Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έφτιαξα και την καρμπονάρα μου σήμερα...

 

 

k2oc5h.jpg

 

 

 

δεν ξέρω αν την πέτυχα, απο γεύση δεν ήταν τίποτα τρελό.... Το μόνο που με χάλασε ήταν η παρμεζάνα που δεν ήταν όσο αλμυρή περίμενα και μου έβγαζε λίγο οτι χρειαζόταν να αλατίσω το νερό που έβραζα τα μακαρόνια περισσότερο... Πάντως δεν ήταν τίποτα δύσκολο.

 

Η τουαλέτα θα δείξει σε λίγες ώρες αν θα την ξανακάνω έτσι ή θα κάνω την μούφα με την κρέμα γάλακτος....

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έφτιαξα και την καρμπονάρα μου σήμερα...

 

 

k2oc5h.jpg

 

 

 

δεν ξέρω αν την πέτυχα, απο γεύση δεν ήταν τίποτα τρελό.... Το μόνο που με χάλασε ήταν η παρμεζάνα που δεν ήταν όσο αλμυρή περίμενα και μου έβγαζε λίγο οτι χρειαζόταν να αλατίσω το νερό που έβραζα τα μακαρόνια περισσότερο... Πάντως δεν ήταν τίποτα δύσκολο.

 

Η τουαλέτα θα δείξει σε λίγες ώρες αν θα την ξανακάνω έτσι ή θα κάνω την μούφα με την κρέμα γάλακτος....

Μου φαίνεται πως το αυγό σου έχει σβολιάσει λίγο,

επίσης, έβαλες πολλά μακαρόνια για ένα αυγό,

 

επίσης, χωρίς να είμαι σίγουρος, μου φαίνεται πως η σάλτσα σου σταθεροποιήθηκε με την προσθήκη του τυριού, κάτι που δε πρέπει να γίνεται, αφού κανονικά η σάλτσα πρέπει να δέσει και χωρίς το τυρί, από μόνη της.

 

Αυτό θα το πετύχεις αν βράσεις τα μακαρόνια σε πολύ λίγο νερό, έτσι ώστε όταν προσθέσεις αυτό το νερό, θα έχει αρκετό άμυλο σε μικρότερο όγκο.

 

Επίσης, ψάξε καλής ποιότητας μακαρόνια, που να βγάζουν αρκετό άμυλο όταν μαγειρεύονται, η DeCecco (έτσι γράφεται;) δεν είναι άσχημη. Αν μένεις Αθήνα και δε βαριέσαι και δε τσιγκουνεύεσαι, δώσε για μια φορά 4,5 ευρώ και πάρε Rustichella d' Abruzzo, είναι νόστιμα από μόνα τους.

 

Αν ακολουθήσεις όλα αυτά, θα κάνεις πολύ νόστιμο μακαρόνι.

 

Θέλει πολύ προσπάθεια για να το κάνεις, εγώ νομίζω πέτυχα τη καρμπονάρα μετά από τουλάχιστο 10-15 φορές (δεν είχα κανέναν να μου μάθει, όλοι κάναν μαλακίες με κρέμες γάλακτος).

 

Σημείωση: Μη πάρεις φρέσκα μακαρόνια για καρμπονάρα, έχει αυγό και θα σου φανεί λίγο περίεργο στη γεύση, όχι πως δε θα τρώγεται.

 

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βγάλε και την επόμενη φορά φώτο.

 

edit: Ξέχασα, εγώ στη δική μου version, έκοψα το πιπέρι στο μαγείρεμα και βάζε ελάχιστο στο τέλος, δε ξέρω γιατί αλλά μου πικρίζει, για να σιγουρευτώ πως δεν ήταν το σκεύος, τα μαγείρεψα και σε άλλο τηγάνι αλλά πάλι μου πίκριζε, και είχα καλής ποιότητας πιπέρι.

Δημοσ.

Έφτιαξα και την καρμπονάρα μου σήμερα...

 

 

k2oc5h.jpg

 

 

 

δεν ξέρω αν την πέτυχα, απο γεύση δεν ήταν τίποτα τρελό.... Το μόνο που με χάλασε ήταν η παρμεζάνα που δεν ήταν όσο αλμυρή περίμενα και μου έβγαζε λίγο οτι χρειαζόταν να αλατίσω το νερό που έβραζα τα μακαρόνια περισσότερο... Πάντως δεν ήταν τίποτα δύσκολο.

 

Η τουαλέτα θα δείξει σε λίγες ώρες αν θα την ξανακάνω έτσι ή θα κάνω την μούφα με την κρέμα γάλακτος....

 

εμενα παντως μια χαρα μου φαινεται η καρμποναρα σου. το τυρι ειναι να βρεις την καλη μαρκα.

 

Μου φαίνεται πως το αυγό σου έχει σβολιάσει λίγο,

επίσης, έβαλες πολλά μακαρόνια για ένα αυγό,

 

επίσης, χωρίς να είμαι σίγουρος, μου φαίνεται πως η σάλτσα σου σταθεροποιήθηκε με την προσθήκη του τυριού, κάτι που δε πρέπει να γίνεται, αφού κανονικά η σάλτσα πρέπει να δέσει και χωρίς το τυρί, από μόνη της.

 

Αυτό θα το πετύχεις αν βράσεις τα μακαρόνια σε πολύ λίγο νερό, έτσι ώστε όταν προσθέσεις αυτό το νερό, θα έχει αρκετό άμυλο σε μικρότερο όγκο.

 

Επίσης, ψάξε καλής ποιότητας μακαρόνια, που να βγάζουν αρκετό άμυλο όταν μαγειρεύονται, η DeCecco (έτσι γράφεται;) δεν είναι άσχημη. Αν μένεις Αθήνα και δε βαριέσαι και δε τσιγκουνεύεσαι, δώσε για μια φορά 4,5 ευρώ και πάρε Rustichella d' Abruzzo, είναι νόστιμα από μόνα τους.

 

Αν ακολουθήσεις όλα αυτά, θα κάνεις πολύ νόστιμο μακαρόνι.

 

Θέλει πολύ προσπάθεια για να το κάνεις, εγώ νομίζω πέτυχα τη καρμπονάρα μετά από τουλάχιστο 10-15 φορές (δεν είχα κανέναν να μου μάθει, όλοι κάναν μαλακίες με κρέμες γάλακτος).

 

Σημείωση: Μη πάρεις φρέσκα μακαρόνια για καρμπονάρα, έχει αυγό και θα σου φανεί λίγο περίεργο στη γεύση, όχι πως δε θα τρώγεται.

 

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βγάλε και την επόμενη φορά φώτο.

 

edit: Ξέχασα, εγώ στη δική μου version, έκοψα το πιπέρι στο μαγείρεμα και βάζε ελάχιστο στο τέλος, δε ξέρω γιατί αλλά μου πικρίζει, για να σιγουρευτώ πως δεν ήταν το σκεύος, τα μαγείρεψα και σε άλλο τηγάνι αλλά πάλι μου πίκριζε, και είχα καλής ποιότητας πιπέρι.

 

εισαι τρελος!

Δημοσ.

αυτά τα γρουμπαλάκια είναι απο τυρί, που μάλλον έκανα μαλακία και έβαλα περισσότερο απο όσο έπρεπε γιατι νόμιζα οτι θα δέσει με το τυρί και έγινε κάπως σφιχτή η σάλτσα.. Αυγά έβαλα ένα ολόκληρο και ένα κρόκο. Τώρα τέτοιες ιστορίες με μακαρόνια δεν παίζει να βρώ για είμαι Χίο. Μίσκο έβαλα... Θα δοκιμάσω και μια βλάχικη έκδοση αντί για παρμεζάνα κεφαλοτύρι που μου αρέσει περισσότερο.

Δημοσ.

εμενα παντως μια χαρα μου φαινεται η καρμποναρα σου. το τυρι ειναι να βρεις την καλη μαρκα.

 

εισαι τρελος!

Γιατί μου φέρεσαι σα σκουπίδι; (LOL).

 

Ίσα μωρή που θα με πεις τρελό επειδή διαφωνείς μαζί μου.

Έχω δίκιο και όταν κάνω καρμπονάρα ξανά, θα τη φωτογραφίσω για να σου δώσω μαθήματα.

 

Άντε αφεντικά και δούλοι ίσα κι όμοια γίναμ' ούλοι.

Δημοσ.

και μένα μου φένεται σαν να έχει σβολιάσει και είναι αυτό που ειπε ο μπιλκωστ. μετά απο μια χ προσπάθεια θα την καταφέρεις.

Δημοσ.

Γιατί μου φέρεσαι σα σκουπίδι; (LOL).

 

Ίσα μωρή που θα με πεις τρελό επειδή διαφωνείς μαζί μου.

Έχω δίκιο και όταν κάνω καρμπονάρα ξανά, θα τη φωτογραφίσω για να σου δώσω μαθήματα.

 

Άντε αφεντικά και δούλοι ίσα κι όμοια γίναμ' ούλοι.

 

4,5 ευρω τα μακαρονια. εκει πηγαινε το τρελος.

 

 

ερωτηση προς ολα τα μελη. αν φτιαξω ζυμη για πιτσα μπορω να την βαλω στην καταψυξη η οχι; αν ναι πριν το φουσκωμα η μετα;

Δημοσ.

παιδια, εχω εδω ενα βαζο μους μηλου. ειναι σαν λιωμενο εντελως μηλο χωρις κομματακια κι οχι παρα πολυ γλυκο (δεν εχει προσθετη ζαχαρη) σκεφτομαι τι να το κανω. ρωτησα φιλες, βελγιδες γαρ, το τρωνε στην ψυχρα με κρεας σαν λαχανικο. αλλα επειδη εγω δεν ειμαι βελγιδα και δεν εχω καμια ορεξη να κανω τετοιο πειραμα, σκεφτομουν να το κανω παστα φλωρα βαζοντας επιπλεον ζαχαρη μεσα και κανα καρυδι. εσεις τι λετε;

Δημοσ.

Συνηθως οταν βαζουν apple sauce στα γλυκα, μπαινει στην θεση καποιου λιπους σε muffin, flapjack κλπ.

Δοκιμασε τες και με τηγανίτες απο πατατα (latke)

Δημοσ.

Τούφα, ψήνομαι να κάνω στήθος πάπιας και έχω την εξής ανάλυση με μια μικρή απορία.

 

Όταν είχα παραγγείλει το κομμάτι foie gras στο Αμέρικα, είχα παραγγείλει και στήθος πάπιας. Εκείνο που μου είχαν δώσει δε ξέρω τι ήταν, δηλαδή αν ήταν από Moulard ή Pekin ή Muscvovy, ήταν όμως υπέροχο.

 

Αν πάρω στήθος κανονικής πάπιας, που δεν έχει γίνει force fed, θα έχει το τόσο νόστιμο λίπος που είναι κάπου μισό χιλιοστό στο πάνω μέρος του στήθους ή όχι; Επίσης, θα είναι τόσο νόστιμη;

 

Δε ξέρω καν που να ψάξω για στήθος Moulard, σκέφτομαι πως η πρώτη μου απόπειρα θα είναι το μαγαζί που πήρα το foie στην Ελλάδα.

 

Καμία πρόταση;

Δημοσ.

ναι θα ειναι το ιδιο, δεν παιζει ρολο το αν εγινε foie gras στην παπια. Παρε κανονικο στηθος παπιας. Η μονη διαφορα που εχω δει ηταν σε αγριοπαπια και σε εμποριου, πουθενα αλλου.

Δημοσ.

εχω μια συνταγη για κεικ καροτο και λεει να βαλω φυτικο λαδι. τι λαδι να βαλω; το ελαιολαδο δεν ειναι λιγο βαρυ για γλυκο; σπορελαιο/καλαμποκελαιο μηπως;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...