leftermann Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 ο θερμοσίφωνας είναι ένα καλά μονωμένο κουτί, που άμα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία (και δεν καταναλώσεις νερό) μετά καίει μηδαμινά. Αυτό που έχει ο Τουφ είναι μια ορθάνοιχτη λεκάνη νερό, ούτε καν κλειστή κατσαρόλα.
Toufas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 σόρρυ κιόλας αν είμαι πεζός και ξενέρωτος, αλλά πόσο ρεύμα θα καταναλώσει αυτό το μαραφέτι για να μαγειρέψει την πανσέτα 18 ώρες ξερωγώ; Ή 50 ασπούμε; http://www.sousvidecooking.org/sous_vide_electricity_energy_consumption/ και Hi everybody, Having bought a Sous-vide Professional (svP), I was immediately curious of how much it would cost me to run it. I used an aluminium, 8l pot (nothing fancy), filled it with running water, and set the water temperature for 56 degrees and cooked a steak for 12hrs. The svP started heating the water at approximately 1kVA. Once the water reached the desired temperature, it dropped to approximately 100VA. It took 1.62 kWH to cook the steak (12 hrs--my first). The measurements were made with a killAwatt. The cost of electricity where I live (British Columbia) is a variable rate, with 8.27 cents/kWH at the upper tier. Hence, the electrical cost of cooking my steak was C$0.13. Significantly less than the bag where it was cooked (Foodsaver). Of course, the numbers will vary significantly depending on weather (the current temperature in my kitchen is 18 degrees) and amount of food. But after this experiment I know I don't have to worry about the cost of electricity any more Α και επισης ο κουβας εχει καπακι με μια ελαχιστη χαραμαδα που μπαινουν τα καλωδια, και θα μπουν και μπαλες ping pong μεσα στο νερο ωστε να εχεις λιγοτερο χασιμο ατμου = θερμοτητας και θα το ντυσω εξωτερικα με αυτο το ασημενιο σαν αυτο στο κατω video: http://www.youtube.com/watch?v=ZXhalsZY600
Lucifer Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Πόσες φορές παίζει να το κάνει κανείς αυτό στη ζωή του;
leftermann Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Α και επισης ο κουβας εχει καπακι με μια ελαχιστη χαραμαδα που μπαινουν τα καλωδια, και θα μπουν και μπαλες ping pong μεσα στο νερο ωστε να εχεις λιγοτερο χασιμο ατμου = θερμοτητας και θα το ντυσω εξωτερικα με αυτο το ασημενιο σαν αυτο στο κατω video: έτσι λογικοποιείται το πράγμα, μάστορα. Μ'αρέσει πάντως που έχεις πάντα ένα (τουλάχιστον ένα, συνήθως 2-3) λινκ για κάθε πιθανή απορία Α, επίσης, άλλη απορία: μπορείς να ψήσεις την πανσέτα και σε λογικότερο χρόνο με αυτό το εργαλείο, έτσι; Σε καναδυό ώρες πχ; Αλλά προφανώς όσο πιό αργά, τόσο πιό καλά. Μ;
Toufas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Στα κρεατα που κανουν πολυ δουλεια το αργο ψησιμο ειναι πιο καλο λογω του συνδετικου ιστου που θελουμε να γινει κολλαγονο που ειναι αυτο που τα σπαει. Η χαμηλη θερμοκρασια ειναι πιο καλη απο την δυνατη. Πχ στο αμερικανικο barbecue μπορει να εχουν το κρεας να ψηνεται 2-3 μερες και να ειναι ζουμερο κλπ. Παρε και συνταγη για πανσετα στον φουρνο για 18 ωρες (δεν καταλαβαινω γιατι λεει στην αρχη να βαλεις τον φουρνο στους 180 παντως) Ειδα κατι συνταγες για λιγοτερες (87c για 4 ωρες) Α και σου εχω μια συνταγη για λαχανο τουρσι αν μπορεις να βρεις κινεζικο λαχανο (που νομιζω ειχα δει στο carrefour) Λουσι, ποιο να κανει?
saya Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Και μια που το εχουμε ριξει στην Γαλλικη κουζινα παρτε μια συνταγη για μοσχαρακι βουργουνδιας η αλλιως bourguignon αλα Joylia child να βρισκεται.. http://kdougas.blogspot.com/2010/04/bourguignon.html
Toufas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Και για τον τραγανεους και οσους θελουν να μαθουν τα βασικα (νταξ εκτος απο τον αστακο που εχει το video) Εχει και το μοσχαρι bourguignon μεσα που ειναι τρομερο φαι ειδικα τον χειμωνα. (αν και μου αρεσει σαν ιδεα αυτο του thomas keller που θελει να μαγειρευει καθε λαχανικο ξεχωριστα ωστα να εχουν τον δικο τους χαρακτηρα) http://www.youtube.com/watch?v=SaVbpQQrDL0 http://www.youtube.com/watch?v=K6yLuNRgiLg http://www.youtube.com/watch?v=jAwCKmSmVGU Επισης ολα τα φαγητα μαγειρεμενα σε σαλτσα, ειναι πολυ πιο νοστιμα την επομενη μερα.
saya Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Και μην ακουτε bourguignon και νομιζετε οτι ειναι κατι το τρομερο μοσχαρακι με λαχανικα, μανιταρια και μπεικον ειναι ..
Toufas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Το ονομα ειναι λογω του κρασιου της περιοχης (burgundy) Δεν νομιζω οτι θα χαλασει ο κοσμος αν βαλετε καποιο αλλο κοκκινο κρασι με "σωμα" που λενε και οι ειδικοι
saya Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Ωχ μωρε τουφα εδω ο κοσμος καιγεται , εσυ το κρασι το θελεις βουργουνδιας. Ας βαλουν και του λιντλ.. εκει θα κολλησουμε τωρα.
saya Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Ε ναι, ολα τα κρασια ειναι ιδια. Εισαι απιστευτος λεμε.. :-D Mεχρι και στην αγγλικη συνταγη λεει χρησιμοποιειστε και αλλα κρασια οχι μονο βουργουνδιας . Ας κανουμε παραλλαγη δεν πειραζει.
Toufas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Διαβασες τι εγραψα ή παλι το περασες στο κουτουρου? Το ονομα ειναι λογω του κρασιου της περιοχης (burgundy) Δεν νομιζω οτι θα χαλασει ο κοσμος αν βαλετε καποιο αλλο κοκκινο κρασι με "σωμα" που λενε και οι ειδικοι
saya Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Ναι θα προτιμουσα να μην το γραψεις καθολου γιατι θα γελαει ο κοσμος και θα μας λεει ψωνια. Και επειδη εγω την ανεβασα την συνταγη και ψωνιο δεν ειμαι . Το διαχωριζω και τελειωσε..οτι δεν χρειαζεται καποιος αν δεν μπορει να βαλει καποιο ιδιαιτερο κρασι.οκ;
evabb Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Ναι θα προτιμουσα να μην το γραψεις καθολου γιατι θα γελαει ο κοσμος και θα μας λεει ψωνια. Και επειδη εγω την ανεβασα την συνταγη και ψωνιο δεν ειμαι . Το διαχωριζω και τελειωσε..οτι δεν χρειαζεται καποιος αν δεν μπορει να βαλει καποιο ιδιαιτερο κρασι.οκ; γιατί όποιος τρώει boeuf bourguignon είναι ψώνιο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις