Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγαινε στο πιο μεγαλο μαναβικο/supermarket/λαικη που μπορεις και παρε 2 πατατες απο καθε ειδος. Σημειωσε ποια ειναι ποια και κανε δοκιμες.

 

Δες και αυτο:

[vm]34237237[/vm]

 

λεει πως μπορεις να δεις ποια πατατα ειναι για τηγανισμα.

Είχα δει το επεισόδιο αρκετά παλιά και δε το θυμόμουν αλλά το ξαναείδα τώρα και μου κάνει εντύπωση πόσο υπερ-συμπαθητικός είναι ο Heston. Επίσης, το σήμα αρχής του in search of perfection, νομίζω πως μου είναι πιο ευχάριστο από πολλά άλλα πράγματα.

 

Πάντως διαφωνώ με λίγες λεπτομέρειες στον τρόπο ετοιμασίας των τηγανιτών πατατών.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπαρμπα Στάθη πάντως επειδή δουλεύει η μάνα ενός φίλου μου, μας έχει πει οτι είναι πολύ καλά τα πράγματα που φτιάχνει οπότε εμπιστεύομαι περισσότερο απο mcCain. Εγώ τις χωριάτικες παίρνω.

 

Toufa εννοείτε οτι το να τις φτιάξω μόνος μου είναι 1000000 φορές καλύτερο. Αλλα αν δεν μου πετύχουν και αυτή την φορά ή θα βάλω το κεφάλι μου μέσα στο ζεματιστό λάδι ή δεν θα ξανα ασχοληθώ με τις πατάτες και θα πάρω μπαρμπαστάθη.

 

Xαρας στο κουραγιο σου να ξαναδοκιμασεις.

 

Εγω μετα την πρωτη φορα θα ειχα γυρισει στις προτηγανισμενες B)

Δημοσ.

Έφτιαξα ομελέτα σήμερα και νιώθω πολύ περίφανη. Φυσικά δεν δοκίμασε κανένας άλλος.

 

δεν πιανω το αστειο :fear:

Δημοσ.

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο αστείο :P απλά δεν "τό'χω" στην μαγειρική. Και προφανώς δεν θέλει κανείς να δοκιμάσει αν έχω φτιάξει κάτι.

Δημοσ.

Εγω νομιζα οτι δεν δοκιμασε κανεις αλλος επειδη την εφαγες ολη μονη σου. Παντως το αυγο ειναι απο τα πιο δυσκολα πραγματα στο μαγειρεμα, η πρωτεΐνη του γινετε overcook σε ελαχιστα δευτερολεπτα.

 

 

 

Μου ηρθανε τελικα οι ωμες φακες beluga, και εκανα και ολα τα ψωνια για το σαββατο. Μονο το sous vide μου λειπει!

Δημοσ.

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο αστείο :P απλά δεν "τό'χω" στην μαγειρική. Και προφανώς δεν θέλει κανείς να δοκιμάσει αν έχω φτιάξει κάτι.

 

μα η ομελετα ειναι ευκολο πραμα.

Δημοσ.

Εγω νομιζα οτι δεν δοκιμασε κανεις αλλος επειδη την εφαγες ολη μονη σου. Παντως το αυγο ειναι απο τα πιο δυσκολα πραγματα στο μαγειρεμα, η πρωτεΐνη του γινετε overcook σε ελαχιστα δευτερολεπτα.

 

 

 

Μου ηρθανε τελικα οι ωμες φακες beluga, και εκανα και ολα τα ψωνια για το σαββατο. Μονο το sous vide μου λειπει!

 

ειναι και γαμω τα υλικα το αυγο, εχω ενα βιβλιαρακι μονο με συνταγες για αυγο ^_^ εμαθα να φτιαχνω τις τελειες ομελετες απο εκει.

Δημοσ.

Είδα σήμερα στην tv τον Άκη στο Πρωινό Μου έκανε αυγά τηγανιτά με μια παραλλαγή απο πατάτες ογκρατέν. Τέσπα τα αυγά τα έβαλε σε κρύο τηγάνι με λάδι και έβαλε μέτρια φωτιά να γίνουν σιγά σιγά. Έτσι πρέπει να γίνονται? εγω πχ που βαριέμαι να περιμένω τα πετάω σε καυτό λάδι και γίνονται αμέσως.

 

Επίσης είχα δει τον μαμαλάκη που είχε σκεπάσει το τηγάνι την ώρα που έφτιαχνε αυγά....

Δημοσ.

Χαιρετώ.

 

Υλικά

  • Αρμένικη πίτα (δεν ξέρω εάν ονομάζεται διαφορετικά, αλλά έτσι την βρήκα στο google. Δείτε την εδώ - πουλάνε στην Αριστοτέλους)
  • Μαγιονέζα
  • Surimi
  • Τριμμένο Gouda
  • Άνηθο

Και ξεκινάμε.

Απλώνουμε την πίτα. Αλείφουμε την μαγιονέζα σε όλη την πίτα. Απλώνουμε ψιλοκομμένο surimi σε όλη την πίτα. Απλώνουμε το τριμμένο gouda, σε όλη την πίτα και στο τέλος ρίχνουμε λίιιιιιγο άνηθο.

Διπλώνουμε την πίτα σε ρολό (οριζόντια) και κόβουμε σε κομμάτια των 6-7 εκατοστών. Σερβίρεται και καταβροχθίζεται αμέσως.

 

FOOD OF THE GODS.

Δημοσ.

Είδα σήμερα στην tv τον Άκη στο Πρωινό Μου έκανε αυγά τηγανιτά με μια παραλλαγή απο πατάτες ογκρατέν. Τέσπα τα αυγά τα έβαλε σε κρύο τηγάνι με λάδι και έβαλε μέτρια φωτιά να γίνουν σιγά σιγά. Έτσι πρέπει να γίνονται? εγω πχ που βαριέμαι να περιμένω τα πετάω σε καυτό λάδι και γίνονται αμέσως.

 

Επίσης είχα δει τον μαμαλάκη που είχε σκεπάσει το τηγάνι την ώρα που έφτιαχνε αυγά....

 

κι εγω ετσι το εκανα παλια σε καυτο τηγανι αλλα σε μετρια φωτια εως χαμηλη γινεται πολυ καλυτερη. πιο αφρατη και πιο ομοιομορφα ψημενη κι αμα βαλεις και τυρι, λιωνει τελεια σε χαμηλη φωτια.

Δημοσ.

http://www.youtube.com/watch?v=cGWCpSYun-k

προς τα 3/4 του video δειχνει πως να κανεις τα αυγα, αν δεν θες να τα γυρισεις βαζεις το καπακι για λιγα δευτερολεπτα ωστε να ψηθει καπως το απο πανω. Παντα να θυμασαι, στα αυγα οταν ειναι ψημενο στο τηγανι, θα ειναι παραψημενο στο πιατο γιατι το μαγειρεμα δεν σταματαει οταν τα βγαλεις απο το τηγανι

 

Μηπως εκανε τορτιγια?

 

Επισης, ο marco pierre white ειχε πει οτι τα αυγα πρεπει να γινονται ποσε μεσα σε βουτυρο σε πολυ χαμηλη φωτια, το θεμα ειναι οτι οσο πιο αργα και ομοιομορφα αλλαζει μορφη η πρωτεινη τοσο πιο μαλακη ειναι. Πχ το αρνι αν το ψησεις στους 220 θα ειναι λαστιχο, ενω στους 140 θα ειναι λουκουμι.

 

 

Παβελ, οχι σουριμι ρε συ! :cry:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...