Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε συ, ο φίλος μου κάθε άλλο από ανίδεος είναι. Γνωρίζει πολύ καλά πως το τσιγάρισμα κάνει τρελή κορύφωση της γεύσης.

 

Γνωρίζει για φαγητά 100 φορές καλύτερα από εμένα, έχει υπερβολικά πιο αναπτυγμένη αίσθηση της γεύσης από εμένα, ξέρει όλα τα βότανα και τα μυρωδικά που υπάρχουν (δεν υπερβάλλω) και μπορεί να τα αναγνωρίσει μαγειρεμένα μέσα σε φαγητά, πράγμα που εγώ δε μπορώ να κάνω ποτέ με απόλυτη επιτυχία. Θυμάμαι που κάποτε διόρθωσε τον σερβιτόρο και ο σερβιτόρος επέμενε πως είχε άδικο, μετά από λίγο έρχεται και του λέει συγγνώμη και πως είχε δίκιο. Μιλάει για άγνωστες συνταγές και ονομασίες πιάτων που ξέρουν λίγα άτομα. Έχει δοκιμάσει τυριά και σοκολάτες εξαιρετικά δυσεύρετα, έχει πάει σε πολλές χώρες και έχει δοκιμάσει πάρα πολλά φαγητά που είναι άγνωστα σε κόσμο έξω από τις χώρες αυτές. Ξέρει χημικές διαδικασίες και λεπτομέρειες που δε ξέρουν επαγγελματίες μάγειρες.

 

Απλά όταν τρώει σπίτι του τρώει εξαιρετικά συντηρητικά. Μου κάνει εντύπωση, είναι σαν να ζει ασκητική ζωή. Δε ξέρω τι να πω.

 

 

Στα όσπρια, βρίσκω πως το λίπος είναι πιο νόστιμο όταν είναι ωμό. Δηλαδή βάζω το λίπος από πάνω χωρίς θέρμανση.

 

Όσο για το βούτυρο, έχω την εξής ιστορία, πήγα σε έναν φίλο και είχε μαργαρίνη. Του είπα πως το βούτυρο είναι και πιο υγιεινό και πιο νόστιμο. Μετά από 2-3 μέρες με πήρε τηλέφωνο και με ευχαριστούσε που του πρότεινα το βούτυρο χαχαχαχα.

 

 

Ε όχι, από εσένα δε το περίμενα αυτό. Με πλήγωσες βαθύτατα. Εντάξ, όχι τόσο βαθιά, πιο επιφανειακά. Άντε ίσως μια γρατζουνιά. Ε, πιο πολύ σαν κοκκινίλα.

 

οκ πασο τοτε. να σου πω τον καταλαβενω ουτε κι εγω μαγειρευω ολη την ωρα τα τρελα φαγητα πρωτον γτ δεν εχω χρονο, δευτερον γιατι καλως η κακως καποια ειναι πιο παχυντικα απο ενα ψητο φιλετο κοτοπουλο η ενα φιλετο ψαριου οχι οτι δεν υπαρχουν ελαφριες εναλακτικες αλλα παλι πεφτουμε στον χρονο. ε και τριτον ειναι και θεμα χρηματων, δεν ζω για να τρωω, θελω να κανω κι αλλα πραματα.

 

εχει ειδικα κουταλια και φλιτζανες ναι, αλλα το προβλημα ειναι στο αλευρι οτι αλλο βαρος εχει η πατικωμενη κουπα, αλλο αυτη που απλα βαλαμε και το αφησαμε και αλλο αυτη που καναμε level με το δαχτυλο στην ακρη της κουπας. Σε συνταγες 3-2-1 (3 μερη απο το ενα υλικο 2 απο το αλλο 1 απο το αλλο) δεν μας νοιαζει, αλλα σε συνταγες ζαχαροπλαστικης και baking παιζει πολυ μεγαλο ρολο.

 

 

οντως αυτο με το αλευρι ειναι μεγαλη υποθεση. θελω τα παντα σε γραμμαρια :mad:

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οκ πασο τοτε. να σου πω τον καταλαβενω ουτε κι εγω μαγειρευω ολη την ωρα τα τρελα φαγητα πρωτον γτ δεν εχω χρονο, δευτερον γιατι καλως η κακως καποια ειναι πιο παχυντικα απο ενα ψητο φιλετο κοτοπουλο η ενα φιλετο ψαριου οχι οτι δεν υπαρχουν ελαφριες εναλακτικες αλλα παλι πεφτουμε στον χρονο. ε και τριτον ειναι και θεμα χρηματων, δεν ζω για να τρωω, θελω να κανω κι αλλα πραματα.

Μα μαγειρεύει και μάλιστα πολύ συχνά. Μαγειρεύει κάθε μέρα για να πάρει το φαγητό του στη δουλειά και μάλιστα χαλάει πολύ χρήμα και χρόνο για να βρει τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα. Απλά δε βάζει τη γεύση του τσιγαρίσματος που είναι πολύ μεγάλη. Αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση.

Δημοσ.

Μα μαγειρεύει και μάλιστα πολύ συχνά. Μαγειρεύει κάθε μέρα για να πάρει το φαγητό του στη δουλειά και μάλιστα χαλάει πολύ χρήμα και χρόνο για να βρει τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα. Απλά δε βάζει τη γεύση του τσιγαρίσματος που είναι πολύ μεγάλη. Αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση.

 

ε ο καθενας με τις παραξενιες του, ωραια γευση παντως τα βιολογικα αλλα δεν βγαινει για καθε μερα.

Δημοσ.

ε ο καθενας με τις παραξενιες του, ωραια γευση παντως τα βιολογικα αλλα δεν βγαινει για καθε μερα.

Είναι δικηγόρος και βγάζει πολλά λεφτά.

Δημοσ.

ε τοτε στα @@ του ολα

Ναι λέμε, απλά μου κάνει γαμημένη εντύπωση που δε βάζει γεύση στη ζωή του. Δε μπορώ να το χωνέψω.

Δημοσ.

μπορει να θελει να μην την συνηθισει ετσι ωστε να μπορει να την απολαμβανει καλυτερα τις λιγες φορες που θα φαει τσιγαρισμενα κτλ.

Δημοσ.

μπορει να θελει να μην την συνηθισει ετσι ωστε να μπορει να την απολαμβανει καλυτερα τις λιγες φορες που θα φαει τσιγαρισμενα κτλ.

Ρε συ, είναι σαν να μη γράφω έτσι; Λέμε πως το κάνει καθαρά για λόγους υγείας.

Δημοσ.

Ρε συ, είναι σαν να μη γράφω έτσι; Λέμε πως το κάνει καθαρά για λόγους υγείας.

 

δεν το ειδα που το εγραψες. σορρυ.

Δημοσ.

Ρε συ, είναι σαν να μη γράφω έτσι; Λέμε πως το κάνει καθαρά για λόγους υγείας.

Επερι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Αν του αρεσει να τρωει μονο υγιεινα , βιολογικα , στον ατμο , χωρις βουτυρα και τετοια και μπορει να το κανει και μπορει να γυμναζετε γιατι οχι; Εννοειται οτι αποδεχομαστε τους αλλους οπως ειναι. Και εμενα μπορει να μου αρεσουν οι κολοκυθοκεφτεδες της γιαγιας και του αλλουνου τα χαμπουργκερ. Γιατι ο ενας απο τους δυο μας να εχει δικιο;

Δημοσ.

Επερι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Αν του αρεσει να τρωει μονο υγιεινα , βιολογικα , στον ατμο , χωρις βουτυρα και τετοια και μπορει να το κανει και μπορει να γυμναζετε γιατι οχι; Εννοειται οτι αποδεχομαστε τους αλλους οπως ειναι. Και εμενα μπορει να μου αρεσουν οι κολοκυθοκεφτεδες της γιαγιας και του αλλουνου τα χαμπουργκερ. Γιατι ο ενας απο τους δυο μας να εχει δικιο;

Ξέφυγες από το θέμα. Ο ίδιος ξέρει πως χάνει γεύση αλλά το κάνει για να τρώει υγιεινά. Δε του αρέσει αυτό που κάνει ούτε τον υποχρεώνει κανένας ούτε δεν τον αποδέχομαι για αυτό που κάνει.

 

Νομίζω δε μπορούμε να συνεννοηθούμε. Αφήστε το.

Δημοσ.

Βρήκα λίπος χήνας. Δε ξέρω τη διαφορά με το λίπος πάπιας αλλά είναι το μισό κιλό κάπου 7 ευρώ.

 

Και επειδή τις επόμενες δυο μέρες θα κάθομαι, θα κάνω τηγανιτές πατάτες και γουστάρω!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...