traganeus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Πιο FAIL οι πατάτες δεν μπορούσαν να γίνουν!! αχχαχαχαχα έλιωσα στα γέλια. Τις έκανα χοντροκομμένες τις έβρασα κανα 5λεπτο να τριπιόνται με το πιρούνι αλλα να μην λιώνουν. Μόλις κρύωσαν, σε μικρή κατσαρόλα ζέστανα το λάδι τις πέταξα μέσα και περίμενα.... Ανακάτεψα κανα 2 φορές με μια σα κουτάλα, κόλλησαν μετά μερικές. Γενικά ήταν σα να έφτιαξα τηγανισμένο πουρέ πατάτας το αποτέλεσμα.... Τελικά έφαγα μόνο κουνουπίδι, που νομίζω το πέτυχα γιατί κράταγε κιόλας λίγο δεν ήταν νιανιά που το κάνει συνέχεια η μάνα μου. Τώρα αν με πειράξει που το είχα 4-5 μέρες στο ψυγείο περιμένω να δώ.......
Toufas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=IcYSXQFwY4A Εβαλες νομιζω πολλες πατατες μαζι? Κανε οτι και στο video χωρις το λιπος απο το μοσχαρι (και την βολτα στον κηπο)
traganeus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 4 πατάτες μέτριες προς μικρές έβαλα. Παίζει να είναι και για τον *ούτσο οι πατάτες που διάλεξα....
slygeo87 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Μην ακούτε τον τούφα! Όσες φορές τον άκουσα έμεινα νηστικός.
Toufas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δες και αυτο τον τροπο http://i.imgur.com/jpqTA.jpg
traganeus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Τελικά μάλλον έβαλα πολλές.... Εγώ σε μικρή κατσαρόλα τις πέταξα όλες μαζί, γιατι όλα τα άλλα μέχρι και πως τις έκοψε τα έκανα ολόιδια.... Την επόμενη φορά θα βάλω λίγες λίγες.
Toufas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Οταν βαζεις πολλες πεφτει αποτομα η θερμοκρασια για αρκετη ωρα με αποτελεσμα να παπαριαζουν. Ετσι και εγω εκανα κατι σαμοσας χτες (περιπου σαν το μπουρεκι) και μου εγιναν χαλια.
billkost Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=1sffYOXq4Iw Το βήμα που προσθέτει ο Τούφας (και καλά κάνει) είναι, πριν το πρώτο τηγάνισμα να γίνει ένα βράσιμο σε αλατισμένο νερό. Αν στο βράσιμο προσθέσεις και αρκετό άσπρο ξύδι (και να τις βράσεις σε ξύδι πάλι, δε τρέχει τίποτα, το κέτσαπ που θα τις βουτάς, αν τις βουτάς έχει πιο πολύ όξινη γεύση) θα έχει θετικά αποτελέσματα στο να μη σπάνε οι πατάτες όταν τις βγάλεις από το βράσιμο. Είναι αρκετά σημαντικό. Για πιο εξελιγμένα πράγματα, ζήτα και θα λάβεις, αλλά θέλει αρκετή δουλειά. Μη φοβάσαι να ξαναδοκιμάσεις και καλή επιτυχία! edit: ξέχασα, όταν τις βγάλεις από το βράσιμο, πρέπει να τις στεγνώσεις κάπως, εγώ το κάνω με πιστολάκι για τα μαλλιά και, αφού δεν έχω, δανείζομαι .
slygeo87 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Ξέρω ότι ρωτάω πολύ out of this world πράγματα αλλά θα ήθελα να μου προτείνετε συνταγή για ένα πιάτο φασολάδα που μου έχει λείψει. Επίσης μάρκα ελληνικής αγοράς.
billkost Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Βρήκα βίντεο με πιο πολλά βήματα και πιο όμορφο από του chef John, αν και όχι τόσο θελκτικά ωραίο όπως τα δικά του. http://www.youtube.com/watch?v=hvTCJIpK65I Τώρα αυτά που θα άλλαζα είναι τα εξής, όταν τις βράσεις, βράσε τις με ξύδι, όπως είπα προηγουμένως. Αρκετό ξύδι, δε πειράζει. Θα βοηθήσει να μη σπάσουν. Βράσε τες για καμιά 10αριά λεπτά. Επίσης, στο πρώτο τηγάνισμα, να είναι για ένα λεπτό. Όχι παραπάνω, και όπως είπε ο Τούφας, όχι πολλές στη φριτέζα ή στη κατσαρόλα. Το δεύτερο τηγάνισμα ας είναι 3-4 λεπτά. Τώρα, γενικά, αν μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τηγανίσματος παίξει κατάψυξη για τουλάχιστο μια μέρα, είσαι ακόμα καλύτερος, καθώς θα γίνουν πιο τραγανές απ' έξω. Εγώ κάνω πολλές και τις καταψύχω μέχρι και εξάμηνο, έτσι, όταν θέλω πατάτες έχω μόνο την τελευταία τηγανιά να κάνω. Sorry για την πολυλογία, αλλά όταν το θέμα είναι οι τηγανιτές πατάτες, γουστάρω κάργα. Α, και για όνομα του Θεού, μη τις βράσεις σε ελαιόλαδο. Για όνομα του ίδιου επίσης, αν βρεις βράσε τες σε λίπος πάπιας ή γουρουνιού ή μοσχαριού.
Toufas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Ξέρω ό,τι ρωτάω πολύ out of this world πράγματα αλλά θα ήθελα να μου προτείνετε συνταγή για ένα πιάτο φασολάδα που μου έχει λείψει. Επίσης μάρκα ελληνικής αγοράς. http://www.youtube.com/watch?v=k_kD3X0LP2c
traganeus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Βρήκα βίντεο με πιο πολλά βήματα και πιο όμορφο από του chef John, αν και όχι τόσο θελκτικά ωραίο όπως τα δικά του. http://www.youtube.com/watch?v=hvTCJIpK65I Τώρα αυτά που θα άλλαζα είναι τα εξής, όταν τις βράσεις, βράσε τις με ξύδι, όπως είπα προηγουμένως. Αρκετό ξύδι, δε πειράζει. Θα βοηθήσει να μη σπάσουν. Βράσε τες για καμιά 10αριά λεπτά. Επίσης, στο πρώτο τηγάνισμα, να είναι για ένα λεπτό. Όχι παραπάνω, και όπως είπε ο Τούφας, όχι πολλές στη φριτέζα ή στη κατσαρόλα. Το δεύτερο τηγάνισμα ας είναι 3-4 λεπτά. Τώρα, γενικά, αν μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τηγανίσματος παίξει κατάψυξη για τουλάχιστο μια μέρα, είσαι ακόμα καλύτερος, καθώς θα γίνουν πιο τραγανές απ' έξω. Εγώ κάνω πολλές και τις καταψύχω μέχρι και εξάμηνο, έτσι, όταν θέλω πατάτες έχω μόνο την τελευταία τηγανιά να κάνω. Sorry για την πολυλογία, αλλά όταν το θέμα είναι οι τηγανιτές πατάτες, γουστάρω κάργα. Α, και για όνομα του Θεού, μη τις βράσεις σε ελαιόλαδο. Για όνομα του ίδιου επίσης, αν βρεις βράσε τες σε λίπος πάπιας ή γουρουνιού ή μοσχαριού. Πολύ με έψησες τώρα. Ειδικά το οτι μπορώ να τις έχω κατάψυξη με σώζει γιατί συνέχεια βαριόμουν να τηγανίσω. Όσον αφορά το λάδι, εγώ έχω συνηθίσει να μαγειρεύω τα πάντα σε ελαιόλαδο μιας και το έχουμε σε αφθονία. Τι λάδι να πάω να πάρω? Γιατί λίπος εδώ δεν παίζει να βρώ με τίποτα. Σπορέλαιο κάνει???
billkost Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Πολύ με έψησες τώρα. Ειδικά το οτι μπορώ να τις έχω κατάψυξη με σώζει γιατί συνέχεια βαριόμουν να τηγανίσω. Όσον αφορά το λάδι, εγώ έχω συνηθίσει να μαγειρεύω τα πάντα σε ελαιόλαδο μιας και το έχουμε σε αφθονία. Τι λάδι να πάω να πάρω? Γιατί λίπος εδώ δεν παίζει να βρώ με τίποτα. Σπορέλαιο κάνει??? Που βρίσκεσαι; Σπορέλαιο δε ξέρω από τι σπόρους είναι, δηλαδή από τι ακριβώς παράγεται το λάδι. Ότι και να βρεις, πρέπει να προσέξεις να έχει υψηλό σημείο καπνού, δηλαδή να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να καίγεται. Όταν καίγεται το λάδι, μαυρίζει και μυρίζει με τη γνωστή άσχημη μυρωδιά του καμένου λαδιού. http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point Γενικά, όσο αφορά θέματα υγείας, με τα λάδια το θέμα είναι τρέχα γύρευε, δηλαδή δε ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς. Παράδειγμα το canola oil (δε ξέρω πως λέγεται στα Ελληνικά), που μερικοί λένε πως είναι καλό για την υγεία και μερικοί πως είναι κακό. Εκεί, εμπιστεύεσαι ότι θες. Εγώ για παράδειγμα θα ήθελα αμυγδαλέλαιο αλλά για να κάνω deep frying, θα μου κοστίσει μια περιουσία, άσε που πρέπει να το αλλάζεις ανά μερικές τηγανιές. Αυτές οι πατάτες, με τον τρόπο αυτό, ειδικά αν δε ξεχάσεις και το βράσιμο με ξύδι και αλάτι, Γ Α Μ Α Ν Ε. Αν θες κάτι πιο πολύπλοκο, που να χρησιμοποιεί πιο περίεργα πράγματα, όπως πεκτινάση, εδώ είμαστε. Αλλά ένα ένα τα βήματα.
traganeus Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Τι λάδι να πάρω τελικά που να το βρίσκω σε ένα απλό σούπερ μάρκετ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις