (νομίζω εγώ το είχα δώσει όταν πρωτομπήκα στο site) που κοιτάτε για το τυρί, ενώ δουλεύει, δεν είναι ωραίο, μυρίζει δυστυχώς τυρίλα, θα καταλάβετε τι εννοώ όταν το φτιάξετε. Δείτε την άλλη συνταγή που είναι καλύτερη, αλλά και πάλι όχι τέλεια και βάζει ζελατίνη, εδώ μπορείτε να βάλετε ακόμα και σκληρά aged τυριά: http://aht.seriouseats.com/archives/2011/09/the-burger-lab-how-to-make-super-melty-cheese-slices-like-american.html. dear that's the point! να μυριζει τυριλα, να εχει αληθινο τυρι μεσα, να ευχαριστιεσαι τυρι!
Toufas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 3. Toufa, Με τον αέρα με μπέρδεψες, για πιο λόγο είναι θεμιτό να έχουμε μπουρμπουλήθρες μέσα στο κουτί; ο αερας κανει το νερο να κυκλοφορει μεσα στον κουβα.
billkost Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 dear that's the point! να μυριζει τυριλα, να εχει αληθινο τυρι μεσα, να ευχαριστιεσαι τυρι! Πίστεψέ με δεν είναι ευχάριστη τυρίλα. Θα καταλάβεις τι εννοώ όταν το δοκιμάσεις.
Liverpool89 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Θελω να κανω κοτοπουλο κοκκινιστο.. Πειτε συνταγη για την σαλτσα...
The_Judas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 in other news ημουν στο aldi και λεω ας ρωτησω μπας και εχει vanilla extract και λαδοκολλα (2 διαφορετικα φιλμ μπορουσε να εχει) και μια ξινη υπαλληλος δεν ηξερε καν τι ειναι το vanilla extract και οταν τις εξηγησα γυρισε και μου ειπε με υφακι "δεν ειναι GB (ενα νορμαλ σουπερμαρκετ ειναι οχι low cost) ηθελα να της ναι μωρη μαλακο δεν εχω αποπροσανατολισμο ουτε ειμαι ακαματρα σαν τα μουτρα σου. Μπορείς να φτιάξεις δικό σου vanilla extract, πανεύκολο είναι. Εγώ είχα αγοράσει από ebay βανίλια-> π.χ http://www.ebay.co.uk/itm/10-grade-AAA-gourmet-Madagascan-vanilla-pods-beans-/390380667048?pt=UK_Home_Garden_Food_SM&hash=item5ae48040a8 Χρησιμοποιείς το εσωτερικό σε διάφορα γλυκά και ότι περισσεύει το βάζεις σε ένα μπουκαλάκι μαζί με βότκα-τζιν ή ότι παρόμοιο έχεις. Περιμένεις 2 μήνες να ποτίσει το διάλυμα και είναι έτοιμο.
traganeus Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 1. traganeus, Η καρμπονάρα σου βγήκε πικρή για δυο πιθανούς λόγους: 1α. Το ασπράδι του αυγού πικρίζει πολλές φορές όταν δεν είναι φρέσκο. Μπορείς αν θες να μη βάλεις το ασπράδι του αυγού, αλλά επειδή είναι δύσκολο να καταφέρεις να την κάνεις σωστά με αυτό τον τρόπο, καλύτερα να αποκτήσεις εμπειρία με το ασπράδι και μετά χωρίς το ασπράδι (phd στην εφαρμοσμένη καρμποναρική). 1β. Το πιπέρι πικρίζει πολλές φορές. Μάλλον έβαλες αρκετό. Εγώ δε βάζω πλέον πιπέρι στην καρμπονάρα. 2. Τώρα, τα τυριά είναι καθαρά προσωπική ιστορία, το pecorino είναι αλμυρό και η παρμεζάνα υπέροχη αν έχεις την μύτη να την αντέξεις. Πολλοί βάζουν και τα δυο τυριά, εγώ προτιμώ μόνο πεκορίνο, αλλά λίγο. Για όνομα του Flying Spaghetti Monster, μη βάλεις πεκορίνο Αμφιλοχίας, πάρε Ιταλικό. Τίποτα απο τα δύο δεν ήταν γιατί το δοκίμασα και σε μακαρόνια με κιμά το τυρί και ήταν το ίδιο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις