leftermann Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 ο πουρές γ@μησε σίδερα. Μόνο θα τον ήθελα λίγο πιο σφιχτό, λίγο πιο στόκο. Τι να έκανα, να έβαζα λιγότερο γάλα; Έβαλα 1 κ πατάτες, 70 γρ γάλα, 70 κρέμα, 350 βούτυρο.
Toufas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 ο πουρές γ@μησε σίδερα. Μόνο θα τον ήθελα λίγο πιο σφιχτό, λίγο πιο στόκο. Τι να έκανα, να έβαζα λιγότερο γάλα; Έβαλα 1 κ πατάτες, 70 γρ γάλα, 70 κρέμα, 350 βούτυρο. Βαλε τα ιδια την επομενη φορα, αλλα παρε το 1/3 του πουρε και βαλτο στο blender με την κρεμα και λιγο απο το βουτυρο θα γινει παρα πολυ πηχτος και μετα ανακατεψε το με τον αλλο. Σε ενα μαγαζι που ημουν τον καναμε στο blender σχεδον ολο για πολυ ωρα και ειχε μια υφη που κολλαγε στο στομα με την πιο καλη εννοια της λεξης. Το γαλα το βαζεις αν θες στο τελος. Εύα είχες δίκιο.- Τι εννοείς "έχει σωλήνα να βάλεις δικιά σου"; Πρέπει να αγοράσω αντλία; Νομίζω πως στο site δίνουν μια αντλία, αυτή δε πήρες και εσύ; Με την αντλια παει πιο μεγαλο το δεμα και πληρωνεις μεταφορικα. Πηρα μια με 10 λιρες αθορυβη, απο ενυδρειο. Air pump is not included for international shipment. You can buy one locally very cheaply. Yes, it is important for sous vide cooking with SVM/FMM.If you include the pump, it will tip the scale to over 2kg and shipping will cost 40USD extra! Regards Frank In other news, καθως πηγαινα στην παλια μου δουλεια, με πηρανε τηλεφωνο απο ενα μαγαζι να παω για trial αν θελω (1 στενο μακρια απο το παλιο μου) σε πιο μεγαλη θεση, και οταν πηγα στην δουλεια ενω νομιζα οτι ειχαν κανονισει να παω για καπου trial, μου ειπανε αν θελω να παω παλι σε αυτους και φυσικα ειπα ναι. Η πιο τελεια λυση εκτος απο το χασαπικο. Ναι ισως ειχα πιο καλη θεση στο αλλο μαγαζι, αλλα ξερω οτι περναγα γαματα σε αυτο το μαγαζι που ημουν τελευταια, και αγοραζα πραγματα μεσω του μαγαζιου
billkost Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 In other news, καθως πηγαινα στην παλια μου δουλεια, με πηρανε τηλεφωνο απο ενα μαγαζι να παω για trial αν θελω (1 στενο μακρια απο το παλιο μου) σε πιο μεγαλη θεση, και οταν πηγα στην δουλεια ενω νομιζα οτι ειχαν κανονισει να παω για καπου trial, μου ειπανε αν θελω να παω παλι σε αυτους και φυσικα ειπα ναι. Η πιο τελεια λυση εκτος απο το χασαπικο. Ναι ισως ειχα πιο καλη θεση στο αλλο μαγαζι, αλλα ξερω οτι περναγα γαματα σε αυτο το μαγαζι που ημουν τελευταια, και αγοραζα πραγματα μεσω του μαγαζιου 1. Πια αντλία πήρες; Κάνει για τις θερμοκρασίες sous vide; 2. Πιο ρουφηχτήρι πήρες; 3. Αν είναι να πάρω αντλία θερμοκηπίου, τότε να το φτιάξω εγώ, το πρόβλημά μου είναι πως δε μπορώ να βρω κανονική αντλία που να αντέχει θερμοκρασίες 80 Κελσίου. 4. Συγχαρητήρια αλλά όπως τα γράφεις είναι λίγο μπερδεμένα. Κατάλαβα λίγα αλλά το σημαντικό είναι πως τώρα έχεις κανονική θέση στη δουλειά που σου άρεσε, οπότε καλή φάση.
Toufas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 βασικα σημερα μαζι με την δουλεια στο παλιο μαγαζι μου προτεινανε αλλες 3 τελικα. Επειδη εχεις μπερδευτει λιγο, η αντλια αερα βαζει αερα μεσα στο νερο, δεν ειναι κυκλοφορητης. Αυτη αγορασα. Αυτο που πηρα εχει ηδη σωληνα για να φερνει τον αερα μεσα στο νερο και εχει 4 σημεια που βγαινουν μπουρμπουληθρες. Για το vac pack στο ειχα πει ποιο αγορασα.
traganeus Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Ρε σεις έχω σκαλώσει να κάνω τηγανίτες σαν αυτές που μου έκανε η γιαγιά μου. Όποτε ζύμωνε ψωμί άφηνε λίγο ζυμάρι και το πέταγε στο τηγάνι. Γινόταν φοβερό με μέλι απο πάνω. Το έλεγε τηγανοκουλούρες. Ξέρετε καμια συνταγή για τέτοιο? όχι puncakes και φλοριές... Έχω προσπαθήσει αρκετές φορές να κάνω τις περισσότερες ούτε καν έφτανε κοντά, μερικές φορές πετύχανε αλλά όχι όσο γαμάτες ήταν της γιαγιάς. Να μου πείς αυτή έβαζε και προζύμι και τέτοια... Δεν λέω να κάνω τέτοια διαδικασία, απλά κάτι που να μοιάζει. Χτες πχ έκανα κατι μλκίες που απέξω φαίνονταν γαμάτες και μέσα ήταν σκέτο ζυμάρι.
evabb Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Ρε σεις έχω σκαλώσει να κάνω τηγανίτες σαν αυτές που μου έκανε η γιαγιά μου. Όποτε ζύμωνε ψωμί άφηνε λίγο ζυμάρι και το πέταγε στο τηγάνι. Γινόταν φοβερό με μέλι απο πάνω. Το έλεγε τηγανοκουλούρες. Ξέρετε καμια συνταγή για τέτοιο? όχι puncakes και φλοριές... Έχω προσπαθήσει αρκετές φορές να κάνω τις περισσότερες ούτε καν έφτανε κοντά, μερικές φορές πετύχανε αλλά όχι όσο γαμάτες ήταν της γιαγιάς. Να μου πείς αυτή έβαζε και προζύμι και τέτοια... Δεν λέω να κάνω τέτοια διαδικασία, απλά κάτι που να μοιάζει. Χτες πχ έκανα κατι μλκίες που απέξω φαίνονταν γαμάτες και μέσα ήταν σκέτο ζυμάρι. λουκουμαδες ψαχνεις; εχε στο νου ομως οτι μπορει η βερσιον της γιαγιας να ειναι ωραια γτ ησουν παιδι τοτε.
traganeus Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 οχι λουκουμάδες. έφτιαχνε χωριάτικο προζυμίσιο ψωμί και κράταγε λίγο ζυμάρι και το πέταγε στο τηγάνι. Δεν μου άρεσαν γιατί ήμουν παιδί, όποτε έφτιαχνε εξαφανίζονταν στο σπίτι. Όσο ζούσε και ένιωθε στα μυαλά της έφτιαχνε και γινόταν πανικός
Toufas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 http://www.academiabarilla.com/italian-recipes/emilia-romagna/crescentina-deep-fried-bread.aspx δες αυτο, ειναι νομιζω οτι πιο κοντα σε αυτο που θες αν εχω καταλαβει σωστα.
traganeus Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Βρήκα αυτό http://lopis-place.blogspot.com/2008/09/blog-post.html αν και νομίζω οτι δεν θα βγεί και τέλειο, είναι οτι πιο κοντά μπορώ να περιγράψω. Άλλη ερώτηση, πήρα μπέικο σήμερα να κάνω πάλι καρμπονάρα. Τι τυρί προτείνεται να πάρω? Η παρμεζάνα που πήρα την προηγούμενη φορά δεν ήταν ωραία, δεν ήταν αλμυρή πιο πολύ πίκριζε. Κεφαλοτύρι πάει ή θα είναι γυφτιά????
evabb Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 δεν εφταιγε η παρμεζανα αλλα η μαρκα που πηρες προφανως.
Toufas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Η κανονικη παρμεζανα δεν ειναι πικρη, μηπως πηρες αυτη που δεν ηταν στο ψυγειο? Αν ειχα κεφαλοτυρι αυτο θα εβαζα, δεν θα επαιρνα αλλο παντως. Χτες εμαθα να κανω σαλτσα μορνε (μπεσαμελ + τυρι) χωρις αλευρι, βουτυρο και γαλα
evabb Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Η κανονικη παρμεζανα δεν ειναι πικρη, μηπως πηρες αυτη που δεν ηταν στο ψυγειο? Αν ειχα κεφαλοτυρι αυτο θα εβαζα, δεν θα επαιρνα αλλο παντως. Χτες εμαθα να κανω σαλτσα μορνε (μπεσαμελ + τυρι) χωρις αλευρι, βουτυρο και γαλα how da fuck is that possible?
Toufas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 σε ενα υγρο (ακομα και σε νερο γινεται) βαζεις τριμμενο τυρι που εχεις ανακατεψει με corn flour (νισεστε) Ο heston το εκανε με λευκο κρασι που μειωσε απο 300 ml σε 30 και μετα εβαλε ζωμο κοτοπουλο που ειχε βαλει της ακρες απο ενα κομματι παρμεζανα (τα πολυ σκληρα) για να δωσει γευση. Μετα ανακατεψε το τυρι+νισεστε μεσα και ηταν ακριβως το ιδιο με μπεσαμελ. Εβαλε μετα βρασμενα μακαρονια μεσα και αντι για ταψι τα εβαλε μεσα σε ενα αδειο κεφαλι τυρι (μονο την κορα) και εκανε το γκρατιναρισμα στο γκριλ Ο ιδιος τροπος αλλα με γαλα εβαπορε και το κορν φλαουρ και τυρι ειναι για να κανεις την σαλτσα που βαζουν στα nachos btw
evabb Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 σε ενα υγρο (ακομα και σε νερο γινεται) βαζεις τριμμενο τυρι που εχεις ανακατεψει με corn flour (νισεστε) Ο heston το εκανε με λευκο κρασι που μειωσε απο 300 ml σε 30 και μετα εβαλε ζωμο κοτοπουλο που ειχε βαλει της ακρες απο ενα κομματι παρμεζανα (τα πολυ σκληρα) για να δωσει γευση. Μετα ανακατεψε το τυρι+νισεστε μεσα και ηταν ακριβως το ιδιο με μπεσαμελ. Εβαλε μετα βρασμενα μακαρονια μεσα και αντι για ταψι τα εβαλε μεσα σε ενα αδειο κεφαλι τυρι (μονο την κορα) και εκανε το γκρατιναρισμα στο γκριλ Ο ιδιος τροπος αλλα με γαλα εβαπορε και το κορν φλαουρ και τυρι ειναι για να κανεις την σαλτσα που βαζουν στα nachos btw μαιστα. ο κλασσικος τροπος μου φαινεται πιο απλος παντως. αυτο για τα νατσος που λες τι κανεις; φτιαχνεις μπεσαμελ με εβαπορε γαλα και τριβεις μεσα στο τσενταρ;
Toufas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 οχι, εβαπορε γαλα τυρι και corn flour. ο heston το εκανε ετσι επειδη δεν του αρεσει το αλευρι
Προτεινόμενες αναρτήσεις