Toufas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Το να διαβασεις τι εγραψα και να δεις το videaki δεν σου περασε απο το μυαλο? Γκουρμε, ο πιο οτι νανε ορος στην ελλαδα.
saya Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Tι βλήμα που είσαι ρε κοπελιά. Ελα ι αντρικος εγωισμος, που δεν επρεοε να καταλαβω καθολου τι γινοταν . Εγω ρωτουσα τι ακριβως κανει καθε συσκευη. Αυτο το μαυρο με το κουμπακι πανω τι κανει ρυθμιζει την θερμοκρασια η ζεσταινει; Οκ καταλαβαμε οτι μγειρευει αυτο ειναι απλο. Το πως το κανει;
slygeo87 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Να ρωτήσεις για να μάθεις ναι αλλά να υποτιμάς και τις ικανότητες του τούφα και του κάθε τούφα δεν είναι και πολύ σωστό νομίζω. Τράβα τώρα.
saya Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Το να διαβασεις τι εγραψα και να δεις το videaki δεν σου περασε απο το μυαλο? Γκουρμε, ο πιο οτι νανε ορος στην ελλαδα. Ναι το τι κανει πρεπει να εισαι τελειως βλακας να μην το καταλαβεις. Ειναι ενας τροπος που χρησιμοποιουν για να ψηνεται τοσο το εσωτερικο του φαγητου οσο το εξωτερικο. Εγω αυτα τα μαραφετια δεν καταλαβα ακριβως τι κανει το καθενα. Για αυτο σου ελεγα οτι ειναι θερμομετρο.. το πως λειτουργει η συσκευη; Καταλαβες; Πως ξερει ποτε η θερμοκρασια ειναι μεγαλυτερη. Τεσπα αυτο πρεπει να παω να το ρωτησω σε ειδικο.
evabb Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Γιατι να σταματησω να ποσταρω γιατι δεν εχω τοσο υψηλη εκτιμηση στα γκουρμε; Και που ξερω εγω απο ολη αυτη την συσκευη ποιο ειναι το θερμομετρο και πιο βγαζει την θερμοτητα. Ηλεκτρολογος ειμαι; Να ξερω πως λειτουργει η συσκευη; ρε κοριτσι μου αμα δεν νιωθεις ανετα μεσα σε αυτο το θρεαντ γιατι συνεχιζεις να γραφεις;
saya Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 ρε κοριτσι μου αμα δεν νιωθεις ανετα μεσα σε αυτο το θρεαντ γιατι συνεχιζεις να γραφεις; Giaτι να μην νιωθω ανετα; Τελεια ειιναι . Εχει συνταγες.. και μια πιο οικονομικη συνταγουλα γιατι χτες 30 ευρα πηγε το φαι με τα κρασια και με αυτα και με εκεινα. http://allrecipes.com/Recipe/Honey-Lime-Chicken-Wings/Detail.aspx?src=rotd
Toufas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Επειδη δεν εμαθες να διαβαζεις λοιπον. Το ηλεκτρονικο μαραφετι ειναι ο ρυθμιστης θερμοκρασιας, το πρασινο εκει που καθεται μεσα στο νερο εχει ενα element που ζεσταiνει το νερο. Με τα κοκκινα νουμερα ειναι η θερμοκρασια του νερου που εχει μεσα ο κουβας/κατσαρολα/λεκανη/νεροχυτης και με τα πρασινα νουμερα ειναι η θερμοκρασια που θελουμε. Αυτο το μπλε που ειναι τερμα αριστερα στην φωτο ειναι μια αντλια αερα που παει και αυτο μεσα στο νερο για να κανει πιο καλο διαμοιρασμο θερμοτητας μεσα στο νερο. Οταν μαγειρευουμε πχ κοτοπουλο στους 180, το μεσα δεν ειναι 180 οταν παμε να το φαμε. Η θερμοκρασια μεσα στο κοτοπουλο θελουμε να παει τουλαχιστον στους 55 βαθμους για 90 λεπτα ή στους 60c για 12 λεπτα για να πεθανει η σαλμονελα και η λιστερια. Ομως οταν μαγειρευουμε η θερμοκρασια που φτανουμε ειναι πιο συχνα στους 80-90 βαθμους, ετσι το κοτοπουλο γινεται στεγνο και εχει αυτη την υφη σαν σκοινι. Αυτο το συστημα ειναι ενας τροπος (οχι ο μοναδικος αλλα ο πιο ακριβης) για να εχουμε ομοιο μαγειρεμα απο ακρη σε ακρη στο φαγητο. Επισης επειδη το φαγητο ειναι σφραγισμενο, δεν χανει την γευση του (πχ οταν μυριζει το σπιτι απο το μαγειρεμα, αυτο ειναι χαμενη γευση). Το μοναδικο ελατωμα ειναι οτι δεν εχουμε την αντιδραση maillard ή σε πιο απλα ελληνικα το κλασσικο τσιγαρισμα/ξεροψησιμο που ολοι λατρευουμε, αλλα αυτο λυνεται με ενα περασμα στο τηγανι/σχαρα/καμινετο. Επισης μπορεις να φτιαξεις πολλα φαγητα μεσα σε αυτο την ιδια στιγμη και να τα βαλεις στην καταψυξη.
saya Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 http://allrecipes.com/video/147/twice-baked-potatoes/detail.aspx?prop24=PN_1.1.1_TP.Twice-Baked-Po Γεμιστες διπλοφουρνιστες πατατουλες..
Toufas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Ψωμι χωρις μαγία: http://allrecipes.com/recipe/savory-onion-bread/detail.aspx (πατηστε στο metric για να δειτε ανθρωπινες μοναδες μετρησης)
evabb Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Ψωμι χωρις μαγία: http://allrecipes.com/recipe/savory-onion-bread/detail.aspx (πατηστε στο metric για να δειτε ανθρωπινες μοναδες μετρησης) ρε γαμωτο, αυτο με τα κουταλακια και τα φλιτζανια τι στο διαολο ειναι; υπαρχουν ειδικα κουταλακια και ειδικα φλιτζανια; ή ο καθενας παιρνει μια τυχαια κουπα απο το ραφι του;
slygeo87 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Τούφα μία ερώτηση για ψωμί. Μπορείς να μου δώσεις την πιο απλή συνταγή για ψωμί; Έχω αλεύρι, μισό φακελάκι baking powder και βούτυρο, αν βοηθάει αυτό. =ρ Αν δεν μπορώ να φτιάξω με αυτά, τότε δώσε την πιο απλή και νόστιμη συνταγή για ψωμί. ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΙΚΟ ΤΟ ΘΕΛΩ. ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ. ΝΑ ΚΑΙΕΙ.
Toufas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 ρε γαμωτο, αυτο με τα κουταλακια και τα φλιτζανια τι στο διαολο ειναι; υπαρχουν ειδικα κουταλακια και ειδικα φλιτζανια; ή ο καθενας παιρνει μια τυχαια κουπα απο το ραφι του; εχει ειδικα κουταλια και φλιτζανες ναι, αλλα το προβλημα ειναι στο αλευρι οτι αλλο βαρος εχει η πατικωμενη κουπα, αλλο αυτη που απλα βαλαμε και το αφησαμε και αλλο αυτη που καναμε level με το δαχτυλο στην ακρη της κουπας. Σε συνταγες 3-2-1 (3 μερη απο το ενα υλικο 2 απο το αλλο 1 απο το αλλο) δεν μας νοιαζει, αλλα σε συνταγες ζαχαροπλαστικης και baking παιζει πολυ μεγαλο ρολο. Τούφα μία ερώτηση για ψωμί. Μπορείς να μου δώσεις την πιο απλή συνταγή για ψωμί; Έχω αλεύρι, μισό φακελάκι baking powder και βούτυρο, αν βοηθάει αυτό. =ρ Αν δεν μπορώ να φτιάξω με αυτά, τότε δώσε την πιο απλή και νόστιμη συνταγή για ψωμί. ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΙΚΟ ΤΟ ΘΕΛΩ. ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ. ΝΑ ΚΑΙΕΙ. Εδω εισαι (σχεδον): http://www.channel4.com/4food/recipes/tv-show-recipes/the-fabulous-baker-brothers-recipes/sourdough-bread-recipe με προζυμι ομως, και αυτο θελει 5 μερες για να φτιαξεις το προζυμι (μερικοι φουρνοι εχουν το ιδιο προζυμι εδω και 100+ χρονια). Λογικα ο φουρνος της γειτονιας θα σου πουλησει προζυμι και θα μπορεις να κανεις την υπολοιπη Σε ψωμι χωρις μαγια αλλα με σοδα και ξυνογαλο (για να ενεργοποιηθει η σοδα) http://www.channel4.com/4food/recipes/tv-show-recipes/the-fabulous-baker-brothers-recipes/soda-bread-recipe Σε μορφη ψωμιου εχουμε τα εξης πανευκολα αλλα δεν εχεις τα υλικα http://www.channel4.com/4food/recipes/tv-show-recipes/the-fabulous-baker-brothers-recipes/chapattis-recipe το ινδικο chapatti http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/levi-roots-stylee-jerk-chicken-and-jalapeno-breads-recipe πιτες (δεν ειναι αναγκη να βαλεις τις πιπεριες εκτος αν εισαι ΑΝΤΡΑΣ) Και για ψωμι του τοστ αλλα με μαγια http://www.channel4.com/4food/recipes/tv-show-recipes/the-fabulous-baker-brothers-recipes/classic-white-loaf-recipe Σχεδον ολες οι συνταγες ψωμιου θελουν μαγια και. Δεν ειναι καθολου ακριβη παντως και κραταει για πολυ καιρο στο ψυγειο. To ψησιμο του ψωμιου ειναι κανονικη τεχνη για μενα, θελει πολη μαεστρια για να το κανεις να ειναι παντα το ιδιο ανεξαρτητα απο το τι καιρο εχει (μιας και αυτο παιζει μεγαλο ρολο στο ψωμι) Εδω http://www.breadtopia.com ειναι ενα τρομερο site και μια φορα ειχα καθησει και εβλεπα videos απο τα ψωμια με προζυμι σαν χαζεμενος
billkost Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 ενοεις ρε αντιχριστε φακες και φασολαδα χωρις λαδι :shock: παντα βαζω λαδι ή βουτυρο ή καποιο λιπος τελος παντων σε καποια φαση του μαγειρεματος. πχ στα μακαρονια μπορει να μην τους βαλω λαδι αλλα εχει η σαλτσα. υγ ο φιλος σου ειναι ανιδεος γι αυτο λεει οτι ειναι ωραιο οτι τρωει εξω. αφου δεν τσιγαριζει τπτ τι γευση να εχει το φαι. μ αρεσει που οτι λενε στην τηλεοραση το εχουν κανει καραμελα ολοι. Ρε συ, ο φίλος μου κάθε άλλο από ανίδεος είναι. Γνωρίζει πολύ καλά πως το τσιγάρισμα κάνει τρελή κορύφωση της γεύσης. Γνωρίζει για φαγητά 100 φορές καλύτερα από εμένα, έχει υπερβολικά πιο αναπτυγμένη αίσθηση της γεύσης από εμένα, ξέρει όλα τα βότανα και τα μυρωδικά που υπάρχουν (δεν υπερβάλλω) και μπορεί να τα αναγνωρίσει μαγειρεμένα μέσα σε φαγητά, πράγμα που εγώ δε μπορώ να κάνω ποτέ με απόλυτη επιτυχία. Θυμάμαι που κάποτε διόρθωσε τον σερβιτόρο και ο σερβιτόρος επέμενε πως είχε άδικο, μετά από λίγο έρχεται και του λέει συγγνώμη και πως είχε δίκιο. Μιλάει για άγνωστες συνταγές και ονομασίες πιάτων που ξέρουν λίγα άτομα. Έχει δοκιμάσει τυριά και σοκολάτες εξαιρετικά δυσεύρετα, έχει πάει σε πολλές χώρες και έχει δοκιμάσει πάρα πολλά φαγητά που είναι άγνωστα σε κόσμο έξω από τις χώρες αυτές. Ξέρει χημικές διαδικασίες και λεπτομέρειες που δε ξέρουν επαγγελματίες μάγειρες. Απλά όταν τρώει σπίτι του τρώει εξαιρετικά συντηρητικά. Μου κάνει εντύπωση, είναι σαν να ζει ασκητική ζωή. Δε ξέρω τι να πω. Στα όσπρια, βρίσκω πως το λίπος είναι πιο νόστιμο όταν είναι ωμό. Δηλαδή βάζω το λίπος από πάνω χωρίς θέρμανση. Όσο για το βούτυρο, έχω την εξής ιστορία, πήγα σε έναν φίλο και είχε μαργαρίνη. Του είπα πως το βούτυρο είναι και πιο υγιεινό και πιο νόστιμο. Μετά από 2-3 μέρες με πήρε τηλέφωνο και με ευχαριστούσε που του πρότεινα το βούτυρο χαχαχαχα. ρε γαμωτο, αυτο με τα κουταλακια και τα φλιτζανια τι στο διαολο ειναι; υπαρχουν ειδικα κουταλακια και ειδικα φλιτζανια; ή ο καθενας παιρνει μια τυχαια κουπα απο το ραφι του; Ε όχι, από εσένα δε το περίμενα αυτό. Με πλήγωσες βαθύτατα. Εντάξ, όχι τόσο βαθιά, πιο επιφανειακά. Άντε ίσως μια γρατζουνιά. Ε, πιο πολύ σαν κοκκινίλα.
saya Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Ρε συ, ο φίλος μου κάθε άλλο από ανίδεος είναι. Γνωρίζει πολύ καλά πως το τσιγάρισμα κάνει τρελή κορύφωση της γεύσης. Γνωρίζει για φαγητά 100 φορές καλύτερα από εμένα, έχει υπερβολικά πιο αναπτυγμένη αίσθηση της γεύσης από εμένα, ξέρει όλα τα βότανα και τα μυρωδικά που υπάρχουν (δεν υπερβάλλω) και μπορεί να τα αναγνωρίσει μαγειρεμένα μέσα σε φαγητά, πράγμα που εγώ δε μπορώ να κάνω ποτέ με απόλυτη επιτυχία. Θυμάμαι που κάποτε διόρθωσε τον σερβιτόρο και ο σερβιτόρος επέμενε πως είχε άδικο, μετά από λίγο έρχεται και του λέει συγγνώμη και πως είχε δίκιο. Μιλάει για άγνωστες συνταγές και ονομασίες πιάτων που ξέρουν λίγα άτομα. Έχει δοκιμάσει τυριά και σοκολάτες εξαιρετικά δυσεύρετα, έχει πάει σε πολλές χώρες και έχει δοκιμάσει πάρα πολλά φαγητά που είναι άγνωστα σε κόσμο έξω από τις χώρες αυτές. Ξέρει χημικές διαδικασίες και λεπτομέρειες που δε ξέρουν επαγγελματίες μάγειρες. Απλά όταν τρώει σπίτι του τρώει εξαιρετικά συντηρητικά. Μου κάνει εντύπωση, είναι σαν να ζει ασκητική ζωή. Δε ξέρω τι να πω. Στα όσπρια, βρίσκω πως το λίπος είναι πιο νόστιμο όταν είναι ωμό. Δηλαδή βάζω το λίπος από πάνω χωρίς θέρμανση. Όσο για το βούτυρο, έχω την εξής ιστορία, πήγα σε έναν φίλο και είχε μαργαρίνη. Του είπα πως το βούτυρο είναι και πιο υγιεινό και πιο νόστιμο. Μετά από 2-3 μέρες με πήρε τηλέφωνο και με ευχαριστούσε που του πρότεινα το βούτυρο χαχαχαχα. Ε όχι, από εσένα δε το περίμενα αυτό. Με πλήγωσες βαθύτατα. Εντάξ, όχι τόσο βαθιά, πιο επιφανειακά. Άντε ίσως μια γρατζουνιά. Ε, πιο πολύ σαν κοκκινίλα. Mπορει να ειναι της υγιεινης διατροφης και να μην τρωει πολλα βαρια τηγανητα και τετοια..βουτυρα, λαδια η ακομη και τα τσιγαριστα να τον πειραζουν. Μετα απο μια ηλικια πχ 40κατι οι πιο πολλοι καπου πρεπει να προσεχουν.
billkost Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Mπορει να ειναι της υγιεινης διατροφης και να μην τρωει πολλα βαρια τηγανητα και τετοια..βουτυρα, λαδια η ακομη και τα τσιγαριστα να τον πειραζουν. Μετα απο μια ηλικια πχ 40κατι οι πιο πολλοι καπου πρεπει να προσεχουν. Όχι το κάνει για θέμα υγιεινής διατροφής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις