billkost Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Θέλω να φτιάξω ομελέτα. Εχω αυγά πατάτες κρεμμύδι ντομάτα μπέικον φέτα μανιτάρια φρέσκα παρμεζανα τριμενη. Πείτε κανα καλό συνδιασμό. Κάνε κάτι διαφορετικό. Ομελέτα σουφλέ. Είναι πολύ απλό. 1. Σε ένα τηγάνι που αντέχει σε φούρνο (νταξ, αρκεί να μην έχει πλαστικά μέρη, θα είναι για λίγο) λιώνεις βούτυρο. 1. Χτυπάς τους κρόκους με λίγο αλάτι. 2. Χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αυτό το πράγμα που γίνονται όταν τα χτυπάς, ξέρεις, σαν αφρός, λίγο πιο πηχτός. 3. Χτυπάς μαζί τους κρόκους με το 1/3 του ασπραδιού. 4. Αφού ενσωματωθεί, χτυπάς και τα υπόλοιπα ασπράδια. 5. Το βάζεις στο τηγάνι. 6. Βάζεις το τηγάνι στο φούρνο, στο grill, μέχρι να φουσκώσει, νταξ, 3-4-5 λεπτά. Τώρα, αυτά που είπες πριν νταξ, δίνουν μια έξτρα γεύση που κατά τη γνώμη μου αποπροσανατολίζουν από την κύρια φάση του αυγού. Αν θες όμως τσιγάρισε στο τηγάνι μερικά από αυτά. Εγώ προτιμώ scrambbled eggs, πολύ ελαφρά όμως καθώς και sous vide eggs, αλλά δεν έχω sous vide και ζηλεύω τον Τούφα πυο πήρε. http://www.youtube.com/watch?v=zLjEib3FvYE Αυτός ο τύπος είναι μεγάλη μορφή. Ζηλεύω.
Toufas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Οτι και να βαλεις μεσα, να ξερεις οτι πρεπει να ειναι μαγειρεμενο απο πριν. Επειδη τριφτη δεν νομιζω να εχεις για να κοψεις πολυ λεπτες φετες την πατατα, μπορεις να το κανεις με αυτο που τις ξεφλουδιζουν ή αυτο που κοβουν φετες το τυρι. Τις μαγειρευεις μεσα σε λαδι, και μετα τις στραγγιζεις και τις ανακατευεις μαζι με τα χτυπημενα αυγα, αλατι πιπερι και το βαζεις στο τηγανι που εχεις βαλει λιγο βουτυρο να λιωσει σε αντικολλητικο τηγανι. Την πανω μερια την κανεις στο grill σου. Συγχαρητιρια εκανες μια ισπανικη τορτιγια ντε πατατας. Αλλος τροπος ειναι αυτος (και must watch για μενα γιατι δειχνει πως να αποφυγεις το πιο συχνο λαθος με τα αυγα) http://www.youtube.com/watch?v=3ctOrOZ__p0 http://www.youtube.com/watch?v=24ShaXtp_OM Τωρα απο συνδιασμους, μην βαλεις φετα/παρμεζανα με μπεικον, θα γινει πολυ αλμυρο. Την ντοματα κοψτην σε μικρα κυβακια και βαλτην στο τελος απο πανω.
traganeus Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Τελικά πήγα πήρα λουκάνικα και πιπεριά, πέταξα και όσο μπέικον μου είχε μείνει μέσα. Έβαλα 3 αυγά ολόκληρα + 1 ασπράδι και την τελείωσα σε ένα ταψάκι στον φούρνο με παρμεζάνα απο πάνω. Βγήκε πολύ ωραία αλλα ήταν όντως λίγο αλμυρή, γιατί δυστυχώς δεν είχα προλάβει να δω το ποστ σου Τούφα. Τις πατάτες εννοείς να τις κάνω στον τρίφτη που έχει σε μια πλευρά μόνο μια λεπίδα? Είχα δει και ενα βιντεάκι για tortilla de patatas που τις είχε κόψει σε μικρούς κύβους τις πατάτες, τι είναι καλύτερο?
Toufas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Πιο καλα λεπτες φετες, τις κανεις και λιγο τραγανες και τις αφηνεις μεσα στο αυγο να ρουφιξουν και να παπαριασουν λιγο. Επισης τελος τα ψωνια για το sous vide, χαλασα 380 λιρες περιπου αλλα νταξει, τα πηρα ολα. Ελπιζω να ειναι εδω το πολυ την δευτερα, αυριο μου ερχεται το vacuum pack μηχανημα, πηρα και αυτη την ζαχαρη με το CO2 μεσα, που οταν την τρως κανει ποπ ποπ στο στομα για να φτιαξω ενα γλυκο για το γευμα που ελεγα, θα κανω espuma τον πουρε (σαν αφρος περιπου) τελικα.
athlios Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Ολα τα λεφτα στα γκομενακια. Ξερεις που αλλου να βαλεις αυτην την ζαχαρη που κανει ποπ ποπ στο στομα ε;;
billkost Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Πιο καλα λεπτες φετες, τις κανεις και λιγο τραγανες και τις αφηνεις μεσα στο αυγο να ρουφιξουν και να παπαριασουν λιγο. Επισης τελος τα ψωνια για το sous vide, χαλασα 380 λιρες περιπου αλλα νταξει, τα πηρα ολα. Ελπιζω να ειναι εδω το πολυ την δευτερα, αυριο μου ερχεται το vacuum pack μηχανημα, πηρα και αυτη την ζαχαρη με το CO2 μεσα, που οταν την τρως κανει ποπ ποπ στο στομα για να φτιαξω ενα γλυκο για το γευμα που ελεγα, θα κανω espuma τον πουρε (σαν αφρος περιπου) τελικα. Με κάνεις και ξαναρωτάω, πιο ρουφηχτήρι πήρες;;; Το γκομενάκι αξίζει τον κόπο του μαγειρέματος για 4 άτομα;
Toufas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Ολα τα λεφτα στα γκομενακια. Ξερεις που αλλου να βαλεις αυτην την ζαχαρη που κανει ποπ ποπ στο στομα ε;; Με κάνεις και ξαναρωτάω, πιο ρουφηχτήρι πήρες;;; Το γκομενάκι αξίζει τον κόπο του μαγειρέματος για 4 άτομα; http://www.creamsupplies.co.uk/alice-magic-vac-vacuum-packing-system-for-the-home/prod_2481.html?category=386 Ε σιγα τον κοπο ρε συ, αλλα ναι τον αξιζει πιστευω. Επισης δες στο site αυτο τι εχει http://www.creamsupplies.co.uk/chef-tools-amp-kitchenware/cat_62.html
billkost Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 http://www.creamsupplies.co.uk/alice-magic-vac-vacuum-packing-system-for-the-home/prod_2481.html?category=386 Ε σιγα τον κοπο ρε συ, αλλα ναι τον αξιζει πιστευω. Επισης δες στο site αυτο τι εχει http://www.creamsupplies.co.uk/chef-tools-amp-kitchenware/cat_62.html Ενδιαφέρον. Πουλάνε διάφορα κιτ για μοριακή γαστρονομία στο νετ αλλά μερικές από αυτές τις ουσίες ρε συ, είναι λίγο επίφοβες για την υγεία.
evabb Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Ενδιαφέρον. Πουλάνε διάφορα κιτ για μοριακή γαστρονομία στο νετ αλλά μερικές από αυτές τις ουσίες ρε συ, είναι λίγο επίφοβες για την υγεία. οπως;
Toufas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Α καλα ξεχασα οτι εσυ φοβασαι και την σκια σου! Ξερεις οτι τα πιο πολλα χρησιμοποιουνται σε συμβατικα φαγητα εδω και χρονια ετσι? Πηγαινε σε ενα supermarket και δες τις κρεμες γαλακτος και τι εχουν μεσα (καραγενανη). Α και να κανεις scrambled αυγα σε μπεν μαρι, ετσι ειχε δειξει ο heston την προηγουμενη βδομαδα. Θελει κανα 30λεπτο ομως ανακατεμα αλλα γινονται σαν sousvide.
evabb Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Α καλα ξεχασα οτι εσυ φοβασαι και την σκια σου! Ξερεις οτι τα πιο πολλα χρησιμοποιουνται σε συμβατικα φαγητα εδω και χρονια ετσι? Πηγαινε σε ενα supermarket και δες τις κρεμες γαλακτος και τι εχουν μεσα (καραγενανη). Α και να κανεις scrambled αυγα σε μπεν μαρι, ετσι ειχε δειξει ο heston την προηγουμενη βδομαδα. Θελει κανα 30λεπτο ομως ανακατεμα αλλα γινονται σαν sousvide. 30 λεπτα για να φας δυο αυγα; δεν λεω πιθανως να αξιζει τον κοπο αλλα θα πρεπει να μην πεινας καθολου. οσο για τα χημικα που λες, συμφωνω. ασε που πολλα Ε δεν ειναι στην πραγματικοτητα κακες ουσιες.
Liverpool89 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Παιδια πειρε τι να κανω για Σαββατοκυριακο.. Εχω ρυζι μαυρο και σκεφτομαι να παρω τηγανια χοιρινη.Πως να την κανω??Η να παρω μπριζολες λαιμου??
Toufas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 30 λεπτα για να φας δυο αυγα; δεν λεω πιθανως να αξιζει τον κοπο αλλα θα πρεπει να μην πεινας καθολου. οσο για τα χημικα που λες, συμφωνω. ασε που πολλα Ε δεν ειναι στην πραγματικοτητα κακες ουσιες. Των φρονιμων τα παιδια, πριν πεινασουν μαγειρευουν Οσο για τα Ε, η ανοησια μερικων τα εχουν δαιμονοποιησει ενω προκειται ακομα και για μπαχαρικα σε μερικα απο αυτα. Παιδια πειρε τι να κανω για Σαββατοκυριακο.. Εχω ρυζι μαυρο και σκεφτομαι να παρω τηγανια χοιρινη.Πως να την κανω??Η να παρω μπριζολες λαιμου?? http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/634473 Στην ουσια βραζεις το χοιρινο μεσα στο γαλα και κανεις και ενα απλο τυρι μεσα στην κατσαρολα. Παρε ενα μεγαλο κομματι ακοπο απο σπαλα/λαιμο/σβερκο (ενα απο τα 3). Και γιατι αγοραζετε "τηγανιά"? Οτι κομματια θελουν βαζουν, δεν βραζουν ολα στον ιδιο χρονο. Και για να δειτε με το βραδυνο σας: http://www.youtube.com/watch?v=O5yCNsMLwwo
billkost Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Η Carrageenan αναπτύσσει όγκους στα έντερα ποντικιών. Είμαι πράγματι πολύ χέστης. Επίσης δε τρώω κονσέρβες καθώς δεν αναγράφουν τι βάζουν μέσα, τα γενετικά τροποποιημένα ένζυμα για παράδειγμα δεν είναι φαγητά και δεν είναι υποχρεωμένοι να τα γράψουν. Τα scrambled eggs τα τρώω όπως είχα δει από ένα βίντεο του Ramsey. http://www.youtube.com/watch?v=dU_B3QNu_Ks Αλλά αντί για το μέσα έξω στη φωτιά που κάνει αυτός, το έχω σε πολύ χαμηλή φωτιά, όπως λες και εσύ. Είναι υπέροχα. Αυγουλίλα στη κατάλληλη ποσότητα και πολύ γεύση. Αλλά παρατηρώ πως, και χωρίς λίπος είναι πάλι πολύ νόστιμα, πραγματικά, δεν είναι πως χάνει στη γεύση, είναι ίσα ίσα λίγο πιο έντονο και το γουστάρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις