Toufas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Κοιτα, θες τηγανι να ειναι βαρυ. Προσφατα επειδη μου καταστρεψε το τηγανι η μια συγκατοικος θελω να παρω καινουριο αλλα ειμαι ακομα στο ψαξιμο. Αυτο: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001BED6BO/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=A3P5ROKL5A1OLE ειναι πολυ καλο. Βαρυ και δεν κολλαγε τιποτα μεχρι να πεσει πανω χερι που το ετριψε με λαθος σφουγγαρι. Τωρα σκεφτομαι να παρω αυτο http://www.pluckpoint.com/tramontina-3004-saute-pan-2-pack/product γιατι εχω διαβασει καλα λογια, ή θα παω στο μαγαζι με τον εξοπλισμο εστιατοριου και θα δοκιμασω εκει τι εχουν, και μαλλον αυτο θα σου λεγα να κανεις. Απλα θες πολυ βαρυ πατο για να μοιραζει καλα την ζεστη. Αν δεν ειχες πει για ομελετα, θα σου λεγα να παρεις μαντεμενιο που με την σωστη φροντιδα θα το κληρονομησουν τα 45 εγγονια σου (δικα σου παιδια ειναι, δεν θα κανουν τοσα?) Οσο για τα αλλαντικα, αμα κολλησεις το μικροβιο, προβλεπω να παρατησεις τα τουρσια και να αρχισεις να φτιαχνεις λουκανικα και σαλαμια. edit: τελικα παραγγειλα αυτο που λινκαρα με τα 2 τηγανια, στην χειροτερη το επιστρεφω.
leftermann Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 το μαντεμένιο δεν κάνει για ομελέτες; Αυτόπχ που βρήκα πρόχειρα. Είναι και αντικολλητικό λέει. Τα τσίμπησες τα τηγάνια ε; Είναι και νορμάλ τιμή. Άσχετο, περί σκευών μιλώντας: κάναμε μια κρεατόπιτα (κιμαδόπιτα στην ουσία) τις προάλλες. Σε αλουμινένιο ταψί. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Κάπου διάβαζα ότι τα χάλκινα είναι ακόμα καλύτερα, αλλά πού να βρεις. Είναι και πανάκριβα...
Toufas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Το μαντεμι το φτιαχνεις εσυ να ειναι αντικολλητικο. Θελει δουλεια στην αρχη, να μην το πλυνεις με νερο ποτε (βαζεις αλατι για να το καθαρισεις), να προσεχεις τι βαζεις μεσα (οχι οξεα) αλλα αξιζει τον κοπο. Εχω κανει την πιο καλη μου ομελετα σε αυτο, αλλα θελει να εχεις ορεξη να ασχοληθεις (οχι τοσο δυσκολο) Θα προτεινα αυτο: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00006JSUA/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_2?pf_rd_p=103612307&pf_rd_s=lpo-top-stripe&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B00008GKDG&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=0F213Q3DWPNEPJY8KVQ4 που ειναι η πιο κεντρικη μαρκα στο αμερικα. Να φανταστεις πουλιετε μεχρι και σε μαγαζια με μπογιες. Εδω: http://www.youtube.com/show/bbqpitboys θα δεις τι κανει το τηγανι. Δεν καταλαβαινει τον χριστο του κυριολεκτικα. Εχω 2 μαντεμενια σαν αυτο που σου βαλα, 1 με http://www.chefs.net/prodpage.asp?productid=1233μαυρο σιδηρο που ειναι εξισου καλο και θελει λιγοτερη φροντιδα. Και τα 3 κανουν την πιο καλη κρουστα που εχω δει ποτε μου και κρατανε την ζεστη για παντα.
margaritagr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 καμια καλη συνταγη για τυροκροκετες??εχω βρει καποιες στο http://www.sintagespareas.gr/ αλλα αν μπορω να παρω καμια γνωμη ακομα..
evabb Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Άσχετο, περί σκευών μιλώντας: κάναμε μια κρεατόπιτα (κιμαδόπιτα στην ουσία) τις προάλλες. Σε αλουμινένιο ταψί. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Κάπου διάβαζα ότι τα χάλκινα είναι ακόμα καλύτερα, αλλά πού να βρεις. Είναι και πανάκριβα... τα χαλκινα θεωρουνται κορυφαια γτ εχουν καλυτερη θερμικη αγωγιμοτητα απο τα σιδερενια. οταν κανω ψαρι στον φουρνο το κανω σε αλουμινενια κεσεδακια η πανω σε ενα κομματι αλουμινοχαρτο. συγκεκριμενα για την θερμικη αγωγιμοτητα χαλκος 401 W/m/K αλουμινιο 237 W/m/K σιδηρος 80,4 W/m/K με βαση τα νουμερα που δινει η wikipedia. βεβαια αν θες χαλκινα σκευη ετοιμασου να πληρωσεις πολλα, η τιμη του χαλκου οσο παει κι ανεβαινει τα τελευταια χρονια.
Toufas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 καμια καλη συνταγη για τυροκροκετες??εχω βρει καποιες στο http://www.sintagespareas.gr/ αλλα αν μπορω να παρω καμια γνωμη ακομα.. Αυτο που εχει στις ταβερνες ειναι κατεψυγμενο απο εργοστασιο παντως αρα δεν θα φτιαξεις κατι αναλογο. Θα κανεις μια πολυ σφιχτη μπεσαμελ που στο τελος θα βαλεις το τριμμενο τυρι (δεν θες να το ζεστανεις γιατι θα αλλαξει η υφη του) και μετα θα την κρυωσεις και θα κανεις μπαλες απο αυτο που θα βαλεις σε αλευρι αυγο φριγανια και θα τηγανισεις σε φριτεζα/κατσαρολα με λαδι. Και φυσικα μην σταματησεις εκει, κροκετες με πρασο και μανιταρια, με ζαμπον, με καποιο πιο περιεργο τυρι κλπ κλπ. Για την μπεσαμελ 150 γραμμαρια αλευρι για ολες τις χρησεις, 125 γραμμαρια βουτυρο (οχι βιταμ) και 500ml κρυο γαλα. Αν δεν ξερεις πως να την κανεις πες και θα σου βαλω video.
billkost Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Αυτο που εχει στις ταβερνες ειναι κατεψυγμενο απο εργοστασιο παντως αρα δεν θα φτιαξεις κατι αναλογο. Θα κανεις μια πολυ σφιχτη μπεσαμελ που στο τελος θα βαλεις το τριμμενο τυρι (δεν θες να το ζεστανεις γιατι θα αλλαξει η υφη του) και μετα θα την κρυωσεις και θα κανεις μπαλες απο αυτο που θα βαλεις σε αλευρι αυγο φριγανια και θα τηγανισεις σε φριτεζα/κατσαρολα με λαδι. Και φυσικα μην σταματησεις εκει, κροκετες με πρασο και μανιταρια, με ζαμπον, με καποιο πιο περιεργο τυρι κλπ κλπ. Για την μπεσαμελ 150 γραμμαρια αλευρι για ολες τις χρησεις, 125 γραμμαρια βουτυρο (οχι βιταμ) και 500ml κρυο γαλα. Αν δεν ξερεις πως να την κανεις πες και θα σου βαλω video. Τι λες ρε φιλαράκι; Το βιτάμ δεν είναι βούτυρο δηλαδής; Γενικά οι τυροκροκέτες πρέπει να έχουν κρεμώδη υφή και όχι σαν να έχουν αλεύρι, τουλάχιστο αυτή την εντύπωση έχω, οπότε ίσως το αλεύρι τα κάνει λίγο πουταναριό τα πράγματα.
Toufas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Πως θα κανεις μπεσαμελ ρε μαστορα? Οταν ζεστενετε γινετε παλι κρεμωδες. Οσο για το βουτυρο, βιταμ να πεις το πρωτο σου παιδι
billkost Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Πως θα κανεις μπεσαμελ ρε μαστορα? Οταν ζεστενετε γινετε παλι κρεμωδες. Οσο για το βουτυρο, βιταμ να πεις το πρωτο σου παιδι Γίνεται κρεμώδες αλλά όχι με βελούδινη υφή. Αυτό νομίζω είναι πρόβλημα. Έξω μόνο σε ένα μαγαζί είχα φάει τυροκροκέτες όπως τις φαντάζομαι, δηλαδή με βελούδινη υφή και αυτός πλέον τις χάλασε. Εγώ δε θα έκανα μπεσαμέλ. Δε ξέρω πως θα τις έκανα, όμως δώσε μου διορία μέχρι να μετακομίσω σε δικό μου σπίτι και ένα μήνα και θα σου βρω απάντηση.
Lucifer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Επαναλαμβάνεται μέσα στις επόμενες μέρες. Στέλνω με αντικαταβολή.
evabb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Γίνεται κρεμώδες αλλά όχι με βελούδινη υφή. Αυτό νομίζω είναι πρόβλημα. Έξω μόνο σε ένα μαγαζί είχα φάει τυροκροκέτες όπως τις φαντάζομαι, δηλαδή με βελούδινη υφή και αυτός πλέον τις χάλασε. Εγώ δε θα έκανα μπεσαμέλ. Δε ξέρω πως θα τις έκανα, όμως δώσε μου διορία μέχρι να μετακομίσω σε δικό μου σπίτι και ένα μήνα και θα σου βρω απάντηση. μηπως σου σβολιασε η μπεσαμελ; αν λιωσει εντελως το τυρι πιστευω θα γινουν βελουδινες οπως λες. παντως κι εγω τις κροκετες με μπεσαμελ τις ξερω.
billkost Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 μηπως σου σβολιασε η μπεσαμελ; αν λιωσει εντελως το τυρι πιστευω θα γινουν βελουδινες οπως λες. παντως κι εγω τις κροκετες με μπεσαμελ τις ξερω. Δε μου είχε σβολιάσει, νομίζω δε χρησιμοποιώ κατάλληλη λέξη. Όχι βελούδινη, αλλά πιο απαλή στην υφή, σαν ζελατίνη. Δε ξέρω πως να το περιγράψω αλλιώς.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 απο Δεν μου αρεσαν τα σπαραγγια. Και η εμφάνιση έχει ένα θέμα...
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δεν εβαλα καθολου βουτυρο στην σαλτσα για αυτο ειναι νερουλη. Αλλα τι αλλο προβλημα εχει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις