billkost Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Τούφα τι ρουφηχτήρι πήρες για το sous vide;
Toufas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Αν λες αυτο που τα σφραγιζει δεν εχω παρει ακομα καποιο, ειμαι μεταξυ σε 3 μοντελα με 3 διαφορετικες τιμες... Παντως ειναι στον δρομο για εδω το πακετο ηδη. Στις 28 εχω δειπνο ενα φιλικο ζευγαρι και την την παρανυφο τους που θελω να "ριξω" Το μενου μεχρι στιγμης εχει κατι μαριναρισμενες ντοματες απο το under pressure του keller, στηθος κοτοπουλο sv με πουρε και μια σαλτσα με φασκομηλο μαλλον και glazed sv καροτα και για τον αλλο αντρα που ειναι χορτοφαγος μαλλον μελιτζανες sv και τελειωμα με μανουρι στον φουρνο. Για γλυκο δεν ξερω, μαλλον ganache σε μορφη cappucino που ειναι και ευκολο γιατι προβλεπω να μου φεγει ο πατος για ολα τα αλλα.
billkost Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Αν λες αυτο που τα σφραγιζει δεν εχω παρει ακομα καποιο, ειμαι μεταξυ σε 3 μοντελα με 3 διαφορετικες τιμες... Παντως ειναι στον δρομο για εδω το πακετο ηδη. Στις 28 εχω δειπνο ενα φιλικο ζευγαρι και την την παρανυφο τους που θελω να "ριξω" Το μενου μεχρι στιγμης εχει κατι μαριναρισμενες ντοματες απο το under pressure του keller, στηθος κοτοπουλο sv με πουρε και μια σαλτσα με φασκομηλο μαλλον και glazed sv καροτα και για τον αλλο αντρα που ειναι χορτοφαγος μαλλον μελιτζανες sv και τελειωμα με μανουρι στον φουρνο. Για γλυκο δεν ξερω, μαλλον ganache σε μορφη cappucino που ειναι και ευκολο γιατι προβλεπω να μου φεγει ο πατος για ολα τα αλλα. Λοιπόν, όσον αφορά το vacuum, διάβαζα αυτά τα blogs και είμαι αναποφάσιστος. Αυτό μιλάει για το πως πρέπει να είσαι προσεκτικός με το vacuum, καθώς επηρεάζει την υφή του φαγητού: http://www.cookingissues.com/2009/06/17/boring-but-useful-technical-post-vacuum-machines-affect-the-texture-of-your-meat/ (γενικά το cooking issues τα σπάει!) Αυτό σου κάνει μια σύγκριση με το πολύ φτηνό ziploc vacuum σύστημα, που αγόρασα να έχω δυο πριν φύγω από το USA. http://seattlefoodgeek.com/2011/06/ziploc-vacuum-bags-vs-foodsaver-for-sous-vide-at-home/ Είμαι, ως συνήθως, μπερδεμένος. Καλή επιτυχία με την παράνυφο!
Toufas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=OOocMVfDNag και η πολη μου επιτελους!
Toufas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μιας και εχει κρυο στην ελλαδα, να μια καλη σουπα Σουπα καροτου με κολιανδρο 1 κρεμμυδι μισο κιλο καροτα 1 μικρη κουταλια κολιανδρο ξερο τριμμενο 1 κουταλια λαδι 1 λιτρο ζωμο λαχανικων 1 ματσο φρεσκο κολιανδρο αλατι πιπερι βαζετε το κρεμμυδι και τα καροτα στο λαδι να αρχισουν να ιδρωνουν για 3-4 λεπτα, βαζετε τον ξερο κολιανδρο για ακομα 1 λεπτο, βαζετε τον ζωμο και σιγοβραζετε μεχρι να ειναι ολα μαλακα. Με ενα μιξερ/μπλεντερ μεχρι να ειναι ολα ομοιομορφα, και βαζετε μεσα τον φρεσκο κολιανδρο ψιλοκομμενο
insomniaK Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Και πως φτιάχνεται 1 λίτρο ζωμοσ λαχανικών;
Pantelwolf Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 1 λιτρο νερο και 1 κυβος κνορ λαχανικών. Αλλά όλοι εδω μέσα ειναι ντελικατεσεν και δεν θελουν κύβους
insomniaK Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Βασικά αν έχω ήδη ένα λίτρο λαχανικών έτοιμο, γιατι δεν έχει ήδη μέσα του καρότσα κρεμμύδια και κόλιανδρο;
Toufas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Η τον κανεις με λαχανικα (ακρες κλπ), εγω δεν εχω φτιαξει ποτε μου στο σπιτι, με αυτα κανω δουλεια κατα 80%: http://www.knorr.co.uk/About-Knorr/Products/Knorr-Stock-Pots.aspx Η knorr εδω εχει και υγρους ζωμους στο ραφι και τα supermarkets πουλανε διαφορους ζωμους στα ψυγεια τους.
insomniaK Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 *καρότα, άλλα δεν το διορθώνω. Μου αρέσει έτσι χωρίς κόμμα.
Toufas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Βασικά αν έχω ήδη ένα λίτρο λαχανικών έτοιμο, γιατι δεν έχει ήδη μέσα του καρότσα κρεμμύδια και κόλιανδρο; γιατι δεν ειναι ζωμος καροτου, ειναι ζωμος λαχανικων (καροτο κρεμμυδι σελινο πιπερι δαφνη) Ο ζωμος λαχανικων ειναι σαν νερο περιπου και θελει ελαχιστη ωρα να φτιαχτει (ειδικα σε σχεση με ζωμο κρεατος)
Toufas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δεν ειναι στην ιδια αναλογια ρε κομαντο, ουτε αλεθεις τα λαχανικα που κανεις τον ζωμο.
traganeus Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Θέλω να φτιάξω ομελέτα. Εχω αυγά πατάτες κρεμμύδι ντομάτα μπέικον φέτα μανιτάρια φρέσκα παρμεζανα τριμενη. Πείτε κανα καλό συνδιασμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις