Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι δεν εχει ερθει ακομα, ελπιζω μεχρι πεμπτη το πολυ να ειναι εδω ωστε να εχω ενα test drive την παρασκευη. Μου μενουν μονο οι βολοι που πηρα να ερθουν για να κρατανε τα φαγητα στον πατο, η τρομπα απο το ενυδρειο ηρθε χτες.

 

Εκανα τις ντοματες του keller που θελανε μονο vac pack και βγηκανε τρομερες. Ειναι ντοματες χωρις την φλουδα μαριναρισμενες σε ενα σιροπι βασιλικου και με vac packed αγγουρια (αλλαζει την υφη) και ενα relish κρεμμυδιου.

Ακομα και καροτα να βρασεις σε κατσαρολα μεσα σε vac pack, εχουν πολυ πιο δυνατη γευση καροτου.

 

Οσο για το δερμα, ειδες το layover που ειχα βαλει απο το λονδινο? Αν θες εχω την συνταγη για το crackling απο το st john απο το nose to tail βιβλιο του Fergus.

Το κακο με τους χασαπηδες στην ελλαδα ειναι οτι βγαζουν το λιπος/πετσα εξωτερικα απο το χοιρινο, οπως κανουν και οι χαλαλ χασαπηδες με το αρνι... Δεν καταλαβαινω γιατι το κανουν.

 

 

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=137851203&page=1 σαν αυτο λες?

 

Ολα τα κρεατα εχουν κολλαγονο, αλλα σε πιο λιγη (κοτοπουλο) και αλλα σε πιο μεγαλη περιεκτικοτιτα (μοσχαρι χοιρινο αρνι)

Για αυτο μεθοδοι οπως το sous vide ειναι ανωτεροι για την μαγειρικη: http://en.wikipedia.org/wiki/Low-temperature_cooking

Λοιπόν, το κολλαγόνο γαμάει! Αν μαγειρευτεί σε πολύ ώρα για σταθερή και χαμηλή θερμοκρασία μετατρέπεται σε ΖΕΛΑΤΙΝΗ!!! Φαντάζομαι θα το αναφέρει και το link του Τούφα.

 

Είδα το layover που έβαλες αλλά δε θυμάμαι κάτι για δέρμα χοιρινού.

 

Δώσε τη συνταγή για τις ντομάτες, δώσε τη συνταγή του ferguson.

 

Υπάρχουν χασάπηδες που το πουλάνε με το δέρμα το χοιρινό. Μόλις πάρω το sous vide θα φτιάξω porchetta.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τι tax πληρώνεις για να έρθει λάτι απο Αμερική Αγγλία;

θέλω να παραγκείλω κάτι απο αμερική σε έναν φιλο αγγλια να μου το στείλει αυτός μπας και ερθει πιο φτηνά. η τιμή του ειναι γύρω στα 490 δολάρια.

Δημοσ.

αυτο ενω ειχε 360 δολαρια, το δηλωσε σαν 89 δολαρια αξια απο οτι μου ειπε "We declare it as "temp. controlled heater" for a 89USD value and we can say it as a sample or gift. "

Δημοσ.

Έκανα πατάτες σήμερα σύμφωνα με το βιντεάκι. Τις έκοψα στο ίδιο μέγεθος όλες, τις έβρασα 10 λεπτά τις έβαλα 30 λεπτά στο ψυγείο, τις τηγάνισα για 3-4 λεπτά και τις έβαλα στο ψυγείο για 30 λεπτά πάλι και μετά τις τηγάνισα σε δυνατή φωτιά και λίγες λίγες για να μην πέσει η θερμοκρασία. Ε @@ ενώ απέξω είχαν πολύ ωραίο χρώμα και σου έδειχναν οτι θα γαμ@νε, όταν δοκίμασα δεν ήταν καθόλου τραγανές....

 

Να έκανα κάτι λάθος δεν παίζει, αφού τα έκανα όλα με λεπτομέρειες.... μάλλον πρέπει να φταίνε οι παλιοπατάτες...... είχα πρόβλημα με ίδιες όταν τις έβαζα στον φούρνο δεν ψήνονταν καλά και κολλούσαν.

Δημοσ.

υπαρχουν πατατες για τηγανισμα, βρασιμο, ψησιμο κτλ. αν τηγανισεις πατατα για βρασιμο δεν τρωγεται ειναι τελειως νιανια.

Δημοσ.

Οταν φωναζα εγω οτι δεν υπαρχει διαχωρισμος προιοντων στην ελλαδα με βριζανε μερικοι εδω μεσα...

Δημοσ.

Διαχωρισμός εγώ πιστεύω οτι υπάρχει. Η γνώση δεν υπάρχει. ΠΧ στο μικρό super market που πήγα εγώ είχε 3 είδη πατάτας. Εγώ δεν ήξερα ποιες είναι τι και σα μαλάκας πάλι διάλεξα αυτές τις μλκίες τις χιώτικες. Είχε κρήτης νομίζω και γαλλίας. Καλά γαλλίας δεν παίρνω με τίποτα. Αυτό που θα κάνω είναι να πάω σε μανάβικο και να ζητήσω απο τον μάστορα να μου δώσει καλές πατάτες... Στον Βερόπουλο έχει και εκεί 2-3 είδη πατάτες αλλα δεν με βολεύει να πάω εκεί...

 

Τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες πάντως μέχρι στιγμής της έχω φάει απο πατάτα Κύπρου.

Δημοσ.

Διαχωρισμός εγώ πιστεύω οτι υπάρχει. Η γνώση δεν υπάρχει. ΠΧ στο μικρό super market που πήγα εγώ είχε 3 είδη πατάτας. Εγώ δεν ήξερα ποιες είναι τι και σα μαλάκας πάλι διάλεξα αυτές τις μλκίες τις χιώτικες. Είχε κρήτης νομίζω και γαλλίας. Καλά γαλλίας δεν παίρνω με τίποτα. Αυτό που θα κάνω είναι να πάω σε μανάβικο και να ζητήσω απο τον μάστορα να μου δώσει καλές πατάτες... Στον Βερόπουλο έχει και εκεί 2-3 είδη πατάτες αλλα δεν με βολεύει να πάω εκεί...

 

Τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες πάντως μέχρι στιγμής της έχω φάει απο πατάτα Κύπρου.

 

δεν καταλαβες τι λεμε. δεν εχει σημασια η προελευση τους αλλα η υγρασια που εχουν μεσα, το ποσοστο αμυλου κτλ. δεν υπαρχουν καλες και κακες πατατες, υπαρχουν πατατες καταλληλες και ακαταλληλες για καθε ειδους μαγειρεμα. κι αυτο δεν υπαρχει στην ελλαδα. εδω που ειμαι πανω στα σακουλακια φραγουν για τι μαγειρεμα ειναι η καθε πατατα.

Δημοσ.

Aααα εγώ άλλο κατάλαβα τότες......

 

Υπάρχει τρόπος να καταλάβεις αν μια πατάτα είναι καλή για τηγάνισμα εκτος απο το να δοκιμάσεις να την τηγανίσεις?

Δημοσ.

συνηθως αυτες για τηγανισμα ειναι σχετικα στεγνες και σκληρες και δεν εχουν πολυ αμυλο. δεν βγαζει ασπρα ζουμια η πατατα κι αμα πας να την βρασεις βριζεις χριστοπαναγιες γτ δεν βραζει με τπτ.

Δημοσ.

Ναι η καθε ρατσα εχει και διαφορετικες χρησεις, παντως ειναι να απορεις πως σε μερικα φρουτα κανουν διαχωρισμους, ενω σε αλλα δεν κανουν καθολου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...