Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 billdano, πρεπει να αλλαξεις σκευος για το souffle, δεν σου εχει φουσκωσει καθολου. Δες εδωτην Julia child, θες σκευος με ψηλα τοιχωματα Πρώτη απόπειρα είπα! Δεν έχω άλλο σκευος (ακόμη) και το συγκεκριμένο μεγάλο ήταν. Αν και το περιεχόμενο διπλασιάστηκε σε όγκο παρόλα αυτα! Πάντως και του Λαζαρου απο τον οποίο πήρα τη συνταγή, ετσι το παρουσιάζει στη φωτο. Δεν ξέρω πως είναι το original σουφλε αλλα αυτο είχε μέσα σχεδόν 800γρ ψιχα ξιφια, 8 αυγά (τα ασπραδια χτυπημένα σε μαρεγκα), 120γρ γραβιερα, μπεσαμελ (600ml γάλα, 100γρ βούτυρο, 100 γρ αλεύρι μαλακό) και μπαχαρικά.
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Πρώτη απόπειρα είπα! Δεν έχω άλλο σκευος (ακόμη) και το συγκεκριμένο μεγάλο ήταν. Αν και το περιεχόμενο διπλασιάστηκε σε όγκο παρόλα αυτα! Πάντως και του Λαζαρου απο τον οποίο πήρα τη συνταγή, ετσι το παρουσιάζει στη φωτο. Δεν ξέρω πως είναι το original σουφλε αλλα αυτο είχε μέσα σχεδόν 800γρ ψιχα ξιφια, 8 αυγά (τα ασπραδια χτυπημένα σε μαρεγκα), 120γρ γραβιερα, μπεσαμελ (600ml γάλα, 100γρ βούτυρο, 100 γρ αλεύρι μαλακό) και μπαχαρικά. Δες το link που σου βαλα, φενεται καπως σφιχτο το δικο σου στην φωτο. Εννοώ απλές συνταγές που θα πάω με 5-6€ στο σούπερ μάρκετ και θα πάρω τα υλικά. Στις τελευταίες 190 σελίδες δεν έχει απλή συνταγή. Ειδικά τώρα που δεν πήρα φαγιά απο το σπίτι ήθελα να βρώ ιδέες να φτιάξω κανα φαΐ να ντερλικώνω. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ. Μακάρι να μπορούσα να τα κάνω όλα αυτά. Θα είχα φτάσει τα 120 κιλά. Πες τι εχει το ντουλαπι σου για αρχη (μπαχαρικα ξυδια ζυμαρικα κλπ) και θα ειναι πιο ευκολο να σου βρουμε κατι. Και τι σου αρεσει και τι δεν σου αρεσει (πχ η ροκα που ειναι αηδια οπως και να το κανουμε)
billkost Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δες το link που σου βαλα, φενεται καπως σφιχτο το δικο σου στην φωτο. Πες τι εχει το ντουλαπι σου για αρχη (μπαχαρικα ξυδια ζυμαρικα κλπ) και θα ειναι πιο ευκολο να σου βρουμε κατι. Και τι σου αρεσει και τι δεν σου αρεσει (πχ η ροκα που ειναι αηδια οπως και να το κανουμε) Εμένα μου αρέσει η ρόκα. Ρε συ, ο Roux γαμάει και δέρνει. Δηλαδή δε ξέρω τι να πω. Γουστάρω. Ντάξ, χρησιμοποιεί πολύ κρέμα που δε γουστάρω, αλλά αν το κάνει αυτός, μάλλον θα μου αρέσει. Α ναι, η μπριζόλα του Heston από πια εκπομπή είναι; Καινούρια; Προφανώς sous vide είναι καλύτερα. Επίσης, αν βάλεις αλάτι στη μπριζόλα πριν τη βάλεις στο ψυγείο, γίνεται καλύτερα το aging.
traganeus Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Γενικά ψάχνω συνταγές απλές όπως χοιρινό κατσαρόλας ή καμια τηγανιά ή κανα κοτόπουλο με μανιτάρια/πιπεριές ή κανα όσπριο φασολάδα/φακές κάτι τέτοιο. Γενικά φοιτητικές συνταγές που δεν θα χρειάζονται πολλά λεφτά και πολύ προσπάθεια. Το ντουλάπι μου έχει μακαρόνια, μόνο και απο μπαχαρικά κανέλα, γαρύφαλο, δάφνη, μοσχοκάριδο, ρίγανι, θυμάρι. Ήθελα να πάρω καμια ιδέα και να πάω super market να ψωνίσω τίποτα...
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Εμένα μου αρέσει η ρόκα. Ρε συ, ο Roux γαμάει και δέρνει. Δηλαδή δε ξέρω τι να πω. Γουστάρω. Ντάξ, χρησιμοποιεί πολύ κρέμα που δε γουστάρω, αλλά αν το κάνει αυτός, μάλλον θα μου αρέσει. Α ναι, η μπριζόλα του Heston από πια εκπομπή είναι; Καινούρια; Προφανώς sous vide είναι καλύτερα. Επίσης, αν βάλεις αλάτι στη μπριζόλα πριν τη βάλεις στο ψυγείο, γίνεται καλύτερα το aging. How to Cook Like Heston , σημερα ειχε το 2ο επεισοδιο για τα αυγα, το πρωτο ηταν για το μοσχαρι. Αυτο που το γιρναει συνεχεια το κανε και στα burgers, οταν παρω καμια μοσχαρισια θα το δοκιμασω και εγω για να δω διαφορα. Και ειναι για home cooking οχι για sous vide, δεν ειναι ολοι ημιανωμαλοι σαν εμενα! Ειπαμε εσυ εισαι full ανωμαλος, σου αρεσει η ροκα και δεν θες μπεικο και κρεμα γαλακτος. Α και σε 4 βδομαδες θα παω παλι στο dinner ετσι για να ζηλεψεις
billkost Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 How to Cook Like Heston , σημερα ειχε το 2ο επεισοδιο για τα αυγα, το πρωτο ηταν για το μοσχαρι. Αυτο που το γιρναει συνεχεια το κανε και στα burgers, οταν παρω καμια μοσχαρισια θα το δοκιμασω και εγω για να δω διαφορα. Και ειναι για home cooking οχι για sous vide, δεν ειναι ολοι ημιανωμαλοι σαν εμενα! Ειπαμε εσυ εισαι full ανωμαλος, σου αρεσει η ροκα και δεν θες μπεικο και κρεμα γαλακτος. Α και σε 4 βδομαδες θα παω παλι στο dinner ετσι για να ζηλεψεις 1. Γαμώ! Θα δω τον Heston, αν και έχει κάνει burger/steak και στα in search for perfection, φαντάζομαι θα τα έχει διαφοροποιήσει λίγο. Πάντως, αν είναι να κάνεις steak/burger, πες να σου πω αρκετά tips, καθώς, τα κάνω υπεργαμάτα. 2. Τώρα που είδα τον Roux να τηγανίζει, θέλω και εγώ να μάθω να τηγανίζω έτσι ωραία. Πως θα το κάνω αυτό; 3. Η ρόκα είναι το αγαπημένο μου πράσινο που τρώω ωμό. Σκέτο χωρίς καθόλου λάδι/ξύδι/αλάτι, τραγανή και πιπεράτη, επίσης δένει γαμάτα σε σάντουιτς με κρεατικό από χοιρινό. 4. Ζηλεύω από τώρα.
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Γενικά ψάχνω συνταγές απλές όπως χοιρινό κατσαρόλας ή καμια τηγανιά ή κανα κοτόπουλο με μανιτάρια/πιπεριές ή κανα όσπριο φασολάδα/φακές κάτι τέτοιο. Γενικά φοιτητικές συνταγές που δεν θα χρειάζονται πολλά λεφτά και πολύ προσπάθεια. Το ντουλάπι μου έχει μακαρόνια, μόνο και απο μπαχαρικά κανέλα, γαρύφαλο, δάφνη, μοσχοκάριδο, ρίγανι, θυμάρι. Ήθελα να πάρω καμια ιδέα και να πάω super market να ψωνίσω τίποτα... Παρε για αρχη: http://www.youtube.com/watch?v=K_iS5O88ISk Συνδιασμος και των 3: http://www.youtube.com/watch?v=n5ZdCYa1new Των 2 http://www.youtube.com/watch?v=Koz9tvUXw48 Του 1 http://www.youtube.com/watch?v=QY_ZagPKbnI Αμα εχει το supermarket σου κονσερβες με οσπρια να τις παιρνεις. Ειναι σιγουρα βρασμενες ομοιομορφα, λυνουν χερια και γλιτωνεις τα αερια (οσο αστεια και να ειναι) Εγω οταν θελω οσπρια, τα βαζω στο νερο το προηγουμενο βραδυ, και τα βραζω σε σκετο νερο. Τα βγαζω στο 95% ετοιμα, και το τελειωτικο μαγειρεμα θα γινει στο πιατο που θελω να κανω. Ναι δεν θα κανω χειλωμενη κοκκινη φασολαδα, αλλα και αυτο λυνεται. Χωρο στην καταψυξη εχεις? Να ζητας τα κοκκαλα απο οτι παιρνεις ξεχωριστα, πολλοι χασαπηδες θα σου δωσουν κοκκαλα τσαμπα. Οταν μαζευτουν στην καταψυξη θα κανεις ζωμο που θα ειναι 10000 φορες πιο καλο απο τους κυβους.
traganeus Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Πο το κοτόπουλο φαίνεται ωραίο και αρκετά εύκολο. το μόνο θέμα μου είναι οτι δεν έχω τηγάνι που να μπορώ να το βάλω στο φούρνο......
Anubis13 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 @Toufa: Καμια αλλη εκπομπη παιζει? Αυτη με τον Heston μολις ξεκινησε απο οτι βλεπω
Toufas Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Εχε ενα ταψι στον φουρνο να ζεστεναιτε και κανε την τραμπα. Δεν θα ειναι το ιδιο αλλα απο το να παρεις αλλο τηγανι ειναι πιο ευκολο. @Toufa: Καμια αλλη εκπομπη παιζει? Αυτη με τον Heston μολις ξεκινησε απο οτι βλεπω Saturday kitchen? America's test kitchen και good eats αν δεν τα εχεις δει. Αυτος: εχει αρκετα παντως απο rick stein, great british menu αυτος: εχει masterchef professionals και raymond blanc's kitchen secrets Αν εχεις καποια εκπομπη που σου αρεσε πες μου να σου προτεινω κατι αναλογο
billkost Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Εχε ενα ταψι στον φουρνο να ζεστεναιτε και κανε την τραμπα. Δεν θα ειναι το ιδιο αλλα απο το να παρεις αλλο τηγανι ειναι πιο ευκολο. Saturday kitchen? America's test kitchen και good eats αν δεν τα εχεις δει. Αυτος: εχει αρκετα παντως απο rick stein, great british menu αυτος: εχει masterchef professionals και raymond blanc's kitchen secrets Αν εχεις καποια εκπομπη που σου αρεσε πες μου να σου προτεινω κατι αναλογο Είδα δυο λεπτά και θυμήθηκα γιατί δε μου αρέσουν τα reality μαγειρικής, γιατί δε στοχεύουν στη μαγειρική αλλά στις τυπικές μαλακίες των reality. Όμως μετά, είδα αυτό το Michel's classics που είναι στην ουσία τα βιντεο που έδειχνες προηγουμένως εσύ αλλά ενωμένα σε μεγάλο βίντεο και καραγούσταρα! Δεν είναι reality, είναι συνταγές μαγειρικής εκτελεσμένες εκπληκτικά. http://www.youtube.com/user/homoeroticfood#p/a/u/0/peT4SrLRKN8 Κάτι σαν τα δυο πρώτα του Heston. Άντε να βγάλει και ο McGee καμία τέτοια εκπομπή σε συνεργασία με τον (Θεό) Herve This να γουστάρουμε.
Toufas Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Είδα δυο λεπτά και θυμήθηκα γιατί δε μου αρέσουν τα reality μαγειρικής, γιατί δε στοχεύουν στη μαγειρική αλλά στις τυπικές μαλακίες των reality. Όμως μετά, είδα αυτό το Michel's classics που είναι στην ουσία τα βιντεο που έδειχνες προηγουμένως εσύ αλλά ενωμένα σε μεγάλο βίντεο και καραγούσταρα! Δεν είναι reality, είναι συνταγές μαγειρικής εκτελεσμένες εκπληκτικά. http://www.youtube.com/user/homoeroticfood#p/a/u/0/peT4SrLRKN8 Κάτι σαν τα δυο πρώτα του Heston. Άντε να βγάλει και ο McGee καμία τέτοια εκπομπή σε συνεργασία με τον (Θεό) Herve This να γουστάρουμε. Κοιτα το αγγλικο masterchef ηταν μεχρι και τωρα 99% μαγειρεμα. Μονο στο τελευταιο επεισοδιο ειχανε λογια απο την οικογενεια των finalist. Περσυ τα χαλασανε λιγο που πηρανε το αυστραλιανο μοντελο αλλα δεν εγινε σαν το αμερικανικο ευτυχως (το ελληνικο ηταν αστα να πανε) Πχ στο αγγλικο στους τελικους τους στελνανε σε τελεια μαγαζια για να "δουν" πως ειναι η δουλεια εκει. Ακομα και στις πρωτες φασεις παντα ειχανε μια δοκιμασια "δουλεψε μεσα σε εστιατοριο". Στημενη ναι, αλλα δεν παυει να δειχνει μια αλλη εικονα. Τωρα για τον mcgee: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=IGCagIgV85g#t=105s Αυτος που ειναι στο βαθος σε αυτο: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=495DYJf4Uzk#t=531s ηταν sous chef στο barbecoa οταν ημουν, και ειχε δουλεψει για 2 χρονια περιπου στο μαγαζι του video και ηξερε τον mcgee προσωπικα και συνεχεια μου ελεγε ποσο pimp ηταν και ποσο γυναικας
billkost Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Κοιτα το αγγλικο masterchef ηταν μεχρι και τωρα 99% μαγειρεμα. Μονο στο τελευταιο επεισοδιο ειχανε λογια απο την οικογενεια των finalist. Περσυ τα χαλασανε λιγο που πηρανε το αυστραλιανο μοντελο αλλα δεν εγινε σαν το αμερικανικο ευτυχως (το ελληνικο ηταν αστα να πανε) Πχ στο αγγλικο στους τελικους τους στελνανε σε τελεια μαγαζια για να "δουν" πως ειναι η δουλεια εκει. Ακομα και στις πρωτες φασεις παντα ειχανε μια δοκιμασια "δουλεψε μεσα σε εστιατοριο". Στημενη ναι, αλλα δεν παυει να δειχνει μια αλλη εικονα. Τωρα για τον mcgee: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=IGCagIgV85g#t=105s Αυτος που ειναι στο βαθος σε αυτο: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=495DYJf4Uzk#t=531s ηταν sous chef στο barbecoa οταν ημουν, και ειχε δουλεψει για 2 χρονια περιπου στο μαγαζι του video και ηξερε τον mcgee προσωπικα και συνεχεια μου ελεγε ποσο pimp ηταν και ποσο γυναικας Πάμε ρε H.MG γυναικά! Ο Heston είναι και αυτός γυναικάς; Παρόλο που φαίνεται να είναι σεμνός κλπ, εμένα μου φαίνεται πως σίγουρα θα τσιλιμπουρδίζει από εδώ κι από εκεί.
Toufas Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Κοσμοπολιταν το καναμε, αλλα οχι δεν εχει ακουστει τιποτα ειναι παντρεμενος με παιδια. Ο ramsay εχει 3 παιδια, αλλα ειναι επιβεβαιωμενο οτι τσιλιμπουρδιζε (inside info)
billkost Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Ρε συ Τούφα, υπάρχει κάποια δουλειά που δε θέλει να αποκτήσεις ικανότητες στην ταχύτητα και στην εμφάνιση των φαγητών αλλά να ζητάει μόνο συνδυασμό γεύσεων; Δηλαδή ένας τύπος που να δημιουργεί συνταγές, αυτό μόνο. Και να υπάρχει, που μπορώ να τη μάθω; Δηλαδή με κούφανε ο άλλος που χρησιμοποίησε λιωμένο κοτόπουλο στη συνταγή με το πόδι χοίρου. Πως διάβολο του ήρθε μου λες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις