Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα τι βρήκες να σχολιάσεις.

Όχι το θέμα με τον chef αλλά με τη γκόμενα.

Πάντως ΤΗ χώρισα αρκετά μετά.

 

δεν θεωρω τραγικη την χρηση κυβων εφοσων αυτη γινεται με μετρο, ειναι θεμα ευκολιας.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τελικά επειδή έμπλεξα σήμερα θα κάνω φακές. Αλλα αύριο θέλω να κάνω την καρμπονάρα που θα έχω χρόνο.

 

Ρίχτε κανα βιντεάκι για την κλασσική με το αυγό. Να είναι ψιλοεύκολη όσο γίνεται, αν και είμαι 99% σίγουρος οτι θα μου γίνει ομελέτα με μακαρόνια και μπέικον αλλα θέλω να προσπαθήσω γιατί δεν έχω φάει ποτέ.

Δημοσ.

Το μισοβρασιμο το ειπα γιατι στην ελλαδα το κανονικο βρασιμο του κουνουπιδιου ειναι κατα 99% σχεδον σουπα (τουλαχιστον οπου εχω φαει ηταν ετσι) και ναι δεν θελει τραγανο κουνουπιδι για αυτη την συνταγη, αλλα απλα μαλακο μιας και το τελειωτικο μαγειρεμα ειναι στον φουρνο.

Σημερα θα παω σε ενα τεραστιο κινεζικο supermarket που λογικα θα εχει αυτα : http://theskinnybib.com/wp-content/uploads/2011/02/img_6402.jpg χτενιααααααααααααααα

Δημοσ.

Razorshell είναι αυτά που εμείς λέμε σωλήνες ή μου φαίνεται; Πώς διάλο τα μαγειρεύεις; Βγάζω άπειρα τέτοια το καλοκαίρι, τα τρώω ωμά με λάδι-λεμόνι-πιπέρι. Και ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

Δημοσ.

Τελικά επειδή έμπλεξα σήμερα θα κάνω φακές. Αλλα αύριο θέλω να κάνω την καρμπονάρα που θα έχω χρόνο.

 

Ρίχτε κανα βιντεάκι για την κλασσική με το αυγό. Να είναι ψιλοεύκολη όσο γίνεται, αν και είμαι 99% σίγουρος οτι θα μου γίνει ομελέτα με μακαρόνια και μπέικον αλλα θέλω να προσπαθήσω γιατί δεν έχω φάει ποτέ.

 

 

Περισότερο χρόνο θα σου πάρουν οι φακές απο την καρμπονάρα.

Δημοσ.

Το μισοβρασιμο το ειπα γιατι στην ελλαδα το κανονικο βρασιμο του κουνουπιδιου ειναι κατα 99% σχεδον σουπα (τουλαχιστον οπου εχω φαει ηταν ετσι) και ναι δεν θελει τραγανο κουνουπιδι για αυτη την συνταγη, αλλα απλα μαλακο μιας και το τελειωτικο μαγειρεμα ειναι στον φουρνο.

Σημερα θα παω σε ενα τεραστιο κινεζικο supermarket που λογικα θα εχει αυτα : http://theskinnybib.com/wp-content/uploads/2011/02/img_6402.jpg χτενιααααααααααααααα

 

εγω λεω να δοκιμασω σε πρωτη φαση κατεψυγμενα χτενια γτ ειναι φτηνα και αν δεν μου αρεσουν τα πεταω. τα φρεσκα καθαρισμενα εχουν 35+ ευρω το κιλο.

Δημοσ.

Δεν ειναι ασχημα τα κατεψυγμενα, go for it.

 

 

Λεφτερη, οπου τα εφαγα ηταν πανω σε πολυ ζεστη σιδερενια πλακα, τωρα στο σπιτι σε ενα δυνατο τηγανι με λιγο λαδι αλατι πιπερι και στο τελος μαιντανο και λεμονι στο πιατο. Κανε μερικα σβισμενα σε λιγο κρασι αντι για το λεμονι, και μερικα με και λιγο μπουκοβο απο πανω. Οπως ολα σχεδον τα μαλάκια αντεχουν και το χοιρινο, αρα και με λιγο καλο μπεικο (αυτο το μεγαλο κομματι του lidl ειναι πιο καλο απο αυτα τα νερουλα που εχουν τα αλλα μαγαζια) και λιγα φρεσκα κουκια κρεμμυδι και σκορδο. Το κολπο παντου ειναι η ΠΟΛΥ δυνατη φωτια οταν τα ψηνεις, το τηγανι θες να βγαζει καπνο (δεν θελουμε αντικολλητικο) και θες να εχουν αυτο το χρυσο χρωμα.

Επισης ψιλοκομμενα σε μακαροναδα σαν τα vongole?

http://www.youtube.com/watch?v=hcAi6JJRWbg

 

 

A και τα τηγανακια που πηρα ηρθαν χτες, και ειναι αψογα. Τα βρηκα και πιο φτηνα http://www.amazon.co.uk/Tramontina-Saute-Pack-Professional-Quality/dp/B005HF68LS για οποιον θελει να τα παρει.

 

 

 

 

Και ετοιμαστειτε για πολυ πρηξιμο sous vide posts σε λιγο καιρο, μολις παραγγειλα το sous vide kit απο εδω

Δημοσ.

πηρα πριν μερικες μερες ενα αντικολλητικο τηγανι με λεπτο πατο και λευκη επιστρωση πανω. το ηθελα κυριως για ομελετες και κρεπες αντε κανα τσιγαρισμα κρεμμυδιου η μπεικον για κανα φαγητο. αυτο που ειχα χαλασε και χαρηκα γτ ειχε πολυ χοντρο πατο και μου εβγαζε το λαδι για να ζεσταθει. εκανα καλα που πηρα τηγανι με λεπτο πατο για την χρηση που το θελω;

Δημοσ.

Ισως να μην κανει καλη κατανομη θερμοτητας. Μην φανταστεις οτι θες κανα χιλιομετρο παχος ομως, στο βαρος και στο υλικο ειναι η ουσια, τα χαλια τηγανια ειναι σαν χαρτι στο χερι, αν ειναι στιβαρο ειναι οκ.

 

 

Και να φτιαξεις αυτο:

http://www.youtube.com/watch?v=-SFBltZiY84

 

Το ειχα φαει στο maze την πρωτη φορα που ειχα παει.

Δημοσ.

οχι δεν ειναι τελειως ελαφρυ στο χερι, βεβαια εμενα μου φαινεται πουπουλο σε σχεση με την μαλακια της ικεα που ειχα πριν. αυτο με την κατανομη θερμοτητας που λες πως μπορω να το ελεγξω; προς το παρον παντως με βολευει πολυ καλυτερα σε σχεση με το παλιο μου.

Δημοσ.

Κρεπες κανω σε ενα αντικολλητικό σχετικά φθηνο και γινονται πολύ καλες. Το μυστικό ειναι να τις κανεις σε χαμηλ φωτια 2/3 ωστε να μην καουν ή ψηθουν πριν προλάβεις να τις απλώσεις.

Δημοσ.

Κρεπες κανω σε ενα αντικολλητικό σχετικά φθηνο και γινονται πολύ καλες. Το μυστικό ειναι να τις κανεις σε χαμηλ φωτια 2/3 ωστε να μην καουν ή ψηθουν πριν προλάβεις να τις απλώσεις.

 

ετσι ακριβως, γενικα η πολυ δυνατη φωτια ειναι για λιγα πραματα πιστευω.

Δημοσ.

Μια χαρα κανει λεφτερ.

Το θεμα ειναι οτι με το πολυ λεπτο τηγανι δεν εχεις ιση κατανομη της θερμοτητας, ενω με το πιο χοντρο το εχεις.

 

 

Αμα ερθεις ποτε λονδινο θα σου φτιαξω tortilla de patatas να δεις.

x3uAs.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...