Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
οχι ακομα, αλλα ακουσα καλα λογια οπως ολα της julia child

Ναι, είδα κι εγώ στην ταινία μια συνταγή με αγγούρι και ψήθηκα.

Γενικά, το cucumber martini άλλαξε το σύμπαν, πιστεύω ότι και γλυκό με αγγούρι θα είναι ωραίο.

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γαμάει το αλκοόλ με αγγούρι, δίνει αυτήν την Εσάνς που το κάνει καλοκαιρινό, δροσερό κλπ

cuc.jpg

Πέρασα μια ολόκληρη εξεταστική πίνοντας το μαγικό ζουμί, πραγματικά πέτυχα το καλύτερο ποσοστό που έχω χτυπήσει έβερ σε εξεταστική.

Η Συνταγή: (αν και θαρρώ πως την έχω ξαναποστάρει εδώ μέσα κάπου)

• Μισό αγγούρι (μεγάλο) ή ένα μικρό σε φέτες
  • δυο μεζούρες βότκα
  • ένα λάημ
  • μια κουταλιά (μαύρη κατα προτίμηση) ζάχαρη

Ρίχνουμε το αγγούρι στο σέηκερ μαζί με το χυμό λάημ και τη ζάχαρη. Τα πιέζουμε με το γουδοχέρι ώστε τα αγγούρια να βγάλουν όλο το ΖΟΥΜΑΚΙ τους. Ρίχνουμε τη βότκα, τον πάγο (ε 4-5 μεγάλα παγάκια είναι νταξει), κλείνουμε το καπάκι και κουνάμε καλά.

Σουρώνουμε και σερβίρουμε.

Τελευταία επειδή βαριέμαι βάζω τα αγγούρια ξεφλουδισμένα, μαζί με όλα τα παραπάνω στο μούλτι και βγαίνει γρανίτα και είναι εξίσου γιαμ.

Δημοσ.

Παρ'ότι θα πρέπει να είναι ωραία η συνταγή με τα αγγούρια,δεν μπορώ να πω ότι θα ήταν καλόδεχτη σε τραπέζι για την γιορτή του πατέρα μου.

Η μαμά μου θα ήταν αντάξια του Μεταξά στο συγκεκριμένο θέμα.

Όσον αφορά το ποτό,θα πρέπει να είναι πολύ καλό.

Υ.γ. Σχετικά με το οινόπνευμα ποτοποιίας, είμαι σίγουρη για το αντερ δε τεημπλ κατά 98%.

Απλά έλεγα ότι θα υπήρχαν μαγαζιά που πουλάνε.

Αλλά είναι σπάνιο.

Γκαρνέλε, και το λικέρ ρόδι είναι σουπερ,όπως και το λικέρ κράνι.

Εκεί πάνω στην Κομοτηνή θα πρέπει να έχεις δοκιμάσει το 2ο σίγουρα,νο ?

Δημοσ.

Ναι, τώρα που βρήκαμε προμηθευτή για οινόπνευμα θα πειραματιστούμε με διάφορα. Θέλω να φτιάξω με βασιλικό..

Κράνι (ή κράνα; ) έχω φάει σε μαρμελάδα, λικέρ δεν έτυχε ποτέ. Πολύ ωραία ήταν, όχι ιδιαίτερα γλυκιά.

Σχετικά με το οινόπνευμα, φαντάζομαι ότι σε κάποια συνοικιακή κάβα θα είναι πιο εύκολο να συνεννοηθείς για κάτι τέτοιο. Μπορείς παρόλα αυτά να φτιάξεις και με κονιάκ, ή ακόμη και με βότκα.. Θέλει άλλο μαγείρεμα βέβαια, αλλά στο ίντερνετ υπάρχουν σίγουρα συνταγές.

Δημοσ.

Μαρμελάδα κράνι ή κράνο -κράνα είναι ο πληθυντικός- είναι πολύ ωραία μαρμελάδα γλυκόξυνη.

Αλλά για να γίνει,άστο.

Πολύ παίδεμα.

Το λικέρ είναι εύκολο.

Θα στο γράψω αργότερα γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς τις δοσολογίες.

Υ.γ. Αντί για οινόπνευμα ποτοποιίας,έβαλα τελικά τσίπουρο στο ποτό.

(Ποτό ρόδι,αυτό και αν είναι παίδεμα.)

Δημοσ.

Όχι.

Τέλη αυγούστου,αρχές σεπτέμβρη μαξ.

Να σε πω.

Επειδή το παρακάναμε με την συζήτηση και σε λίγο θα αρχίσουμε να μιλάμε και για πλέξιμο και βελονίτσες και σεμεδάκια και θα φάμε πόδι αμφότερες, να συνεχίσουμε πριβέ ?

Αν υπάρχει κάτι ακόμα να ειπωθεί δλδ.

Δημοσ.

πασχαλια, κανε εσυ 1-2 αγγουρια και μην πεις τι ειναι να δεις αντιδρασεις

πρωτα το κανεις για σενα να το δοκιμασεις πως βγαινει φυσικα

ασχετο, αλλα καλυτερο πραγμα απο τον ζωμο δεν υπαρχει στην κουζινα .-

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...