Toufas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Και βραστο νερο να ηταν δεν εχει να λεει, οι συνταγες χρειαζονται για καποιο λογο.
billkost Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Καμια συνταγη για τραχανα σε γραμμαρια και mls υπαρχει? Το πακετο απο τον γλυκο λεει οτι ναναι πανω (1 φλυτζανι λαδι, 200 γρ τραχανα 1 κρεμμυδι 2 λιτρα νερο και ντοματα) Ντομάτα θα βάλεις αυτή από Σαντορίνη που είπες; Με ενδιαφέρει η σύγκριση με τις San Marzano.
Toufas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Τον εκανα λευκο με κρεμμυδι και λιγο ζωμο κοτοπουλο, λιγο ξυδι, πιπερι καγιεν και φρεσκο κολιανδρο. Δεν μου αρεσε. Βασικα ο γλυκος ηταν σαν να τρωω χυλοπιτες/κριθαρακι στην γευση.
billkost Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Τον εκανα λευκο με κρεμμυδι και λιγο ζωμο κοτοπουλο, λιγο ξυδι, πιπερι καγιεν και φρεσκο κολιανδρο. Δεν μου αρεσε. Βασικα ο γλυκος ηταν σαν να τρωω χυλοπιτες/κριθαρακι στην γευση. 1. Τι σχέση έχει αυτή η συνταγή με αυτό που έλεγαν οι οδηγίες; Αφού δεν ήταν να το ακολουθήσεις τι φώναζες ρε συ; 2. Οι χυλόπιτες και το κριθαράκι είναι γλυκά στη γεύση; Εμένα δε μου γλυκίζουν. Τι άλλο έβαλες και δε μας λες;
evabb Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Τον εκανα λευκο με κρεμμυδι και λιγο ζωμο κοτοπουλο, λιγο ξυδι, πιπερι καγιεν και φρεσκο κολιανδρο. Δεν μου αρεσε. Βασικα ο γλυκος ηταν σαν να τρωω χυλοπιτες/κριθαρακι στην γευση. ελεος! νερο λαδι αλατι αντε και λεμονι ειναι ο τραχανας.
Toufas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 1. Τι σχέση έχει αυτή η συνταγή με αυτό που έλεγαν οι οδηγίες; Αφού δεν ήταν να το ακολουθήσεις τι φώναζες ρε συ; 2. Οι χυλόπιτες και το κριθαράκι είναι γλυκά στη γεύση; Εμένα δε μου γλυκίζουν. Τι άλλο έβαλες και δε μας λες; Το κουτι λεει οτι εχει μεσα αλευρι απο σκληρο σιταρι και προβειο γαλα. Σχεδον σαν ζυμη δηλαδη, καθολου περιεργο που ειναι γλυκος. Δεν λεω γλυκος σαν επιδορπιο, σαν να βρασεις κριθαρακι με κρεμμυδι σωταρισμενο χωρις χρωμα. Την συνταγη την εψαχνα για να δω την αναλογια τραχανα και νερου σε θεμα πηξης κλπ. ελεος! νερο λαδι αλατι αντε και λεμονι ειναι ο τραχανας. Ε ναι, ελλαδαρα αθανατη, ενα υλικο υπαρχει, ενας τροπος μαγειρεματος.-
billkost Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 ελεος! νερο λαδι αλατι αντε και λεμονι ειναι ο τραχανας. Πάμε ρε μινιμαλίστρια Εύα.
Toufas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Καλα οταν μαθει να φτιαχνει μακαρονια θα ακουσουμε τι εχει να πει.
evabb Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Ε ναι, ελλαδαρα αθανατη, ενα υλικο υπαρχει, ενας τροπος μαγειρεματος.- freedubus που σου χρειαζεται τωρα Πάμε ρε μινιμαλίστρια Εύα. ετσι χωριατικο και απλο Καλα οταν μαθει να φτιαχνει μακαρονια θα ακουσουμε τι εχει να πει. κι εσυ οταν μαθεις να γαρνιρεις κανα πιατο μιλα.
Toufas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 ελα παππου να σου δειξω τα αμπελοχωραφα σου.
leftermann Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δεν νομίζω πάντως ότι όλοι οι τραχανάδες σηκώνουν το ίδιο νερό, ούτε τον ίδιο χρόνο μαγειρέματος. (καταναλώνουμε πολύ τραχανά εμείς δωπέρα )
slygeo87 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 http://www.buzzfeed.com/mjs538/this-is-what-the-worlds-fattest-woman-ate-for-chr
Toufas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Οχι ρε λεφτερ, ενας τροπος υπαρχει μην λες τωρα τα δικα σου... Γαμωτο με την γριπη εχασα εντελως την γευση/οσφρηση μου, μαλλον βιαστηκα να πεταξω αυτο που εφτιαξα Λεφτερη κανα αλλαντικο πως και δεν εχεις φτιαξει ρε συ? Εδω εκανα εγω στο 1χ1 χωρο μου.
Liverpool89 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Εμενα η γιαγια μου κανει καθε χρονο τραχανα χειροποιητο. Βραστε νερο και μετα ριξε λιγο αλατι τον τραχανα και λαδι( το λαδι με το ματι μια με δυο κουταλιες της σουπας). Αφηστε το να βρασει και καντε το οπως σας αρεσει πιχτο ζουμερο οπως θελετε. Βαλτο το σε ενα πιατο βαλτε μεσα φετα/τυρι μπολικο πιπερι και λεμονι .. εμενα αυτος που κανει η γιαγια μου ειναι αλμυρος ομως..
leftermann Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Τι να προλάβω να πρωτοφτιάξω, Τουφ; Για να πω την αλήθεια, δεν το σκέφτηκα ποτέ. Πάντως ήθελα να πω ότι μάλλον άδικα ψάχνεις συνταγή με τόση ακρίβεια για τραχανά. Άλλος θέλει περισσότερο, άλλος λιγότερο βράσιμο. Άλλος πήζει νωρίς, άλλος όχι. Μάλλον εμπειρικά θα τον πετύχεις τον τραχανά σου, αν θες τόσο ακρίβεια πια... Παίρνω 3-4 είδη τραχανά σταθερά, και άμα βρεθώ σε κάνα χωριό παίρνω και άλλους. Για να κάνω μια μερίδα, βάζω 1 ποτήρι νερό (ή ζωμό) με 1 φλυτζάνι του καφέ (του ελληνικού, το μικρό). Αν τραβηξει πολύ, ίσως προσθέσω νερό, λίγο λίγο. Θα το τσακίσουν έτσι κι αλλιώς, είτε γίνει λίγο πιο νερουλό, είτε λίγο πιο πηχτό Τώρα που το θυμήθηκα: έχω ένα τεφάλ τηγάνι, γαμήθηκε, θέλω άλλο. Κάπου θυμάμαι τα έθαβες τα τεφάλ και προτιμούσες κάτι άλλο, αλλά δεν θυμάμαι. Για πε. Αν παίζει ρόλο, τηγανίζω κατά 90% ψάρια και κατά 10% χοιρινό-λουκάνικο-ομελέτες-και καμιά κρέπα που και που, και κατά 99% σε υγραέριο και 1% σε κεραμική εστία. Το τεφάλ βολικό μου φαινόταν εμένα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις