Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To αστειο ειναι οτι εμαθα σχετικα με αυτα οταν εψαχνα να βρω μια ρατσα χοιρινου, την μανγκαλιτσα.

Χοχοχοχο, σύμπτωση. Εγώ έψαχνα μανγκαλίτσα από την Αμερική, λίγο πριν έρθω Ελλάδα και βρήκα τη μοναδική νομίζω αναφορά από Ελλάδα στο forum αυτό, όταν εσύ το ανέφερες! Γιαυτό άρχισα να γράφω εδώ μέσα.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παίδες για δείτε την συνταγή της κοπέλας μου!

Είναι για γερά στομάχια!

 

Υλικά για το φύλλο

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές λάδι

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ. αλάτι

250 ml χλιαρό νερό (1 κούπα περίπου)

Υλικά για τη γέμιση

2 μέτρια στήθη κοτόπουλου

10 φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

1 αυγό

1/2 κουτί κρέμα γάλακτος

1 κουτί γάλα καρύδας

5 γεμάτες κουταλιές κάρυ

φρέσκο πιπέρι

αλάτι

 

Για το φύλλο

Σε ένα μεγάλο μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και ανοίγουμε ένα λάκκο στη μέση. Προσθέτουμε το λάδι, το μπέικιν, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε ενώ προσθέτουμε και όσο επιπλέον νερό χρειασθούμε έτσι ώστε να γίνει η ζύμη μας λεία.

Ανάλογα με τα φύλλα που θα ανοίξουμε, τη χωρίζουμε σε κομμάτια. Εγώ ανοίγω γύρω στα 6 πολύ λεπτά φύλλα.

Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 1 1/2 ώρα.

Ανοίγουμε τα κομμάτια με μια λεπτή βέργα αφού έχουμε αλευρώσει την επιφάνεια.

Για τη γέμιση

Βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα θρυμματίζουμε.

Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά, μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και το κάρυ.

Αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Στο τέλος βάζουμε φρέσκο πιπεράκι και αλάτι.

Πριν βάλουμε την γέμιση στο ταψί με το φύλλο μας, την έχουμε αφήσει να κρυώσει τελείως.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας, τοποθετούμε τα 3 φύλλα, μετά τη γέμισή μας και τα άλλα 3 φύλλα.

Πασαλείβουμε με αυγό την επιφάνεια του φύλλου και ψήνουμε την κοτόπιτά μας στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

 

Μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα και ένα κύβο κοτόπουλο. Θα δώσει έξτρα νοστιμιά στη γέμιση. Προσέξτε το αλάτι. Αν βάλετε κύβο μην προσθέσετε πολύ αλάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

DMVNd.jpg

Πανευκολο μηχανημα στην χρηση.

 

Λοιπον

Μπουτι απο κοτοπουλο: Απιστευτα ζουμερο, εντελως διαφωρετικο απο ψητο. Δεν το εβαλα καν σε αλμη και ηταν γαματο. Χρονος μαγειρεματος περιπου 40 λεπτα στους 61c

Μελιτζανα για αυριο: Σε μια σακουλα με ελαιολαδο, λιγο αλατι και λιγο θρουμπι. 85c για 55 λεπτα. Δεν εχω ξαναφαει τοσο τελειες μελιτζανες. Κρατανε το σχημα τους κανονικα, αλλα ειναι απιστευτα μαλακες συγχρονως.

 

 

Αυριο εχω να κανω το κρεμμυδι, να δω αν θα κανω φρυγανιες, να δω πως θα κανω τις μελιτζανες για τον χορτοφαγο, να δω τι θα κανω με τον πουρε που μαλλον θα τον κανω στο πιο νορμαλ γιατι δεν εχω blender για να κανω τον αφρο. Ακομα δεν ξερω πως θα κανω την σαντιγι αν ειναι με το χερι ή με το NO2.

Επεξ/σία από Toufas
Δημοσ.

DMVNd.jpg

Πανευκολο μηχανημα στην χρηση.

 

Λοιπον

Μπουτι απο κοτοπουλο: Απιστευτα ζουμερο, εντελως διαφωρετικο απο ψητο. Δεν το εβαλα καν σε αλμη και ηταν γαματο. Χρονος μαγειρεματος περιπου 40 λεπτα στους 61c

Μελιτζανα για αυριο: Σε μια σακουλα με ελαιολαδο, λιγο αλατι και λιγο θρουμπι. 85c για 55 λεπτα. Δεν εχω ξαναφαει τοσο τελειες μελιτζανες. Κρατανε το σχημα τους κανονικα, αλλα ειναι απιστευτα μαλακες συγχρονως.

 

Αυριο εχω να κανω το κρεμμυδι, να δω αν θα κανω φρυγανιες, να δω πως θα κανω τις μελιτζανες για τον χορτοφαγο, να δω τι θα κανω με τον πουρε που μαλλον θα τον κανω στο πιο νορμαλ γιατι δεν εχω blender για να κανω τον αφρο. Ακομα δεν ξερω πως θα κανω την σαντιγι αν ειναι με το χερι ή με το NO2.

Ώχ, μου ξέφυγαν κάτι σπέρματα, μισό να μαζέψω.

 

Αφού μάζεψα, μπορώ να πω πως ζηλεύω. Γενικά έχω μαγειρέψει αρκετά κρέατα σε sous vide και μπορώ να πω πως ήταν τα καλύτερα φαγητά που έχω φάει ποτέ στη ζωή μου.

Δημοσ.

μπορεί κανένας να περιγράψει και σε μένα τον αδαή, σε πολύ χοντρές γραμμές, με δυό λόγια ξερωγώ, πώς περίπου λειτουργεί το εργαλείο (;;;, γδφ, ένα ηλεκτρονικό μαραφέτι και έναν κουβά νερό βλέπω) της φωτογραφίας;

Δημοσ.

λοιπον.

Το ηλεκτρονικο μαραφετι ειναι ο ρυθμιστης θερμοκρασιας, το πρασινο εκει που καθεται μεσα στο νερο εχει ενα element που ζεσταiνει το νερο.

Με τα κοκκινα νουμερα ειναι η θερμοκρασια του νερου που εχει μεσα ο κουβας/κατσαρολα/λεκανη/νεροχυτης και με τα πρασινα νουμερα ειναι η θερμοκρασια που θελουμε.

Αυτο το μπλε που ειναι τερμα αριστερα στην φωτο ειναι μια αντλια αερα που παει και αυτο μεσα στο νερο για να κανει πιο καλο διαμοιρασμο θερμοτητας μεσα στο νερο.

 

 

Οταν μαγειρευουμε πχ κοτοπουλο στους 180, το μεσα δεν ειναι 180 οταν παμε να το φαμε. Η θερμοκρασια μεσα στο κοτοπουλο θελουμε να παει τουλαχιστον στους 55 βαθμους για 90 λεπτα ή στους 60c για 12 λεπτα για να πεθανει η σαλμονελα και η λιστερια. Ομως οταν μαγειρευουμε η θερμοκρασια που φτανουμε ειναι πιο συχνα στους 80-90 βαθμους, ετσι το κοτοπουλο γινεται στεγνο και εχει αυτη την υφη σαν σκοινι.

Αυτο το συστημα ειναι ενας τροπος (οχι ο μοναδικος αλλα ο πιο ακριβης) για να εχουμε ομοιο μαγειρεμα απο ακρη σε ακρη στο φαγητο. Επισης επειδη το φαγητο ειναι σφραγισμενο, δεν χανει την γευση του (πχ οταν μυριζει το σπιτι απο το μαγειρεμα, αυτο ειναι χαμενη γευση). Το μοναδικο ελατωμα ειναι οτι δεν εχουμε την αντιδραση maillard ή σε πιο απλα ελληνικα το κλασσικο τσιγαρισμα/ξεροψησιμο που ολοι λατρευουμε, αλλα αυτο λυνεται με ενα περασμα στο τηγανι/σχαρα/καμινετο.

Επισης μπορεις να φτιαξεις πολλα φαγητα μεσα σε αυτο την ιδια στιγμη και να τα βαλεις στην καταψυξη.

Δημοσ.

Ναι σε σακουλα ειναι στο νερο, γιατι δεν θες να παει η γευση στο νερο αλλα στο φαγητο.

Ο ατμος και το βρασιμο δεν ειναι ακριβεις μεθοδοι (εκτος αν εχεις επαγγελματικο φουρνο που εχει κανα 5000 ευρω)

Ο κυριος εδω τα λεει πιο καλα απο μενα

 

http://www.youtube.com/watch?v=csqrLEkNGLU

Δημοσ.

Aυτ θα πει hitech. 500 μαραφετια 1 συνταγη..το τι κανουν δεν εχω καταλαβει. Τελικα αυτα τα εστιατορια primal τι ειναι

Δημοσ.

Ενα πραγμα να σκεφτεις, τις πιο πολλες ψηφους για την πιο σεξυ γυναικα στο τοπ20 του μεγκα τις ειχε η σκυλα Σιλβυ απο τα μαυρα μεσανυχτα ενω μεταξυ μας η Ματσουκα και αλλες ηθοποιοι ειναι 300 φορες πιο ομορφες. Σιγα που θα ηταν με χαρακτηρα γλυκουλας σε αυτη την θεση.Αρα μαλλον το bitchy πουλαει.. κατα τα αλλα τελικα τι δουλεια κανουν τα μαραφετια;

Δημοσ.

Μπα, θα με λατρευει ειμαι αξιαγαπητη. hitech παντως η κατασταση..για να χωρεσουν ολα αυτα θες ενα σπιτι μονο κουζινα μεσα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...