Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενταξει καταχυρωθηκε. Παρακαλω πολυ παιδια οποιος δεν εχει 7 ευρω για κρασι που ντροπη του , απαγορευεται να μαγειρεψει το φαγητο. Ασεβια μονο που το σκεφτηκατε. Θυμηστε μου την επομενη φορα που θα βαλω συνταγη να μην εχει κανενα κρασι..

 

ποιος μιλησε για ντροπη και ποιος μιλησε για απαγορευση; εσυ τα λες ολα αυτα εμεις δεν ειπαμε τπτ τετοιο.

 

πς 1,5 κιλο μοσχαρι κανει πανω απο 7 ευρω, το κρασι σε πειραξε;

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τοτε μην βαλεις την συνταγη λεγοντας "αυτη ειναι η συντατη της julia child" αλλα βαλε οτι αλλο να νε.

 

 

Δεν πιανομαι καν στο "μιας και μιλαμε για γαλλικη κουζινα" που ειπες.

 

 

 

 

Λοιπον στην συνταγη που εβαλα, αν δεν εχετε πρασο βαλτε παστιτσιο και αν δεν εχετε πατατες βαλτε βατομουρα, το ιδιο πραγμα θα βγει.

Δημοσ.

Eβαλα την πανσετα στο sous vide για 18 ωρες στους 60

 

Και αν περισέψει λίγο το ζεσταίνεις ενα 5ωρακι και το τρως το βράδυ.

Δημοσ.

Και αν περισέψει λίγο το ζεσταίνεις ενα 5ωρακι και το τρως το βράδυ.

Καλό το αστείο αλλά δεν ισχύει. Βλέπεις, το 18/32/72 ώρες φαγητό δεν είναι για να ζεσταθεί αλλά για να μετατραπεί το κολλαγόνο που βρίσκεται στο κομμάτι, σε ζελατίνη.

 

Ο πραγματικός χρόνος που χρειάζεται για να ζεσταθεί το κομμάτι στην επιθυμητή θερμοκρασία, ειδικά αν μιλάμε για παντσέτα που δεν είναι χοντρό κομμάτι, είναι μικρός, άντε 40 λεπτά το πολύ.

 

Δεν είναι κάτι τραγικό. Ίσως ο διπλάσιος χρόνος που θα έκανες μακαρόνια.

Δημοσ.

Ρε παίδες, ερώτηση, σε όλους, δηλαδή όλους.

 

Εγώ όταν μαγειρεύω, σχεδόν πάντα θα παίζει στην συνταγή λάδι και τσιγάρισμα, αν όχι στο τηγάνι, στο φούρνο, πάντως κάποιο λίπος και θερμότητα θα παίζει. Εκτός από φασολάδα, φακές και ρεβίθια, άντε και καμιά σούπα.

 

Εσείς;

 

Ρωτάω καθώς, ένας φίλος που γνωρίζω αρκετά χρόνια με κούφανε λέγοντάς μου πως δε τσιγαρίζει ποτέ!

Και τον ξέρω αρκετά χρόνια.

 

Δηλαδή, από το φαγητό δεν αντλεί απόλαυση; Γιατί, όπως και να το κάνουμε, αν δε τσιγαρίσεις, χάνεις γεύση. Εγώ καυλώνω και μόνο που μυρίζω το κρεμμύδι που τσιγαρίζεται στο βούτυρο και το σκόρδο στο λάδι.

 

Και πάντα απορούσα με τις υπερβολικά καλές κριτικές που έδινε στα φαγητά που τρώμε έξω.

Δημοσ.

Ρε παίδες, ερώτηση, σε όλους, δηλαδή όλους.

 

Εγώ όταν μαγειρεύω, σχεδόν πάντα θα παίζει στην συνταγή λάδι και τσιγάρισμα, αν όχι στο τηγάνι, στο φούρνο, πάντως κάποιο λίπος και θερμότητα θα παίζει. Εκτός από φασολάδα, φακές και ρεβίθια, άντε και καμιά σούπα.

 

Εσείς;

 

Ρωτάω καθώς, ένας φίλος που γνωρίζω αρκετά χρόνια με κούφανε λέγοντάς μου πως δε τσιγαρίζει ποτέ!

Και τον ξέρω αρκετά χρόνια.

 

Δηλαδή, από το φαγητό δεν αντλεί απόλαυση; Γιατί, όπως και να το κάνουμε, αν δε τσιγαρίσεις, χάνεις γεύση. Εγώ καυλώνω και μόνο που μυρίζω το κρεμμύδι που τσιγαρίζεται στο βούτυρο και το σκόρδο στο λάδι.

 

Και πάντα απορούσα με τις υπερβολικά καλές κριτικές που έδινε στα φαγητά που τρώμε έξω.

Μ αρεσει,αλλα ειναι αρκετα ανθυγιεινο.Λαδι οκ,βουτυρο ποτε,το θεωρω απ τα χειροτερα λιπη.

ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΓΙΑ ΨΩΜI:Θελω να φτιαχνω ψωμι ολικης αλεσεως.ΑΛΛΑ,θελω να παω ενα βημα πισω και να μη χρησιμοποιω αλευρι ολικης αλλα να το φτιαχνω εγω.Ποσο δυσκολο ειναι και τι θα χρειαστω?

Δημοσ.

Μ αρεσει,αλλα ειναι αρκετα ανθυγιεινο.Λαδι οκ,βουτυρο ποτε,το θεωρω απ τα χειροτερα λιπη.

ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΓΙΑ ΨΩΜI:Θελω να φτιαχνω ψωμι ολικης αλεσεως.ΑΛΛΑ,θελω να παω ενα βημα πισω και να μη χρησιμοποιω αλευρι ολικης αλλα να το φτιαχνω εγω.Ποσο δυσκολο ειναι και τι θα χρειαστω?

http://www.youtube.com/watch?v=_cUbVbsKgA8

Δημοσ.

Ρε παίδες, ερώτηση, σε όλους, δηλαδή όλους.

 

Εγώ όταν μαγειρεύω, σχεδόν πάντα θα παίζει στην συνταγή λάδι και τσιγάρισμα, αν όχι στο τηγάνι, στο φούρνο, πάντως κάποιο λίπος και θερμότητα θα παίζει. Εκτός από φασολάδα, φακές και ρεβίθια, άντε και καμιά σούπα.

 

Εσείς;

 

Ρωτάω καθώς, ένας φίλος που γνωρίζω αρκετά χρόνια με κούφανε λέγοντάς μου πως δε τσιγαρίζει ποτέ!

Και τον ξέρω αρκετά χρόνια.

 

Δηλαδή, από το φαγητό δεν αντλεί απόλαυση; Γιατί, όπως και να το κάνουμε, αν δε τσιγαρίσεις, χάνεις γεύση. Εγώ καυλώνω και μόνο που μυρίζω το κρεμμύδι που τσιγαρίζεται στο βούτυρο και το σκόρδο στο λάδι.

 

Και πάντα απορούσα με τις υπερβολικά καλές κριτικές που έδινε στα φαγητά που τρώμε έξω.

 

ενοεις ρε αντιχριστε φακες και φασολαδα χωρις λαδι :shock: :shock:

 

παντα βαζω λαδι ή βουτυρο ή καποιο λιπος τελος παντων σε καποια φαση του μαγειρεματος. πχ στα μακαρονια μπορει να μην τους βαλω λαδι αλλα εχει η σαλτσα.

 

υγ ο φιλος σου ειναι ανιδεος γι αυτο λεει οτι ειναι ωραιο οτι τρωει εξω. αφου δεν τσιγαριζει τπτ τι γευση να εχει το φαι.

 

Μ αρεσει,αλλα ειναι αρκετα ανθυγιεινο.Λαδι οκ,βουτυρο ποτε,το θεωρω απ τα χειροτερα λιπη.

ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΓΙΑ ΨΩΜI:Θελω να φτιαχνω ψωμι ολικης αλεσεως.ΑΛΛΑ,θελω να παω ενα βημα πισω και να μη χρησιμοποιω αλευρι ολικης αλλα να το φτιαχνω εγω.Ποσο δυσκολο ειναι και τι θα χρειαστω?

 

μ αρεσει που οτι λενε στην τηλεοραση το εχουν κανει καραμελα ολοι.

Δημοσ.

Και αν περισέψει λίγο το ζεσταίνεις ενα 5ωρακι και το τρως το βράδυ.

 

χαρ χαρ χαρ

Δημοσ.

Ε μωρε γκουρμεδιαρικος τροπος μαγειρεματος ειναι . Εδω ψαχνουμε για μαυρο αλατι και κρασι βουργουνδιας. Οι 5 ωρες σας πειραξαν.

Δημοσ.

Σταματα να postαρεις σαγια.

 

Εσυ ετσι και αλλιως το βγαλες θερμομετρο μην τα ξεχναμε

 

 

Γιατι να σταματησω να ποσταρω γιατι δεν εχω τοσο υψηλη εκτιμηση στα γκουρμε; Και που ξερω εγω απο ολη αυτη την συσκευη ποιο ειναι το θερμομετρο και πιο βγαζει την θερμοτητα. Ηλεκτρολογος ειμαι; Να ξερω πως λειτουργει η συσκευη;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...