Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καμια συνταγη για τραχανα σε γραμμαρια και mls υπαρχει? Το πακετο απο τον γλυκο λεει οτι ναναι πανω (1 φλυτζανι λαδι, 200 γρ τραχανα 1 κρεμμυδι 2 λιτρα νερο και ντοματα)

Ντομάτα θα βάλεις αυτή από Σαντορίνη που είπες; Με ενδιαφέρει η σύγκριση με τις San Marzano.

Δημοσ.

Τον εκανα λευκο με κρεμμυδι και λιγο ζωμο κοτοπουλο, λιγο ξυδι, πιπερι καγιεν και φρεσκο κολιανδρο. Δεν μου αρεσε. Βασικα ο γλυκος ηταν σαν να τρωω χυλοπιτες/κριθαρακι στην γευση.

Δημοσ.

Τον εκανα λευκο με κρεμμυδι και λιγο ζωμο κοτοπουλο, λιγο ξυδι, πιπερι καγιεν και φρεσκο κολιανδρο. Δεν μου αρεσε. Βασικα ο γλυκος ηταν σαν να τρωω χυλοπιτες/κριθαρακι στην γευση.

1. Τι σχέση έχει αυτή η συνταγή με αυτό που έλεγαν οι οδηγίες; Αφού δεν ήταν να το ακολουθήσεις τι φώναζες ρε συ;

 

2. Οι χυλόπιτες και το κριθαράκι είναι γλυκά στη γεύση; Εμένα δε μου γλυκίζουν. Τι άλλο έβαλες και δε μας λες;

Δημοσ.

Τον εκανα λευκο με κρεμμυδι και λιγο ζωμο κοτοπουλο, λιγο ξυδι, πιπερι καγιεν και φρεσκο κολιανδρο. Δεν μου αρεσε. Βασικα ο γλυκος ηταν σαν να τρωω χυλοπιτες/κριθαρακι στην γευση.

 

ελεος! νερο λαδι αλατι αντε και λεμονι ειναι ο τραχανας.

Δημοσ.

1. Τι σχέση έχει αυτή η συνταγή με αυτό που έλεγαν οι οδηγίες; Αφού δεν ήταν να το ακολουθήσεις τι φώναζες ρε συ;

 

2. Οι χυλόπιτες και το κριθαράκι είναι γλυκά στη γεύση; Εμένα δε μου γλυκίζουν. Τι άλλο έβαλες και δε μας λες;

Το κουτι λεει οτι εχει μεσα αλευρι απο σκληρο σιταρι και προβειο γαλα. Σχεδον σαν ζυμη δηλαδη, καθολου περιεργο που ειναι γλυκος. Δεν λεω γλυκος σαν επιδορπιο, σαν να βρασεις κριθαρακι με κρεμμυδι σωταρισμενο χωρις χρωμα. Την συνταγη την εψαχνα για να δω την αναλογια τραχανα και νερου σε θεμα πηξης κλπ.

 

 

ελεος! νερο λαδι αλατι αντε και λεμονι ειναι ο τραχανας.

Ε ναι, ελλαδαρα αθανατη, ενα υλικο υπαρχει, ενας τροπος μαγειρεματος.-

Δημοσ.

Ε ναι, ελλαδαρα αθανατη, ενα υλικο υπαρχει, ενας τροπος μαγειρεματος.-

 

freedubus που σου χρειαζεται τωρα

 

Πάμε ρε μινιμαλίστρια Εύα.

 

ετσι χωριατικο και απλο

 

 

Καλα οταν μαθει να φτιαχνει μακαρονια θα ακουσουμε τι εχει να πει.

 

κι εσυ οταν μαθεις να γαρνιρεις κανα πιατο μιλα.

Δημοσ.

Δεν νομίζω πάντως ότι όλοι οι τραχανάδες σηκώνουν το ίδιο νερό, ούτε τον ίδιο χρόνο μαγειρέματος. (καταναλώνουμε πολύ τραχανά εμείς δωπέρα :-) )

Δημοσ.

Οχι ρε λεφτερ, ενας τροπος υπαρχει μην λες τωρα τα δικα σου...

 

Γαμωτο με την γριπη εχασα εντελως την γευση/οσφρηση μου, μαλλον βιαστηκα να πεταξω αυτο που εφτιαξα :(

Λεφτερη κανα αλλαντικο πως και δεν εχεις φτιαξει ρε συ? Εδω εκανα εγω στο 1χ1 χωρο μου.

Δημοσ.

Εμενα η γιαγια μου κανει καθε χρονο τραχανα χειροποιητο.

 

 

Βραστε νερο και μετα ριξε λιγο αλατι τον τραχανα και λαδι( το λαδι με το ματι μια με δυο κουταλιες της σουπας).

 

Αφηστε το να βρασει και καντε το οπως σας αρεσει πιχτο ζουμερο οπως θελετε.

 

Βαλτο το σε ενα πιατο βαλτε μεσα φετα/τυρι μπολικο πιπερι και λεμονι ..

 

εμενα αυτος που κανει η γιαγια μου ειναι αλμυρος ομως..

Δημοσ.

Τι να προλάβω να πρωτοφτιάξω, Τουφ; :mrgreen:

Για να πω την αλήθεια, δεν το σκέφτηκα ποτέ.

 

 

Πάντως ήθελα να πω ότι μάλλον άδικα ψάχνεις συνταγή με τόση ακρίβεια για τραχανά. Άλλος θέλει περισσότερο, άλλος λιγότερο βράσιμο. Άλλος πήζει νωρίς, άλλος όχι. Μάλλον εμπειρικά θα τον πετύχεις τον τραχανά σου, αν θες τόσο ακρίβεια πια... Παίρνω 3-4 είδη τραχανά σταθερά, και άμα βρεθώ σε κάνα χωριό παίρνω και άλλους. Για να κάνω μια μερίδα, βάζω 1 ποτήρι νερό (ή ζωμό) με 1 φλυτζάνι του καφέ (του ελληνικού, το μικρό). Αν τραβηξει πολύ, ίσως προσθέσω νερό, λίγο λίγο. Θα το τσακίσουν έτσι κι αλλιώς, είτε γίνει λίγο πιο νερουλό, είτε λίγο πιο πηχτό :mrgreen:

 

 

 

 

Τώρα που το θυμήθηκα: έχω ένα τεφάλ τηγάνι, γαμήθηκε, θέλω άλλο. Κάπου θυμάμαι τα έθαβες τα τεφάλ και προτιμούσες κάτι άλλο, αλλά δεν θυμάμαι. Για πε. Αν παίζει ρόλο, τηγανίζω κατά 90% ψάρια και κατά 10% χοιρινό-λουκάνικο-ομελέτες-και καμιά κρέπα που και που, και κατά 99% σε υγραέριο και 1% σε κεραμική εστία. Το τεφάλ βολικό μου φαινόταν εμένα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...