Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δεν εβαλα καθολου βουτυρο στην σαλτσα για αυτο ειναι νερουλη. Αλλα τι αλλο προβλημα εχει? Έχει το εξής: Δεν το φάγαμε εμείς.
billkost Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δεν εβαλα καθολου βουτυρο στην σαλτσα για αυτο ειναι νερουλη. Αλλα τι αλλο προβλημα εχει? Ρε συ, που είναι η πέτσα του; Την πέταξες; Είσαι εγκληματίας πολέμου.
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Απο την κατω μερια. Οταν το ετρωγα σκεφτομουνα οτι θα επρεπε να βαλω την πετσα απο πανω στην φωτο. Εχω και ενα κομματι πεσκανδριτσα για το βραδυ, μαλλον με chorizo και πατατες.
billkost Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Απο την κατω μερια. Οταν το ετρωγα σκεφτομουνα οτι θα επρεπε να βαλω την πετσα απο πανω στην φωτο. Εχω και ενα κομματι πεσκανδριτσα για το βραδυ, μαλλον με chorizo και πατατες. Μα το ψάρι έχει πέτσα και από την άλλη πλευρά. Τι έκανες την πέτσα από την άλλη πλευρά; Επίσης, ρε συ, ψάχνω να κάνω κανένα ορεκτικό με σφολιάτα, αλλά δε ξέρω τι, το brie en croute δε με τρελαίνει (πολύ τυρίλα αλλά μπορώ να βάλω λιγότερο brie προφανώς). Επίσης, είναι και το εξής, αν είναι να κάνω την κλασική σφολιάτα, θέλω κάτι να ψήνεται ομοιόμορφα, για να φουσκώσει ομοιόμορφα, αλλά από την άλλη, δε νομίζω πως ταιριάζει ορεκτικό με πολύ φουσκωτή σφολιάτα. Όταν π.χ. σκέφτομαι ορεκτικό, δε θέλω να είναι τόσο φουσκωτό ώστε να πέφτουν τα φύλλα από εδώ κι εκεί αλλά κάτι που η σφολιάτα του θα είναι πιο ίσως, συμπυκνωμένη, με αρκετό βούτυρο. Μήπως να κάνω ορεκτικό με κλασική shortcrust pastry; Καμιά βοήθεια σε ιδέες;
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Το φιλεταρισα δεν ειναι ψημενο στο κοκαλο, ισως να επρεπε να κανω beurre blanc για σαλτσα. Θελω καποια στιγμη να κανω την συνταγη του albert roux: http://www.youtube.com/watch?v=q69WUBpdBzo Κανε αλμυρο mille feuille με καμια μους απο κατσικισιο τυρι? Vole au vent? Καποια περιεργη λουκανικοπιτα με "λουκανικο" απο καβουρι (boudin blanc?)
billkost Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Το φιλεταρισα δεν ειναι ψημενο στο κοκαλο, ισως να επρεπε να κανω beurre blanc για σαλτσα. Θελω καποια στιγμη να κανω την συνταγη του albert roux: http://www.youtube.com/watch?v=q69WUBpdBzo Κανε αλμυρο mille feuille με καμια μους απο κατσικισιο τυρι? Vole au vent? Καποια περιεργη λουκανικοπιτα με "λουκανικο" απο καβουρι (boudin blanc?) Καλές οι ιδέες σου. Ρε συ, ο Roux Jr έχει ΤΕΛΕΙΑ Αγγλική προφορά. Γουστάρω. Edit: Γάμησε ο τύπος! Και εγώ θέλω να το κάνω αλλά δεν έχω τόσο καλή τεχνική.
evabb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Μα το ψάρι έχει πέτσα και από την άλλη πλευρά. Τι έκανες την πέτσα από την άλλη πλευρά; Επίσης, ρε συ, ψάχνω να κάνω κανένα ορεκτικό με σφολιάτα, αλλά δε ξέρω τι, το brie en croute δε με τρελαίνει (πολύ τυρίλα αλλά μπορώ να βάλω λιγότερο brie προφανώς). Επίσης, είναι και το εξής, αν είναι να κάνω την κλασική σφολιάτα, θέλω κάτι να ψήνεται ομοιόμορφα, για να φουσκώσει ομοιόμορφα, αλλά από την άλλη, δε νομίζω πως ταιριάζει ορεκτικό με πολύ φουσκωτή σφολιάτα. Όταν π.χ. σκέφτομαι ορεκτικό, δε θέλω να είναι τόσο φουσκωτό ώστε να πέφτουν τα φύλλα από εδώ κι εκεί αλλά κάτι που η σφολιάτα του θα είναι πιο ίσως, συμπυκνωμένη, με αρκετό βούτυρο. Μήπως να κάνω ορεκτικό με κλασική shortcrust pastry; Καμιά βοήθεια σε ιδέες; κρουασανακια γεμιστα με μοτσαρελα και ντοματα. μπορεις να παρεις και ετοιμη σφολιατα και να την κανεις κρουασαν. μικρα vole au vent me γεμιστα με γαριδες και σως κοκτειλ (η κοκτειλ δεν ειναι μαγιονεζα κετσαπ. εχει ουισκι μεσα) @ τουφας το boudin blanc ειναι ζωικο οχι θαλασσινο. εκτος αν ενοεις καμια παραλαγη του.
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Σαν αυτο ελεγα http://www.sbs.com.au/food/recipe/12906/Crab_boudin_in_a_composed_salad Καλές οι ιδέες σου. Ρε συ, ο Roux Jr έχει ΤΕΛΕΙΑ Αγγλική προφορά. Γουστάρω. Edit: Γάμησε ο τύπος! Και εγώ θέλω να το κάνω αλλά δεν έχω τόσο καλή τεχνική. http://www.youtube.com/watch?v=KqRh_yO39_U&feature=related δες και τα αλλα videos που εχει ανεβασει αυτος. A και εχει γεννηθει στην αγγλια! Ο πατερας του εδωσε επαινο για το ποσο ελαφρυ ηταν το τηγανισμα μου
billkost Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 κρουασανακια γεμιστα με μοτσαρελα και ντοματα. μπορεις να παρεις και ετοιμη σφολιατα και να την κανεις κρουασαν. μικρα vole au vent me γεμιστα με γαριδες και σως κοκτειλ (η κοκτειλ δεν ειναι μαγιονεζα κετσαπ. εχει ουισκι μεσα) @ τουφας το boudin blanc ειναι ζωικο οχι θαλασσινο. εκτος αν ενοεις καμια παραλαγη του. Δε κάνω τέτοια πράγματα εγώ. Τη φτιάχνω μόνος μου. Σαν αυτο ελεγα http://www.sbs.com.au/food/recipe/12906/Crab_boudin_in_a_composed_salad http://www.youtube.com/watch?v=KqRh_yO39_U&feature=related δες και τα αλλα videos που εχει ανεβασει αυτος. A και εχει γεννηθει στην αγγλια! Ο πατερας του εδωσε επαινο για το ποσο ελαφρυ ηταν το τηγανισμα μου Ρε συ, ο τύπος δε κάνει τυπικό μαγείρεμα, επιτέλους! Βέβαια προϋποθέτει τεχνικές που δεν έχω αλλά δε πειράζει, γουστάρω να τον βλέπω να είναι ακριβής. Πως έκανες δηλαδή το τηγάνισμα; Πες να μάθουμε και εμείς που το κάνουμε πολύ βαρύ.
evabb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 πρωτη αποπειρα εβερ να φτιαξω μπισκοτα με κανελα και cassonade
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Η πρώτη απόπειρα για σουφλε πέτυχε! Αν και πειραγμενη συνταγή με φιλέτο ξιφια μέσα!
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δε κάνω τέτοια πράγματα εγώ. Τη φτιάχνω μόνος μου. Ρε συ, ο τύπος δε κάνει τυπικό μαγείρεμα, επιτέλους! Βέβαια προϋποθέτει τεχνικές που δεν έχω αλλά δε πειράζει, γουστάρω να τον βλέπω να είναι ακριβής. Πως έκανες δηλαδή το τηγάνισμα; Πες να μάθουμε και εμείς που το κάνουμε πολύ βαρύ. Ειναι θεμα να ξερεις ποτε να το βγαλεις απο την φριτεζα, νομιζω ειχα δωσει πιο παλια συνταγη απο αυτο: Τωρα για την αυτοκρατορια roux, οτι και να πουμε ειναι λιγο. 2 αδερφια ξεκινησανε, 2 εστιατορια με 3* το καθενα (τωρα το le gavroche εχει 2 αλλα το εχει 3 εδω και 26 χρονια) Τωρα τα μαγαζια τα εχουν οι 2 γιοι τους. Εχουν εφευρει πολλα πιατα οπως το λαυρακι που εβαλα πιο πριν, το souffle suissesse που στο χαρτι φενεται βαρυ σαν διαολος αλλα ηταν σαν πουπουλο οταν το εφαγα, le caneton gavroche (ολοκληρη παπια ποσε με 3 σαλτσες). Τωρα μερικα ακομα video απο τον michel roux jr: http://www.youtube.com/watch?v=-DnX0jNeWR0 http://www.youtube.com/watch?v=kx7mhx_VvWM Και η μπριζολα του Heston http://www.youtube.com/watch?v=5-9NgOZuUXM billdano, πρεπει να αλλαξεις σκευος για το souffle, δεν σου εχει φουσκωσει καθολου. Δες εδωτην Julia child, θες σκευος με ψηλα τοιχωματα
traganeus Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Βασικά νομίζω οτι πρέπει να φτιαχτεί ένα νέο thread που θα μπαίνουν αποκλειστικά συνταγές μπα και φτιάξουμε και εμείς οι ταλαίπωροι κανα διαφορετικό φαγητό.....
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 η τελευταιες 2 σελιδες εχουν 12 συνταγες περιπου :| +1 ακομα με το πιο καλο κομματι του κοτοπουλου: http://www.youtube.com/watch?v=R2qqTYnXCbY
traganeus Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Εννοώ απλές συνταγές που θα πάω με 5-6€ στο σούπερ μάρκετ και θα πάρω τα υλικά. Στις τελευταίες 190 σελίδες δεν έχει απλή συνταγή. Ειδικά τώρα που δεν πήρα φαγιά απο το σπίτι ήθελα να βρώ ιδέες να φτιάξω κανα φαΐ να ντερλικώνω. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ. Μακάρι να μπορούσα να τα κάνω όλα αυτά. Θα είχα φτάσει τα 120 κιλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις