Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τις βραζεις πρωτα κομμενες να ειναι 90% μαγειρεμενες, τις στραγγιζεις καλα και τις χτυπας να γινουν λιγο πιο τραχιες σε υφη, τις κρυωνεις εντελως και θες να στεγνωσουν εντελως. Τις τηγανιζεις σε φριτεζα/κατσαρολα με λαδι και οχι σε τηγανι μιας και θες οσο πιο λιγο χρονο γινετε μεσα στο λαδι.

Δημοσ.

Επειδή είμαι και λίγο ταλέπας, τις κόβω κανονικά όπως θα έκοβα αν τηγάνιζα? και πόσο χρόνο περίπου τις βράζω? Το κοπανημα πως να το κάνω?

Δημοσ.

Ναι, αν και θα τις εκανα πιο χοντρες. Το κοπανημα το κανεις αφου της εχεις στο σουρωτηρι τις χτυπας στα τυχωματα. Δεν ειναι σημαντικο, αλλα οτι ειναι πιο τραχυ θα γινει πιο τραγανο στο τηγανισμα. Επισης αυτος ο τροπος ειναι κανει και για τον φουρνο. Απλα μην τις βρασεις εντελως και κανεις πουρε με το χτυπημα

Δημοσ.

παιζει καμια συνταγη για κρουασαν σοκολατας ή κασεροπιτες ( σφολιατα )

Εννοείς να φτιάξεις δικιά σου σφολιάτα?

Γουστάρω.

 

Κάνε τον αυθεντικό Γαλλικό τρόπο που τα σπάει. Το έκανα πρώτη φορά πριν καμιά εικοσαριά μέρες και καραγούσταρα με το πόσο φούσκωσε.

 

Ο Τούφας μου έδειξε και τη μέθοδο του Alton αλλά ο Γαλλικός είναι πιο απλός, απλά θέλει πιο πολύ ώρα.

 

Επειδή βαριέμαι να γράφω, google french puff pastry, θα βρεις διάφορες ιστοσελίδες, αλλά θα βρεις και στο youtube έναν τύπο σε μια εκπομπή της Child.

 

Εγώ αυτό ακολούθησα και ΓΑΜΗΣΕ.

 

Καλή επιτυχία.

Δημοσ.

πριν καμια δεκαρια μερες το εκανα αυτο με την ετοιμη ζυμη. γινονται πολυ ωραια. ιδεα της κολλητης μου, ειχε κανει κρουασανακια με τυρι την πρωτοχρονια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...