evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μα τι βρήκες να σχολιάσεις. Όχι το θέμα με τον chef αλλά με τη γκόμενα. Πάντως ΤΗ χώρισα αρκετά μετά. δεν θεωρω τραγικη την χρηση κυβων εφοσων αυτη γινεται με μετρο, ειναι θεμα ευκολιας.
traganeus Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Τελικά επειδή έμπλεξα σήμερα θα κάνω φακές. Αλλα αύριο θέλω να κάνω την καρμπονάρα που θα έχω χρόνο. Ρίχτε κανα βιντεάκι για την κλασσική με το αυγό. Να είναι ψιλοεύκολη όσο γίνεται, αν και είμαι 99% σίγουρος οτι θα μου γίνει ομελέτα με μακαρόνια και μπέικον αλλα θέλω να προσπαθήσω γιατί δεν έχω φάει ποτέ.
Toufas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Το μισοβρασιμο το ειπα γιατι στην ελλαδα το κανονικο βρασιμο του κουνουπιδιου ειναι κατα 99% σχεδον σουπα (τουλαχιστον οπου εχω φαει ηταν ετσι) και ναι δεν θελει τραγανο κουνουπιδι για αυτη την συνταγη, αλλα απλα μαλακο μιας και το τελειωτικο μαγειρεμα ειναι στον φουρνο. Σημερα θα παω σε ενα τεραστιο κινεζικο supermarket που λογικα θα εχει αυτα : http://theskinnybib.com/wp-content/uploads/2011/02/img_6402.jpg χτενιααααααααααααααα
leftermann Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Razorshell είναι αυτά που εμείς λέμε σωλήνες ή μου φαίνεται; Πώς διάλο τα μαγειρεύεις; Βγάζω άπειρα τέτοια το καλοκαίρι, τα τρώω ωμά με λάδι-λεμόνι-πιπέρι. Και ΤΣΙΠΟΥΡΟ.
christiana78 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Τελικά επειδή έμπλεξα σήμερα θα κάνω φακές. Αλλα αύριο θέλω να κάνω την καρμπονάρα που θα έχω χρόνο. Ρίχτε κανα βιντεάκι για την κλασσική με το αυγό. Να είναι ψιλοεύκολη όσο γίνεται, αν και είμαι 99% σίγουρος οτι θα μου γίνει ομελέτα με μακαρόνια και μπέικον αλλα θέλω να προσπαθήσω γιατί δεν έχω φάει ποτέ. Περισότερο χρόνο θα σου πάρουν οι φακές απο την καρμπονάρα.
evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Το μισοβρασιμο το ειπα γιατι στην ελλαδα το κανονικο βρασιμο του κουνουπιδιου ειναι κατα 99% σχεδον σουπα (τουλαχιστον οπου εχω φαει ηταν ετσι) και ναι δεν θελει τραγανο κουνουπιδι για αυτη την συνταγη, αλλα απλα μαλακο μιας και το τελειωτικο μαγειρεμα ειναι στον φουρνο. Σημερα θα παω σε ενα τεραστιο κινεζικο supermarket που λογικα θα εχει αυτα : http://theskinnybib.com/wp-content/uploads/2011/02/img_6402.jpg χτενιααααααααααααααα εγω λεω να δοκιμασω σε πρωτη φαση κατεψυγμενα χτενια γτ ειναι φτηνα και αν δεν μου αρεσουν τα πεταω. τα φρεσκα καθαρισμενα εχουν 35+ ευρω το κιλο.
Toufas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δεν ειναι ασχημα τα κατεψυγμενα, go for it. Λεφτερη, οπου τα εφαγα ηταν πανω σε πολυ ζεστη σιδερενια πλακα, τωρα στο σπιτι σε ενα δυνατο τηγανι με λιγο λαδι αλατι πιπερι και στο τελος μαιντανο και λεμονι στο πιατο. Κανε μερικα σβισμενα σε λιγο κρασι αντι για το λεμονι, και μερικα με και λιγο μπουκοβο απο πανω. Οπως ολα σχεδον τα μαλάκια αντεχουν και το χοιρινο, αρα και με λιγο καλο μπεικο (αυτο το μεγαλο κομματι του lidl ειναι πιο καλο απο αυτα τα νερουλα που εχουν τα αλλα μαγαζια) και λιγα φρεσκα κουκια κρεμμυδι και σκορδο. Το κολπο παντου ειναι η ΠΟΛΥ δυνατη φωτια οταν τα ψηνεις, το τηγανι θες να βγαζει καπνο (δεν θελουμε αντικολλητικο) και θες να εχουν αυτο το χρυσο χρωμα. Επισης ψιλοκομμενα σε μακαροναδα σαν τα vongole? http://www.youtube.com/watch?v=hcAi6JJRWbg A και τα τηγανακια που πηρα ηρθαν χτες, και ειναι αψογα. Τα βρηκα και πιο φτηνα http://www.amazon.co.uk/Tramontina-Saute-Pack-Professional-Quality/dp/B005HF68LS για οποιον θελει να τα παρει. Και ετοιμαστειτε για πολυ πρηξιμο sous vide posts σε λιγο καιρο, μολις παραγγειλα το sous vide kit απο εδω
evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 πηρα πριν μερικες μερες ενα αντικολλητικο τηγανι με λεπτο πατο και λευκη επιστρωση πανω. το ηθελα κυριως για ομελετες και κρεπες αντε κανα τσιγαρισμα κρεμμυδιου η μπεικον για κανα φαγητο. αυτο που ειχα χαλασε και χαρηκα γτ ειχε πολυ χοντρο πατο και μου εβγαζε το λαδι για να ζεσταθει. εκανα καλα που πηρα τηγανι με λεπτο πατο για την χρηση που το θελω;
Toufas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Ισως να μην κανει καλη κατανομη θερμοτητας. Μην φανταστεις οτι θες κανα χιλιομετρο παχος ομως, στο βαρος και στο υλικο ειναι η ουσια, τα χαλια τηγανια ειναι σαν χαρτι στο χερι, αν ειναι στιβαρο ειναι οκ. Και να φτιαξεις αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=-SFBltZiY84 Το ειχα φαει στο maze την πρωτη φορα που ειχα παει.
leftermann Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 για να καταλάβω, ένα βαρύ τηγάνι, σαν αυτά του τούφ από το άμαζον, δεν κάνουν για ομελέτες και κρέπες;
evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 οχι δεν ειναι τελειως ελαφρυ στο χερι, βεβαια εμενα μου φαινεται πουπουλο σε σχεση με την μαλακια της ικεα που ειχα πριν. αυτο με την κατανομη θερμοτητας που λες πως μπορω να το ελεγξω; προς το παρον παντως με βολευει πολυ καλυτερα σε σχεση με το παλιο μου.
Chrisxxx Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Κρεπες κανω σε ενα αντικολλητικό σχετικά φθηνο και γινονται πολύ καλες. Το μυστικό ειναι να τις κανεις σε χαμηλ φωτια 2/3 ωστε να μην καουν ή ψηθουν πριν προλάβεις να τις απλώσεις.
evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Κρεπες κανω σε ενα αντικολλητικό σχετικά φθηνο και γινονται πολύ καλες. Το μυστικό ειναι να τις κανεις σε χαμηλ φωτια 2/3 ωστε να μην καουν ή ψηθουν πριν προλάβεις να τις απλώσεις. ετσι ακριβως, γενικα η πολυ δυνατη φωτια ειναι για λιγα πραματα πιστευω.
Toufas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μια χαρα κανει λεφτερ. Το θεμα ειναι οτι με το πολυ λεπτο τηγανι δεν εχεις ιση κατανομη της θερμοτητας, ενω με το πιο χοντρο το εχεις. Αμα ερθεις ποτε λονδινο θα σου φτιαξω tortilla de patatas να δεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις