evabb Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Λόγω καλύτερης θερμικής αγωγιμότητας, άρα και και ισομοιρασμού θερμότητας όπως λες. Τα χάλκινα είναι ακόμα καλύτερα, αλλά πολύ ακριβά και μπελαλίδικα στην συντήρηση. Η τσουκνίδα σου φέρνει ένα μικρό τσούξιμο όταν την ακουμπήσεις, και μια μικρή φαγούρα μετά, για λίγα λεπτά. Για κάποιον λόγο δεν ενοχλεί καθόλου στην παλάμη, αλλά μόνο στο υπόλοιπο χέρι. Τίποτα σπουδαίο, αν είσαι λίγο υπομονετικός την καθαρίζεις άνετα με γυμνά χέρια. μου κλεβς τις ατακες αλλα δεν πειραζ, σε σχωρω. τουλαχιστον εισαι καλος μαθητης
leftermann Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 τι λε ρε. Έφαγα τα μάτια μου να διαβάζω για τα ταψιά. Άσε που ήμουν και γερός στην φυσική, όταν έδωσα πανελλήνιες ήμουν στους πρώτους 200 στην φυσική ναούμ Κλικ.
evabb Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 τι λε ρε. Έφαγα τα μάτια μου να διαβάζω για τα ταψιά. Άσε που ήμουν και γερός στην φυσική, όταν έδωσα πανελλήνιες ήμουν στους πρώτους 200 στην φυσική ναούμ Κλικ. κσλα δεν σε ειπαμε και καμπουρη σπλσ ειχε ξαναπαιξει η ερωτηση και ειχα απαντησει.
Chrisxxx Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Λόγω καλύτερης θερμικής αγωγιμότητας, άρα και και ισομοιρασμού θερμότητας όπως λες. Τα χάλκινα είναι ακόμα καλύτερα, αλλά πολύ ακριβά και μπελαλίδικα στην συντήρηση. Η τσουκνίδα σου φέρνει ένα μικρό τσούξιμο όταν την ακουμπήσεις, και μια μικρή φαγούρα μετά, για λίγα λεπτά. Για κάποιον λόγο δεν ενοχλεί καθόλου στην παλάμη, αλλά μόνο στο υπόλοιπο χέρι. Τίποτα σπουδαίο, αν είσαι λίγο υπομονετικός την καθαρίζεις άνετα με γυμνά χέρια. Απο περιέργεια έριξα μια ματια να δω ποσο κάνουν.. 400 ευρω η κατσαρόλα; :confused:
evabb Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Απο περιέργεια έριξα μια ματια να δω ποσο κάνουν.. 400 ευρω η κατσαρόλα; :confused: μονο την τιμη του χαλκου ανα τονο να δεις θα φριξεις. θα υπαρξει κριση σε λιγα χρονια γι αυτο προσπαθουν να το γυρισουν σε οπτικες ινες κτλ (αντε να κανουμε κανα καλωδιο κατσαρολα να χαρουμε )
billkost Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Ενώ κατανοώ τη διαφορά του να τηγανίζεις σε μέσο με καλή θερμική απόδοση, και ειδικά όταν έχεις γκάζι αντί για μάτι, γιατί σηκώνεις και κατεβάζεις το τηγάνι από τη φωτιά και έχεις άμεση ανταπόκριση, δε μπορώ να καταλάβω γιατί στο φούρνο παίζει ρόλο. Στο φούρνο οι θερμοκρασίες σιγά σιγά θα φτάσουν εκεί που θες άρα δεν έχεις τέτοιο θέμα. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι πως, επειδή η θερμοκρασία θα φτάσει πιο αργά στον επιθυμητό αριθμό στο κάτω μέρος της πίτας, η σταδιακή πιο αργή αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να δώσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Αυτό είναι; Αν είναι αυτό τότε και με τον χαλκό θα έχεις ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Αλλά γιατί δε κάνεις κάτι άλλο; Δηλαδή κάποιον τρόπο να εξαλείψεις τελείως το φαινόμενο αυτό. Μου έρχονται οι εξής τρόποι στο μυαλό. 1. Φτιάξε την πίτα σε ένα σκεύος και έχε ένα άλλο στο φούρνο. Όταν τελειώσεις και αφού ο φούρνος έχει την κατάλληλη θερμοκρασία, βγάλε στο σκεύος από το φούρνο και κάνε αλλαγή από το ένα σκεύος στο άλλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το χάλκινο θα έχει μειωμένη απόδοση από τα άλλα καθώς, αφού έχει μεγάλη θερμική αγωγιμότητα θα κρυώσει πιο γρήγορα κατά τη διαδικασία της άλλαγής. 2. Ψήσε το χωρίς σκεύος. Δε θα σου βγει τόσο ομοιόμορφο όμως τη σημασία έχει η εμφάνιση όταν η γεύση υπερτερεί; Δηλαδή, αν είναι να επιλέξεις ανάμεσα μεταξύ ομορφιάς και γεύσης, ΦΥΣΙΚΑ θα επιλέξεις τη γεύση, ναι;
evabb Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 χθες αγορασα αυτο το βιβλιο πολυ καλο εξηγει τα παντα με λεπτομεριες, ολες τις τεχνικες και τρικς. το προβλημα ειναι οτι δεν εχω καθολου τα εργαλεια που χρειαζονται για να φτιαξω εκλερς :cry: :cry: Ενώ κατανοώ τη διαφορά του να τηγανίζεις σε μέσο με καλή θερμική απόδοση, και ειδικά όταν έχεις γκάζι αντί για μάτι, γιατί σηκώνεις και κατεβάζεις το τηγάνι από τη φωτιά και έχεις άμεση ανταπόκριση, δε μπορώ να καταλάβω γιατί στο φούρνο παίζει ρόλο. Στο φούρνο οι θερμοκρασίες σιγά σιγά θα φτάσουν εκεί που θες άρα δεν έχεις τέτοιο θέμα. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι πως, επειδή η θερμοκρασία θα φτάσει πιο αργά στον επιθυμητό αριθμό στο κάτω μέρος της πίτας, η σταδιακή πιο αργή αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να δώσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Αυτό είναι; Αν είναι αυτό τότε και με τον χαλκό θα έχεις ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Αλλά γιατί δε κάνεις κάτι άλλο; Δηλαδή κάποιον τρόπο να εξαλείψεις τελείως το φαινόμενο αυτό. Μου έρχονται οι εξής τρόποι στο μυαλό. 1. Φτιάξε την πίτα σε ένα σκεύος και έχε ένα άλλο στο φούρνο. Όταν τελειώσεις και αφού ο φούρνος έχει την κατάλληλη θερμοκρασία, βγάλε στο σκεύος από το φούρνο και κάνε αλλαγή από το ένα σκεύος στο άλλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το χάλκινο θα έχει μειωμένη απόδοση από τα άλλα καθώς, αφού έχει μεγάλη θερμική αγωγιμότητα θα κρυώσει πιο γρήγορα κατά τη διαδικασία της άλλαγής. 2. Ψήσε το χωρίς σκεύος. Δε θα σου βγει τόσο ομοιόμορφο όμως τη σημασία έχει η εμφάνιση όταν η γεύση υπερτερεί; Δηλαδή, αν είναι να επιλέξεις ανάμεσα μεταξύ ομορφιάς και γεύσης, ΦΥΣΙΚΑ θα επιλέξεις τη γεύση, ναι; πιδι, ειναι γνωστο οτι δεν ξερεις απο trasport phenomena, αλλα εχε λιγη πιστη. και στον φουρνο ο ιδιος λογος ειναι, σκεψου να καιγεται απο πανω κι απο κατω να ειναι αψητη η πιτα γτ περναει πιο αργα η θερμοτητα.
billkost Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 χθες αγορασα αυτο το βιβλιο πολυ καλο εξηγει τα παντα με λεπτομεριες, ολες τις τεχνικες και τρικς. το προβλημα ειναι οτι δεν εχω καθολου τα εργαλεια που χρειαζονται για να φτιαξω εκλερς :cry: :cry: πιδι, ειναι γνωστο οτι δεν ξερεις απο trasport phenomena, αλλα εχε λιγη πιστη. και στον φουρνο ο ιδιος λογος ειναι, σκεψου να καιγεται απο πανω κι απο κατω να ειναι αψητη η πιτα γτ περναει πιο αργα η θερμοτητα. 1. Μουχαχαχαχααα που δεν έχεις σκεύη. 2. Μωρί, αφού τελικά είχα δίκιο στην εξήγηση που έδωσα, γιατί μου τη λες; Διάβασες το ποστ; Σχολίασε τις λύσεις που δίνω, αμέσως να πεις τα αρνητικά λογάκια χωρίς καν να διαβάσεις.
leftermann Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 δοκιμασμένο πάντως, αλουμινένιο σε σχέση με ανοξείδωτο ταψί, και σε πίτα και σε φαγητό (κοτόπουλο με πατάτες): πιό γρήγορο ψήσιμο, πιό ομοιόμορφο, πιό νόστιμο φαγητό. Χάλκινο δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει. Θυμάμαι μόνο ένα γκούμι χάλκινο, που τόβαζε η μάναμ πάνω στην σόμπα, και ζέστανε νερό σε χρόνο ντετέ. Και επίσης ένα άλλο κανατάκι χάλκινο, σαν αυτά που φέρνουν χύμα ρετσίνα σε μερικές ταβέρνες, που τόβαζε στο φυγείο και πάγωνε το νερό επίσης σε χρόνο ντετέ.
evabb Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 1. Μουχαχαχαχααα που δεν έχεις σκεύη. 2. Μωρί, αφού τελικά είχα δίκιο στην εξήγηση που έδωσα, γιατί μου τη λες; Διάβασες το ποστ; Σχολίασε τις λύσεις που δίνω, αμέσως να πεις τα αρνητικά λογάκια χωρίς καν να διαβάσεις. ειδικα η λυση με το ζεσταμενο ταψι τα σπαει. να καεις οπως θα στρωνεις το φυλλο.
leftermann Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 πώς να πετάξουμε το πατατόπουλο στον φούρνο χωρίς ταψί ρε συ Μπιλ;
evabb Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 πώς να πετάξουμε το πατατόπουλο στον φούρνο χωρίς ταψί ρε συ Μπιλ; φαντασου τωρα την πιτα χωρις ταψι, θα την βρεις στον πατο του φουρνου
billkost Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 πώς να πετάξουμε το πατατόπουλο στον φούρνο χωρίς ταψί ρε συ Μπιλ; Μα θα έχεις στρώσει την πίτα σου σε άλλο ταψί, το εξήγησα πως θα έχεις δυο ταψιά, το ένα θα στρώνεις και το άλλο θα ζεσταίνεται.
leftermann Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 μα δεν είναι μόνο να ζεσταθεί στην αρχή, είναι να διατηρείται πάντα ζεστό και να μεταφέρει την θερμότητα από κάτω προς το φαγητό για να το ψήσει, γρήγορα και ομοιόμορφα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις