Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μάλλον εννοεί να μην τα αφήνεις να μουλιάζουν με τις ώρες για να μαλακώσουν τα ξερά.

 

Μαυρίζουν τα ρημάδια τα αλουμίνια...

 

αυτο ακριβως. μπορω να σου κανω και αναλυση γτ δεν πρεπει να το αφηνεις στο νερο. :-D

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μάλλον εννοεί να μην τα αφήνεις να μουλιάζουν με τις ώρες για να μαλακώσουν τα ξερά.

 

Μαυρίζουν τα ρημάδια τα αλουμίνια...

Το να μην τα αφήνεις να μουλιάζουν με τις ώρες, το είχε καλύψει εδώ:

..και τα αλουμινια μην τα αφηνεις μεσα σε νερο για πολλες ωρες..

αλλά anyway

Δημοσ.

Το να μην τα αφήνεις να μουλιάζουν με τις ώρες, το είχε καλύψει εδώ:

 

αλλά anyway

 

η βρωμια ξεκολλαει πιο ευκολα οταν ειναι φρεσκια και ζεστη.

Δημοσ.

άμα όμως πλακώσεις τον περίδρομο, και το ταψί στο μεταξύ κρυώσει; Το ξαναβάζεις στον φούρνο να ζεσταθεί;

 

περιδρομιασε εκει και πλυνε το σε κανα τριωρο δεν θα εχουν γινει λαστιχο τα λιπη. αν το βαλεις παλι στο φουρνο θα γινει χειροτερα.

Δημοσ.

εύκολο "τυρόψωμο" που κάνεις τσατ-πατ για πρωινό και ξετρελαίνονται τα πιτσιρίκια:

(αν και ταίριαζε πιο πολύ στο "συνταγές της γιαγιάς", η γιαγιάκαμ μου το έμαθε)

 

(ο Τούφας αν διαβάσει την συνταγη θα του σηκωθεί η τρίχα :mrgreen: )

 

5 βαρβάτες κουταλιές αλεύρι

3 αβγά

αλάτι

λίγο πιπέρι

 

τα χτυπάμε όλα μαζί σε ένα μπολ, και προσθέτουμε λίγο λίγο νερό μέχρι να γίνει ολίγον νερουλός χυλός.

 

λαδώνουμε καλά ένα ταψί (μικρό), απλώνουμε τον χυλό (θα γίνει μια λεπτή στρώση).

 

από πάνω τρίβουμε με τα χέρια μας φέτα. Αν θέλουμε, τρίβουμε και λίγο κασέρι, κάνα αλλαντικό. Σκορπίζουμε και μερικά κομματάκια βούτυρο.

 

Το ρίχνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.

 

 

 

 

 

Καλημερούδια.

Δημοσ.

σαν την τεμπελοπιτα που ειχα φτιαξει πριν καμποσο καιρο μου φαινεται.

 

 

p1030246k.jpg

p1030247e.jpg

p1030255x.jpg

p1030253g.jpg

p1030252y.jpg

 

 

Υλικά

2 αυγά

2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό (αν βρείτε πρόβειο ταιριάζει καλύτερα)

1 ½ και ½ φλ. τσαγιού φέτα τριμμένη

1 ½ φλ. τσαγιού νερό

2 φλ. τσαγιού αλεύρι (ίσως χρειαστεί και λίγο ακόμη για να σφίξει ο χυλός)

3 και 4 κουταλιές ελαιόλαδο

1/3 φλ. τσαγιού γάλα

Βούτυρο για το ταψί

 

Εκτέλεση

Προθερμένετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γιαούρτι και το νερό. Προσθέτετε το 1 ½ φλ. τσαγιού φέτα, τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τα 2 φλ. τσαγιού αλεύρι. Ανακατεύετε καλά. Αν ο χυλός είναι αραιός, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη. Βουτυρώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου και αδειάζετε μέσα το χυλό. Τον απλώνετε σε όλο το ταψί (όσο πιο λεπτή η πίτα, τόσο πιο καλά) . Ανακατεύετε σε ένα μπολ το γάλα με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι απλώνετε αυτό το μίγμα σε όλη την επιφάνεια της πίτας. Ψήνετε την πίτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 50 περίπου λεπτά. 10 λεπτά πριν ψηθεί, ίσως χρειαστεί να την ανεβάσετε πιο ψηλά για να ροδίσει περισσότερο από πάνω (αυτό εξαρτάται από τον φούρνο σας). Την βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε. Τρώγεται χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Σημ.: μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με λιωμένο βούτυρο

 

στο τελος βεβαια την ξετιναξα στο τυρι εβαλα πολυ παραπανω απ οσο λεει η συνταγη

  • Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό που φτιάχνει ο leftermann είναι "light" εκδοχή της αλευρόπιτας (στο Ζαγόρι βάζουν βούτυρο, όχι λάδι, και δε χρησιμοποιούν αλλαντικά).

 

Το ίδιο και η εκδοχή της evabb (ειδικά το πρόβειο, που πράγματι δίνει ανώτερη γεύση) αλλά σε λεπτή στρώση.

 

(είπα αλευρόπιτα και θυμήθηκα, αν σας φέρει ο δρόμος στο Μονοδένδρι, αντί της περίφημης και πολυδιαφημισμένης "Κικίτσας" -που αξίζει, αν δε γίνεται χαμός από κόσμο- σταθείτε στη "Χαράδρα του Βίκου" και παραγγείλτε αλευρόπιτα, θα με θυμηθείτε).

Δημοσ.

Αυτό που φτιάχνει ο leftermann είναι "light" εκδοχή της αλευρόπιτας (στο Ζαγόρι βάζουν βούτυρο, όχι λάδι, και δε χρησιμοποιούν αλλαντικά).

 

Το ίδιο και η εκδοχή της evabb (ειδικά το πρόβειο, που πράγματι δίνει ανώτερη γεύση) αλλά σε λεπτή στρώση.

 

(είπα αλευρόπιτα και θυμήθηκα, αν σας φέρει ο δρόμος στο Μονοδένδρι, αντί της περίφημης και πολυδιαφημισμένης "Κικίτσας" -που αξίζει, αν δε γίνεται χαμός από κόσμο- σταθείτε στη "Χαράδρα του Βίκου" και παραγγείλτε αλευρόπιτα, θα με θυμηθείτε).

 

ναι, η γιαγιάκαμ δεν είχε πει τίποτα για αλλαντικά, ούτε για κασέρι, μόνο φέτα, εγώ τα πρόσθεσα :-)

 

Πριν κάνα 3άρι χρόνια που είχαμε πάει στα ζαγόρια, είχαμε πάει σε ένα μέρος που δεν θυμάμαι πώς το λέγανε, μετά το Τσεπέλοβο ήταν, είχε μια -και καλά- αναπαράσταση Σαρακατσάνικης στάνης, και ένα μαγαζί για καφέ/φαγητό. Απίστευτες πίτες, αργότερα που πήγαμε και στην Κικίτσα ήταν απογοήτευση μπροστά τους. Στην "χαράδρα" δεν πήγαμε.

 

 

 

 

Ωπ ωπ, Γυφτόκαμπος λεγόταν το μέρος.

Δημοσ.

ναι, η γιαγιάκαμ δεν είχε πει τίποτα για αλλαντικά, ούτε για κασέρι, μόνο φέτα, εγώ τα πρόσθεσα :-)

 

Πριν κάνα 3άρι χρόνια που είχαμε πάει στα ζαγόρια, είχαμε πάει σε ένα μέρος που δεν θυμάμαι πώς το λέγανε, μετά το Τσεπέλοβο ήταν, είχε μια -και καλά- αναπαράσταση Σαρακατσάνικης στάνης, και ένα μαγαζί για καφέ/φαγητό. Απίστευτες πίτες, αργότερα που πήγαμε και στην Κικίτσα ήταν απογοήτευση μπροστά τους. Στην "χαράδρα" δεν πήγαμε.

 

Ωπ ωπ, Γυφτόκαμπος λεγόταν το μέρος.

E γαμώ, LOL!

Δημοσ.

ουτε ενα sous vide δεν μπορεις να φτιαξεις και θα πιασεις τους πυραυλους; μουχαχαχα

Στρίψε το μαχαίρι κι άλλο σατανική.

 

Πάντως αυτός ο πύραυλος λογικά ήταν αντάξιός μου, αφού εξερράγη στον αέρα από λάθος λογισμικού!

 

Και η έκρηξη, που με σημάδεψε όταν ήμουν πιο μικρός:

http://www.youtube.com/watch?v=kYUrqdUyEpI

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...