Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειναι το αγαπημενο μου κομματι απο το κοτοπουλο η φτερουγα και τα ιδια ελεγα σε ολους τους φιλους που τους εβλεπα να τρωνε οπως ελεγε και αυτος στην αρχη!

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

φασολάδα, fasolade ελληνικά, εναλλακτική συνταγή (όπως είναι φανερό, ντομπαίζω τα πρωινά αυτές τις μέρες, και ποστάρω ότι μαλακία μου κατέβει):

 

μουσκεύουμε τα φασόλια από βραδύς, τα βάζουμε δηλαδή σε ένα τάπερ με χλιαρό νερό και τα αφήνουμε όλο το βράδυ. Η επιτυχία της συνταγής εξαρτάται κατά 99% από την ποιότητα των φασολιών, οπότε προσοχή.

 

Βάζουμε τα φασόλια σε χύτρα, με νερό όσο να τα σκεπάζει και λίγο παραπάνω, και τα βράζουμε σκέτα απόσκετα. Αν είναι βραστερά θέλουν κάνα μισάωρο. Αν δεν είναι, δεν φτάνει ούτε μιά βδομάδα.

 

ανοίγουμε την χύτρα, και προσθέτουμε:

-1 πράσο κομμένο κατά μήκος σαν σκοινάκια (το κόβουμε πρώτα σε κομάτια 10 εκ πχ, και μετά κατά μήκος πολλές φορές)

-2-3 πράσινες πιπεριές κομμένες κατά μήκος επίσης

-5-6 κόκκινες πιπεριές λιωμένες στο μούλτι (αντί για ντομάτα)

-λίγα καροτάκια σε ροδέλες

-αλάτι, πιπέρι.

 

Βράζουμε με ανοιχτό καπάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο που μας φέρανε από την Κρήτη. Θέλουμε συνολικά κάνα μισάωρο βράσιμο.

 

Έτοιμη η fasolade. Πυραυλικό καύσιμο.

Συνοδεύεται άριστα αρμυρά - παστά ψαράκια (λακέρδα πχ), ωμό πράσο, ή και ξερό κρεμύδι ψιλοκομμένο και αλατωμένο, πιπερωμένω, λαδωμένο και ξυδιασμένο. Επίσης από φτηνό ημίγλυκο κρασί, για συντομότερη ντίρλα, ω ντίρλα ντα ντιρλά ντα ντα.

 

προσοχή στις παρενέργειες: κατά το απογευματάκι δύναται να εμφανιστούν συχνά και παρατεταμένα ηχηρά εκφυσήματα δύσοσμων αερίων του θερμοκηπίου από τα έντερα διά της οδού του απευθυσμένου.

Δημοσ.
προσοχή στις παρενέργειες: κατά το απογευματάκι δύναται να εμφανιστούν συχνά και παρατεταμένα ηχηρά εκφυσήματα δύσοσμων αερίων του θερμοκηπίου από τα έντερα διά της οδού του απευθυσμένου.

 

με τη συνταγή που έδωσες, αυτό είναι ο ευφημισμός της χρονιάς....:eek:

Δημοσ.
Ναι, εμείς οι ΚΙΟΥΡΙΕΣ φτιάχνουμε λικέρ πορτοκάλι.

 

Ξύσμα πέντε (καλά πλυμένων) πορτοκαλιών

500 τζι οινόπνευμα ποτοποιίας

500 τζι ζάχαρη

Ξυλάκι κανέλα (αν, καλό θα ήταν όμως)

 

Το οινόπνευμα με το ξύσμα το ρίχνουμε σε ένα μπουκάλι και το αφήνουμε πέντε μέρες (βολική συνταγή, τα πάντα είναι με 5) στον ήλιο και όχι τέλεια κλεισμένο.

Μετά φτιάχνουμε σιρόπι στην κατσαρόλα με μισό κιλό νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Σουρώνουμε το οινόπνευμα από το ξύσμα και ανακατεύουμε με το (κρύο πλέον) σιρόπι.

Αυτά.

 

Στη συνέχεια μαζεύουμε τις φιλενάδες στο σπίτι, πίνουμε γαλλικό με λικέρ και μετά σκέτο λικέρ, δίνουμε τη συνταγή από το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ματινοστιμοπουτοεκανεσκαλε-ναιθαηθελελιγηζαχαρηακομα λικέρ, ξύνουμε τα νύχια μας και μιλάμε για γκόμενους και συζητάμε για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα γενικοτερα (κουτσομπολίρεν).

 

Λέει πάντως, αλήθεια.

 

Πόση ποσότητα σου βγαίνει με αυτή την συνταγή ?

Και αν θελήσω εγώ να βάλω 10 πορτοκάλια ή λεμόνια π.χ. ποιές θα είναι οι αντίστοιχες αναλογίες στα υπόλοιπα υλικά ?

Δημοσ.
Κάτι τέτοιο φαντάστηκα ότι θα ισχύει αλλά είπα να τσεκαριστεί πρώτα.

Θενξ γκαρνέλε.

 

Παρακαλώ washcloud.

 

Λοιπόν, τις προάλλες έφτιαξα ένα φοβερό φαΐ, θα ετοιμάσω τη συνταγή και θα την ποστάρω μαζί με το σημερινό κιλότο με μέλι και κρασί.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος (πείτε και συνταγές) για το κιλότο;

 

Ακούω διάφορα και δεν ξέρω πού να δώσω βάση -εντωμεταξύ βρήκα ένα κομμάτι τις προάλλες στο χασάπη και το ζήλεψα, άψογο, αλλά αν δεν ξέρεις πώς να το φτιάξεις, δεν το αγοράζεις, νομίζω.

Δημοσ.

Ψητά κατσαρόλας, κοκκινιστά και ΓΕΡΗ σχάρα. Γενικά το κόνσεπτ σε αυτό (όπως και με το μοσχάρι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) είναι να εκμεταλλευτείς τα ζουμιά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...