billkost Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 To φοβόμουν γιαυτό το άφησα περισσότερο. Να σου πω την αλήθεια εγώ νόμιζα οτι δεν το έψησα και καλά... Δεν ήταν τόσο πολύ στεγνό, αλλα η σάλτσα ήταν πολύ νερουλή γιαυτό δεν φαίνεται.... Λοιπόν, για τη σάλτσα. Όταν βγάλεις το κοτόπουλο και αφήσει κάτω τα ζουμιά του, δυνάμωσε τη φωτιά και αφού αρχίσει να βράζει, πέταξε μέσα ένα παγωμένο κομμάτι βούτυρο. Θα πήξει λίγο παραπάνω, αλλά όχι πολύ. Πάντως είναι πολύ γευστικό.
traganeus Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Με βούτυρο ήθελα να το κάνω αλλα ξέχασα να πάρω.... Τα άλλα 2 κομμάτια στήθους που μου έμειναν θα τα κάνω έτσι.
billkost Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Με βούτυρο ήθελα να το κάνω αλλα ξέχασα να πάρω.... Τα άλλα 2 κομμάτια στήθους που μου έμειναν θα τα κάνω έτσι. Το στήθος επειδή είναι ξερό μου αρέσει να το κόβω σε μικρές λωρίδες και να το τηγανίζω λίγο, αν είναι μικρά τα κομμάτια ελέγχεις το τηγάνι καλύτερα.
slygeo87 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Ισως ενδιαφερει καποιους http://www.cosmo.gr/Entertainment/Vivlia/Komiks/ti-mageireuei-o-anthony-bourdain-me-xrwmata-kai-skitsa.1587619.html
Toufas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Λοιπον review του τοματοπελτε σαντορινης. Μολις τωρα φτιαχνω μια σουπα, και ειπα να βαλω μεσα λιγο. Ακομα και ωμος, δεν εχει καμια σχεση με οποιον πελτε εχω δοκιμασει. Πολυ γλυκος, και καθολου πικρίλα/ξινίλα. Ειναι και 3πλης συμπηκνωσης αρα θα αντεξει πολυ οταν το παρετε. Δυστυχως δεν εχω δοκιμασει san marzano πελτε για να συγκρινω αλλα ελπιζω να το κανω συντομα, αλλα και παλι, θα προτεινα στον καθενα στην ελλαδα να τον δοκιμασει και ο ιδιος. Και για το σαββατο ειμαι μεταξυ 2 γλυκων, θελω να κανω κατι σαν ταρτα μεσα σε ποτηρι, θα εχει σοκολατα στην ιδια υφη που ειναι και οι τρουφες. Τωρα οι επιλογες ειναι, να βαλω φραμπουαζ στον πατο του ποτηριου, το γκανας της σοκολατας απο πανω, και απο πανω κρεμα σαντιλι (σαντιγι που λενε και στην ελλαδα). Η 2η επιλογη ειναι πιο ενδιαφερουσα νομιζω, μπισκοτα βουτυρου με λιγο λιωμενο βουτυρο στο mixer, να γινουν σκονη οπως, και μετα τα ανακατεβω με την ζαχαρη που εχει co2 μεσα και κανει ποπ ποπ στο στωμα και τα απο πανω τα ιδια αλλα ισως και με μια σαλτσα καραμελας και αλατιου πανω απο την σαντιγι. εΒα για σενα αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=2cw8ay6j6gI
evabb Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Λοιπον review του τοματοπελτε σαντορινης. Μολις τωρα φτιαχνω μια σουπα, και ειπα να βαλω μεσα λιγο. Ακομα και ωμος, δεν εχει καμια σχεση με οποιον πελτε εχω δοκιμασει. Πολυ γλυκος, και καθολου πικρίλα/ξινίλα. Ειναι και 3πλης συμπηκνωσης αρα θα αντεξει πολυ οταν το παρετε. Δυστυχως δεν εχω δοκιμασει san marzano πελτε για να συγκρινω αλλα ελπιζω να το κανω συντομα, αλλα και παλι, θα προτεινα στον καθενα στην ελλαδα να τον δοκιμασει και ο ιδιος. Και για το σαββατο ειμαι μεταξυ 2 γλυκων, θελω να κανω κατι σαν ταρτα μεσα σε ποτηρι, θα εχει σοκολατα στην ιδια υφη που ειναι και οι τρουφες. Τωρα οι επιλογες ειναι, να βαλω φραμπουαζ στον πατο του ποτηριου, το γκανας της σοκολατας απο πανω, και απο πανω κρεμα σαντιλι (σαντιγι που λενε και στην ελλαδα). Η 2η επιλογη ειναι πιο ενδιαφερουσα νομιζω, μπισκοτα βουτυρου με λιγο λιωμενο βουτυρο στο mixer, να γινουν σκονη οπως, και μετα τα ανακατεβω με την ζαχαρη που εχει co2 μεσα και κανει ποπ ποπ στο στωμα και τα απο πανω τα ιδια αλλα ισως και με μια σαλτσα καραμελας και αλατιου πανω απο την σαντιγι. τι σαντιλι ρε! εχεις ακουσει κανα γαλλο να λεει σαντιλι; το -ill- διαβαζεται γ. καλη φαση η σοκολατα αλλα μηπως πρεπει να μπει μαυρη σοκολατα; μηπως η γαλακτος γινεται υπερβολικα γλυκια;
evabb Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 στην αγγλια ετσι το λεμε ομως whipped cream επισης
evabb Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 δεν ηξερα οτι η whipped cream δεν εχει ζαχαρη. μιας και λεμε για κρεμες, γραφω συνταγη για μους σοκολατα χωρις αυγο. Μους σοκολατα χωρις αυγο υλικα -κρεμα γαλακτος 500γρ (οχι λαιτ μαλακιες κανονικη 30-35% λιπαρα) -μαυρη σοκολατα 300γρ max 55%(μπορουμε να βαλουμε μεχρι και 500γρ αναλογως ποσο σοκολατενια την θελουμε) -γαλα 250γρ εκτελεση -χτυπαμε την κρεμα 2-3 λεπτα σε μετριο μιξερ εως οτου γινει σαν γιαουρτι. προσοχη δεν πρεπει να γινει σαν σαντιγι -τριβουμε την σοκολατα -ζεσταινουμε το γαλα να ειναι καυτο αλλα οχι βραστο και προσθετουμε σιγα σιγα την τριμενη σοκολατα μεχρι να γινει ομοιογενες το μειγμα -ριχνουμε την μιση κρεμα στο μειγμα και ανακατευουμε πολυ απαλα μεχρι να γινει ομοιογενες το μειγμα -ριχνουμε την αλλη μιση και ανακατευουμε παλι πολυ απαλα -την μοιραζουμε σε ποτηρακια και την βαζουμε στο ψυγειο για 12 ωρες και για του λογου το αληθες οτι βγαινει σαν πραγματικη μους
billkost Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 1. Το sous vide ήρθε; Μαγείρεψες τίποτα με αυτό; Βάλε καμιά φώτο. 2. Πως το βλέπεις; Θα το ρίξεις το γκομενάκι; 3. Το δέρμα γουρουνιού είναι από τα πιο υπέροχα δώρα που έβγαλε η φύση προς τους ανθρώπους. 4. Όποιος δε τρώει γουρούνι για λόγους άλλους από υγείας, είναι μεγάλος μαλάκας (θρησκείες, βετζετέριανς (μαλάκες χοχοχοχοχο)). 5. Αγαπώ το χοιρινό. Νομίζω θα βγάλω διατριβή όπως και ο Λουντβιχ, θα μιλάω με προτάσεις και θα λέγεται "Tractatus Porkicus Philosophicus". Όλες οι προτάσεις θα μιλάνε για το χοιρινό και, στο τέλος, θα βγάλω την καταληκτική πρόταση: "Αυτοί που δε τρώνε χοιρινό, αυτοί δε πρέπει να μιλάνε" (τα αστεία φιλοσοφίας απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό και παρακαλώ να μη γίνουν σχόλια από άτομα που δεν ανήκουν σε αυτό το κοινό).
Freakster Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 χμ ισως να μην ανήκει στη μαγειρική, αλλά αν ξέρετε, διάβαζα ότι η πρωτεϊνη του χοιρινού είναι κακής ποιότητας διατροφικά. Λόγω κολλαγόνου; Κάτι τέτοιο, το διάβασα πεταχτά και μετά έχασα το bookmark :/
Toufas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Οχι δεν εχει ερθει ακομα, ελπιζω μεχρι πεμπτη το πολυ να ειναι εδω ωστε να εχω ενα test drive την παρασκευη. Μου μενουν μονο οι βολοι που πηρα να ερθουν για να κρατανε τα φαγητα στον πατο, η τρομπα απο το ενυδρειο ηρθε χτες. Εκανα τις ντοματες του keller που θελανε μονο vac pack και βγηκανε τρομερες. Ειναι ντοματες χωρις την φλουδα μαριναρισμενες σε ενα σιροπι βασιλικου και με vac packed αγγουρια (αλλαζει την υφη) και ενα relish κρεμμυδιου. Ακομα και καροτα να βρασεις σε κατσαρολα μεσα σε vac pack, εχουν πολυ πιο δυνατη γευση καροτου. Οσο για το δερμα, ειδες το layover που ειχα βαλει απο το λονδινο? Αν θες εχω την συνταγη για το crackling απο το st john απο το nose to tail βιβλιο του Fergus. Το κακο με τους χασαπηδες στην ελλαδα ειναι οτι βγαζουν το λιπος/πετσα εξωτερικα απο το χοιρινο, οπως κανουν και οι χαλαλ χασαπηδες με το αρνι... Δεν καταλαβαινω γιατι το κανουν. χμ ισως να μην ανήκει στη μαγειρική, αλλά αν ξέρετε, διάβαζα ότι η πρωτεϊνη του χοιρινού είναι κακής ποιότητας διατροφικά. Λόγω κολλαγόνου; Κάτι τέτοιο, το διάβασα πεταχτά και μετά έχασα το bookmark :/ http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=137851203&page=1 σαν αυτο λες? Ολα τα κρεατα εχουν κολλαγονο, αλλα σε πιο λιγη (κοτοπουλο) και αλλα σε πιο μεγαλη περιεκτικοτιτα (μοσχαρι χοιρινο αρνι) Για αυτο μεθοδοι οπως το sous vide ειναι ανωτεροι για την μαγειρικη: http://en.wikipedia.org/wiki/Low-temperature_cooking
Freakster Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=137851203&page=1 σαν αυτο λες? Ολα τα κρεατα εχουν κολλαγονο, αλλα σε πιο λιγη (κοτοπουλο) και αλλα σε πιο μεγαλη περιεκτικοτιτα (μοσχαρι χοιρινο αρνι) Για αυτο μεθοδοι οπως το sous vide ειναι ανωτεροι για την μαγειρικη: http://en.wikipedia.org/wiki/Low-temperature_cooking απο τέτοια απορία ξεκίνησα να το διαβάζω και ήταν ένα άρθρο με πηγές και τα πάντα όλα ρε γμτ. Τεσπά. Άρα λες ότι πάνω κάτω είναι ίδια με το μοσχάρι όσον αφορά την κατανάλωση πρωτεϊνης. Good enough for me.
Toufas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Ειναι πιο καλο νομιζω επειδη στο μοσχαρι το λιπος ειναι και μεσα στους μυς σε πιο μεγαλη περιεκτικοτητα. Στο χοιρινο ειναι οτι φενεται μονο, για αυτο και τα εντελως απαχα κομματια (ψαρονεφρι) στεγνωνουν με το παραμικρο
Προτεινόμενες αναρτήσεις